In de afgelopen maanden heeft het Russische leger intensieve trainingen uitgevoerd voor ongeveer 300.000 nieuw gemobiliseerde soldaten, naast andere voorbereidingen die het in staat moeten stellen om een laatste knock-out te geven en de vijandelijkheden in Oekraïne te beëindigen. De inzet wordt nu nog hoger nu legergeneraal Valery Gerasimov, de chef van de generale staf van de Russische strijdkrachten, het algemene commando over het Russische tegenoffensief tegen de “quasi-Barbarossa” van de NAVO op zich heeft genomen. Deze stap impliceert duidelijk dat het Russische leger van plan is een betere coördinatie tot stand te brengen en dat het een groot deel van zijn conventionele capaciteiten inzet om de laatste nagel aan de doodskist van het neonazi-project in Oekraïne te slaan, schrijft Drago Bosnic.

Het is te verwachten dat de propagandamachine van het politieke Westen deze verandering voorstelt als het vermeende falen van generaal Sergei Surovikin, met als gevolg zijn kennelijke vervanging vanwege vermeende tegenslagen op het slagveld. Voor het gemak wordt echter cruciale informatie achtergehouden, zoals het feit dat de Russische speciale militaire operatie in Oekraïne nu in omvang en reikwijdte toeneemt, waardoor het voor Surovikin vrijwel onmogelijk wordt om de hele operatie in zijn eentje te coördineren. Om die reden heeft Moskou besloten vier van zijn topcommandanten in dienst te nemen en hen het bevel te geven over verschillende operationele sectoren, met generaal Gerasimov aan het hoofd van deze uitgebreide operatie.

Naast de Russische chef van de generale staf nemen drie andere Russische topmilitairen rechtstreeks deel aan het bevel over de Moskouse troepen in Oekraïne – legergeneraal Oleg Salyukov en kolonel-generaal Alexei Kim, naast generaal Surovikin zelf, die nu de positie van plaatsvervanger van generaal Gerasimov innemen, met speciale taken binnen de uitgebreide reikwijdte van de speciale militaire operatie. Met een strijdmacht van meer dan een half miljoen man, ondersteund door de Russische luchtmacht en marine die honderden langeafstandskruisraketten en zwermen drones afvuren, wordt het Kievse regime geconfronteerd met een offensief waarvan de omvang onvergelijkbaar is met wat men in decennia heeft gezien.

  Oekraïne betaalt met bloed voor NAVO's arrogantie

Uiteraard is het plan van het Russische leger voor het nieuwe offensief in Oekraïne geheim, maar op basis van de informatie die door verschillende bronnen is verstrekt, kan redelijkerwijs worden ingeschat hoe het zal verlopen. Het hoofd van het State Property Fund van het Kievse regime, Rustem Umerov, beweert dat het komende offensief vanuit drie richtingen zal komen. “De aanval zal komen vanuit het noorden, [van] over de Wit-Russische grens, vanuit Russische bolwerken in Oost-Oekraïne en vanuit het zuiden,” verklaarde Umerov, zonder bronnen of inlichtingen te noemen. De bewering komt ongeveer een week nadat CIA-chef William Burns Kiev bezocht en Volodymyr Zelensky kennelijk waarschuwde voor een “naderend offensief” van Rusland.

De mogelijkheid van een Russisch offensief vanuit drie richtingen mag zeker niet worden uitgesloten. Het is echter ook in het belang van het Russische leger om ten minste een verrassingselement te behouden en de troepen van het Kievse regime de mogelijkheid te ontnemen om de koers nauwkeurig te voorspellen. Het is goed mogelijk dat de Euraziatische reus besluit de hele linkeroever van Oekraïne onder controle te krijgen, wat offensieve operaties zou vereisen in ten minste drie sectoren, het noordoosten (richting Tsjernigov), het oosten (richting Kharkov) en het zuiden (richting Zaporozjye en Dnepropetrovsk). Ondertussen wordt van de in de Donbass ingezette troepen verwacht dat zij de druk op de ketel houden en zoveel mogelijk troepen van het Kievse regime aan zich binden, wat uiteindelijk zou kunnen leiden tot de omsingeling en definitieve uitschakeling van deze eenheden.

Het succes van een dergelijke operatie zou leiden tot onherstelbare verliezen voor de neonazistische junta en mogelijk zelfs tot het einde van het conflict of ten minste het wegvagen van de totale gevechtscapaciteit van Kiev, waardoor deze beperkt zou blijven tot militietroepen die niet in staat zijn tot manoeuvres of grootschalige bewegingen die nodig zijn om een verdere Russische opmars tegen te houden. Ondertussen zouden veel troepen van het regime gebonden zijn aan de verwachting van een Russische opmars vanuit het noorden, die al dan niet zal plaatsvinden. En hoewel het onmogelijk is om te zeggen hoe waarschijnlijk dit scenario is, kan een dergelijke vormgeving van het slagveld zeker worden verwacht van het Russische leger, omdat dit het in staat zou stellen belangrijke gebieden in te nemen en de positie van de neonazistische junta verder te verslechteren, waardoor deze gedwongen zou worden te onderhandelen op voorwaarden die gunstig zijn voor Moskou of zich zelfs over te geven als de verliezen op het slagveld volledig ondraaglijk worden.

  Gelooft er nog iemand in een Oekraïense overwinning?

Hoewel de mainstream propagandamachine het narratief spint over de vermeende “mislukkingen” van generaal Surovikin, deelt het opperbevel van het Kievse regime niet hetzelfde blinde optimisme. Kievs opperbevelhebber generaal Valery Zaluzhny is zich terdege bewust van Gerasimovs bekwaamheid, aangezien hij zelf de Russische topmilitair ooit omschreef als “de slimste van alle mannen”. De neonazistische junta is zich bewust van de dreigende gevolgen van Gerasimovs benoeming tot algemeen bevelhebber van de Russische strijdkrachten in Oekraïne en is woedend op haar NAVO-spelers omdat zij niet meer wapens leveren. Het politieke Westen is nu verdeeld over de levering van zware tanks, waarbij Washington DC en Berlijn proberen de hete aardappel naar elkaar toe te gooien.

Ondanks hun weigering om meer geavanceerde zware wapens te leveren en ondanks herhaald aandringen van hun Europese bondgenoten en vazallen, willen de VS dat de vijandelijkheden zo lang mogelijk duren. Tijdens een bijeenkomst op de luchtmachtbasis Ramstein in Duitsland zei de voorzitter van de Amerikaanse Joint Chiefs of Staff generaal Mark Milley: “Vanuit een militair standpunt blijf ik erbij dat het dit jaar zeer, zeer moeilijk zou zijn om de Russische troepen militair uit alle, elke centimeter van… het door Rusland bezette Oekraïne te verdrijven.” Terwijl de NAVO meer wapens toezegde aan het Kievse regime, bleef de eerder genoemde kwestie van het leveren van zware tanks onbeantwoord. En hoewel er dit jaar nog niet eens een volledige maand verstreken is, willen de VS dat de vijandelijkheden “tot ver in 2024” duren, kennelijk hopend op nog minstens een jaar van patstelling, ondanks de toenemende slachtoffers van hun favoriete marionettenregime.

  Wij zijn nu niet allemaal Oekraïners

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Laat de wereld niet vergaan!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRussisch leger vindt zwak punt in Oekraïense verdediging
Volgend artikelLijst van top 25 gevechtstank hoeveelheden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

41 REACTIES

  • Misschien.
   Omdat de wankele op covid, op vaxxies, op klimaathysterie, op AI en stikstofgekte gebasseerde/
   gefundeerde, NWO de tijd moet krijgen om zich te positioneren. Moet er vertraging optreden.
   Helaas het gaag niet lukken.
   Een wolvenroedel zonder leidende wolf, het alphadier, zal op elkaar gaan inbijten en elkaar opvreten.
   Maar let op een hoge golven- Zwarte zee zal zeer verborgen zaken ah licht brengen!
   Dus een natuurverschijnsel of geoenginering zal het plan vd duisteren en oorlohshitsers verijdelen.
   En…. Zeker geen nuclibom. En zeker geen derde wererldoorlog.
   Blijf hopen en geloven in Hogere instantie.
   Er komt een dode- zee moment!
   Dat is wanneer niemand nog een oplossing weet. Ook niet de strategische oorlogsgeneraals.
   Vrede. En rust uit. Kalmeer en mediteer op je eigen eigenaardigheden. Dat is al gevecht metjezelf genoeg.

 1. Tja Scholz wil geen tanks leveren….. groot gelijk❗️
  Amerika bombardeerde zijn gas pijpleiding vanuit Rusland.
  Amerika is dus in conflikt met een NAVO land. DUITSLAND NOG WEL❗️
  Scholz zijn hele economie ( staal industrie auto industrie, chemische industrie met alle toeleverings bedrijven, ook in Nederland en de Nederlandse havens en binnenvaart…enz enz ) gaat naar de haaien door deze smerige achterbakse daad van Amerika.

  Amerika probeert Europa aan zich te binden zeg maar onderdanig te maken, maar hopelijk gaat Europa nu inzien welke partner Amerika eigenlijk is. EEN ONBETROUWBARE IMPERIALIST. ❗️
  EEN GROOT IMPERIALISTICH LAND WAT ALLEEN HEERSCHAPPIJ OVER DE HELE WERLD WIL HEBBEN.
  Het was makkelijk om in Libië, Irak en Afghanistan bommen te gooien maar nu is de oorlog toch een “ tandje gecompliceerder”
  Rusland versla je niet in zijn eigen achtertuin.
  En onze minister president ha ha ha ………. minster president, daar verwacht je toch meer verstand van…. Wat zegt hij:
  WIJ MOETEN DEZE OORLOG WINNEN…… die man is de werkelijkheid vergeten, is dementie besmettelijk?
  Hij heeft pas met Biden gesproken….. het lijkt wel hij vertoonde al de Prummel verlies gedrag, met dit foto achter Biden zijn bureau…… Hoe stom kun je zijn om te zeggen WIJ MOETEN WINNEN……
  Dacht Rutte nu echt dat Rusland een verlies van deze oorlog zal accepteren❓
  IN HUN EIGEN ACHTERTUIN…..VERLIEZEN❓
  Is Rutte nu echt zo dom❓
  Rutte doet hiermee zeer gevaarlijke uitspraken, en brengt door deze stomme woorden een NUCLEAIRE OORLOG DICHTERBIJ.
  Gelukkig is Putin zo verstandig dat hij zegt alleen in het uiterste geval van directe bedreiging kern wapens te gebruiken bij een directe bedreiging van zijn land…… maar Ukraine schrikt niet van een falsch flag.
  Afgelopen week nog het flatgebouw in Djipro dat was een westerse raket…. Zalensky zijn voorlichter heeft dit bevestigd, en hij vreest nu voor zijn leven…. Tja klikken uit de school wordt rechtstreeks bestraft met de dood.
  Het zijn echt nazis!
  En verder een helicopter “ verongelukt” ik denk dat er meer BARSTEN IN HET STOMME DICTATORIALE BELEID VAN ZALENSKY ZITTEN…
  Nu gaat Nederland een patriot sturen ( of een deel haha ) dat is aan ukrainers niet besteed.
  Komt er straks een drone op af van 25.000 euro schieten ze hem uit de lucht met een raket van 3 miljoen.
  Schieten ze hem niet uit de lucht is het patriot project klaar afgelopen….door een simpele drone…..
  Hoe hilarisch kan een oorlog ook zijn….
  De slachtoffers zijn vreselijk daar heb ik mee te doen aan beide zijden…Het zal je kind of man maar wezen…. … DIT MOET ECHT ZO SNEL MOGELIJK STOPPEN. Dus Ukraine moet geforceerd worden….. dat is de enige oplossing, praten willen ze niet en Zalensky wordt vermoord door de nazis in zijn land ls hij gaat onderhandelen……
  Maar nu is Ukraine overal mannen aan het oppakken om in het leger te gaan oude mannen, jonge mannen, gehandicapte mannen, echt vreselijk om te zien maar dit is ook weer z’ on nazi tactiek….
  Kortom de Nazi’ s in Ukraine krijgen het nog moeilijk met dit plan van Rusland.
  En Rutte…
  Die kan zijn knopen gaan tellen…. Valse voorlichting van de bevolking….. maar dat zijn we gewend.
  Zijn houdbaarheids datum is al een tijdje verstreken.

  • Precies en niet alleen Rutte maar zijn companen in de eerste en tweede kamer die koe uit Argentinië en haar gevolg is maar een weg naar het touwtje🤔🧐😜🖕💉

   • Die koe uit Argentinië stoot meer Co2 uit dan de gehele Nederlandse veestapel bij elkaar met haar tripjes over de wereld voor haar gare CDBC uitrol. Enkeltje hel voor dat Satansgebroed.

     • Tijdens de kerstvakantie verbleef het gezin Zorreguieta-van Amsberg op een camping nabij Bariloche en volgens de eigenaar gedroegen ze zich net als alle andere gasten.
      Van Amsberg natuurlijk achter de stuurknuppel van het regeringstoestel om de nodige vlieguren te maken, zodat zijn vliegbrevet geldig blijft.
      Over de stijgende toeloop naar de voedselbank en het explosief aantal Nederlanders, dat de rekeningen niet meer kan betalen hoor ik het best geklede koppel ter wereld (?) nooit.

    • Het is een Zorrequieta, haar vader was oorlogsmisdadiger in vredestijd. En de appel valt met Maxima niet ver van de boom. Zij is een kwaadaardige heks.

  • De 126 jaar oude papierfabriek Crown Van Gelder in Velsen Noord is failliet verklaard door de Haarlemse rechtbank vanwege de hoge energieprijzen. 200 werknemers en de nodige toeleveranciers kunnen fluiten naar hun baan.

 2. Het is dus in ons voordeel als het conflict in Oekraïne zo snel mogelijk beëindigd wordt.
  Als onze regeringslijders (leiders zijn het niet) niet dit standpunt gaan innemen zijn ze per definitie mede schuldig aan volkerenmoord. Al die soldaten op het slagveld wat voorkomen kan worden als men luistert naar Rusland en niet naar Amerika. En praten met Rusland is per definitie niet overgeven.
  Waar blijven de massa protesten hier tegen?
  Met covid kwamen er duizenden mensen op straat en dat ging dan over een ‘gezondheidskwestie’, ongeacht hoe erg die is/was.
  Nu hangen ALLE levens in het westen aan een zijden draadje want als de Russische beer zover getergd wordt dat hij naar het ultieme wapen, de A-bom, gaat grijpen is het over en uit voor ons allemaal. Diegenen die het overleven zullen zich zwaar moeten bewapenen want er gaat geplunderd en gemoord worden voor een stukje brood om over de langzame dood door straling maar te zwijgen.
  We hebben de omgekochte MSM niet nodig om tot actie te komen. Die hebben het ook pas in de gaten als de bommen hun rond de oren vliegen, maar dan is het al veel te laat en gaan ze er zelf ook aan.
  We moeten het zelf doen!

 3. Rustig allemaal. De Russen gaan nu de hele NAVO ontmantelen. Je kunt het vergelijken met een tijdbom die je moet uitschakelen zoals bij Mission Impossible, de serie uit de jaren ’60/’70.
  https://www.youtube.com/watch?v=7alss3sDJdg
  Ongelooflijk veel geduld en zelfbeheersing moet je hebben. De Russen hebben zich voorbereid op dit condlict sinds ongeveer 2004 en zeker sinds 2007, de Munich conference met Putin’s speech waar hij waarschuwde voor de uitbreiding van de NAVO en het plaatsen van raketten op Roemeens en Pools grondgebied. Ze hebben nu superieure wapens waartegen het Westen NIETS kan doen. Die worden overal geplaatst, op schepen, op onderzeers en op vliegtuigen. Snelheden tussen mach 5 en mach 10, be my guest.

  • Propaganda is een tweesnijdend mes. En wat als al dat geweeklaag over een tekort aan zware wapens nu net niet bedoelt is om zand in de ogen te strooien van de Russen.
   Of zoals de Polen altijd maar mekkeren dat ze Leopard2 gaan sturen naar Oekraïne, en ze toelating van Duitsland niet gaan afwachten, ondanks dat Duitsland zegt dat ze niets in de weg gelegd wordt als ze het doen en het, tot op heden naar de buitenwereld toe, laten uitschijnen hebben nog geen tanks geleverd te hebben.
   Of zoals de VS zegt dat Oekraïne pas klaar is voor een tegenoffensief op het einde van 2023?

   Het zou wel eens heel raar wakker worden kunnen zijn voor Rusland en daar vrees ik voor.

   • Even een verwijzing naar de geschiedenis:

    ‘Tijdens de Tweede Wereldoorlog wilden de geallieerden de Duitsers laten geloven dat de invasie plaats zou vinden bij Calais. De landing in Normandië zou dan slechts een afleidingsmanoeuvre zijn voor de ‘echte invasie’. De operatie kreeg de codenaam Fortitude’.

   • Alle voorraden, producties en productiecapaciteiten zijn bekend. De Banderasten hadden aan het begin van de SMO meer gevechtsklare zware tanks dan heel de EU tezamen. Die zijn voor ruim meer dan de helft tot schroot verworden. De honderden ex-soviet tanks uit de EU die gedurende de SMO geleverd zijn zijn voor het overgrootste deel tot schroot gereduceerd. De enige krachtige tanks van de VS waarvan er voldoende aantallen bestaan zijn incompatibel met de situatie van het Uki leger, en die tien of twintig UK en EU tanks gaan geen enkel verschil maken. Ergo, geen probleem.

    Waar maak jij je zo druk om? De enigen die raar wakker gaan worden zijn de NAVO landjes, bijvoorbeeld als er zo’n deftige Kinzhal met conventionele warhead het NAVO hoofdkwartier in Brussels met een bezoek komt vereren, met zijn ruim 4 kiloton aan kinetische en explosieve energie. Kopje koffie, glazenwasser?

   • Europa gaat straks heel raar wakker worden, je vergeet even dat Rusland ook bondgenoten heeft en een paar ervan kunnen niet wachten om de NATO te vernietigen en daarin hebben ze mijn zegen, er zit zoveel kwaad bloed bij heelveel landen als het om de USA/ NATO of Navo gaat.

 4. Dat ze maar vaart mogen maken die dappere Russen want ondertussen wordt o.a. Litouwen helemaal volgepropt met regenboog Nazi Navo troepen. Zou ik ook niet pikken als Rusland zijnde.

 5. Ik zou niet zo hard van stapel lopen, zoals al een paar maanden steeds opnieuw een lege doos. Met een paar dorpen zal de oorlog niet eindigen. De Duitse industrie, die de energie en grondstoffen nodig heeft, kan dit niet overleven. Wie houdt het langst vol, Duitsland of Rusland? Dat bepaalt de uitslag van het conflict, dat weegt zwaarder dan Washington.

  • I know, maar de Yanks lokken industriële weg. O.a. Bayer is al van Billie Gates. Het plan van de VS is om industrie weg te kapen in Duitsland en tegen gunstige omstandigheden in de VS te laten floreren.

 6. Ooit stelde een westerse generaal (Montgomery) dit;

  I have three laws of war: One, never march on Moscow; two, never get in a land war in Asia; three, never march on Moscow.

  Ik heb drie wetten in ooflog. Een, ruk nooit op richting Moskou, twee, wordt nooit betrokken in een landoorlog in Azie. Drie, ruk nooit op richting Moskou.

  Groeten,
  Hugo

 7. Beste Rommel,

  Ik ervaar sinds enige dagen een probleem met uw website, nl. dat elke pagina in het Engels wordt weergegeven.
  Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt doordat ik altijd engelstalige browsers gebruik.
  Nu kan ik mij voorstellen dat mijn probleem aan bijv. deze 2 dingen kan liggen:
  – de sessie houdt mijn taalkeuze niet vast en kijkt dan default naar de taal van de gebruikte browser
  – de software van uw website kijkt (ongeacht de taalkeuze in de sessie) bij elke pagina naar de taal van de gebruikte browser

  Hoe het ook zij, ik hoop dat u hier naar wilt kijken.

  En verder nog even mijn respect voor uw niet-aflatende inzet!

 8. Van mij mogen ze de hele NAVO en EU om zeep helpen..EU heeft krekelmeel goedgekeurd en deze kunnen vanaf morgen in alle producten zitten in supermarkten,zonder etiket of waarschuwing..Brood,pasta,pizza, chocola etc..etc..Het eten van krekels is schadelijk en kan adem en bloedcirculatie verstoren….U will eat ze Bugs!! De insectbedrijven die leveren zitten in NLD…

  • Bilderberger Van Amsberg heeft op 12.06.2019 in Bergen op Zoom de grootste insectenkwekerij van Nederland geopend. Vanaf vandaag dankzij de EU worden in veel producten insecten toegevoegd, want kapot moeten wij.

   • Protix….Echt ranzig met ‘maden’ en alles erop en eraan. Kots…Nooit gedacht dat ik als westerling de Russen een groen licht zou geven…Maar nu de wef-weg is ingeslagen kan ik niet anders. Ze gaan ons burgers nog ff wecken met giftig onderkruipsel voedsel ook. Dan had ik liever paar 100 jaar terug ‘Cake’

 9. Ik denk dat er gewoon nog teveel mensen bezig zijn om de dienstplicht in te voeren.
  Dat wat volgens vele onnozele Nederlanders ook de enige (kortzichtige) optie is om jongeren iets bij te leren.

  Als het ooit tot een echte oorlog in Nederland komt, dan zijn kinderen en jongeren daar al lang lekker voor gemaakt. Via gewelddadige games en films, en met al die vechtsporten onder het mom van ‘zelfverzekerheid’ kweken.

  • Geen stress, die bakken nog geen ei goed deze generatie. De gamers zijn bleke met zwarte wallen onder de ogen bange nerds die als ze een echt schot horen schuilen bij hun moeders en hun skinnyjeans vol hoesten, binnen de vechtsporters (MMA) hier zijn verruit de meeste tegen deze oorlog en niet gevaccineerd en bewust van voeding,zijn veelal buitenlanders o.a. Tjetjenen,Turken die gaan echt niet vechten voor relnicht Trutte…Never…En de kickboxers veelal marocs gaan ook niet dienen voor een gaylord goverment.

   • Zo is dat , niemand gaat vechten voor deze hoerestaat die zijn bewoners verkracht .

    Ooit zo trots om nederlander te mogen zijn ,schaam ik mij nu kapot .

 10. Groot gelijk Erik ,wie wil er vechten voor landverraders als rutte,ollongren en kaag .
  Je zou uit protest de nederlandse vlag omgekeerd ophangen maar die heb allang verbrand.

 11. Het oorlogszuchtige Amerika is Europa’s grootste vijand, alleen de oer domme politici hebben het nog steeds niet door dat Amerika zijn grootste concurrent Europa wil uitschakelen, zij maken ons economisch kapot !!

 12. WW2 is geen overgave geweest er zijn afspraken gemaakt over heelveel jaren en Rusland was er ook 1 van maar deze hebben zich er voor een heel groot gedeelte aan gehouden en corrupte westen niet en daar krijgen ze nu de rekening van en met Rente. Heelveel andere landen gaan zich hierbij aansluiten.

 13. het is zo dat die oorlog gepland is om te beginnen door de US EU en niet te vergeten RUSLAND DESTIJDS IN DE COMPLOT SAMENZWERING DESTIJDS IN Parijs Kortom een grote zwendel om de Bevolkingen over de gehele wereld te onderwerpen aan spuiten aan energiearmoede enz. de bevolkingen zijn volgevreten V….die hun trog nog steeds goed gevuld worden en te lui zijn om na te denken wat met hun en hun kinderen acherkleinkinderen gaat gebeuren in de komende tijd

 14. Laten we hopen dat Rusland heel de Oekraïne verovert en er een marionet plaatst. Dan hebben we een mooie bufferzone tussen de NAVO en Rusland. En we hoeven dit zwarte gat niet financieel te ondersteunen. Er zullen nog wat Oekraïners onze kant op vluchten. Maar dat zijn nieuwkomers die de handen uit de mouwen steken, geheel in tegenstelling tot het gekleurde deel van de migranten dat via Ter Apel ons land binnenvalt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in