Weet u nog hoe u in maart 2003 probeerde te begrijpen dat de Iraakse “Bagdad Bob” (Mohammed Saeed al-Sahaf) nadrukkelijk ontkende dat er Amerikaanse troepen of tanks in Bagdad waren? De meeste nieuwsnetwerken plaatsten de bewering van Bob naast livebeelden van tanks die door de straten rolden. Er dom uitzien was het minste van zijn problemen. Ik vroeg me af wat een man met opleiding en ervaring ertoe zou brengen om zo fel een leugen te omarmen. De wereld zag hetzelfde verschijnsel bij Adolf Hitler tijdens zijn laatste dagen in zijn bunker onder de met puin bezaaide straten van Berlijn, schrijft Larry Johnson.

Dan komen Oekraïne en de “Speciale Militaire Operatie” van Rusland en de geest van Bagdad Bob wordt gekanaliseerd via een groot aantal politici, journalisten en zogeheten deskundigen. Het volgende is een voorbeeld (ik weiger de naam van de schrijver te noemen om hem zo min mogelijk in verlegenheid te brengen) van de Bagdad Bob-waan:

Rusland staat momenteel onder extreme druk en de Russische leiders zijn gespannen en ongelukkig. De operatie in Oekraïne is niet alleen tot stilstand gekomen, maar Rusland blijft tergend veel mensen en materiaal verliezen. Het heeft geheime deals moeten sluiten met Iran en Noord-Korea om genoeg munitie en voorraden te hebben om in de oorlog te blijven. De binnenlandse industrie is te traag en heeft te weinig financiële middelen om te kunnen voldoen aan de vraag naar dringende productie van oorlogsgoederen. Het land heeft geen soldaten meer en heeft mannen van middelbare leeftijd en ouder opgeroepen en gevangenen uit hun cel gehaald om te dienen aan de twee belangrijkste fronten van het conflict in Oekraïne. Niets van dit alles lijkt te werken. Rusland maakt elke dag meer militaire blunders en Poetin heeft zojuist een van zijn topcommandanten, generaal Alexander Lapin, ontslagen. Hoewel volgens Russische opiniepeilingen (die mogelijk nep zijn) Poetin nog steeds populair is, gaat hij een grimmige toekomst tegemoet als de verliezen omslaan in een complete terugtocht en de Russen Oekraïne moeten evacueren. In feite bereiden Russische commandanten zich nu voor op de evacuatie van de belangrijke stad Kherson, met het argument dat deze van geen belang is (wat volslagen onzin is).

De auteur van de voorgaande paragraaf is goed opgeleid, welbespraakt en een veteraan van het Amerikaanse ministerie van Defensie. Ik ken hem nog maar kort en weet dat hij geen leugenaar is. Wat mij verbijstert is dat hij dit echt gelooft. Misschien moeten we dit het “Platte Aarde Syndroom” noemen? Het bestaat uit het omarmen van beweringen als feiten die worden tegengesproken door feitelijk bewijsmateriaal.

  Plegen NAVO en Israël zelfmoord?

Ik wil enkele van zijn beweringen deconstrueren.

De operatie in Oekraïne is niet alleen tot stilstand gekomen, maar Rusland blijft tergend veel mensen en materiaal verliezen.

De objectieve realiteit is dat Rusland zijn luchtcampagne heeft opgevoerd en overal in Oekraïne kritieke energie- en energieknooppunten heeft vernietigd. Hoe vertaalt zich dat in “tot stilstand gekomen”? Het is waar dat noch de Russen noch de Oekraïners de afgelopen drie weken zich de afgelopen drie weken zeer ver of zeer snel op de grond hebben kunnen verplaatsen. Maar dat komt omdat de velden en zandwegen modderkuilen zijn. Als je je in Oekraïne over land wilt verplaatsen, moet je op een verharde weg zijn, en als je dat doet, maak je jezelf tot hoofddoelwit van artillerie- en luchtaanvallen. Ondanks de met regen doordrenkte grond zijn de Russische troepen in Donetsk blijven oprukken, zij het langzaam.

Hoe zit het met de “blijft tergend veel mensen en materiaal verliezen?” Volgens mij is het Oekraïne, en niet Rusland, die smeekt om meer oorlogsmateriaal van de Verenigde Staten en de NAVO. En Oekraïne heeft zo’n tekort aan capabele soldaten dat de mobilisatie die in maart begon is verlengd tot 21 november. Dat is niet mijn mening, dat is de bewering van een Oekraïense functionaris die belast is met de “rekrutering”, die vorige week (24 oktober) is gedaan:

Het Oekraïense leger heeft extra troepen nodig, dus alle mannen onder de 60, die dienstplichtig zijn, moeten een oproep tot dienstplicht verwachten, zei het hoofd van het Kievse stadscentrum voor Rekrutering en Sociale Steun Yury Maximov.

“Er is behoefte aan extra [troepen]. We moeten ons potentieel vergroten,” zei hij in een interview met het persbureau TSN. “Het is duidelijk dat we voldoende verdedigingstroepen moeten hebben. Ik geloof dat de mobilisatiecampagne zal doorgaan,” voegde Maksimov eraan toe…

Op 24 februari 2022 werd in Oekraïne de staat van beleg afgekondigd. De volgende dag kondigde de staatsgrensdienst een verbod aan voor Oekraïense mannen tussen 18 en 60 jaar om het land te verlaten totdat de staat van beleg voorbij was. In augustus verlengde de Verkhovna Rada (parlement) opnieuw de staat van beleg en een algemene mobilisatiecampagne voor 90 dagen, tot 21 november. – https://tass.com/world/1526665

Rusland, daarentegen, heeft één mobilisatie achter de rug en heeft net aangekondigd dat deze is afgerond. Als u wilt zien hoe wanhopig het Westen is om dit narratief te beheersen, doe dan een google-zoekopdracht met de termen “Ukraine” en “Mobilization”. De overgrote meerderheid van de resultaten zijn verhalen over Russische mobilisatie. Je moet echt diep graven om de feiten te vinden over de duizelingwekkende verliezen van Oekraïne.

  Dag van de Overwinning: Ongerustheid groeit te midden van angstgevoelens in het noorden

Hoe zit het met deze bewering?

Rusland maakt elke dag meer militaire blunders en Poetin heeft zojuist een van zijn topcommandanten, generaal Alexander Lapin, ontslagen. Hoewel volgens Russische opiniepeilingen (die mogelijk nep zijn) Poetin nog steeds populair is, gaat hij een grimmige toekomst tegemoet als de verliezen omslaan in een complete terugtocht en de Russen Oekraïne moeten evacueren.

In een eerder stuk heb ik besproken dat de benoeming van generaal Surovikin een verschuiving betekende in de Russische aanpak van de Speciale Militaire Operatie. Surovikin werd benoemd tot Supreme Allied Commander en kreeg de controle over alle Russische troepen in Oekraïne. Voordat hij die positie innam, opereerden de commandanten in Luhansk, Donetsk, Kherson en Zaporhyzhia onafhankelijk.

Hoe moet Oekraïne Rusland dwingen zich terug te trekken zonder robuuste, effectieve gevechtsluchtmacht, gegarandeerde voorraden artilleriegranaten en een ruime tankmacht, om nog maar te zwijgen van gezonde soldaten om deze wapensystemen te bedienen? Het antwoord is eenvoudig: dat zullen en kunnen ze niet. De Oekraïense strijdkrachten zijn vandaag sterk gedegradeerd in vergelijking met wat zij op 24 februari op het slagveld konden brengen. Ik daag iedereen uit om aan te tonen dat Oekraïne vandaag sterker en slagvaardiger is dan acht maanden geleden.

De dwaze analyse die ik hierboven heb belicht, is slechts een symptoom van een ziekte die het Westen heeft geïnfecteerd (en ik heb het niet over Covid). De afdaling van het Westen in het struikgewas van leugens beperkt zich niet tot het uitleven van fantasieën over de militaire situatie in Oekraïne. De gecorrumpeerde cultuur van het Westen propageert ook dat er meer dan twee geslachten zijn, dat mannen zwanger kunnen zijn, en dat windmolens en zonnepanelen voldoende zijn om moderne samenlevingen van energie te voorzien. Er werd ons verteld dat het Covid-vaccin mensen ervan zou weerhouden Covid te krijgen. Ik denk dat de onderliggende oorzaak van het waandenken dat de westerse economie, politiek, geneeskunde en populaire cultuur domineert, is dat het Westen een starre, intolerante ideologie heeft aangenomen die doet denken aan de intellectuele sclerose die zijn oorsprong vindt in het marxisme en die leidde tot de dood van de Sovjet-Unie. Het Russische volk leerde enkele harde waarheden in de nasleep van de ineenstorting van het Sovjetrijk. Ik denk dat de bevolking van de Verenigde Staten en Europa op soortgelijke wijze ruw ontwaakt. En het zal niet prettig zijn.

  NAVO's “Rode Lijnen”

Wat denkt u? Waarom omarmen zoveel intelligente mensen objectief valse narratieven?


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wereldwijde ineenstorting van gewassen nu een zekerheid… wijdverspreide hongersnood zal de planeet aarde van 2022 – 2024 teisteren… het is in gang gezet en kan niet meer gestopt wordenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSchokkende beelden: Danser stort in tijdens optreden, sterft aan hartaanval
Volgend artikelVeroorzaken geïnjecteerde nanotechnologieën de absoluut bizarre gedragingen in deze video’s?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. De eerste vraag is wat intelligentie eigenlijk is. Dat veel ‘intelligente’ mensen het gangbare narratief volgen zou wel eens kunnen komen doordat ze nét niet intelligent genoeg zijn om de leugens te doorzien. Als je denkt intelligent te zijn, door opleidingsniveau en zo, is het heel pijnlijk om te erkennen dat je geen gelijk hebt. Dat je je hebt laten belazeren, je status (die je dacht te hebben) als weldenkend persoon gaat eraan. Iemand bedonderen is over het algemeen een stuk makkelijker dan iemand ervan te overtuigen dat hij/zij bedrogen wordt.

  • @ AlbertV november 4, 2022 at 13:34,
   Mensen die een hogere opleiding hebben genoten, gaan er vanuit dat zij intelligent zijn. Maar alle opleidingen is gewoon de lesstof klakkeloos aannemen als de enige waarheid. Dat is net als de huidige wetenschap, daar gaan de hogere opgeleide ook vaak klakkeloos vanuit dat wat de wetenschap beweren waarheid is. Maar de huidige reguliere wetenschap is gecommercialiseerd, de opdrachtgever bepaald dan al wat de uitkomt moet zijn. Dan is het aan de wetenschappers om deze opdracht die vaak met list en bedrog en met enkele aannames met het gewenste resultaat komen en niet meer op feiten en met echte op waarheid gebaseerde onderbouwde bewijzen komen. Omdat dan er geen droog brood eraan te verdienen valt. Zo verwoord bewust om de zaak te bedonderen het levensbehoud van de wetenschap.

   • Qvic november 4, 2022 at 16:29

    Hoe meer je hebt gestudeerd, hoe meer je wordt beloond. De hoog geschoolden in deze maatschappij, hebben geen idee meer hoe de wereld werkelijk in elkaar zit. Hun hersenbibliotheek bevat enkel kennis uit boeken. Ze zijn het contact met het echte menselijke leven volledig kwijtgeraakt, omdat ze hun kennis uit boeken hebben gehaald. Deze bevat enkel nog informatie, die ons gevangen kan houden. En ze hebben het zelf niet in de gaten. Ambachtslieden zijn volledig verdreven en hebben gedwongen plaats moeten maken voor een weggooimaatschappij, waaruit alle kleur en schoonheid is verdwenen. De ‘Tel-lie-vision’, hersenspoelt dagelijks de massa met nep nieuws. Dit heeft tot gevolg, dat mensen meer en meer in robotten veranderen, en niet langer in staat zijn zelfstandig na te denken.

    – Harriet Algra

 2. Waar het probleem ligt is dat het westen statisch denkt en handelt volgens vaste regels. Daarop kunnen ze dan hun voorspellende computersimulaties op uitvoeren. Wat Rusland laat zien, hoe zij oorlog voeren komt niet overeen met het westerse computer model. Want Rusland hanteert een dynamische inzet en het lijkt net tegenovergestelde te doen, wat nergens ooit heeft plaats gevonden in de oorlogsvoering. Daar in dit seizoen pappen en nat houden is tussen de strijdende partijen, omdat de ondergrond te drassig is om met zware middelen het strijdveld te betreden. Dat kent het westen niet en gaat daardoor suggereren, dat Rusland zwak is en dat het Oekraïense leger opgewassen is, tegen de Russen. Zodat er met propaganda vrolijk oplos gefantaseerd kan worden door het westen. Want het lijkt nu net alsof de Russen tot stilstand is gedwongen, door de Oekraïense legers.

 3. Jammer dat de schrijver dit niet in de context van de persoon zet. Dit is toch geen classified news dat hij in vertrouwen had ontvangen van die geheimzinnige persoon? Ahh ik snap het, die vent die leest Larry’s stukjes natuurlijk ook, en hij zal zich er zeker in herkennen. Grappig dan, dat wel.

  “Intelligentie” heeft verder niks te maken met moraliteit of gemakzucht. Dat wordt echt niet tegengehouden door “intelligentie.” Kijk maar om je heen naar al die “intelligente” gasten die het graag voor het zeggen hebben overal. Ook op je werk.

  Mensen moeten eens gaan begrijpen dat er een totaal ander menssoort onder ons loopt – niet het reptiel, maar een menssoort die genetisch heel anders in elkaar zit, komt van een andere genetische herkomst, en lijkt op een mens. Omdat deze genetische trekjes volharden over tijd, is het niet uit te roeien, vermits je de genetische markers reeds op foetus niveau identificeert, en dan meteen het psychopatische broedsel verwijdert. Dan heb je kans van slagen. En zolang je medemensen dit valse menssoort niet kunnen, of willen, herkennen, blijven ze gewoon meelopen met de creeps. Ze laten zich hongerig manipuleren door dit griezelige menssoort en werken mee met ze. En zo roeit de “mens” zich uit, en krijgt de planeet weer kans om te herstellen van de ravage. (Goed balen als je geen psychopaat en geen stupide schaap bent.)

  • @ Immortal november 4, 2022 at 16:07,
   Je praat over een ander soort genetische mens. Daar heb ik al langer over nagedacht en onderzocht. Mijn onderzoek was niet dat er een andere genetisch soort mens bestaat, maar dat dit grote verschil in denkvermogen en interpretaties op een ander vlak/oorzaak ligt. Het is al bepalend wanneer en in welke periode van het jaar en het jaar zelf en tijdstip en in welke omstandigheden de conceptie plaats vind. Daar speelt ook de locatie en de omgevingstemperatuur en geluid een hoofdrol in. Want de conceptie vindt plaats door geluidsgolven. Daarvan is het ook belangrijk dat de partners genetisch potentieel verschillend moeten zijn d.w.z dat ze geen familie mogen zijn. Want als het familie is of bij tweelingen of meer. Dan verkrijg je zo wie zo een laag potentieel en zal de zwangerschap altijd voortijdig beëindigd. Bij alle te vroeg geborene zijn nog niet alle connecties tussen de beide hersenhelften volgroeid, hoe vroeger geborene hoe minder connecties tussen beide hersenhelften. Daar ook ons huidige onderwijssysteem funest is om deze connecties te blijven stimuleren, want als ze niet gestimuleerd worden kunnen afsterven, omdat ze geen nut meer hebben. Wat ook funest is zijn de kindervaccinaties en de voeding en de opvoeding en opgroei omgeving bepalend. Bij psychopaten en sociopaten zijn vele connecties tussen beide hersenhelften niet meer aanwezig of nooit aanwezig geweest.

   Iets aanleren gebeurt door constant deze handelingen eindeloos te herhalen, zodat we het aangeleerde opslagen wordt in onze lange termijn geheugen. Bij de psychopaten en sociopaten leren heel makkelijk iets nieuws aan, daar behoeven zij weinig tot geen moeite voor te doen. Daardoor vinden zij het niet nodig om die materie eindeloos te herhalen. (wat we vaak bij kinderen zien, dat ze dan gaan vervelen in de klas) Maar het probleem is dat het aangeleerde materie enkel wordt opgeslagen in het korte geheugen en dat wordt binnen een half jaar weer gewist, om plaats te maken voor nieuwe geheugen.
   Maar deze te vroeg geborene hebben ook geen enkel gevoel voor de materie waar zij mee omgaan, niet met mensen, niet met fysieke dingen. Alles draait om zijn/haar wil, van het altijd willen winnen van andere. Het maakt niet uit hoe, als zij maar winnen. Daar zij zich altijd beter vinden en intelligenter dan andere, vinden dat zij dan dat zij gerechtigd zijn dat zij over die andere mogen heersen. En dat zij andere eventueel met geweld hun wil mogen opleggen, want zij interpreteren dat zij dat doen voor hun eigen bestwil.

   Maar omdat zij vele connecties domweg missen tussen hun beide hersenhelften, zijn zij geestelijk blijven hangen in hun latere kleuter jaren qua ontwikkeling. Dit valt op als zij onder psychische druk komen te staan. Dan vervallen zij terug naar kleuter gedragsmanieren, zoals glashard ontkennen wat zij gedaan hebben, altijd andere de schuld willen geven van hun eigen handelen. Want toen was de geestelijke ontwikkeling van de eigen verantwoording nog niet volgroeid. Daar ze ook nooit geleerd hebben om zelf logische iets te kunnen beredeneren, omdat ze nooit iets in hun lange termijn geheugen hebben opgeslagen. Missen zij belangrijken informatie omdat te kunnen.

   Doordat we nu met steeds meer elektronica, zoals de smartphone steeds meer taken over laten nemen van ons zelf, krimpt ons eigen geheugen. Vele mensen kunnen niet meer uit het hoofdrekenen, veel moeite hebben met iets onthouden, zoals een boodschappen lijstje. Veel moeite hebben met foutloos schrijven en/of de taal spreken. Met elke nieuwe generatie en de ver gevorderde degradaties van het onderwijssysteem en het slechte voedsel en levenswijzes zal ons geheugenbestand steeds verder afnemen. Dit fenomeen is allang zichtbaar tussen de generaties. De oudere generaties weten vele male meer kennis nog wat zij 40/50 jaar terug op school hebben geleerd, dan de jongere generaties die hun school kennis na 5 jaar al niet meer herinneren. Dit zal in de toekomst alleen maar erger worden. Zo met de komst van het experimentele veranderde DNA vaccin past hier bijna naadloos op aan. Want als mensen weinig of niets meer kunnen herinneren, zijn zij de idealen slaven.

 4. Gisteren heb ik weer eens een filmpje van Patrick Lancaster bekeken.
  Hij is van oorsprong een Amerikaan , getrouwd met een “ Russische Ukrainse “ woont al 8 jaar in Ukraine en gaat nu als vrije verslaggever mee op Russische patrouille.
  Afgezien van het feit om eens in de keuken te kijken hoe dat allemaal in zijn werk gaat met de russische aanvallen op de Ukrainse troepen, laat zijn verslag in het veld ook duidelijk zien hoe wij hier in het westen VOORGELOGEN worden.
  En dat er niets van bovenstaande cursief gedrukte rapportage klopt……
  Het is de moeite waard om hem eens te googelen en te volgen bij zijn verslag legging direct vanaf het slagveld.
  Ga zelf op onderzoek uit. ‼️ Het is te vinden !!

 5. “Misschien moeten we dit het “Platte Aarde Syndroom” noemen? Het bestaat uit het omarmen van beweringen als feiten die worden tegengesproken door feitelijk bewijsmateriaal”
  Larry C Johnson gelooft dus dat water het wonderbaarlijke vermogen heeft om zich aan een rondraaiende bal te hechten in de ‘ruimte’….
  All countries on earth, including Russia, LIE about the right shape of the earth
  https://ezekiel38departure.blogspot.com/2022/09/all-countries-on-earth-including-russia.html

 6. correctie: u schreef Bagdad Bob ontkende dat er ‘geen’ Amerikanen waren. Hij ontkende dat er Amerikanen waren………

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in