Toen tijdens de Eerste Wereldoorlog de tank, een gepantserd terreinvoertuig, werd ontwikkeld, veranderde dat onze manier van vechten volledig. Hoewel sommige analisten het einde van het tanktijdperk voorspellen, vormen ze sindsdien nog steeds de ruggengraat van legers in de 21e eeuw, bericht Greatgameindia.

Deze infographic toont de rangschikking van de omvang van de gevechtstankvloot voor 2023, zoals verstrekt door Global Firepower.

De lijst omvat zware gevechtstanks , zoals de Duitse Leopard 2 en de Amerikaanse M1A2 Abrams, maar ook lichtere, beter uitgeruste middelgrote en lichte tanks, zoals de Thaise Stingray. gepantserde personeelsvoertuigen en infanteriegevechtsvoertuigen zijn niet in de cijfers opgenomen.

Klik voor groot

Rusland

Met 12.556 tanks bezit de Russische Federatie verreweg de grootste tankvloot, variërend van de hoogontwikkelde T-14 Armata tot het werkpaard de T-72 serie. Dit overtreft het gecombineerde totaal van de tweede en derde plaats, Noord-Korea (6.645) en de Verenigde Staten (5.500).


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Donetsk in brand: Nog meer burgers gedood door bombardementen door Oekraïense nazi’sVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

  Mike Whitney interviewt Paul Craig Roberts over de toenemende spanningen met China
Vorig artikelRusland bereidt nieuw plan voor om oorlog te beëindigen terwijl het Pentagon wil dat het “tot ver in 2024 duurt”
Volgend artikelHet spel is voorbij en ze hebben verloren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Nooit gedacht dat er ooit nog een tankoorlog zou komen.
  Tot voor kort had ik dit middel afgeschreven.
  Maar zie, de Russen doen anders.
  Met name de T14 is amazing.
  Ik ben diep onder de indruk 👍💣💪🔥
  Misschien ben ik te pessimistisch ( of realistisch ) , maar waar blijft de troefkaart of wunderwaffe van de vazalstaten?
  Want ook de opper nazie’s sturen geen bruikbare rotzooi.
  Of hebben ze die wel nog ergens verstopt?

 2. Beste Mensen

  Men mag God en de Duivel niet onderschatten
  Gezegde
  Katten in het nauw kunnen rare sprongen maken
  Zie maar Met Japan in de Tweede Zogenaamde Wereld oorlog
  Allemaal Spelletjes
  Er komt maar èèn maal een echte Oorlog
  In de Satanische tijdperk de Kaliyuga
  De tijdperk waarin Hoofdzakelijk de Negatieve entiteiten de Lakens uitdelen
  En daar doen we nog een heele lange tijd tezamen mee over 420.000+++ jaren
  Dit is een kleine dag deeltje van èèn dag van Brahma
  Probeer de echte kalender te bemachtigen

  Dank U

 3. Een 60-ton Leopard kan in de beste omstandigheden slechts 1/3 van de tijd in beweging zijn. Het is onmogelijk om ze ergens te verstoppen. Dan zijn die veertig jaar oude krengen een gemakkelijk doelwit in het tijdperk van de elektronische oorlogsvoering.

 4. Nederland komt niet op de lijst voor. Hoe verbazingwekkend. #ironie. Die ene tank die Nederland heeft, staat in Oekraïne. 😂 Nederland is wel lijdend in het aantal klapperpistooltjes *pang pang*

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in