De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Amir Abdollahian onthulde dat er in de komende uren “preventieve acties” van de “As van Verzet” tegen Israël worden verwacht. De verklaring werd afgelegd tijdens een interview op de staatstelevisie, bericht Pronews.

Hij zei specifiek:

“De mogelijkheid van een preventieve actie door de As van het Verzet wordt in de komende uren verwacht …

De leiders van het Verzet zullen niet toestaan dat het Zionistische regime enige actie onderneemt in Gaza om vervolgens naar andere delen van de Verzetsas in de regio te gaan.

Alle opties liggen open voor Hezbollah.

We hebben de Amerikanen verteld dat je van Hezbollah geen terughoudendheid kunt eisen en Netanyahu toe te staan welke misdaad dan ook te begaan.

In de komende uren zijn alle preventieve maatregelen tegen de zionistische entiteit denkbaar.

Als we Gaza vandaag niet beschermen, zullen we morgen in onze eigen ziekenhuizen geconfronteerd worden met Israëls fosforbommen.”

Hier zijn de verklaringen

Eerder zei de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdolahian dat de kans op een vreedzaam einde van de oorlog in Israël snel onmogelijk wordt en dat de mogelijkheid van een uitbreiding van het conflict steeds groter wordt.

Het is voor het eerst dat de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken dergelijke dreigementen uit en acties aankondigt. We zullen de komende uren waarschijnlijk ontwikkelingen zien als er achter de schermen “iets is afgesproken.”

  De situatie in Israël toont aan hoe riskant de Covid-vaccinaties zijn

Hoogstwaarschijnlijk heeft de As van Verzet een beslissing genomen om militair in te grijpen in de oorlog tussen Israël en Hamas, na opmerkingen van Iraanse functionarissen.

Als dit niet gebeurt, en Israël Hamas uitschakelt, dat deel uitmaakt van de Verzetsas in Gaza, zal de dreiging voor Israël vanuit het zuiden vrijwel verdwijnen. Dit betekent dat Israël zich in de toekomst meer op het noordelijke front zal richten.

Bronnen binnen het Israëlische leger hebben echter naar verluidt aan de Jerusalem Post verteld dat één van de belangrijkste redenen voor de uitgestelde invasie van de Gazastrook de groeiende bezorgdheid is dat Hezbollah zich snel na het begin van de invasie bij de oorlog zal aansluiten.

Het Noordelijke Commando van de IDF doet er alles aan om ervoor te zorgen dat de troepen langs de Libanese grens voorbereid zijn op een uitbraak van grote vijandelijkheden.

In de afgelopen 48 uur zijn de gevechten tussen Israëlische troepen en Hezbollah echter geëscaleerd.

Iraanse parlementsvoorzitter: Als Israël een grondinvasie doet in Gaza, “zal dat de poorten van de hel openen.”

De Iraanse parlementsvoorzitter Mohammad Baker Kalibaf waarschuwde dat een Israëlische invasie van de Gazastrook “de poorten van de hel zal openen” voor Israël en de regio, aldus Iraanse staatsmedia.

Kalibaf legde de verklaring af tijdens de vergadering van maandag van de Parlementaire Unie van de Organisatie van Islamitische Samenwerking (OIC).

“De blokkade van Gaza en het afsnijden van de toevoer van water, elektriciteit, medicijnen en voedsel naar deze regio is een duidelijk voorbeeld van genocide,” zei hij.

“Bovendien is het gebruik van onconventionele militaire wapens, zoals de verboden fosforbommen bij deze aanvallen, in strijd met internationale verdragen die chemische wapens verbieden.”

Ondertussen waarschuwde de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken dat de tijd dringt “om politieke oplossingen te vinden” zodat “de uitbreiding” van de oorlog tussen Israël en Hamas niet “onvermijdelijk” wordt.

  Israëlische minister en een voormalige Britse ambassadeur: met Biden zal er weer oorlog worden gevoerd

Tijdens telefoongesprekken met de ministers van Buitenlandse Zaken van Tunesië, Maleisië en Pakistan, “drong Hossein Amir-Abdolahian erop aan dat de tijd dringt om politieke oplossingen te vinden, de mogelijke verspreiding van de oorlog naar andere fronten nadert een onvermijdelijk stadium,” aldus een bericht op het X (voorheen Twitter) platform.

Daarom benadrukte hij “de noodzaak om onmiddellijk een einde te maken aan de misdaden en moorden van het zionistische regime en humanitaire hulp te sturen” naar Gaza.

Amir-Abdolahian had zondag aan het einde van een rondreis door Irak, Libanon, Syrië en Qatar al gewaarschuwd dat “niemand” “de controle over de situatie kan garanderen” als Israël een grondoperatie start in de Gazastrook.

Ook de Iraanse president Ebrahim Raisi waarschuwde tijdens een telefoongesprek met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin dat een “grondoffensief” door het Israëlische leger in Gaza “zou kunnen leiden tot een lange oorlog op vele fronten,” volgens een bericht van Mohammad Jamshidi, een van zijn politieke adviseurs.

Tijdens een ander telefoongesprek met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan zei Raisi dat Iran bereid is om “samen te werken met Turkije en andere moslimlanden” om “humanitaire hulp te sturen” naar Gaza na de verwachte opening van de grensovergang met Egypte, aldus het presidentschap.

Tijdens zijn rondreis ontmoette Amir-Abdolahyan hoge functionarissen van Hamas, de Palestijnse islamistische beweging die sinds 2007 aan de macht is en gesteund wordt door Teheran.

Meer dan 1.400 mensen, de meeste burgers, werden gedood in Israël tijdens de aanval. Hamas nam volgens Israël ook 199 gijzelaars.

Ten minste 2750 mensen, voornamelijk Palestijnse burgers, waaronder honderden kinderen, werden gedood in Gaza tijdens de Israëlische vergeldingsbombardementen, volgens de lokale autoriteiten.

  Israëlische troepen in Oekraïne om Rusland te bestrijden

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Het boosaardige Kabuki-theater van Israels oorlog tegen de PalestijnenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWOIII Alarm! Biden-regime treft voorbereidingen om 2.000 Amerikaanse troepen naar Israël te sturen
Volgend artikelSamson-optie: Mark Levin dringt er bij Israël op aan om het volledige nucleaire arsenaal af te vuren als het bedreigd wordt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Spierballen taal van Iran horen we al tientallen jaren na het omleggen van atoomgeleerden door de mossad in hartje Teheran of na het doden van kopstukken van het militaire regime .
  Altijd word er wraak gezworen en Amerika en Israel zullen te maken krijgen met zware vergeldingen .
  Vervolgens gebeurt er echter niets of bijna niets ,goed keuring voor grootschalige acties moet van de ayatollahs komen welke leven in de meest luxe paleizen met zwembaden en bediening en weten maar al te goed dat hun leven in weelde voorbij als ze groen licht geven voor grootschalige acties, dus zal het blijven bij wat spelde prikjes van Hezbollah

  • Zou je graag hebben dat iran aanvalt? Want dan overleef jij het ook niet. Lekker man chearleaden over oorlog, mooi toch, als die kinderen verbrand, al die mensen dood. Dat is toch wat je wilt?

    • @Adriaan W.
     Zet er even bij wat een Semmelweis reflex is s.v.p.
     De “Zartepiet” gast heeft geen benul wat je bedoeld . 😃

     De Semmelweis-reflex is een menselijke gedragsneiging om nieuw bewijs of kennis te verwerpen die in tegenspraak is met gevestigde normen, overtuigingen of paradigma’s, ondanks voldoende bewijs.

     Alhoewel ik persoonlijk dit erg vaag en ruimte voor verdere uitbening vind . Maar Ok .
     Fijne dag nog Adriaan

  • idiote Trutsula, dwaze Charel Michel, onnozele Sholz, zatte Borell , en nog vele andere parasieten leven eveneens in overmatige luxe …maar toch steunen ze rechtstreeks en openlijk de oorlog tegen Rusland met dus gevaar voor eigen leven …..Dat zijn tenminste nog IDEALISTEN; opkomen voor onze ‘waarden’ no matter what ! ! DAT is de spirit se ! Hebben wij chance met zo n leiders …..teringleiders

   • Onnozel zijn diegenen die zich laten regeren door deze mismaakte waardeloze figuren. Tijd om ze op te pakken en standrechtelijk te straffen

 2. Aangezien de meeste valse vlag operaties niet-joden als slachtofferhebben maar dit maal wel degelijk Joodse onschuldige burgers het slachtoffer zijn verwachten wij een kentering vooral in Israel zodat de ware schuldigen berecht kunnen worden. De meeste Israelische burgers zijn bewust opgeofferd worden omwille van valse perceptieschepping.

 3. Wat zou het toch mooi geweest zijn als we behalve de staat Israel ook de staat Palestina gehad hadden.
  Nog steeds ellende maar misschien minder, maar goed we weten hoe overeenkomsten werken, zie Minsk 1 & Minsk 2……trieste zaak.
  De VS wrijft zich nu al in de handen als de Turken en de Russen een convooi met hulpgoederen gaan sturen, daar ben ik van overtuigd, ik denk dat de kans heel groot is dat het misgaat.
  Voor Europa zal het allemaal niet veel uitmaken, einde verhaal, of een rokende ruine door VS en russische raketten of burgeroorlog.
  Scholz die verklaringen afgeeft die Duitsland in principe direkte oorlogspartij met Rusland maakt, een Baerbock die de duitse taal beheerst op het niveau van een peuter, en van der Lijken die het vierde rijk definitief de grond wil instampen.
  Eens kijken hoeveel tijd er nog is om de Bucket list af te werken.

 4. Dus nu krijgen we een paar jaar angstaanjagen door de nukes van Iran, net zoals er wekelijkse angst aangejaagd werd door de nukes van Rusland? Lees me niet verkeerd! Ik zeg niet dat we tevergeefs zitten te wachten op nukes, maar 2030 is just around the corner. En mensen moeten in angst gehouden worden.

  Dubai zit er niet op te wachten in een nucleaire stofwolk vergast te raken, met al dat geld dat er zit. Heel veel geld zelfs, vergeleken met dat van de Ayatollah. 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in