De Amerikaanse senator Lindsey Graham heeft de Russische kritiek op zijn uitlatingen tijdens een recente reis naar Kiev betwist. In een door het kantoor van de Oekraïense president gepubliceerde video leek Graham te applaudisseren voor Russische doden, maar de senator heeft nu gesuggereerd dat “Russische propaganda” de schuld is van de controverse, bericht RT.

In de video, die zondag door Kiev werd geplaatst, is te zien hoe Graham een ontmoeting heeft met president Vladimir Zelensky en de Amerikaanse militaire bijstand aan Oekraïne bespreekt. Op een bepaald moment in de clip kan men Graham horen zeggen: “De Russen sterven. Het is het beste geld dat we ooit hebben uitgegeven.” De zinnen worden gescheiden door een montage snede.

Het citaat leidde al snel tot heftige reacties uit Moskou, waarbij de woordvoerder van het Kremlin, Dmitry Peskov, verklaarde dat “het moeilijk is een grotere schande voor een land voor te stellen dan het hebben van zulke senatoren.” Voormalig president Dmitry Medvedev noemde de 67-jarige Republikein een “oude dwaas”. Het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Graham, terwijl ook het hoofd van de Russische Onderzoekscommissie, Aleksandr Bastrykin, heeft opgeroepen tot het openen van een strafzaak over de opmerkingen van de senator.

In een schriftelijke verklaring aan Reuters wees Graham de kritiek echter van de hand en haalde uit naar wat hij de “Russische propagandamachine” noemde. De senator legde uit dat hij tegen Zelensky had gezegd dat “het een goede investering van de Verenigde Staten is geweest om Oekraïne te helpen bevrijden.”

  EU belooft "Poetins propagandisten" te bestrijden

Zoals Reuters opmerkte, bevatte de oorspronkelijke videoclip, die werd bewerkt en vrijgegeven door het kantoor van de Oekraïense president, geen duidelijke aanwijzing dat de opmerkingen over stervende Russen en goed besteed Amerikaans geld afkomstig waren uit verschillende delen van de bijeenkomst. Uit een volledige, onbewerkte versie van Grahams ontmoeting met Zelensky zou blijken dat er geen direct verband was tussen de twee uitspraken, aldus de krant.

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken verwierp echter de “cynische pogingen” om Graham’s “kannibalistische” uitspraken te rechtvaardigen. In een reactie op het artikel van Reuters stelde het ministerie dat de krant aan “crisismanagement” deed namens de senator en “belachelijke en beschamende uitvluchten” aanvoerde nadat zijn “Russofobe” uitspraken een golf van reacties opriepen.

“Pogingen om dergelijke uitspraken te rechtvaardigen zijn gedoemd te mislukken. Het is nu al onmogelijk om dergelijke woorden goed te praten, ook al zijn ze afzonderlijk uitgesproken,” aldus het ministerie in een persbericht, waarbij wordt opgemerkt dat dit niet de eerste keer is dat Graham dergelijke opmerkingen maakt. Soortgelijke opmerkingen zijn ook gemaakt door andere Amerikaanse en Oekraïense functionarissen.

Het ministerie beschuldigde Reuters ervan zijn reputatie te schaden met zijn “laffe uitvluchten en belachelijke pogingen om Lindsey Graham te beschermen” en suggereerde dat de krant geen journalistiek bedrijft, maar optreedt als een PR-bureau dat de bevelen van het “collectieve Westen” uitvoert.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“Het beste geld dat we ooit hebben uitgegeven”: Genocide is het ware doel van Amerikaanse investeringen in Oekraïne (Video)Volg Frontnieuws op Telegram

  EU wil Tucker Carlson sancties opleggen vanwege Poetin-interview - Newsweek

Lees meer over:

Vorig artikelWHO wil “afluistersystemen” gebruiken om mensen te controleren op “verkeerde informatie”
Volgend artikelWaarom roemen regeringsgebonden deskundigen uit de VS en het VK de vaardigheden van Rusland op het gebied van elektronische oorlogsvoering?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. Mooi dat arrestatiebevel..laat dat elke week opnieuw herhalen..een vliegtuig aan de grond laten zetten als hij dichtbij (over) de grens vliegt, of in een bevriend land passeert enz, idem dito voor Elke uitgesproken vijand..ook voor Europese vijanden..ze zullen dan hun smoel wel beter dicht houden..alleen krachtdadig optreden kan deze walgelijke uitlatingen stoppen…

  2. Wat hij nu etterlijk wel / niet gezegd heeft, maakt niet veel uit :
    sinds 2014 is L.Graham, samen met J. McCain de grootste oorlogs-hitsers en bewapenaars van Kiev :
    toen al, zeiden ze : “Your fight is our fight; and you will get all the weapons you need”.

    • Vergeet die Deepstate/CIA/FBI/WEF Terroristen/HOER Victoria Nuland en Soros ook niet in deze kwestie , Soros is de Satan van de wereld die dood en verderf subsidieert met zijn foundations !!!

  3. Alle pro-Ukrainers naar het front sturen. Dan pas kunnen wij, het klootjesvolk, zeggen dat ons geld goed besteed is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in