Het nieuwe tekstplatform van Mark Zuckerberg heeft vorige week zijn nieuwe zoekfunctie uitgerold. Niet alleen lijkt het zoekresultaten voor meer controversiële onderwerpen te censureren, maar een zoekopdracht naar COVID-gerelateerde termen genereert een pop-up link naar de website van het de facto Ministerie van Waarheid, de Centers for Disease Control and Prevention (CDC)

Dit laatste nieuws laat weinig twijfel bestaan: Mark Zuckerberg wil op zijn nieuwe virtuele ‘safe space’ alles vermijden wat als ‘hard nieuws’ kan worden beschouwd, schrijft 21stcenturywire.

Zuck’s nieuwe “Twitter killer” app rolde vorige week zijn nieuwe Orwelliaanse zoekfunctie uit voor gebruikers in de VS, maar ook in andere westerse propaganda zones zoals het Verenigd Koninkrijk, Canada, Mexico en India.

Een zoekopdracht naar COVID-gerelateerde termen genereerde een pop-up link naar de website van het de facto Ministerie van Waarheid, het vermaarde Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Nogmaals, het is het samenkomen van staats- en bedrijfsbelangen, oftewel fascisme.

Ongelooflijk brutaal…

Bryan Jung van de Epoch Times rapporteert…

Threads, Meta’s recente concurrent voor Twitter, krijgt harde kritiek te verduren omdat het zoekresultaten blokkeert voor termen die verband houden met de pandemie, waaronder vaccins.

Het nieuwe tekstplatform, dat gelinkt is aan Instagram, rolde vorige week zijn nieuwe zoekfunctie uit, een belangrijke stap om het meer gelijkwaardigheid te geven met X, voorheen bekend als Twitter.

Na de lancering van Threads in juli heeft Meta de afgelopen weken verschillende broodnodige updates uitgerold, waaronder een gevraagde desktopversie en zoekfunctionaliteit voor gebruikers.
Echter, binnen 24 uur na de recente update werd de social media gigant getroffen door controverse, omdat de nieuwe zoekfunctie nutteloos bleek voor degenen die wilden zoeken naar berichten gerelateerd aan de COVID-19, meldde The Washington Post.

  45-jarige moeder die een baan kreeg in John Hopkins ziekenhuis sterft na bijwerking van arbeidsplichtig COVID-19 vaccin

Threads-gebruikers geschokt door geblokkeerde zoekresultaten

Veel gebruikers waren geschokt toen hun zoekopdracht op Threads naar inhoud gerelateerd aan “COVID” en “vaccins” werd beantwoord met een leeg scherm en een pop-up die hen doorverwees naar de website van de Centers for Disease Control and Prevention.

“Zuck behandelt gebruikers als kinderen. Hij mag beslissen wat ze te zien krijgen en waarover ze praten. Dit alleen al is reden genoeg om Threads af te wijzen en X te omarmen,” zei Michael Robertson, een tech CEO, in een bericht op X.

Meta bevestigde de beperkingen van het zoekbeleid in een persverklaring en zei dat het tekstplatform gebruikers voorlopig blokkeert bij het zoeken naar woorden die “gevoelige” berichten kunnen opleveren.

“De zoekfunctionaliteit biedt tijdelijk geen resultaten voor zoekwoorden die mogelijk gevoelige inhoud kunnen tonen,” aldus Meta.

“Mensen zullen in toekomstige updates kunnen zoeken op trefwoorden zoals ‘COVID’ zodra we vertrouwen hebben in de kwaliteit van de resultaten.”

Meta erkende dat Threads opzettelijk andere termen blokkeerde, maar weigerde een lijst te geven.

Een zoekopdracht door The Washington Post ontdekte dat de woorden “seks”, “naakt”, “goor”, “porno”, “coronavirus”, “vaccins” en “vaccinatie” ook tot de geblokkeerde termen behoorden.

Gezondheidsdeskundigen hekelen censuur

Volksgezondheidsdeskundigen en gezondheidswerkers waren ook kritisch over de beslissing van het bedrijf en vertelden The Post dat de timing slecht was, vooral te midden van berichten over een recente virusopflakkering.

“Censuur werkt niet. Er wordt nog steeds verkeerde informatie verspreid via codenamen en andere platforms. Techbedrijven zouden moeten investeren in echte oplossingen zoals moderatie/educatie,” zei Lucky Tran, directeur wetenschapscommunicatie aan de Columbia University, in een bericht op X.

De heer Tran vertelde eerder aan The Post dat de beslissing om zoekopdrachten over COVID te censureren het moeilijker zal maken voor deskundigen op het gebied van de volksgezondheid en mensen die in de publieke gezondheidszorg werken om belangrijke informatie naar buiten te brengen over hoe ze zichzelf kunnen beschermen.

  Superparamagnetische nanodeeltjes toegediend via vaccins - gepubliceerde wetenschap legt alles bloot

Het aantal ziekenhuisopnames in de Verenigde Staten steeg vorige week met bijna 16 procent en is sinds juli gestaag gestegen, maar minder dan in dezelfde week een jaar geleden, volgens de CDC.

CDC-statistieken laten zien dat het aantal sterfgevallen als gevolg van het virus minder dan een kwart is van wat het was in dezelfde periode in 2022.

Het agentschap zei dat gevallen van het virus waarschijnlijk tot in de winter zullen aanhouden.

Voormalig National Institute of Allergy and Infectious Disease directeur Dr. Anthony Fauci vertelde ABC’s “This Week” in het weekend dat gezien het huidige niveau van immuniteit in de bevolking, “de kans dat dit een overweldigende stormloop van gevallen en ziekenhuisopnames is waarschijnlijk laag is.”

Ondertussen heeft de FDA op 11 september een nieuwe ronde COVID boosters goedgekeurd die naar verwachting de komende dagen beschikbaar zullen zijn.

Nieuw Meta Platform ziet daling in gebruikers sinds lancering

Meta’s beslissing om bepaalde zoektermen te blokkeren illustreert de wens om onderwerpen die als “hard nieuws” kunnen worden beschouwd niet aan te moedigen op het platform.

“Politiek en hard nieuws zullen onvermijdelijk verschijnen op Threads – en tot op zekere hoogte ook op Instagram – maar we gaan niets doen om die verticals aan te moedigen”, schreef Adam Mosseri, Instagram-chef die betrokken was bij de lancering van Threads, deze zomer.

Het vermogen van Twitter om real-time nieuws en informatie te delen was echter cruciaal voor zijn opkomst en blijft een van zijn belangrijkste functies.

Een onderzoek uit 2021 door het Pew Research Center toonde aan dat ongeveer 4 op de 10 Amerikanen zei dat social media een belangrijke bron was voor nieuws over het COVID-19 vaccin en virus.

  Terugblik: toen de EU een onderzoek instelde naar de WHO omdat zij een neppandemie had uitgevonden om totaal overbodige vaccins te promoten

Sinds Threads in de zomer werd gelanceerd in een poging om te profiteren van de teleurstelling van sommige gebruikers over X na de overname door Elon Musk, is het platform er niet in geslaagd om het momentum vast te houden.

Meta CEO Mark Zuckerberg pochte na de lancering dat hij in staat was om 100 miljoen nieuwe aanmeldingen te krijgen binnen vijf dagen na de lancering.

De tijd die werd doorgebracht op de appdienst is sindsdien met 85 procent gedaald, volgens techblog Similarweb.

“Threads bereikte 100 miljoen aanmeldingen in het weekend. Dat is vooral organische vraag en we hebben nog niet eens veel promoties ingeschakeld. Ik kan niet geloven dat het nog maar 5 dagen geleden is!” zei Zuckerberg toen in een bericht.

“We zijn net vorige week begonnen met het uitrollen van het zoeken op trefwoorden voor Threads naar andere landen. De zoekfunctionaliteit biedt tijdelijk geen resultaten voor trefwoorden die mogelijk gevoelige inhoud kunnen tonen. Mensen zullen kunnen zoeken op trefwoorden zoals ‘COVID’ in toekomstige updates zodra we vertrouwen hebben in de kwaliteit van de resultaten,” vertelde een woordvoerder van Meta aan The Epoch Times.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Eerste grote politicus ter wereld verontschuldigt zich tegenover de ongevaccineerden: “Jullie hadden gelijk, wij hadden het fout”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelUrsula von der Leyen: “We hebben een continent gevaccineerd!”
Volgend artikelSituatierapport Oekraïne: Vreemde claims, grote verliezen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. weet je hoe je hier van een andere af kunt komen ? allemaal overstappen naar X of naaf een andere profyder laat hem dan maar op zijn bek gaan .

 2. Iemand die zich nou nog met deze site bezig houd zie ik niet eens meer voor vol aan.
  Al jaren wordt iedereen daar als een klein kind behandeld en in de hoek gezet voor een paar weken of maanden.
  En ze laten zich ook zo behandelen, maar op hun knieën kruipen ze dan weer terug met nederige excussen of ze weer terug mogen komen.
  Complete jank verhalen op het internet als ze weer eens in de hoek zijn gezet.
  Dan kan ie in mijn ogen ook niet anders dan een verstandelijke beperking er op na houden.
  Geen enkel normaal mens laat zich zo behandelen.

 3. “Zuckerbergs Threads App blokkeert zoekresultaten voor ‘COVID’ en ‘Vaccins’, terwijl het aantal gebruikers blijft dalen”

  Zuckerberg is een zionistisch beest, het verkoop van de adressen van Face Book gebruikers breng nog steeds geld in het laatje, altijd en eeuwig speelt het vervloekte geld een ultieme rol in het leven van hem.

 4. Meta zit in zijn terminale fase.
  Hoe meer ze met hhn distopie etaleren hoe mee kans dat het letterlijk verdwijnt omdat inderdaad de beestachtigheid zichtbaar wordt.
  Het is precies de bedoeling dat het meta beest uit zijn bergholte komt en zich op de vlakte begeeft waar het zichtbaar is en zo neergehaald kan worden.
  God’ s wegen zijn voor ons onzichtbare wegen.

 5. Het is ook een bepaald type mens wat facebook e.d. gebruikt, vroeger waren de sociale contacten door kerk, ook een indoctrinerend gebeuren, bepaald, en natuurlijk clubs, zoals motorclubs, zeilclubs enz, en de hoeksteen van de samenleving, de KROEG, motorclubs en kroegen zijn vakkundig om zeep geholpen, m.i. met opzet.
  Hou het volk dom, dan houd niet de werkgever, maar de staat je arm, die houden tevens de kleine werkgevers en het MKB arm.
  Het word de hoogste tijd om de macht van de overheid met minstens 80% te verminderen, en dat doe je middels hun spreekbuizen volledig te negeren, en hun mandaten te boycotten.

 6. Een tijdje had ik even, een liever privé te houden reden om dat faecesboek op te gaan.
  Wat ben ik geschrokken.
  Àls je al iets van je fb “vrienden” wilt zien moet je eindeloze propaganda zien door te scrollen. De bekende onderwerpen:
  dodelijke klimaatverandering
  electrische 2-welers en 4-wielers
  minderheidsextremisme ras en psychische sexuele patiënten
  t griepje
  en plaatjes van de zo geweldige stinkendrijke R. familie.

  Inderdaad zials al aangehaald ook nog dat betuttelende gedrag. Weg daar!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in