Het is fysiek het grootste land ter wereld, met het grootste nucleaire arsenaal ter wereld, dat nu hypersonische raketten en angstaanjagende nucleaire onderzeebootdrones omvat. Het heeft een van ’s werelds grootste en meest geavanceerde legers, geconfigureerd om te opereren in het euro-aziatische nabije buitenland in een door artillerie gedomineerde oorlogsvoering op voet van gelijkheid tegen enorme vijandelijke legers. Het is ook het negende dichtstbevolkte land ter wereld, met een overvloed aan natuurlijke hulpbronnen, waardoor het een belangrijke speler is op meerdere grondstoffenmarkten, schrijft MuttmanKC.

De leiders van het Imperium denken dat het een uitstekend idee is om deze natie voor zijn deur te bevechten, in een existentiële strijd die het zich niet kan veroorloven om te verliezen. En terwijl het bewijs zich opstapelt (steeds meer tijdens het huidige, rampzalige Oekraïense tegenoffensief) van zowel de nutteloosheid van deze inspanning als van de enorme bijkomende economische en militaire schade voor het Westen, niet voor Rusland, is de reactie van het Imperium om te blijven verdubbelen.

De angstaanjagende vraag blijft – hoe ver zal het Imperiale Westen gaan om een voorbestemd Oekraïens verlies te voorkomen, en de enorme schade die dit zal toebrengen aan het Imperium, en de reputatie en politieke macht van de dwazen die de voorbereidingen hiervoor hebben getroffen?

De Don Quichotische kruistocht van de imperiale eindtijd om de Russische beer op de drempel van zijn hol te verslaan is in meerdere opzichten spectaculair mislukt. Economisch, geopolitiek en militair gezien zijn het imperium en zijn Europese handlangers niet in één van de door hen gelegde berenvallen gestruikeld, maar in drie.

Economisch gezien heeft de wereld, en vooral de Westerse landen, een hoge prijs betaald voor de sancties die op een dwaze manier de Russische financiën probeerden te vermorzelen. De pogingen om Rusland, een van de grootste grondstoffenbronnen ter wereld, uit de wereldeconomie te weren, zijn voorspelbaar in het gezicht van het Westen ontploft. Schijnbaar niet in staat om economische basisconcepten zoals vraag en aanbod te begrijpen, en de gevolgen van het afwijzen van goedkoop Russisch gas en olie uit de pijplijn en deze te vervangen door veel duurder, moeilijk te hanteren LNG dat van duizenden kilometers ver wordt verscheept, is de inflatie in de EU omhooggeschoten. En niet alleen in de EU, zelfs in de gas- en olieproducerende VS, aangezien de wereldmarkten vervormd zijn door de valse schaarste die door de sancties is gecreëerd. En terwijl de bevolking van de EU worstelt met de opgeblazen voedsel- en energieprijzen, staart de Europese industrie (en alle banen die zij die worstelende bevolking biedt) naar de afgrond, omdat de opgeblazen productiekosten haar producten uit veel markten hebben geprijsd.

En nu de nieuwe realiteit begint door te dringen, beginnen de gevolgen zichtbaar te worden. De Duitsers zien het al wanneer ze nadenken over hun volgende begroting, die wettelijk in evenwicht moet zijn. De cijfers kloppen gewoon niet tussen de dalende belastinginkomsten terwijl de Duitse industrie het moeilijk heeft, de verhoogde overheidssubsidies om de torenhoge energieprijzen op te vangen en de roep om meer militaire uitgaven. In de hele EU zullen dezelfde problemen de kop opsteken als paddenstoelen na een regenbui, als verlammende energiekosten en militaristische begrotingseisen vechten om overheidsmiddelen met door inflatie geteisterde bevolkingen. Bevolkingen die ongetwijfeld steeds minder geamuseerd zullen raken als hun regeringen, terwijl ze snijden in hun uitkeringen en belastingen verhogen, een economisch niet-levensvatbaar Oekraïne financieren, terwijl ze ook massa’s Oekraïense vluchtelingen op hun eigen grondgebied onderhouden.

Nu ook in de mainstream media: De vernietiging van de Duitse economie

Geopolitiek gezien heeft het Westen er bij de rest van de wereld op aangedrongen om zich aan te sluiten bij hun kruistocht tegen Rusland, om alleen te zien dat het niet-Westen (de overgrote meerderheid van de wereld) terugslaat. Het niet-westen, dat de eigen aanvalsoorlogen van het Westen heeft gezien, en de rampspoed en instabiliteit die deze over hele regio’s hebben verspreid, heeft met weinig amusement gereageerd op de plotselinge 180 graden houding van het Westen over de moraliteit van grote landen die kleine landen binnenvallen. De veroordelingen van deze landen aan het adres van Rusland waren schaars, met redeneringen die lijken te variëren van “het zijn onze zaken niet” tot “jullie idioten hebben dit uitgelokt.”

Deze laatste buitenlandse betrekkingen-mislukking van de regering Biden wordt gekenmerkt door de gebruikelijke attributen van Biden’s imperiale anti-diplomatie: eisen, onbuigzaamheid, een totaal gebrek aan respect voor andermans standpunten en belangen, en gewoonweg onbeschoftheid. De regering lijkt mentaal te leven in het verleden van het Imperium, waar de VS bevelen kon uitvaardigen en van een groot deel van de wereld, grotendeels uit angst, kon verwachten dat ze zich daaraan zouden conformeren, en is geschokt te merken dat hun intimidatie niet alleen wordt genegeerd, maar ook agressief wordt aangepakt door niet-westerse regeringen links en rechts. En naast de litanie van kleinere landen die nu bereid zijn om op te staan en de VS te vertellen dat ze de pot op kunnen, hebben verschillende zeer grote landen duidelijk geweigerd om mee te werken aan het beleid van de VS.

India, Brazilië en Indonesië, drie van de grootste landen ter wereld, weigeren de westerse narratieven over de oorzaak en het ware doel van deze oorlog te geloven, en hebben die gevoelens duidelijk gemaakt, zowel in woorden als in daden. Saoedi-Arabië, ooit een betrouwbare en nog steeds vitale bondgenoot van de VS, heeft herhaaldelijk stappen ondernomen die duiden op een totale minachting voor de belangen van de VS. Terwijl de VS herhaaldelijk heeft geprobeerd om de olieprijzen te manipuleren door strategische reserves aan te spreken, hebben Saoedi-Arabië en de OPEC+ herhaaldelijk duidelijk gemaakt dat het controleren van de olieprijzen hun zaak is (en hun belangrijkste, omdat ze er volledig van afhankelijk zijn), en hebben ze eenvoudigweg de productie verlaagd om de stappen van de VS teniet te doen. Bovendien geven ze gestaag aan dat ze een van de belangrijkste mechanismen die de dollar als reservemunt ondersteunen – de oliedollar – steeds minder respecteren. Ooit ongehoorde oliedeals in andere munteenheden dan de dollar zijn gemeengoed geworden, en elk van deze deals vertegenwoordigt een nieuwe snee in de draad van de petrodollar die de waarde van de dollar overeind houdt.

Oekraïne, Vladimir Poetin, en de Globale Cultuuroorlog

En misschien wel de pijnlijkste en schadelijkste berenval waar het imperium en zijn vrienden in zijn getrapt, is hun plan om Rusland militair te laten bloeden en uiteindelijk te breken. Ze hebben alles uit de kast gehaald om Rusland te demilitariseren door hun briljante plan om Rusland voor de deur te bestrijden, maar in plaats daarvan zijn ze zelf grondig gedemilitariseerd.

Als je naar de spotvogels van de imperiale pers luistert, zou je denken dat de situatie precies het tegenovergestelde is. Dat de raketten van de Russen bijna op zijn, ondanks de voortdurende, regelmatige rondes van Russische raketaanvallen. Dat de Oekraïners op de een of andere manier aan het “winnen” zijn, ondanks geen tekenen van vooruitgang na grotendeels symbolische en ongelooflijk dure offensieven die vooral leken op Russische strategische terugtrekkingen uit kwetsbare vooruitgeschoven posities. Terugtrekkingen die zo vakkundig werden uitgevoerd dat er bijna geen Russische troepen verloren gingen, terwijl de Oekraïners hele brigades verwoest zagen worden toen ze zich in zwaar door Russisch artillerievuur gedekt gebied begaven.

Maar zelfs de stenografische pers ruikt een drol. Hints van een veel andere, grimmigere realiteit zijn nu regelmatig genesteld in anders juichende, Pollyanna-achtige stukken: dat de Oekraïners enorme verliezen lijden, zwaar overklast zijn wat betreft uitrusting en munitievoorraden, en steeds meer gereduceerd worden tot het sturen van oude mannen en nauwelijks getrainde soldaten naar de frontlinies.

Deze ramp was al lang voorspeld, en de voor de hand liggende uitkomst van de keuze om Rusland te bestrijden met een overgekwalificeerde proxy die aan het Russische hart grenst. Elke onbevooroordeelde beoordeling van de strategische en tactische wijsheid van deze inspanning zou deze als rampzalig slecht doordacht hebben beoordeeld. Een Quichotische, duidelijk onwinbare zoektocht die gegarandeerd zou eindigen in een Oekraïense nederlaag en een uiteindelijke regeling die Oekraïne achterlaat met nog meer Russisch georiënteerde regio’s, nog meer economisch en militair verpletterd. Een kreupel brok van een staat die volledig afhankelijk zal zijn van voortdurende Westerse economische steun.

Voor iedereen die bereid is om verder te kijken dan de westerse hopium- en copiumberichtgeving en om logica te gebruiken die niet gebaseerd is op sprookjes, is de steeds snellere vernietiging van het Oekraïense leger overduidelijk. Een eenvoudige beoordeling op basis van de duidelijk geformuleerde, maar volledig genegeerde doelen van de Russische operatie maakt dit duidelijk.

Absurd: Vaccinatiegraad te laag - WHO en EU sturen vaccinatiebussen naar Oekraïne

Het primaire doel van de operatie is om Oekraïne te demilitariseren – niet om het hele land in te nemen. Afgezien van een eerste poging om Kiev te bedreigen en de Zelensky-regering tot een snelle regeling te bewegen, is het hoofddoel het vernietigen van het Oekraïense leger. Door een schokkend militair onwetende en bevooroordeelde Westerse mainstream media is de langzame vernietiging van de Oekraïense strijdkrachten verkeerd beschreven als een “patstelling”. Alleen in de onafhankelijke media wordt besproken hoe logisch de Russische aanpak is. Ten eerste, in een oorlog die volgens hen onder de Russische bevolking wordt gevoerd, wordt het aantal burgerdoden geminimaliseerd door goed gedefinieerde fronten en gevechtsgebieden in te stellen. Ten tweede past de stijl zowel bij de Russische doctrine als bij het minimaliseren van het aantal slachtoffers, door te leunen op een enorme materiële superioriteit in artillerie om vijanden van veraf te verpletteren. En ten derde hoeft u zich in een existentiële strijd niet per se zorgen te maken over hoe snel u wint – u hoeft er alleen maar voor te zorgen dat u WEL wint. Als de veel grotere strijder met overeenkomstige middelen, en met interne lijnen (alweer, vlak voor de deur) om die middelen te verplaatsen, staat de tijd onvermijdelijk aan hun kant. Rusland gaat nergens heen.

Het Westen is op weg naar nergens. Nadat ze eerst hun wapendepots met oud materieel van het Warschaupact en daarna met oud westers materieel hebben leeggehaald, moeten ze nu aan iedereen en hun broer vragen of ze een paar artilleriegranaten kunnen missen. Diplomatiek gezien blijven ze de rest van de planeet de les lezen over hoe DEZE invasie de ultieme misdaad tegen de nationale soevereiniteit is, niet hun rampzalige interventies in Libië, Irak en Afghanistan, aan steeds dover wordende zuidelijke en niet-westerse oren. Economisch gezien blijven ze maar in zichzelf snijden met hun eigen sanctiemes, om er vervolgens onhandig mee naar de beer te blijven prikken en zichzelf nog meer pijn te doen.

Het is allemaal krankzinnig, onlogisch gedoe, waarbij ze bij elke mislukking steeds weer in herhaling vallen en betere resultaten verwachten. Rode lijnen worden doorgetrokken, alsof ze niet weten wat ze anders moeten doen. Wat komt er als eerste – opgeven en de realiteit erkennen, of een daad die de Derde Wereldoorlog zal ontketenen? Het antwoord op die angstaanjagende vraag blijft verontrustend onduidelijk.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russisch Ministerie van Defensie: “Wij staan op de rand van een onmiddelijk gewapend conflict met de Verenigde Staten”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZware gevechten gaan door in Zaporozhye, Donetsk (Foto’s, Video’s)
Volgend artikelViktor Orbán beschuldigt Soros-telg van plannen om een nieuwe migrantencrisis “te ontketenen”
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

18 REACTIES

 1. Einstein merkte al op:”De definitie van waanzin is steeds hetzelfde doen en een andere uitkomst verwachten.”
  Ze lijken echt heel dom,of de verdoemenis is voor iedereen en dan gaan ze het financiele systeem resetten?
  Ik hoop dat zij zelf gereset worden.
  Gewoon weg,weggevaagd,gedesintegreerd,verdampt.
  Dat er helemaal niets van onze lijers overblijft,behalve wat is opgenomen in het verleden als een teken aan de wand,waar we als bevolking voor op moeten passen.
  Dan zou in principe alles wat nu politiek is,de 4de regel die ik net schreef moeten overkomen.
  Ik weet,het is wensdenken.
  Maar hey,een mens mag toch dromen en wensen hebben?

 2. Het gaat altijd om dezelfde tactiek waarmee men het gros van de bevolking afleidt van de plannen die men nu al voorbereidt voor komend najaar: abstracties, onzichtbare “vijanden” en ver-van-je-bed-bla-bla.

  Wie wist tot voor kort überhaupt iets zinnigs te vertellen over bijvoorbeeld Oekraïne? Wie denkt uit zichzelf aan een gebied zoals Oekraïne? Wie heeft er interesse in, uit zichzelf? Wie bezoekt dat gebied om zelf uit te zoeken wat er werkelijk gebeurt? Wie spreekt de taal of kent de culturen aldaar?

  • Matthijs juni 18, 2023 at 14:58
   Nou ik weet er wel wat van.Temeer daar ik met Ukraieners heb samengewerkt.
   Als je tsechisch/slowaaks spreekt,kom je een heel end.Zoals belgie/Nedeland.
   Ukraiene letterlijk vertaald betekend het “het randje”
   Populaire vrouwelijke naam is Svetlana.Het zijn heel harde werkers,geen klagers.
   Dat gebied bezoeken?Ik ben niet gek.Ga ook niet naar:Bulgarije,Roemenie,Albanie.Het contrast is te groot.
   Hongarije wil ik wel met een bezoek vereren.
   Spreek dan ook al een beetje Hongaars.Moeilijk,maar leuk.Mit votsj chinailny?

  • Beste Matthijs,
   Het interesseert de meeste mens weinig wat er in de wereld gebeurd.
   Heb jij grote verhalen gehoord of gelezen over de tienduizenden kinderen die gedood zijn tijdens de eerste en tweede Irak oorlog?
   Madeleine Albright vond het wel waard.
   Iemand verontwaardigd?
   Nee joh, wel vloeken als de benzineprijs omhoog vliegt of de tros bananen het dubbele kost t.o.v. 2 jaar terug.
   Het interesseert ook weinig mensen dat VWS nog steeds meer dan 5 miljard niet kan verantwoorden.
   Vergeef mij mijn cynisme.

  • Beste Ohje,
   En binnen nu en 5 jaar zitten de poppenspelers allemaal opgesloten.
   En de helpers kunnen de straat op met kaalgeschoren koppen, net als in ’45

 3. Als Blackrock alles opgekocht hebben in Oekraïne, zullen ze net zolang doorgaan om Oekraïne te bewapenen totdat er niets meer te koop op de markt is of dat de soldaten op zijn. Je kunt dan wel geld in overvloed hebben, maar als je alles leeg gekocht hebt houdt alles op. De BRICS landen gaan niet hun eigen militaire materieel verkopen aan Blackrock.

 4. De ‘realiteit erkennen’? Van twee partijen die op het slag(cht)veld niet kunnen winnen, maar ook niet willen en mogen verliezen? Barbaars, zinloos bloedvergieten, erger dan bijv. ‘Verdun’ (WOI, ruim 100 jaar geleden) en dát in het ‘digitale tijdperk’!

  En wij tellen de knotsen, speren en kilo’s ontplofbaar ijzerwerk aan beide kanten, terwijl ons wordt gevraagd om te wennen aan het idee van een menslievende Robin Hood die dit allemaal heeft georganiseerd voor ons bestwil!
  Zijn we nog te redden?

  Intussen heeft de steeds luider grommende, logge beer het moeilijk tegenover de horde aan hyena’s en aasgieren om hem heen. Wat nu? Terug naar zijn hol, om de hoon van zijn soortgenoten te incasseren, of toch liever met z’n allen de lucht in?

 5. De cijfers kloppen gewoon niet tussen de dalende belastinginkomsten terwijl de Duitse industrie het moeilijk heeft, de verhoogde overheidssubsidies om de torenhoge energieprijzen op te vangen en de roep om meer militaire uitgaven. Hoe dan? Hij zit er wel in met deze = 𝘦𝘦𝘯 𝘯𝘪𝘦𝘶𝘸𝘦 𝘮𝘢𝘢𝘯 𝘪𝘯 𝘛𝘸𝘦𝘦𝘭𝘪𝘯𝘨 gaat over je innerlijke belevingswereld = waarbij de volgende onderwerpen naar boven komen: Pas op voor mensen met 2 gezichten, die liegen en bedriegen.

  Op je hoede zijn dus….EUROPESE CENTRALE BANK TECHNISCH FAILLIET met een schuld van 300.000.000.000.000 dollar schuld????? Verantwoordelijkheid nemen over de acties die je doet is intelligentie in hoge mate zelfcontrolerend tenzij je in bezitsdrang leeft en zelf zo ver gaat en hier een halve wereld bevolking in meetrekt die nergens om vragen terwijl zij geen verantwoordelijkheid nemen voor die schuld. Dus volledig onterecht en ga is aan jezelf klussen in rechtvaardigheid voor je eigen acties maar dat doen deze lui niet en durven zichzelf niet in de spiegel aan te kijken voor wat eerlijkheid is.

  Er is altijd een plan = Merk op dat het tirannieke sociaal-kredietsysteem probeert het betrouwbare, voorspelbare oude karaktersysteem na te bootsen, met dit verschil dat de loyaliteit van een burger niet ligt bij zijn karakter, maar bij de agenda van de regering. De eerste stap bij de invoering van een systeem van sociaal-kredietsysteem is controle krijgen over de media. Dit werd bereikt tijdens het Clinton-regime, toen zes mega-concerns toestemming kregen om 90% van wat een onafhankelijke media was, op te kopen en in een paar handen te concentreren……2001 al voorbereid.

  Echter….Live Breakdown ⚡ (super charged)…indeed…first time seeing “The Schumann” like this. Something VERY unusual happened. We could be heading into the quantum leap we’ve been working so hard for! A new world, a new body, a new state of consciousness. Yes can feel it ,it’s intense frequency.
  Just about unbearable.

  The energies and effects of the Photon Belt also ensure that knowledge that has been stored in our consciousness and physical body is activated. Knowledge that was previously stored in cells, bones and our DNA (a potential of 12 strands) becomes available. Brain will no longer operate at 8-20 percent but at full capacity. Our 7-chakra system will turn into a 13-chakra system.

  As a result, the linear time slot of past-present-future is broken and collapses.
  A major event is set to occur once our Solar System reaches a critical position within the Photon Belt.
  This position is known as “The Null Zone”. When the Null Zone is finally breached, the reality of what has been written, channeled and received will dawn upon humanity like a sledgehammer.

  At that point in time, everyone on Earth will know “what time it is”. Humanity will realize that all the prophecies were made for us, and that they have always been true.

  Schumann resonance: DNA activation. Humanity ready to shift into higher positive timeline..
  Is my take on it. I buried seeds 4 days ago and they sprouted, 18 days early… What the hell is going on…

  This is HUGELY AMAZING that is sacred geometry!!
  DNA activations!! It even looks like DNA!
  https://www.youtube.com/live/XDTl0RL_EgA?feature=share

 6. Het grote onthullen en ontmaskeren gaat nu echt beginnen.

  Het Licht van Bewustzijn groeit collectief met de dag en dit betekent dat de collectieve schaduw steeds meer “belicht” wordt. Het betekent niet het einde van de wereld. Wel het einde van de wereld zoals wij die tot nu toe kenden. Het einde van het “patriarchale” tijdperk. Het einde van een ego-gedragen maatschappij. Waarin controle, zelfzucht, hebzucht, angst, overleven, manipulatie en macht de overhand hebben.

  Emoties als negativiteit, hebzucht, boosheid, angst en twijfel komen meer en meer aan het licht. De zoektocht naar spiritualiteit ondergaat een versnelling. Dit wordt allemaal veroorzaakt door de druk van de Photon belt op pijnappelklier en de hypofyse. Het gaat om spirituele energie die het spirituele lichaam beïnvloedt. Doktoren kunnen derhalve niets vinden in het fysieke lichaam, ondanks de reële klachten. Velen ervaren ook onverklaarbare woede uitbarstingen. Dit komt doordat de Photon Belt-energie oude woede-energie van chakra-systemen naar buiten brengt, die in eerdere levens niet is verwijderd. Velen worden daar door overvallen. https://www.bovendien.com/categorieen/spiritueel/wij-de-aarde-en-2012 Is the Purification of earth and started 2012 -2030 = The energy of the photon belt may account for: Global Warming

 7. Friesland loopt voor in vrijheid

  Seye is lid van Jongfryske Mienskip en streeft naar Friese onafhankelijkheid. Hij wil dat Friesland een onafhankelijk land wordt en dus niet meer onder Nederland valt. https://youtu.be/zCqx6KTgLBo

  Het Franse koninkrijk, de Franse republiek, het Koninkrijk Holland.

  Het Eerste Franse Keizerrijk van Napoleon en het “Verenigd Koninkrijk der Nederlanden”. Dus niet van de huidige rulers.

  Was 1808 en waren we van de Fransen en begon hier ooit nu we 68 generaties verder zijn The Dutch Vikings en Romeinen van het Vaticaan: Frisians Full History https://youtu.be/iSDTRRpYcgM deden die Romeinen van het Vaticaan toen ook al lastig en schopten de Friezen hen eruit.

  2000 jaar oud…..Most of the county’s are living based on = The term Terra Nullius originates from the Roman legal system (049 BC) and is still a legally valid part of the Constitution. The inhabitants were enslaved, losing all their rights to protection. SLAVES ARE SO MOBILE TERRA NULLICI. en doen ze nog steeds allen nu digitaal. https://www.createyourownworldbynaturalhealing.com/?page_id=1061

  De kruistogten gaven echter een schok en nog steeds, welke tot alle standen en betrekkingen doordrong, waardoor ze, in het bijzonder voor ons vaderland, van onberekenbare gevolgen zijn geweest. Even als van elke groote gebeurtenis, waren die gevolgen zoowel na- als voordeelig. Doch de nadeelen waren tijdelijk, golden meest bijzondere belangen en zijn alzoo geleden en vergeten. Maar de voordeelen, voor zooverre ze de algemeene belangen betroffen, zijn gebleven, en hebben hun invloed ook tot volgende geslachten uitgestrekt. https://www.spanvis.com/historie-friesland/geschiedenis-van-friesland-1-eerste-tijdvak-1/geschiedenis-van-friesland-4-tweede-tijdvak-2

  De Indo Friezen banden die talen met elkaar hebben en stammen af van de Friese taal.
  https://www.curioctopus.nl/read/14804/deze-stamboom-toont-de-banden-die-talen-met-elkaar-hebben-en-verandert-de-manier-waarop-je-naar-de-wereld-kijkt

  2000 jaar in stripboek vorm. Er wordt trouwens nog heel wat méér gevochten: Chauken, Noormannen, Engelsen, Fransen, Duitsers… Wie kwamen er eigenlijk niet af op dit blijkbaar nogal aantrekkelijke eilandrijk? https://www.touristshopyerseke.nl/shop/stripboek-zeeland-2000-jaar-geschiedenis-in-strip/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in