Omdat het kan: Hongarije gooit zijn deuren dicht voor asielzoekers

5
© Manfred Weber / Flickr (CC BY-NC-SA 2.0)

Migranten die in Hongarije een asielaanvraag willen indienen, worden nu met nog meer obstakels geconfronteerd dan voorheen, dankzij het beleid dat in het kader van de Coronacrisis werd ingevoerd, meldt IB Times.

Potentiële vluchtelingen moeten nu hun eerste screening aanvraag indienen bij ambassades in Kiev, Oekraïne, of Belgrado, Servië, en niet meer aan de Hongaarse grens.

Vroeger konden migranten asiel aanvragen in “transitzones” aan de grens, maar Boedapest sloot in mei snel die accommodaties nadat het Hof van Justitie van de Europese Unie had geoordeeld dat het beleid een illegale “detentie” was.

Een “intentieverklaring” moet door de immigratieambtenaren worden beoordeeld voordat een migrant verder mag gaan in het proces. De nieuwe regels, die in mei zijn ingevoerd, zijn later in de zomer in een Omnibuswet gerold, meldt de Trouw.

“Officieel loopt de verordening aan het eind van dit jaar af, maar we vrezen dat ze voor die tijd de deadline zullen schrappen”, aldus András Lederer van het Hongaarse Helsinki-comité, dat juridische steun verleent aan illegale migranten.

In totaal zijn er tussen juni en eind juli in Belgrado zeven asielverklaringen ingediend, zo vertelt het Hongaarse ministerie van Buitenlandse Zaken aan AFP.

“De regering heeft zich praktisch ontdaan van alle asielzoekers”, zegt Erno Simon, een woordvoerder van het vluchtelingenagentschap van de Verenigde Naties (UNHCR).

Simon beweert dat het nu vrijwel onmogelijk is voor een migrant om aan de Hongaarse grens te verschijnen en asiel aan te vragen.

Hongarije is de redding van Europa

  Orbán over West-Europa: "Weet niet of ik moet lachen of huilen"
Vorig artikelBill Gates over zijn aanstaande Covid-19 vaccinatie: “Je hebt geen keuze” – en kan nauwelijks zijn lachen inhouden
Volgend artikelBLM meutes terroriseren restaurants en vallen restaurantgasten aan
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Ik stel voor:

  Rechts Nederland koopt Farage om om in NL MP te worden; we trappen die gore uitreters(mettwijfelachtig verleden) van Soestdijk eruit en maken Kayleigh presidente voor eenperiode van 10 jaar, geven haar een paleisje, huisvesten in de andere paleizen NLwoningzoekenden.

  Is zo simpel om NL weer oporde te brengen.
  –Uit EU
  –uit de euro en gulden terug (wil duppie terug)
  –alle betalingen aan EU definief afbreken.
  –grenzen dicht en bewaakt
  –zeegrenzen: sateliet bewaking
  –alle permanente verblijfs vergunningen van moslims en afrikanen intrekken.
  Met werk: vergunningen per jaar geldig afgeven; voorwaarde: intergratie en geen crimineel gedrag; geen familie hereniging of toegang tot sociale uitkeringen de eerste 10 jaar
  –moslims in overheidsdienst ontslaan;
  –werkloze moslims en afrikanen: bye-bye
  –islam verbieden; kan door de koran te laten verbieden, vervolgens minaretten slopen en moskeetjes confisceren.
  –bijzonder onderwijs stoppen; alle onderwijs openbaar
  –geen subsidies meer aan religieuze instellingen.
  –in grondwet omschrijven wat een religie is, en welke getolereerd worden

  Op nederlands gezegd, in Orban stijl: schijt aan de wereld, eigen bevolking gaat voor.

  Aangezien dat in NL nooit kan via verkiezingen–nederlanders zijn stomme kiezers, verkeerde stem motivatie- dient parlement en kabinet buiten werking gesteld te worden, en een soort van militaire junta tijdelijk overnemen.

  Ook een nieuw politiek systeem instaleren.
  parlement: max 70 peronen. Doel: voorlichting bevolking. Beslissing via electronisch referendum.
  Zakenkabinet: niet partij gebonden; in loondienst van parlement.
  Kayleigh als presidente: haar IQ is hetelde als de totale som van alle overbetaalde en overvreten fatsos die nu in die onwettige familie zitten.

  Niet dat daar veel voor nodig is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in