De gepensioneerde Amerikaanse legerkolonel Lawrence B. Wilkerson geeft een ontnuchterende analyse van het conflict tussen Oekraïne en Rusland en benadrukt de onvermijdelijkheid van een nederlaag, de tragedie van misplaatste steun en de woekermotieven achter de schermen, schrijft Kiranpreet Kaur.

In een openhartig en ongefilterd interview heeft de gepensioneerde Amerikaanse legerkolonel Lawrence B. Wilkerson, voormalig stafchef van het hoofd van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Colin Powell, de grimmige realiteit van het conflict tussen Oekraïne en Rusland blootgelegd. De gezaghebbende Amerikaan, die ook werkzaam is als freelance onderzoeker bij het Quincy Institute, nam geen blad voor de mond bij zijn beoordeling van de situatie.

“Het was vanaf het begin een ramp. En elke militaire expert die niet betaald wordt door de media of dom is, weet dat dit een bergopwaarts gevecht is,” verklaarde Wilkerson, die het machtsevenwicht en de zinloosheid van de Oekraïense inspanningen benadrukte.

Een verliezende positie

Wilkerson’s inzichten bieden een ontnuchterend perspectief op het conflict en benadrukken het enorme verschil tussen de militaire capaciteiten van Rusland en Oekraïne. Hij legt uit dat de grote industrie, historische ervaring en een van de beste legers ter wereld van Rusland een onoverkomelijke kracht maken.

“Deze diepte is zo groot dat zelfs de goed gecoördineerde Duitse Wehrmacht er niets tegen kon doen met behulp van al haar gigantische hoogwaardige militaire mechanisme. Nu willen ze Moskou verslaan met de hulp van Kiev, maar het komt qua capaciteiten niet eens in de buurt van het Nazi Derde Rijk,” ging hij verder.

De tragedie van steun

De gepensioneerde kolonel wees ook op de tragische ironie van de westerse steun voor Oekraïne, wetende dat een nederlaag onvermijdelijk is. Hij benadrukte het gebrek aan echte fundamentele steun op het slagveld, zoals soldaten, vliegtuigen en schepen, en de uiteindelijke kosten voor de Oekraïners.

  De VS heeft geen granaten meer - Betekent dat niet dat de oorlog verloren is?

“Ze zullen verliezen, en dat is naar mijn mening de hele tragedie. Als militair professional is het voor mij absoluut duidelijk dat ze zullen verliezen, en toch steunen we ze tot de laatste dode Oekraïner,” betreurde hij.

Profiteren van conflict

Wilkerson schuwde de financiële motivaties achter het conflict niet. Hij noemde defensiebedrijven zoals Lockheed Martin en Raytheon als begunstigden, die profiteren van de voortdurende strijd.

“Er zijn andere mensen die hier op andere manieren geld aan verdienen. En er zijn mensen wiens theorie over de NAVO-uitbreiding zogenaamd bevestigd wordt. Maar wat zij zullen weten, waarschijnlijk binnen 12 tot 18 maanden, is dat de NAVO uit elkaar zal vallen,” waarschuwde hij, doelend op de mogelijke gevolgen voor de eenheid van de NAVO.

Een ontnuchterende realiteit

Wilkerson’s interview is een grimmige herinnering aan de complexiteit en harde realiteit van internationale conflicten. Zijn inzichten, zonder politieke vooringenomenheid of agenda, bieden een zeldzame blik op de strategische en morele dilemma’s waarmee de betrokkenen worden geconfronteerd. Hoewel zijn woorden voor sommigen verontrustend kunnen zijn, dienen ze als een oproep tot nadenken en een pleidooi voor een meer doordachte en humane benadering van wereldwijde zaken.

Het lijkt erop dat het bovenstaande commentaar afkomstig is van het volgende interview met gepensioneerd kolonel Lawrence B. Wilkerson van het Amerikaanse leger:


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wij zijn een nieuwe tijd binnengegaan waarin het einde van de wereld een zeer reële mogelijkheid isVolg Frontnieuws op Telegram

  De lang uitgestelde hulp van de VS aan Oekraïne kan de ineenstorting voorkomen, maar zal Rusland niet terugdringen

Lees meer over:

Vorig artikelVoormalige IDF generaal vergelijkt militaire controle van West Bank met nazi-Duitsland
Volgend artikelDe “Free-Speech Twitter” PSYOP
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Dus volgens deze kolonel zijn we begin 2025 verlost van de NAVO Nazi’s. Dan ben ik benieuwd wat het beest tot die tijd nog gaat doen. Ik vermoed dat ze zullen proberen om de macht in eigen huis nog overeind te houden. En dat kan alleen door hun tirannie over de inwoners van het westen te versterken. Dat wordt hopelijk de wake-up call voor de slapers om zich bij de wakkeren aan te sluiten. Ze moeten totaal dictators worden om hun macht in het westen te behouden.

  • Beste LGSTO,
   Hou er rekening mee dat e.e.a. erg smerig gaat worden.
   Wie was dat ook al weer die ooit zei;
   ” zij die willen zien, zullen zien en zij die willen horen, zullen horen”.

   • Het gaat idd rauw worden. Om dit te winnen zullen alle mensen op aarde zullen moeten transformeren, evolueren. In het bijzonder de westerse mensheid moet 180 graden veranderen. De mensheid MOET de dood in de ogen kijken voordat we de wil vinden om echt te veranderen. Er is een storm in aantocht en het zal zwaar worden. Het westen staat op het punt om al haar karma van de afgelopen duizenden jaren in één keer te moeten verwerken.

 2. Wat me opvalt is dat je steeds meer van die vierkante Turkse koppen ziet op het toneel van de Amerikaanse politiek. De soort interviewer uit Oost-Europa van een sportschool kwam ik ook pas tegen die me met zijn enorme armen en zwarte T-shirt sympathiek intimiderend ondervroeg, onder andere over mijn geschiedenis op romantisch vlak. Misschien wilde hij weten of ik homo ben of zo. Hij schreeuwde tussendoor ‘they fuck our women’. Ik vertelde de buurvrouw ervan, die haar schouders ophaalde bij mijn waarschuwingen: de volgende dag hadden ze in een café van haar iemand in elkaar geslagen.

 3. Door de uitlating die Britse ex-premier Liz Truz liet ontvallen, leid ik af dat de Navo evolueert naar een soort koepelorganisatie die alles – economisch – zal trachten samen te doen wat onder elkaar kan, zonder externen zoals China, Rusland, India … om zo een tegengewicht te kunnen te vormen. Dat verklaart het onmiddelijk op de kar springen van Zweden en Finland. Militair hebben deze beiden geen enkele baat om schietschijf te worden van Rusland maar de verdoken economische afspraken zijn de nieuwe faze.

 4. en nu heeft Afrika een voorzichtige voet in het hele navo gebeuren gezet…de reis naar de maan begint met…de eerst stap 🌛🌜

 5. waarschijnlijk binnen 12 tot 18 maanden, is dat de NAVO uit elkaar zal vallen,” waarschuwde hij.
  ik denk (wie ben ik) dat na de oogst de grote aanval komt van rusland tegen duitsland en de scandinavische landen.
  engeland wordt grotendeels vernietigd.
  china trekt naar het midden-oosten.
  rusland wordt in irak vernietigt door wie of wat is een raadsel.

  • Er komt geen grote aanval, zelfs als morgen de Navo uit elkaar valt. Rusland zou veel te veel last ondervinden van die recalsitrante woke-Westerlingen met hun omgekeerde manier van denken dat is afgestemd op persoonlijk winstbejag zonder zich een moer aan te trekken van de rest en de gesleten tong dubbele moraal.
   Rusland wil tegenover Het Westen maar één ding: laat ons gerust, blijf weg. Waarom een grote aanval als heel Het Westen vermolmd in elkaar stuikt? falend sociaal beleid, falend onderwijs, falende justitie, falende migratiebeleid, torenhoge inflatie, energietekort, voedseltekort, schulden, criminaliteit, drugs …

   • @Lepoudre Luc…

    Volledig eens met je korte en krachtige samenvatting. Het westen wordt een teerput waar de rest vd wereld met een boog omheen gaat bewegen. Het westen is al aan het verdrinken in de totale krankzinnigheid van de gehersenspoelde westerlingen.

 6. De Amerikaanse leger kolonel Lawrence B. Wilkerson heeft natuurlijk gelijk wat betreft uit militair strategisch perspectief het is natuur lijk gewoon een gok dat de NAVO binnen 18 maanden uiteen valt als een kristallen vaas die op een stenen vloer valt, een ieder die nadenkt en de vele artikelen heeft gelezen weet dat de NAVO bondgenoten bijna op zwart zaad zitten bijna alle wapentuig is naar het nazi-rijk van Zelensky gestuurd en wordt met de regelmaat van een klok vernietigt door de Russen.

  Het moeilijk om je een voorstelling te maken over de gigantische hoeveelheid wapenleveranties na de Minsk akkoorden 1&2 die Oekraïne heeft ontvangen de fortificaties, de militaire NAVO instructeurs, hoge Amerikaanse, Canadese, Britse en Franse idioten die de scepter zwaaiden over deze proxy-oorlog van de VS, geld, macht, grondstoffen en olichargen konden tot nu toe geen enkel militair succes beteken.

  Denk dat het bondgenootschap Polen zó gek hebben gekregen om een echte NATO proxy-oorlog te beginnen in het westen van Oekraïne, 360.000 NAVO militairen en een groter aantal oorlogsmateriaal zou in mijn visie betekenen dat Warschau plat wordt gebombardeerd door 1 of 2 tactische neutronen bommen/hypersonische Kinzahl raketten, géén regime change in de Russische Federatie.

 7. De ene gepensioneerde generaal zegt zit, en de ander gepensioneerde kolonel zegt dat. Allemaal om nog een beetje in de belangstelling te komen staan, als je het mij vraagt.
  Hoe dan ook: ik geloof niets meer en zéker niet als ze beginnen te schermen met tijdsvlakken: “Binnen een jaar gebeurt dit” en ‘”binnen anderhalf jaar gebeurt dat”. Op z’n oud-Hollands gezegd: lulkoek!

   • En als alle gepensioneerde Amerikaanse generaals, admiraals en kolonels hun zegje gedaan hebben, dan komen de hoge gepensioneerde officieren van Engeland, Frankrijk en Duitsland aan bod. Voor hun een leuk bijbaantje om wat centen te beuren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in