The Economist gaat door met haar serie interviews over de oorlog in Oekraïne. Deze week heeft het een gesprek met Kyrylo Budanov, het hoofd van de militaire inlichtingendienst van Oekraïne:

Budanov komt een beetje over als een schreeuwer met beweringen die afwijken van de werkelijkheid:

Oekraïne mag dan al een beperkt aantal reservetroepen hebben ingezet, maar van Rusland is nu bekend dat het, in schijnbare wanhoop, ondermaatse reserves aanwendt die het tot eind oktober niet van plan was in te zetten. “In tegenstelling tot wat de Russische Federatie verklaart, heeft het absoluut geen strategische reserve,” zegt de generaal. Het 25e 25th Combined Arms Army, dat nu voortijdig wordt ingezet aan het oostelijk front rond Lyman en Kupyansk, heeft slechts 80% van de mankracht en 55% van de uitrusting die het had moeten hebben, zegt hij.

Dat lijkt de hoofdanalist van de Amerikaanse Defense Intelligence Agency tegen te spreken, die The Economist twee weken geleden nog interviewde:

Oekraïense generaals hebben de krant The Guardian verteld dat 80% van de inspanningen van Rusland gingen naar het bouwen van de eerste en tweede verdedigingslinies. Maar de heer Maul waarschuwt dat het grootste deel van de Russische versterkingen bij de derde blijft.

Budanov heeft ook enkele vreemde ideeën over de toestand van de Russische economie:

Te midden van berichten dat Rusland op het punt staat om zijn mobilisatiecampagne op te voeren, zegt generaal Boedanov dat het aantal manschappen het enige duidelijke voordeel is dat Rusland nog steeds heeft ten opzichte van Oekraïne. “De menselijke hulpbronnen in Rusland zijn relatief gezien onbeperkt. De kwaliteit is laag, maar de kwantiteit is voldoende.” Wat de andere onderdelen van de oorlogsinspanning betreft, raken de Russische middelen uitgeput en komt er een afrekening. De Russische economie zal het maar tot 2025 uithouden, zegt hij. De stroom wapens zal opdrogen in 2026, “misschien al eerder”, beweert hij – hoewel het bewijs om zijn beweringen te staven fragmentarisch is.

In mei meldde The Economist dat de kosten van de oorlog voor Rusland van ondergeschikt belang zijn:

  Grote zorgverzekeraars wijzigen polissen om dekking uit te sluiten voor verwondingen of ziekte tijdens oorlog, oproer of opstand

Toch heeft al deze schade Rusland relatief weinig gekost. Zoals we hebben gemeld, houdt de economie veel beter stand dan bijna iedereen had verwacht. En de directe fiscale kosten van de oorlog – wat het uitgeeft aan mensen en machines – zijn verrassend laag.

De Russische begroting is ondoorzichtig, vooral de militaire. Onze schatting van wat Rusland uitgeeft aan de invasie in Oekraïne is dus onnauwkeurig. Maar in overleg met verschillende deskundigen en op basis van onze eigen analyse, zijn we tot een cijfer gekomen. In essentie kwam dit erop neer dat we de prognose van de Russische regering van vóór de invasie over wat het aan defensie en veiligheid zou uitgeven, vergeleken met wat het daadwerkelijk uitgeeft. Dit zou de kosten van de invasie op 5 triljoen roebel ($67 miljard) per jaar zetten, oftewel 3% van het BBP.

Dat is, naar historische maatstaven, een miezerig bedrag.

De Russische economie bloeit:

De economie van Moskou is de afgelopen vijf jaar met meer dan een vijfde gegroeid, ondanks het feit dat het land in die periode met ernstige uitdagingen werd geconfronteerd, aldus Vladimir Efimov, locoburgemeester voor economisch beleid.

Ondanks economische tegenwind, zoals de Covid-19 pandemie en westerse sancties, heeft de Russische hoofdstad een aanzienlijke groei doorgemaakt, die vooral te danken was aan de industrie, financiën en telecommunicatie, zei hij woensdag op het Urban Forum.

Vandaag nog gaf president Poetin ook een optimistische voorspelling voor de Russische economie:

De Russische economie heeft zich hersteld en het land heeft met succes de druk van sancties weerstaan, zei president Vladimir Poetin maandag.

“In het algemeen kunnen we zeggen dat het herstel van de Russische economie is voltooid. We hebben absoluut ongekende druk van buitenaf weerstaan, de aanval van sancties door sommige heersende elites in het zogenaamde westerse blok, sommige heersende elites in bepaalde landen, die we onvriendelijk noemen,” verklaarde Poetin tijdens een vergadering over de planning van de federale begroting voor 2024.

Bovendien kan de groei van het Russische BBP tegen het einde van het jaar 2,5-2,8% bedragen, benadrukte de president.

The Economist is erg beleefd als het de steun voor de beweringen van Budanov “fragmentarisch” noemt. Er is gewoon geen ondersteuning voor zijn beweringen en de gegevens die we hebben, wijzen op het tegenovergestelde van wat hij beweert.

  Militairen ingezet in Moskou terwijl Wagner-chef wordt gezocht voor "gewapende muiterij"

Krankzinnige beweringen van Oekraïne zijn routine geworden:

Oekraïne heeft het dorp Andriivka in de oblast Donetsk, gelegen ten zuiden van Bakhmut, bevrijd, meldde de generale staf van de Oekraïense strijdkrachten op 15 september.

Later diezelfde dag bevestigde de 3e Aanvalsbrigade dat de nederzetting heroverd was, en voegde eraan toe dat de Oekraïense strijdkrachten de Russische 72e Brigade van Afzonderlijke Motorgeweren een verpletterende slag toebrachten in de loop van de strijd.

Volgens het rapport van de 3e Brigade verloor de Russische formatie haar hoofd inlichtingen, drie commandanten, bijna al haar infanterie, inclusief officieren, en een aanzienlijke hoeveelheid uitrusting.

Hier is een luchtfoto van Andrivka vóór de oorlog.

Klik voor groot

Het bestaat uit twee wegen met ongeveer 40 huizen en had een vooroorlogse bevolking van ongeveer 80 mensen. Hoe een aanzienlijk deel van een hele brigade met zo’n 3.500 man en hun ~700 vrachtwagens en pantservoertuigen zogenaamd verdwaald raakte in zo’n kleine plaats is onverklaarbaar. Er waren waarschijnlijk hooguit één of twee Russische compagnieën met elk 100 man die die stad verdedigden. Het kostte het Oekraïense leger enkele weken en vele doden om de nederzetting te veroveren. Andrivka is nu verdwenen. Alle huizen liggen in puin. Net ten oosten van Andrivka loopt een verhoogde spoorlijn die moeilijk over te steken zal zijn. Waarom het Oekraïense leger zelfs maar geprobeerd heeft om die plaats in te nemen, is mij een raadsel.

Het Economist interview met Budanov gaat niet in op de Oekraïense verliezen en menselijke reserves. Maar de dagelijkse samenvatting van de Oekraïense nieuwssite Strana van gisteren benadrukt het belang van dat punt [bewerkte machinevertaling]:

Een langdurige uitputtingsoorlog – en dit is het stadium waarin het conflict zich nu bevindt – stelt Oekraïne voor een zeer pijnlijke vraag over reserves om verliezen goed te maken.

De omvang van deze verliezen werd onlangs onthuld door het hoofd van het regionale mobilisatiecentrum van Poltava, Vitaliy Berezhnoy. In een toespraak voor de gemeenteraad zei hij dat van elke 100 mensen die in de herfst van vorig jaar gemobiliseerd werden, er 10-20 overbleven, de rest zijn doden, gewonden en gehandicapten.

  Oekraïne - Wat zijn militaire leiders zeggen

Dit zijn verliezen van 80-90%.

“In feite zijn dit ook ware cijfers voor onze divisie… Sommigen hebben zelfs minder (over in de gelederen- Ed .), “becommentarieerde sluipschutter Konstantin Proshinsky, die in de buurt van Bakhmut vecht, met de roepnaam “Grootvader”.

Opmerkelijk is ook een ander cijfer dat Berezhny naar voren bracht – het falen om het mobilisatieplan van de Generale Staf uit te voeren. Volgens Berezhny werd het plan in Poltava door slechts 13% voltooid en dit is de slechtste indicator in de regio (wat logisch is – in een grote stad is het gemakkelijker om je te verstoppen voor mobilisatie dan in een dorp of in een kleine stad).

Gewoonlijk wordt een militaire eenheid die meer dan 30% van haar manschappen en materieel heeft verloren, beschouwd als uitgeschakeld. Zulke eenheden moeten uit de gevechtslinie worden teruggetrokken om met nieuw personeel opnieuw te worden opgebouwd. De mix van oude en nieuwe troepen zal dan helpen bij verdere operaties.

Een divisie die 80-90% verloren heeft, is niet meer dan een klein bataljon samengesteld uit een mengelmoes van overgebleven soldaten. Het zal zeker niet in staat zijn om een gecoördineerde operatie te starten. Het zal ook onmogelijk zijn om het weer op te bouwen, omdat het ervaren managementniveau van sergeanten en officieren ontbreekt. Deze mensen groeien niet aan de bomen. Ze hebben jaren van training nodig.

Waarom Oekraïne erop staat om Russische troepen aan te vallen in plaats van een defensieve houding aan te nemen bij een geografisch beschermde linie, is onmogelijk te begrijpen. Het is niet rationeel.

Mensen in het Westen die dit steunen, zouden aangeklaagd moeten worden voor de onnodige verliezen die deze houding veroorzaakt.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Europa: De slaaf van AmerikaVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZuckerbergs Threads App blokkeert zoekresultaten voor ‘COVID’ en ‘Vaccins’, terwijl het aantal gebruikers blijft dalen
Volgend artikelIs oorlog met China onvermijdelijk?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Mike Pence heeft al laten doorschemeren dat als de laatste hoerkraïener door de vleesmolen heen is, er amerikaanse/nato manschappen gaan vechten in hoerkraïene. De hoeveelheid imbecielen in de united stupids of assholes is blijkbaar wel onuitputtelijk.

 2. “Er vallen hoofden”: Zelensky “ontwapende” het hele Ministerie van Defensie – Drie maanden van de hel was de tegenaanval – 80-90% verliezen bij de eenheden

  Milley geeft toe: Oekraïense tegenaanval mislukt – het is moeilijk en bloederig

  De regering in Oekraïne heeft vandaag besloten zes plaatsvervangende en onderministers van Defensie – waaronder Hana Maliar – uit hun posten te ontslaan nadat eerder deze maand een nieuwe minister van Defensie was benoemd.

  Met deze veranderingen kwamen V. Zelenskiy, na de minister, de vice-ministers en de vice-ministers van Defensie die deelnamen aan de organisatie en definitie van de doelstellingen van de tegenaanval.

  Volgens de vertegenwoordiger van het kabinet Taras Melnichuk zijn de vice-ministers en vice-ministers Vladimir Gavrilov, Vitaly Deinega, Anna Malyar, Rostislav Teodozievich, Denis Sharapov en Andrey Shevchenko verleden tijd. >>>

  https://warnews247.gr/peftoun-kefalia-sto-kievo-o-zelenski-xilose-exi-anaplirotes-ypourgous-amynas-sto-80-90-oi-apoleies-stis-machimes-monades-treis-mines-kolasi-itan-i-antepithesi/

 3. Rabotino, een plaats van schedels: de Russen veranderden de nederzetting in een tweede “Bahmut” – De omvang van de vernietiging van de Oekraïense brigades is schokkend

  Rabotino is een tweede Bahamut geworden, het hoofd van de politieke beweging ‘Wij staan ​​achter Rusland’, vertelde Vladimir Rogov aan journalisten van RIA Novosti.

  Nieuwe video’s tonen de omvang van de verwoestingen die het Oekraïense leger heeft geleden op de lijn Rambotino-Verbovo. De Russen schieten eenvoudigweg op de Oekraïense strijdkrachten die weerloos zijn, zonder luchtafweer en zonder luchtdekking. >>>

  https://warnews247.gr/kraniou-topos-to-rabotino-oi-rosoi-metetrepsan-ton-oikismo-se-deftero-bachmout-ktypontas-sklira-tin-71i-taxiarchia-ton-oukranon/

 4. volgens het Russische Vyorstka (onderzoeksbureau) zou aan de hand van aangevraagde certificaten blijken dat 230.000 Russen gesneuveld zijn ?! Wie of wat is Vyorstka en is het een betrouwbare bron, is dan de vraag natuurlijk. Onze ‘gazetten’ verkeren in elk geval in een koortsachtige staat van opwinding met dergelijk fantastisch nieuws …

  • Ik weet het al, Vyortska werkt voor de The Moscow Times en dat is natuurlijk anti Kremlin. Ik hoop dus dat het grotendeels leugens zijn maar dit zijn niettemin imposante cijfers zelfs als het voor de helft gelogen is.

 5. Dat er 230.00 russen gesneuveld zijn kan je als een leugen beschouwen. Feit: er is weinig of bijna geen man tot man geweest tussen Rusland en Oekraine. Het is voor een groot deel door de Russen een “wapens gevecht” geweest zoals drones, granaten,bommen en raketten. Oekraine heeft dat in tegenstelling tot Rusland weinig kunnen doen omdat de Russen gekozen hebben om eerst de wapens(eigen of gekregen) van Oekraine uit te schakelen. Dat is ook de reden geweest van Zelensky om in de voorbije jaren steeds het Westen om wapens gevraagd heeft en dat doe je niet als het voor Oekraine zogenaamd de oorlog voorspoedig verloopt. Een ander feit is dat Rusland in het begin minder aanvallend maar eerder verdedigend te werk is gegaan waardoor Oekraine veel manschappen en wapens verloren. In het begin van de oorlog waren het de beste legereenhden van Oekraine en als die wegvallen dan gaat automatisch de kwaliteit van de legereenheden achteruit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in