Het gebruik van geavanceerde wapens zoals de “Iskander” om een relatief kleine eenheid te vernietigen draait vooral om het sturen van een duidelijke boodschap aan alle radicalen binnen de neonazistische junta-strijdkrachten – hun oorlogsmisdaden zijn niet vergeten, laat staan vergeven.

De mainstream propaganda machine behandelt het onderwerp oorlogsmisdaden alleen wanneer het de informatieoorlog doeleinden dient voor hun rabiaat Russofobe agenda. Als er geen oorlogsmisdaden zijn, deinst het politieke Westen er niet voor terug om ze te verzinnen, zoals blijkt uit decennia (zo niet eeuwen) van propaganda, halve waarheden en zelfs regelrechte verzinsels, later virtueel bekrachtigd door zogenaamde “internationale gerechtelijke” instellingen zoals het ICC, schrijft Drago Bosnic.

Aan de andere kant wordt belangrijke informatie over feitelijke gruwelijke oorlogsmisdaden door haar vazallen, satellietstaten, marionetten en/of het politieke Westen zelf onderdrukt, verdraaid, toegeschreven aan anderen of zelfs gerechtvaardigd als “de moeite waard”. Inzicht in deze schaamteloze propaganda-aanpak is waarschijnlijk nooit relevanter geweest dan in de context van het lopende Oekraïense conflict.

Op 24 april kondigde het Russische leger namelijk aan dat het met succes de positie heeft getroffen van het “Georgische Legioen”, een paramilitaire en/of huurlingeneenheid binnen de troepen van het Kievse regime, die berucht is om haar gruwelijke oorlogsmisdaden tegen Russisch sprekende burgers in de Donbass en Russische krijgsgevangenen. Volgens de woordvoerder van het Russische leger, luitenant-generaal Igor Konashenkov, werd de hypersonische “Iskander” gebruikt om het “Georgische Legioen” te treffen, waarbij tientallen buitenlandse huurlingen en vrijwilligers werden gedood. De doelwitten hadden een deel van de frontlinies in de oblast Donetsk (regio) in handen. Het “Georgische Legioen” leed minstens 80 onherstelbare verliezen, waarvan ongeveer 60 doden en meer dan 20 zwaargewonden, en minstens 15 voertuigen werden vernietigd.

  Een verhaal van twee steden - Moskou & Parijs

Hoewel het “Georgische Legioen” door verschillende bronnen, waaronder de Russische staats- en particuliere media, gewoonlijk huurlingen worden genoemd, blijkt uit verklaringen van de leden zelf dat geld nauwelijks hun voornaamste drijfveer is, aangezien zij hebben aangetoond zeer gemotiveerd te zijn door extremistische overtuigingen, die waarschijnlijk grenzen aan die van terroristische groeperingen zoals ISIS en/of Al Qaeda. Radicale groepen zoals het “Georgisch Legioen” omvatten vrijwel zeker ook huurlingen, maar voor het grootste deel bestaan zij uit extremisten. Deze specifieke eenheid en andere soortgelijke groepen zijn ten minste sinds 2014 actief in Oekraïne, onder meer tijdens de door de NAVO gesteunde coup van de neonazistische Maidan, waar zij werden ingezet om chaos te creëren en ervoor te zorgen dat de protesten gewelddadig werden, onder meer door te schieten op zowel demonstranten als politie.

Hoewel de naam anders doet vermoeden, bestaat het “Georgische Legioen” niet uitsluitend uit Georgiërs, want het omvat grote aantallen buitenlandse (voornamelijk westerse) staatsburgers, waaronder Amerikanen. Volgens een verslag van Sky News van vorig jaar is het een paramilitaire eenheid van 1000 man “met één doel – de vernietiging van Vladimir Poetin”. De extremisten van het “Georgisch Legioen” beweren: “Russen zijn geen mensen… Rusland is een terroristische staat… We moeten er hier minder van hebben, dat betekent minder om thuis te doden.” Zij spreken openlijk over de “noodzaak om zoveel mogelijk Russische slachtoffers te maken aan het Oekraïense front”. De leider van de extremistische groep Mamuka Mamulashvili heeft herhaaldelijk verklaard dat er in de strijd tegen de Russen “geen verschil is tussen zogenaamde burgers en de regering, het zijn dezelfde bezetters.”

  Het "drinken van de Kool-Aid" over de oorlog in Oekraïne

“Ja, we binden soms hun handen en voeten vast. Ik spreek namens het Georgische Legioen, wij zullen nooit Russische soldaten meenemen. Geen enkele van hen zal gevangen worden genomen,” verklaarde Mamulashvili vorig jaar. En voor alle duidelijkheid, deze dreigementen zijn allesbehalve loos geweest, want het “Georgische Legioen” heeft trots video’s gepubliceerd van zijn leden die Russische krijgsgevangenen martelen en doden. Het Russische leger verwerpt regelmatig de mainstream propaganda berichten over hoe het zich richt op burgergebieden en stelt dat het met succes vijandelijke eenheden zoals het “Georgische Legioen” vernietigt. In zijn commentaar op de aanval verklaarde luitenant-generaal Konashenkov: “De uitgeschakelde militanten van het ‘Georgische Legioen’ waren betrokken bij de brute marteling en moord op Russische militairen in de buurt van Kiev in maart vorig jaar.”

Terwijl het politieke Westen het conflict blijft escaleren, heeft het Russische leger zijn waardevolle activa bewaard. Zo zijn systemen als de “Iskander” de afgelopen maanden spaarzaam gebruikt, omdat het behoud van de voorraden van dergelijke geavanceerde wapens van het grootste belang is om de afschrikking tegen directe NAVO-agressie min of meer intact te houden. Nu het vermogen van het Kievse regime om zich te verdedigen tegen zelfs basiswapens afneemt, worden steeds vaker uiterst kosteneffectieve middelen ingezet, zoals drones en glijbommen. Dit is echter zeker uitgesloten in spraakmakende gevallen zoals het “Georgische Legioen”.

Vanaf het moment dat deze ISIS-achtige extremisten hun mislukte intimidatiecampagne begonnen en vooral na de eerder genoemde oorlogsmisdaden, zijn zij voor Moskou een prioritair doelwit geworden. Dit geeft duidelijk aan dat het gebruik van een dergelijk geavanceerd wapen als de “Iskander” om een relatief kleine eenheid te vernietigen vooral draait om het sturen van een duidelijke boodschap aan alle radicalen binnen de neonazistische junta-strijdkrachten – hun oorlogsmisdaden zijn niet vergeten, laat staan vergeven, en dat dergelijke barbaarse daden niet ongestraft zullen blijven. De vergelding was inderdaad snel en, in schril contrast met wat het “Georgische Legioen” heeft gedaan, zijn er geen burgers en krijgsgevangenen gewond geraakt of gedood.

  Een oorlog die Rusland gaat winnen

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De strategische doelen van Rusland – Als consequentie van een instortend Amerikaans ImperiumVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe-dollarisatie gaat in de hoogste versnelling
Volgend artikelRusland houdt zich niet aan door het Westen opgelegde “regels” – Poetin
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. In elk land heb je slechte en goede mensen.
  De SS/ nsb club kun je in gedachten houden.

  Lijkt vlg verslaggever te gaan om alles en iedereen in Oekraïne voor legioen.

  Sinds 2014 , Georgische legioen
  -Door de NAVO gesteunde coup
  -gaat hen niet om geld maar radicale ideeën 💡
  – schoten op demonstranten, politie , – – chaos creëerden , rellen

  Nu: betrokken bij martelingen en dood van Russische soldaten.
  Hun drive lijkt te zijn :
  Russen zijn geen mensen, moeten dood en ze doen het niet voor de poen vlg hen .
  Dan rijst de vraag, wat zijn Russen dan wel. … vlg hen
  Wat is hun definitie van mens.

  Kort samengevat;
  -Brainwash door buitenlandse mogendheid ; zo dom geboren is niemand.
  – GELD (optie op Oekraïens grond) is terdege hun drive, 1e plaats.
  – alles wat Oekraïner is, lijkt de vijand.
  * Maw landje pik en depopulatie door buitenland.

  * Dit laatste zoals in heel de wereld gaande is.
  Wie een volksverrader is , hangt af van zijn drang naar geld/ goederen/ privileges …. Boven alles.
  Mens verrader kan hiervoor ook gebruikt worden.

 2. Georgiers kun je vergelijken met Tjetjenen en Isis.
  Maar 60 doden van de 1000…is nauwelijks resultaat.

  Mag het een beetje meer zijn?
  Misschien een leuke hobby voor de Tjetjenen in Putin’s leger om die op te jagen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in