Het begint er steeds meer op te lijken dat Rusland alle belangrijke militaire commando- en controlecentra in heel Oekraïne uitschakelt…” Er komen berichten binnen dat de Russen een luchtmachtbasis en/of vliegveld in de buurt van Kiev hebben ingenomen, mogelijk met het doel om commando- en controlecentra uit te schakelen die de operaties in Donbas ondersteunen, bericht Newswars.com.

RUSSISCH LEGER VOERT LUCHTAANVALLEN UIT OP OEKRAÏENSE MILITAIRE BASES EN COMMUNICATIECENTRA BIJ KIEV
OEKRAÏNE WIL STAAT VAN BELEG AFKONDIGEN – HOOGSTE VEILIGHEIDSFUNCTIONARIS, VOLGENS PLAATSELIJKE MEDIA
OEKRAÏENS MINISTERIE VAN BINNENLANDSE ZAKEN SPOORT BURGERS AAN ZICH IN SCHUILKELDERS TE VERSTOPPEN
MINISTERIE VAN BINNENLANDSE ZAKEN WAARSCHUWT OEKRAÏENSE HOOFDSTAD VOOR RAKETAANVAL

Oekraïne zegt dat de operatie van Rusland zich uitbreidt tot buiten het oosten, dat Poetin eerder als onafhankelijk gebied had uitgeroepen. Het lijkt er steeds meer op dat Rusland alle belangrijke militaire commando- en controlecentra in heel Oekraïne uitschakelt, terwijl het de grondtroepen en mankracht op Donbas concentreert. De aanvallen buiten het oosten lijken gericht te zijn op het neutraliseren van vliegvelden, zodat er geen luchtvergelding komt. CNN vermeldt dat haar correspondenten inslagen gehoord hebben in zeven steden in het hele land.

Update(22:30pmET): Het Witte Huis reageert:

“Rusland is als enige verantwoordelijk voor de dood en verwoesting die deze aanval zal brengen, en de Verenigde Staten en hun bondgenoten en partners zullen reageren… De wereld zal Rusland ter verantwoording roepen,” zei Biden in een verklaring laat op de avond. Biden voegt eraan toe dat hij de crisis zal aanpakken, en dat hij morgen “verdere consequenties” zal beloven:

Verklaring van president Biden over de aanval van Rusland op Oekraïne

“De gebeden van de hele wereld zijn vanavond bij het volk van Oekraïne, nu het te lijden heeft onder een niet-uitgelokte en niet-gerechtvaardigde aanval van de Russische strijdkrachten. President Poetin heeft gekozen voor een oorlog met voorbedachten rade, die een catastrofaal verlies aan mensenlevens en menselijk lijden zal brengen. Rusland is als enige verantwoordelijk voor de dood en vernietiging die deze aanval zal brengen, en de Verenigde Staten en hun bondgenoten en partners zullen eensgezind en vastberaden reageren. De wereld zal Rusland ter verantwoording roepen.

Ik zal de situatie vanavond vanuit het Witte Huis volgen en zal regelmatig op de hoogte worden gehouden door mijn nationale veiligheidsteam. Morgenochtend zal ik een ontmoeting hebben met mijn G7-tegenhangers en daarna zal ik het Amerikaanse volk toespreken om de verdere gevolgen aan te kondigen die de Verenigde Staten en onze bondgenoten en partners aan Rusland zullen opleggen voor deze nodeloze daad van agressie tegen Oekraïne en de vrede en veiligheid in de wereld. Wij zullen ook coördineren met onze NAVO-bondgenoten om te zorgen voor een krachtige, eensgezinde reactie die elke agressie tegen het bondgenootschap afschrikt. Vanavond bidden Jill en ik voor het dappere en trotse volk van Oekraïne.”

  Oekraïne begint Russische krijgsgevangenen te executeren: "Zullen als varkens worden afgeslacht"

De ambassadeur van Rusland bij de VN zei tijdens de spoedvergadering van de Veiligheidsraad: “Wij noemen het geen oorlog, wij noemen het een speciale militaire operatie” in Donbas.

Het luchtruim boven Oekraïne is gesloten voor alle commercieel luchtverkeer:

Update(22:00pmET): Op het moment dat er een spoedzitting van de nationale veiligheidsraad van de VN in New York aan de gang was, hield Poetin een toespraak waarin hij “een speciale operatie in Donbas” beval. Russische staatsmedia bevestigen ook. “Ik heb een speciale militaire operatie afgekondigd,” zei Poetin. Fox News meldt dat Russische troepen vanuit de Krim Oekraïne zijn binnengetrokken.

Poetin kondigde de Russische militaire actie aan om Oekraïne te “demilitariseren”.” En verder beweerde:

“Wij hebben besloten tot een speciale militaire actie […] gericht op demilitarisering en denazificatie van Oekraïne.”

“De omstandigheden nopen ons tot beslissende en onmiddellijke acties. De volksrepublieken van Donbas hebben Rusland om hulp gevraagd,” zei Poetin. “In dit verband heb ik, overeenkomstig artikel 51, deel 7 van het VN-Handvest, met de sanctie van de Federatieraad en krachtens de verdragen inzake vriendschap en wederzijdse bijstand met de DPR en de LPR, die door de Federale Vergadering geratificeerd zijn, besloten een speciale militaire operatie uit te voeren.” Hij zei tegen de Oekraïners dat zij “hun wapens moeten neerleggen.”

Cruciaal is dat hij zei dat Rusland “niet van plan is Oekraïne te bezetten.”

De AP bevestigt verder “President Vladimir Poetin zegt dat Rusland een militaire operatie zal uitvoeren in Oost-Oekraïne.” Poetin waarschuwde in zijn televisietoespraak: “Een paar woorden voor degenen die in de verleiding zouden komen om in te grijpen. Rusland zal onmiddellijk reageren en u zult gevolgen ondervinden die u nooit eerder in uw geschiedenis hebt gehad.”

De volgende details komen over de nieuwsdraden:

PUTIN ROEPT OEKRAÏENSE SOLDATEN OP OM ONMIDDELLIJK DE WAPENS NEER TE LEGGEN EN NAAR HUIS TE GAAN -TASS
RUSLAND PUTIN ZEGT DAT IN GEVAL VAN BUITENLANDSE INMENGING, RUSLAND ONMIDDELLIJK ZAL REAGEREN – TASS
RUSSISCHE TROEPEN TREKKEN VANUIT CRIMEA OEKRAÏNE BINNEN IN HET ZUIDEN -FOX NEWS
PUTIN ZEGT DAT DE VERANTWOORDELIJKHEID VOOR ELK BLOEDVERGIETEN OP HET GEWETEN ZAL KOMEN “VAN HET OEKRAÏENSE REGIME” – RIA NIEUWSAGENTSCHAP

  Update van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken over Oekraïne

CNN en andere westerse correspondenten beweren ontploffingen gehoord te hebben in de Oekraïense hoofdstad Kiev – waarbij hun live verslaggever op dramatische wijze een helm en een flack jacket aantrok, nadat alles rustig leek…

Update(20:26pmET): De Russische luchtvaartautoriteiten hebben een deel van het luchtruim boven de regio Rostov gesloten gelast. De getroffen regio ligt juist ten oosten van de grens van Rusland met Oekraïne. Volgens een officiële waarschuwing is dit “om veiligheid te bieden” voor vluchten van de burgerluchtvaart.

Verder blijkt uit een nieuw rapport van Reuters dat luchtvaartmaatschappijen in het Westen bijgewerkte waarschuwingen voor vluchtrisico’s in de regio zijn gaan ontvangen. “Luchtvaartmaatschappijen moeten stoppen met vliegen over elk deel van Oekraïne vanwege het risico van een onbedoelde schietpartij of een cyberaanval die gericht is op de luchtverkeersleiding te midden van de spanningen met Rusland, zei een monitor van de conflictzone op woensdag,” luidde het bericht laat op woensdag.

Volgens verdere details van de luchtverkeersmonitor:

Safe Airspace, die werd opgericht om informatie over veiligheid en conflictzones te verstrekken aan luchtvaartmaatschappijen nadat vlucht MH17 van Malaysia Airlines in 2014 boven Oost-Oekraïne werd neergeschoten, zei hij dat hij het risiconiveau had verhoogd tot “niet vliegen”.

“Ongeacht de feitelijke bewegingen van Russische troepen naar Oekraïne, is het niveau van spanning en onzekerheid in Oekraïne nu extreem,” zei Safe Airspace op zijn website. “Dit zelf geeft aanleiding tot een aanzienlijk risico voor de burgerluchtvaart.”

Internationale en Europese luchtvaartmaatschappijen worden nu gewaarschuwd voor het potentiële conflict in Oekraïne, met nieuwe berichten dat zij “vliegverbod” hebben gekregen voor een groot deel van de regio.

Bovendien had de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) bijna twee weken geleden al een waarschuwing doen uitgaan dat er elk moment een grensoverschrijdend conflict kon uitbreken, waardoor het luchtruim boven de regio in gevaar zou komen.

Terwijl de grondoorlog aan de frontlinie in Donbas verhit, kunnen wij nog uren verwijderd zijn van een Russisch gevecht tussen de reguliere strijdkrachten en het Oekraïense leger, nadat laat in de avond plaatselijke tijd de leiders van de afgescheiden republieken Donetsk en Luhansk een formeel verzoek om onmiddellijke militaire hulp van Moskou hebben gedaan.

De pro-Russische rebellenleiders zeiden dat de dringende militaire hulp nodig is om de Oekraïense “agressie” af te slaan – volgens The Associated Press, nadat ambtenaren van het Kremlin de brief hadden bevestigd. “De woordvoerder van het Kremlin, Dmitry Peskov, zei dat de rebellenleiders aan de Russische president Vladimir Poetin hebben geschreven om hem te vertellen dat beschietingen door het Oekraïense leger burgerdoden hebben veroorzaakt en veel mensen op de vlucht hebben gedreven,” meldt AP.

Het komt minder dan 24 uur nadat het Russische parlement Poetin formeel toestemming had gegeven om militaire troepen in het buitenland in te zetten. Letland zei eerder op woensdag dat het inlichtingen heeft die de komst van Russische tanks, troepen en pantservoertuigen in Donbas bevestigen.

  "Hiermee kun je chirurgisch nauwkeurige aanvallen uitvoeren": de westerse pers vergeleek de Lancet UAV met de Amerikaanse Switchblade-600

De oproep van de twee Oost-Oekraïense republieken doet het spookbeeld oprijzen dat het Russische leger rechtstreekse gevechtshandelingen gaat uitvoeren met de Oekraïense strijdkrachten. Van daaruit is het gemakkelijker voor te stellen dat de zaken uit de hand lopen en escaleren tot het punt waarop de gevechten verder gaan dan de door oorlog verscheurde regio Donbas.

Tegelijkertijd heeft Oekraïne nu om een spoedvergadering van de VN-Veiligheidsraad gevraagd, volgens een verklaring van zijn minister van Buitenlandse Zaken van vannacht.

Volgens beknopte gegevens die Bloomberg aanhaalt op basis van brekend Interfax-bericht:

– Leiders stuurden brieven naar Poetin.
– Niet duidelijk op welke specifieke agressie de oproep van de separatisten betrekking heeft.
– Oekraïne heeft herhaaldelijk gezegd dat het geen plannen heeft voor een militair offensief tegen de separatisten.

LIVE MULTI-CAM: OEKRAÏNE & RUSLAND De invasie is begonnen


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Duitsland schort kritieke gaspijpleiding met Rusland op; Rusland dreigt “Welkom in de brave new world waar de Europeanen zeer binnenkort 2.000 euro gaan betalen voor 1.000 kubieke meter aardgas!”Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDe Spaanse griepepidemie van 1918 werd veroorzaakt door vaccinaties
Volgend artikelTijdslijn: Euromaidan, de oorspronkelijke “Oekraïne-crisis” – Echte volksrevolutie of door de NAVO gesteunde staatsgreep?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

27 REACTIES

 1. Wel handig zo’n oorlog, net nu duidelijk wordt dat het vaccineren niet beschermd tegen corona maar wel dodelijke bijwerkingen heeft.
  Hebben we ook gelijk een zondebok voor de hoge inflatie. Vergeten we even het krankzinnige geldprinten van de afgelopen jaren.
  Het is en blijft een politiek mediaspelletje.

 2. Stelletje criminelen, de EU en Putin. Allemaal criminelen. Wat een onzin oorlog. Een hoop leed en milieuvervuiling voor niets. Criminelen zijn het al die schijt overheden.

  • Dit is geen onzin, je doet net of putin shiet op burgers, mens lees je toch eens in en verdiep je. Putin beschermd zijn eigen russische burgers in die plaatsen omdat zij daar om gevraagd hebben. Hij beschermd deze door ALLE nato en ukraine vliegvelden legerbasisen uit te schakelen. Eigen schuld dikke bult. En als onozele psychopaat biden of hitler klaas schwaab zich durft bemoeien legt hij die landen ook gewoon plat. En terrecht , het is zijn recht zijn burgers te beschermen tegen de nazis in ukraine.

   • precies dat, maar de meeste hebben niet in de gaten dat hij een opruiming gaat houden op wereld tournooi, en op een nieuwe wereld macht

 3. Poetin was ook een YGL van Klaus Schwab. Oekraïne, alhoewel ik de provincies Donbass en Loegansk begrijp in hun eis naar zelfstandigheid, zijn nu een perfecte gelegenheid om de ogen van de wereld af te leiden van de honderdduizenden pfizer-doden! De globalisten hebben de touwtjes nog stevig in handen! Alles gaat volgens plan..toeval bestaat niet!

  • Putin was geen young global leader, hij gvd uit de kgb als hoofd ervan. Verdiep je nu toch is fatsoenlijk in rusland. Houd je vijand dicht bij je als een vriend zodat je weet wat die van plan is. Dat is hoe putin handelt en denkt. Moeilijk hé, of ben je gewoon een ordinaire ingehuurde trol die komt demotiveren. Piss of….

 4. Het past toch allemaal in het plaatje van het (World Economic Forum) Creeer Chaos.
  En VN En VS laten Oekraine barsten…. Vreselijk voor de bevolking van Oekraine.

  Poetin zei jaren geleden, als Rusland zou willen, dan is Europa binnen 5 dagen van Rusland.
  En zei vervolgens zei hij, ik maak maar een grapje? Jajaja Poetin maakt nooit grappen!!

  Maar Corona is van de baan, ik hoor er nergens meer wat over, De landverraders denken er mee weg te komen. Mensen we zitten in een Oorlog, ja ook hier in Nederland!!

 5. Vandaag nog in de supermarkt, de doelloze apatische schaapjes met hun tena lady luier op de bekken.
  Geen woord over de actie in het oosten.
  Deze militaire uitstap van Poetin is binnen 3 dagen voorbij, zoniet al eerder.
  En de schreeuwers van de eu/vn/wef/who/bilderberger en de nwo piepen en jammeren.
  Onze tweede en eerste slaapkamer en alle linkse msm zielepootjes bibberen en beven voor hetgeen hun binnenkort te wachten staat als de kudde schaapjes hier (deels) ontwaakt uit hun coma.

  • LOL (Onze tweede en eerste slaapkamer en alle linkse msm zielepootjes bibberen en beven voor hetgeen hun binnenkort te wachten staat als de kudde schaapjes hier (deels) ontwaakt uit hun coma.)

   Ik heb de luier nog nooit opgehad, maar morgen mogen de schaapjes zonder luier weer naar buiten. Nou bij mij gaat deze op. Als die zieke mensen om me heen. Met hun spike eiwitten. Ik vertrouw helemaal niemand meer!!

 6. wat een stelletje aartsleugenaars(van den beginne), Amerika,EU en ukraine
  Wat zou toch hun inspiratiebron zijn ?

  Gelukkig hebben we een petroleumkachel(geen stroom of gas nodig)

  Wel erg voor de mensen die al in armoede leven

 7. Putin geeft nu het westen een koekje van eigen deeg. Maar dat is bij de schijnheilige altijd het zelfde geval. Dat ze dan moord en brand schreeuwen en het oneerlijk vinden. Zij vergeten altijd dat zij de oorzaak van die ellende zijn. Als ze al jaren alle afspraken aan hun laars lappen en blijven de andere treiteren, pesten en chanteren en steeds meer landen in pikken onder het mom van democratie te brengen.

  Dan moeten we niet raar op kijken dat die ander in dit geval Rusland. Vroeg of laat orde op zaken stelt en zijn eigen taal sprekende voormalige landgenoten bevrijden van het USA/NATO/EU/WEF/VN kwaad, die met list en bedrog alles en iedereen wil toe eigenen voor hun eigen gewin van een klein machtsgeile club. De desbetreffende bewoners van die landen niets mogen in te brengen of bepalen in hun eigen land, maar moet gehoorzamen aan de buitenlandse overheerser, die hun niets gunt en hen maximaal financieel uitkleed.

 8. Ik schreef het al eerder. Architecten van ellende hebben zoveel te verbergen.
  Huppa!…..gewoon een oorlog er overheen om de boel af te leiden.

  En natuurlijk ook niet de vele miljoenen SCHAPEN vergeten, van wie de grondgedachte is:
  ‘Je kan je wel druk maken…maar je doet er toch niets aan’. STERF!

 9. STOP nu met de COVID zever, dit heeft er niks mee te maken, fucking imbiciels!!! een agressor is aan het aanvallen, thats it, you fucking stupid cunts …

 10. @Geet, de sheet
  Greet (van mijn reet), je weet er niks van, ik leef 30km van de grens, mensen zijn in tranen, hun huis verliezen, deel van hun familie is dood, geburen zijn spoorloos, vrienden niet meer te contacteren, ben je soms SENIEL ?
  wacht tot PUTIN in je achtertuin staat… Hitler begon ook zo… achterlijk mens, je bent niet waardig om hier een commentaar te geven …. so FUCK you bith !!!!!!!!!!

  • Geert,de NAVO heeft in 25 jaar 6 landen gebombardeerd, waar miljoenen doden zijn gevallen,en de hele wereld zweeg in het mom van democratie. En ik wil je ff zeggen dat de Neonazi’s de Oekraine bezet hebben.
   Putin is de bevrijder van het Christendom.Het Westen wordt geregeerd door Satan.Ga je huiswerk doen TROLLLLL.

 11. In ieder geval geen vluchtelingen opnemen. Polen en de andere Oostbloklanden mogen dat doen. Ze moeten niet gaan jammeren want ze verdomden het ook om de vluchtelingen uit Afghanistan, Syrië en ga zo maar door op te nemen. Koekje van eigen deeg om zo maar iets te roepen.
  En als ze echt een vuist willen maken zou ik zeggen rot die rijke Russen uit Europa en pik hun goederen en geld in. Zijn vriendjes van Putin.
  En natuurlijk komt het de regeringsleiders fantastisch goed uit. Kunnen ze het volk nog verder onderdrukken en het laatste beetje geld inpikken.

  • Het vraagstuk vluchtelingen uit de Oekraïne of deze mensen hier welkom zijn, ja dit zijn mensen waar een echte oorlog op dit moment plaats vind.
   Hoe kunnen wij hun een plek in ons land geven is dan de volgende vraag maar deze is simpel gooi al dat tuig uit Afrika ons land uit en deze plekken wat dan vrij komen kunnen door echte vluchtelingen worden aan gevuld en waar wij ook van weten dat zij het liefs zo snel mogelijk terug naar eigen land willen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in