De DLNR militie is zeer efficiënt en snel in het binnendringen in de stedelijke gebieden. Zij hebben methoden gebruikt, die zij geleerd hebben tijdens de strijd in Grozny en die ook in Mariupol werken.

Zuidfront

Essentieel voor dit succes van de DLNR strijdkrachten is het feit, dat de Russen de methode gebruiken, die zij vroeger in Syrië beoefend hebben:

– Humanitaire corridors tot stand brengen.
– De VN en het Rode Kruis langs diplomatieke weg in het spel brengen.
– De Oekraïense soldaten (niet openlijk, maar wel effectief) een uitweg bieden
– De bijna 100% tatoeëring van de Azof-troepen maakt het betrekkelijk gemakkelijk
om ze effectief uit te sorteren.

De betrokkenheid van de VN en het Rode Kruis is het cruciale deel, omdat de
Oekraïense generaals weten waarom dit gedaan wordt, maar zij kunnen er niets tegen inbrengen, bericht Veteranstoday.com.

Gevechtssituatieverslag voor dag veertien van de militaire operaties

Zuidfront, Russische bronmedia

Noot van de redactie: De Donetskse en Russische strijdkrachten zijn begonnen met het opruimen van Mariupol in straatgevechten en maken vorderingen. De harde kern van de Nationalisten is omsingeld en trekt zich terug naar meer geconcentreerde burgergebieden om die als bescherming te gebruiken. Vandaar dat wij meer close combat gevechten verwachten, van het soort dat de meeste oorlogsjournalisten heeft gedood. Of zij zullen dreigen al hun gijzelaars op te blazen voor een veilige uitgang valt nog te bezien.

De nazi’s zouden nooit een dekking verlaten zonder meelopende gijzelaars te nemen. Ze weten daar allemaal dat ze op de doodstraflijst staan omdat ze reeds gegijzelden als menselijke schilden gebruikt hebben. De Russen en de bewoners van de Donbass hebben dus een moeilijke beslissing te nemen over hoe het verder moet.

Het is zonde om zo veel van de stad te vernietigen, de klassieke Pyrrusoverwinning. Wij weten nog niet of Odessa, dat veel tijd heeft gehad om zich te versterken, de harde kern nationalisten heeft binnengehaald, die uiteindelijk hetzelfde lot zouden kunnen ondergaan, d.w.z. de stad laten verwoesten, alleen maar om meer negatieve PR tegen Rusland te genereren.

  Zelenski geeft te kennen dat hij de voorwaarden van Poetin voor het beëindigen van de oorlog wil aanvaarden

In het noorden zien wij de Russische aandacht gericht op het verder afsnijden van Kiev en Kharkiv en het behoud van de gevechtskracht. In het oosten is het Luhansk-Russische offensief ook traag verlopen, in wat een poging schijnt te zijn om de Oekraïense strijdkrachten die tegenover hen staan gevangen te nemen, zodat zij geen vechtende terugtocht kunnen ondernemen.

Soldaten hebben de neiging zich over te geven als hun voedsel en munitie op zijn. Als zij goed behandeld worden, zou dat anderen ertoe kunnen aanzetten dat ook te doen, en hun leven niet te vergooien voor een Zelensky, de gangstermarionet die het Westen tot een held heeft proberen te maken, denkend dat hij met zijn acteertalenten de show kan stelen.

Polen heeft een streep getrokken door de Westerse hype van het openen van een luchtoorlogfront vanuit het Westen. De NAVO zegt nu dat zij in oorlogstijd het Oekraïense luchtruim niet zal schenden. Polen schijnt te beseffen dat zijn luchtmachtbases snel doelwit en voor niets vernietigd zouden worden, aangezien Zelensky op dit moment niet kan winnen.

[Het is nu alleen nog een kwestie van hoe lang het zal aanslepen, terwijl het Westen munitie en huurlingen in de groeiende ketel sluist. Eerlijk gezegd denk ik dat de neutraliteit van Oekraïne een overwinning zou zijn voor allen die bij de strijd betrokken zijn, behalve voor degenen uit het Westen die op de tribune zitten te kijken naar de vernietiging en hun hart ophalen… Jim W. Dean]

Voor het eerst gepubliceerd op 10 maart 2022

Na de bliksemoverwinningen van de Russische troepen op het grondgebied van Oekraïne in de eerste dagen van de militaire operaties, zijn de Russische strijdkrachten en hun bondgenoten nu gericht op het uitvoeren van tactische taken op de afzonderlijke slagvelden.

  EU gaat zich in de schulden steken voor Oekraïne: Hulppakket van 18 miljard euro als "lening" aan Kiev

Er zijn steeds minder uitspraken over de Russische strijdkrachten die de controle over de steden overnemen, maar de strategie van de Russische militaire leiding wordt steeds duidelijker, althans op de korte termijn.

Terwijl zij de bezette gebieden beveiligen, zijn de Russische troepen er in de eerste plaats op gericht de controle over te nemen over de gebieden in Oost-Oekraïne, die Rusland heeft erkend als grondgebied van de DPR en de LPR. Dit omvat in de eerste plaats het opmarcheren in Mariupol en de omsingeling, gevolgd door de vernietiging van de AFU-groepering in de Donbass-regio.

Na een reeks mislukte pogingen om humanitaire corridors voor burgers uit de geblokkeerde stad Mariupol te organiseren, zijn de gezamenlijke Russische en DPR-troepen de stad binnengetrokken en begonnen met de opruimingsoperaties.

De DPR PM opereert in het Vostochny district op de linkeroever van de stad, waar de voornaamste troepen van de Oekraïense nationalistische bataljons zijn gelegerd. Russische troepen zijn de stad vanuit de noordelijke en oostelijke richtingen binnengedrongen.

Op 9 maart meldde de DPR Volksmilitie de vernietiging van de basis van het nationalistische Azov-bataljon in de regio. Ongeveer 30 voertuigen, 5 pantservoertuigen, en munitie- en brandstofdepots zouden vernietigd zijn.

Oekraïense militanten houden zich schuil in de woonwijken, op de daken, in kleuterscholen, ziekenhuizen, waardoor het leven van plaatselijke burgers in gevaar komt.

Tegelijkertijd zijn de DPR-troepen begonnen met het opruimen van de stad Volnovakha ten noorden van Mariupol, die vanuit de oostelijke, noordelijke en zuidelijke richtingen geblokkeerd was. De DPR-troepen hebben het grootste deel van de stad in handen gekregen, in de westelijke districten gaan de gevechten door.

De groepering van de LPR-troepen zet op haar beurt de omsingeling van de stad Severodonetsk voort, die de komende dagen het slachtoffer dreigt te worden van soortgelijke straatgevechten en humanitaire catastrofes als Mariupol.

  (Wie sterft er voor) vrede in Oekraïne?

De gevechten gaan door in de omgeving van de stad Severodonetsk, en ten zuiden van de stad bij het dorp Popasnaya. In deze gebieden werd echter geen noemenswaardige vooruitgang van de LPR-troepen gemeld.

De LPR-soldaten zijn er naar verluidt in geslaagd om de UAF uit het dorp Olginka te verdrijven. Indien dit bevestigd wordt, is dit een belangrijke stap in de richting van het dorp Bakhmut en de afgesneden weg naar de stad Severodonetsk.

Aan de andere frontlinies is de situatie betrekkelijk stabiel.

De Russische troepen omsingelen gestaag de hoofdstad van Oekraïne, zonder beschietingen op de stad. Na de recente opmars van de Russische groepering uit oostelijke richting, gaan de gevechten met de UAF door in de omgeving van Brovary en Boryspil in het oosten en in de omgeving van Fastov in het zuidwesten.

In het noord-oosten van het land blijft de situatie ongewijzigd. In de buitenwijken van Charkiv gaan de loopgravengevechten door.

De Russische strijdkrachten hebben geen haast om de stad Mykolaiv binnen te trekken en versterken hun posities rond de stad. Sporadische botsingen worden in het gebied gemeld. Odessa wacht op de landing van de Russische aanvalstroepen.

Intussen kondigen noch Kiev noch Moskou de komende volgende onderhandelingsronde aan, nadat de partijen op 7 maart geen noemenswaardige akkoorden hadden bereikt, en akkoorden over het verstrekken van humanitaire corridors ineenstortten omdat Kiev niet in staat was de strijders van nationalistische bataljons in de geblokkeerde steden onder controle te houden. Zelensky maakt op zijn beurt gebruik van de diplomatieke pauze en zet zijn PR-campagne voort, waarbij hij heldhaftig verklaart persoonlijk met Poetin te willen onderhandelen, en tegelijkertijd het officiële onderhandelingsproces tussen de landen uitstelt.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wraak van de Poetin-nazi’s!Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelFacebook, Instagram veranderen de regels voor “haatzaaien” om oproepen tot geweld tegen Russen toe te staan
Volgend artikelBlanke Oekraïners mijden Zweden: “Maffialand”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Prachtige foto’s van een invasie macht die een ander land vernietigd.
  Wat leuk dat we hier die invasie macht ondersteunen.
  Zullen we de rest van de wereld ook even vernietigen?

 2. Poetin vecht in zijn eentje tegen de elite van de wereld de elite zijn de moordenaars van het volk en die dat soort mensen steunt verdiend niet beter dan te sterven het kwaad is geld en macht ons en vele andere dom volken lopen achter deze moordenaars aan genaamd de elite menen zeker ook wat van hun vermogen te krijgen.

 3. Laten we eens kijken naar de recente geschiedenis.

  Oude communisten zeiden dat USA imperialistisch was.
  Nou dat zijn ze nog steeds.

  Arabische lente, beginnend met Irak; zonder enige justificatie; Syrie, in Afghanistan lieten ze genoeg wapens achter om een leger uit te rusten; +vliegtuigen+tanks+vrachtwagens+helicopters. In de hoop daar locale oorlogen te starten

  En nu dan de Oekraine…..

  Grote verschil: nu lopen ze zelf risico…..

 4. Ik had het wel anders verwacht. Alle militaire doelen zijn bekend; ik had verwacht dat die platgegooid zouden worden, of aangevallen mat raketten.

  Dat er burgerslachtoffers vallen: logisch. maar dat zijn er veel en veel minder dan in de Dombas regio….
  En dan: als een stad zich overgeeft, wordt er niet aangevallen; en gezien de omstandigheden: de beste keus.

  De opzet van USA en NWO en WEF is mislukt
  Biden kan hard balken, maar hij heeft verloren.
  Europa: als die zich ermee bemoeit, plegen ze zelfmoord; Putin hoeft alleen maar een paar centrales op te blazen en het grootste deel van West Europa is onleefbaar.

  En wat er veranderd is: Poetin heeft super smart lange afstand raketten met meervoudige atoomkoppen;
  Amerika is binnen bereik.

  Zie eens hoe kwaad Biden werd, toen het land waar zijn zoontje kinderen verkracht werd aangevallen….

 5. Tijdje terug burgeroorlog Joegoslavië: gevolg land toch uiteengevallen in meerdere landen en nu vrede, ze zijn en blijven buren.
  Beter voorbeeld: Tsjechoslowakije. Zijn vreedzaam uitelkaar gegaan en blijven buren.
  Waarom zou het gigantische land Oekraïne 1 land moeten blijven wanneer er een variateit aan bevolkingsgroepen wonen: Polen, Hongaren, Roemenen, Russen en Oekraïners. Geef alle regio’s de keuze wat ze willen en dan vrede.
  Die inwoners willen na deze crisis niet samen in 1 land.

  • Waarom? Omdat een kleine groep extremisten het land na de staatsgreep van 2014 heeft overgenomen en een idealogie hebben die gebaseerd is op de ideën van Stepan Bandera. Onderzoek dat maar eens en huiver.

   Deze lieden haten alles en iedereen die niet is of denkt zoals zij en hebben er geen moeite mee deze mensen te martelen en te vermoorden. De “Banderasten”, zoals ik ze persoonlijk noem, haten de Polen, Russen, russophone Oekraïeners, Witrussen, Hongaren en iedereen die ze mogelijk in de weg zou kunnen staan.

   Deze lui hebben lijsten gepubliceerd met alle mensen die ze graag om zeep zouden willen helpen. Het gaat om vele tienduizenden doelwitten waaronder bijvoorbeeld Orban van Hongarijë, en dat gewoonweg omdat hij niet genoeg anti-Russisch zou zijn en hun gas blijft aankopen.

   Oekraïene is in de 8 jaar sinds de staatsgreep het land van het grote witwassen van de illegale verdiensten van de VS en de EU geworden, de grootste handel in kinderen en organen, en het land herbergt een dertigtal biologische laboratoria waar ziekten tbv biologische oorlogsvoering tegen Rusland gecreëerd worden, alsook de middelen om ze te verspreiden. Denk hierbij aan besmette trekvogels, teken, zandvlooien, muggen en stinkwantsen. De laatste voor het verspreiden van plantenziekten om gewassen aan te tasten en oogsten te verminderen.

   Dat soort buren zou ik zeker zo hard aangepakt hebben als de Russische Federatie nu doet. Ik hoop dat de VS en EU regeringen die ook in deze complotten tegen Rusland zitten ook flink gestraft zullen worden. Ja, dat betekent dus ook onze slijmerige, leugenachtige, totaal verrotte club met Young Global Liars in Nederland.

   Wat betreft Yugoslavië zit je er ook helemaal naast. Dat land is zonder enige goedkeuring van de veiligheidsraad of wie dan ook illegaal non-stop platgebombardeerd gedurende 89 dagen door dezelfde NAVO schurkenbende omwille van meerdere geopolitieke redenen waarvan één er was om de laatste werkelijke Europese bondgenoot van Rusland uit de weg te ruimen door het land op te delen in pro-Amerikaanse en sterk verzwakte staten zoals Servië.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in