Foto Credit: Tom Luongo

Tijdens het tumult van deze week in Brussel kwamen de ministers van Buitenlandse Zaken van de NAVO uit hun holen in de grond op zoek naar voedsel nu het eindelijk lente wordt.

En ze hadden een boodschap voor ons: meer voor hen en minder voor ons. Ze waren klaar om het voedsel uit onze monden te stelen, onze kinderen uit onze huizen, om Oekraïne de hulp te geven die het nodig heeft om Rusland te verslaan in een oorlog die alleen zij schijnen te willen, schrijft Tom Luongo.

Ze zouden het politieke proces in eigen land wurgen om dit mogelijk te maken. Ze zouden hun elementaire rol als diplomaten verraden en met gespleten tong spreken om de voorwaarden voor een dialoog met Rusland te verstoren en een einde te maken aan de gevechten.

In feite zou je, met al het oorlogszuchtige gedoe, denken dat dit een bijeenkomst is van militaire bevelhebbers en niet van diplomaten. Maar dat is waar we zijn in dit proces.

De boodschap van het buitenlands beleid van de NAVO is simpel: “Eerst oorlog. Praat later.” Feiten op de grond doen er niet toe. Begrotingstekorten doen er niet toe. Krimpende publieke steun voor Oekraïne doet er niet toe. Het enige dat telt is wat deze mensen willen.

En ze willen oorlog. Maar tegelijkertijd willen ze niet toegeven dat dat precies is wat ze voeren.

De dubbelzinnigheid is zo ver gevorderd dat zelfs Pinokkio naar aftredend secretaris-generaal Jens Stoltenberg kijkt en zegt: “Dood. Your schnoze!!”

Aan de andere kant is Stoltenberg al een jaar over zijn houdbaarheidsdatum heen. Hij is op dit moment nog meer een lame duck dan de Franse president Emmanuel Macron. Het probleem voor degenen die de NAVO leiden, is dat ze het niet eens kunnen worden over door wie ze hem moeten vervangen… een Britse neoconservatief of een Nederlandse neoliberaal?

In dezelfde week waarin de Franse en Russische ministers van Defensie een openhartig gesprek hadden over Oekraïne, de aanval in Moskou op burgers en hoe snel Rusland de Franse troepen zal verdampen die naar de gevechten worden gestuurd, worden we getrakteerd op het volledig opgeven van alle diplomatieke pretentie.

En dan nog was die discussie meer een diplomatieke inspanning dan wat er ook uit Brussel kwam, als Mark Wauck en Alex Mercouris het bij het rechte eind hebben.

Mercouris heeft natuurlijk nog veel meer te zeggen, maar dit is het kort en het lang. Het was allemaal een pathetisch spelletje, overduidelijk. De Russen werden in deze oorlog gedwongen, maar nu ze erin zitten, zitten ze erin om te winnen. Mercouris vat het samen:

De Russen staan niet onder druk om te onderhandelen. Ze zijn de oorlog aan het winnen en ze weten dat ze de oorlog winnen. Als het Westen een spectaculaire geopolitieke ramp wil voorkomen – en dat is wat een nederlaag in Oekraïne zou betekenen – moet het in zijn eigen belang met de Russen praten. Maar met halfbakken voorstellen komen zoals een terugkeer naar de Istanboel overeenkomst of een bevroren conflict zal nergens toe leiden. Het zal de Russen alleen maar meer irriteren. Het is logisch en juist om de Russen te vragen wat ze precies willen bereiken in Oekraïne en te kijken of het Westen ze tegemoet kan komen. Ik zou denken dat dit voor de hand liggende basisdiplomatie is.

Het is al zo lang geleden dat we hier in de VS een minister van Buitenlandse Zaken hadden die niet uit was op een oorlog met Rusland, Iran of China (of alle drie tegelijk) dat we vergeten zijn hoe het is om diplomaten te hebben.

  Militair overzicht 18+: Breed scala aan wapens vernietigt Oekraïense militairen in de regio Kherson

Ik bedoel, denk er eens over na. Antony Blinkens treurige dog-eye techniek doet je weemoedig terugdenken aan de dagen van Condoleeza Rice’s boze diversity hire routine.

Het verschil tussen toen en nu is dat Poetin de NAVO nog niet had gezegd dat ze moest opdonderen.

Nogmaals, kan iemand zich herinneren dat Vladimir Poetin al in 2007 werd uitgenodigd om te spreken op de jaarlijkse Veiligheidsconferentie in München? Toen was hij net zo bereid om het Westen te vertellen wat ze moesten horen in plaats van wat ze wilden horen als nu, maar we deden tenminste alsof we naar hem luisterden.

Blinken is alleen competent in de rol van anti-diplomaat. En waarom hij erger is dan Rice of zelfs *huiver* Hillary Clinton, is dat hij zelfs niet consequent is. De ene week zoekt hij een uitweg na de terreuraanslag in Moskou. Deze week praat hij over de toetreding van Oekraïne tot de NAVO, terwijl hij weet dat dat de weg is naar een oorlog tussen de VS en Rusland.

Maar Mercouris en Wauck geloven allebei dat dit een soort bluf van Blinken is. Ik wil graag geloven dat ze gelijk hebben. Nat. Sec. Adviser Jake Sullivan die een rib  breekt en zijn reis naar Saoedi-Arabië afzegt, kan daar iets over zeggen. Ik bedoel, de kans daarop is groot als je “van de trap valt” of wat voor excuus hij ook gaf.

Net als het gerucht van vanmorgen dat de VS Iran heeft verteld dat ze niet kwaad zullen zijn als Iran Israël hard raakt als vergelding voor de aanval op de Iraanse ambassade in Damascus eerder deze week. Israëlische burgers lijken dit gerucht te geloven en zoeken de uitgang, slaan toiletpapier in, enz.

Vandaag kunnen we zien wat er fundamenteel mis is met de NAVO in deze duidelijk overgeproduceerde rotzooi met een uitgebreid steady cam shot waar Stanley Kubrick groen van jaloezie van zou worden… of gewoon groen.

Met alle respect voor de rechtse hoek van Macron, maar wie produceert er nog meer propaganda van dit niveau? Wie rijdt deze bus voortdurend naar de rand van de afgrond? Wie gaat er meer druk uitoefenen op voorzitter Mike Johnson om een wetsvoorstel voor hulp aan Oekraïne aan te nemen dat hij al bijna 6 maanden op afstand houdt van deze adders?

Precies wie je zou verwachten als je nog drie functionele hersencellen hebt en een beetje bekend bent met iets dat ‘geschiedenis’ heet.

Het enige goede dat ik kan zeggen over de politieke wederopstanding van David Cameron is dat hij geen Winston Churchill is.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik word moe van het schrijven en zeggen dat de NAVO sinds het einde van de Koude Oorlog niet meer geschikt is voor het doel. Als dat zo is, waarom hebben ze dan net een blinkend nieuw hoofdkwartier gekregen, nieuwe leden en schreeuwt elke westerse leider om meer geld?

  Wanhopig EU worstelt om de winter te stoppen - "Reëel gevaar dat de Europeanen bevriezen en de industrie moet sluiten"

We weten allemaal waarom. En dat is het fundamentele probleem.

De NAVO is de verstrikkende alliantie waar de Founders ons al in de 18e eeuw voor waarschuwden. En het is hoog tijd dat we een uitweg vinden uit de val die het lidmaatschap ervan vertegenwoordigt. Als afschrikmiddel tegen toekomstige agressie kan de NAVO gezien worden als iets noodzakelijks. Maar zoals alle organisaties die het einde van hun levensduur naderen, moest de NAVO nieuwe manieren vinden om relevant te blijven nadat we de USSR hadden uitgeperst met een handige combinatie van defensie-uitgaven en $8 per vat olie.

Dit is ook de reden waarom de Koude Oorlog nooit echt eindigde. De Koude Oorlog heeft zich alleen maar verveld en daarmee ook de NAVO. Het probleem met de meeste analyses over het huidige conflict is dat we allemaal (inclusief mezelf soms) vastzitten in het kader van de natiestaat.

De VS heeft dit nodig. Het VK heeft dat nodig. Rusland heeft iets anders nodig.

Maar dat kader is ontoereikend om alles wat er gaande is te beschrijven, tenzij je de geografische eenheid in kaart brengt aan de hand van de dominante globalistische factie binnen elke regio van het Westen. En ze hebben allemaal heel verschillende agenda’s en doelen met betrekking tot Oekraïne en Rusland.

Ik schreef daar vorige week al over in de GGnG Nieuwsbrief van deze maand. Het moet deze week herhaald worden:

Oekraïne is hiervoor fysiek het strijdtoneel geworden. Voor de EU werden de VS en het VK, via hun invloed in Polen en de Baltische staten, gebruikt om deze oorlog aan te wakkeren. Door hen {en Rusland} failliet te laten gaan door middel van oorlog, worden ze gedwongen om weer een onderworpen bron van grondstoffen te worden, terwijl ze EU-wetten en -regels exporteren naar die plaatsen die het voorrecht hebben (vanuit hun perspectief) om zaken met hen te doen.

Vanuit het perspectief van alle drie de spelers winnen ze als Oekraïne Rusland verslaat. Poetin wordt uiteindelijk afgezet, Rusland wordt vernederd en het langverwachte uiteenvallen van hun imperium-land zou beginnen. Europa krijgt zijn Grote Reset. Het VK behoudt de controle over het maritieme rijk, eist de controle over de Zwarte Zee, de NAVO controle terugwinnen over de Zwarte Zee en de Arabische olieproducenten terug in het gareel dwingen. De VS kan een gevallen Rusland gebruiken om China te verzwakken en de verdere integratie van de BRICS in een concurrent te stoppen.

Kortom, de wereld zou teruggaan naar de jaren negentig toen mannen als Bill Browder alles opkochten en de Russische oligarchen die Poetin heeft verslagen, zouden weer aan de macht komen. Fukuyama zou eindelijk gelijk krijgen.

Maar, zoals ik al zei, het echte doel van deze oorlog was niet alleen om Rusland te pakken te krijgen, ze moesten ook de VS in een terminale staat manoeuvreren door de kosten van het voeren van een oorlog die we niet kunnen volhouden. En dat was de brug te ver voor de belangen van de VS die niet gebonden zijn aan de geest van Trotski en de tranen van Bill Kristol.

De NAVO kan en mag deze spanningen niet overleven als de beoogde slachtoffers, Rusland/China/Iran, ook maar enigszins competent vechten.

  De status van de globalistische agenda is geëscaleerd van "verward" naar "chaotisch"

En dat doen ze. Ze begrijpen allemaal dat dit een race is tegen een politieke en economische klok in het Westen die snel tot nul aftelt. Het enige wat Rusland hoeft te doen, is territoriale winst blijven boeken in Oekraïne, Iran moet niet overdreven reageren op de provocaties van Israël en China moet het gemekker over invoerrechten en Taiwan negeren.

En het enige wat de Amerikanen, die hier genoeg van hebben, hoeven te doen is de geldkraan naar de NAVO en Oekraïne zo veel mogelijk dicht te houden.

Dit is dus de reden waarom zowel het VK als de EU druk uitoefenen om ervoor te zorgen dat de VS zich weer concentreert op de taak in Oekraïne. Daarom heeft iedereen op Capitol Hill een hekel aan Speaker Mike Johnson en zijn de messen van alle kanten uitgestoken, inclusief zijn eigen partij.

Ja, ik kijk naar jou Marjorie Taylor Greene….

Omdat de VS duidelijk op zoek is naar een manier om zich uit deze puinhoop te bevrijden, zelfs als het enige wat de adders op K Street willen doen een draai naar China is.

De kosten-batenanalyse voor de VS, vooral in een verkiezingsjaar, klopt gewoon niet. En er is nul echte hefboomwerking die Europa kan uitoefenen op de VS, behalve dan via hun gekochte en betaalde politici in D.C. voor meer geld.

Het hart wil gewoon niet meer. Waarom? Om alle redenen waar ik het hier al zes jaar over heb, vervagen de herinneringen aan WOII. De generaties Amerikanen die de leugen van de Pax Americana van na de Tweede Wereldoorlog hebben meegekregen, sterven af (Boomers) of geven er niet meer om, als ze er al ooit om gaven (Gen X).

De Millennials en ‘Zoomers’ zijn niet geïnvesteerd in deze mythologie. Zij weten dat hun hoofden op het hakblok liggen.

Ze zien dat niets van dit alles in hun eigen belang is. De VS, als een natie in oorlog met zichzelf, zal dit najaar nog een laatste keer proberen om zich uit Europa te stemmen voordat het hier lelijk wordt. Luister nog eens goed naar Cameron’s harangue. Er zit een impliciete dreiging in, niet alleen in het taalgebruik maar ook in de manier waarop het wordt gebracht.

Vergis je niet, mensen. Deze mensen zijn de vijand van alles wat goed en fatsoenlijk is in de wereld. We hebben genoeg slangen hier in de VS die hun werk doen, die ons de oude leugens verkopen, verpakt als nieuwe, en die buiten de grenzen van de wet handelen. Er valt hier genoeg schuld te verdelen.

Maar wat duidelijk wordt, is dat het tijdperk van extra-curriculare oorlogsvoering in de VS voorbij is. Veel mensen weigeren naar de omslag van het TPS-rapport te kijken uit angst dat ze ‘de memo krijgen’.

Helaas werken de meesten van hen bij de NAVO, en we romen hier geen centen af.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Hoe noem je een oorlog met China plus een oorlog met Rusland plus een kolossale oorlog in het Midden-Oosten?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelJapan begint aan een tijdperk van “massale buitenlandse immigratie”
Volgend artikelStoltenbergs Dido-moment kan een einde maken aan de leugens van het Westen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Hahaha… de foto boven het artikel, Bill Lumburgh uit Office Space… die clown vertegenwoordigt het niveau van de hielenlikkers die overal de ‘baas’ zijn. Geniaal grappige film.

    Bevelen opvolgen voor eigen gewin. De slaven van de satanisten doen alles voor geld, macht en aanzien. De slaven van de satanisten zijn de grootste egoïsten die iedereen in de rug steken voor een graantje meer. We zijn in oorlog met een leger van egoïsten. Zolang het roven makkelijk gaat, trekken egoïsten samen op, maar zodra het roven moeilijk wordt, verraden ze elkaar. Wij zullen de egoïsten het vuur aan de schenen moeten leggen tot ze in hun egoïstische zwaarden vallen. Er is geen eer onder dieven, dus we moeten ze het gevoel geven dat we ze hebben betrapt… dat is namelijk hun grootste angst. Het is tijd dat WIJ de satanisten en hun slaven met angst gaan regeren.

  2. De terreurorganisatie die nato heet en de orders vanuit het failliete usa op moet volgen. De financiële lasten worden afgewenteld op de belastingbetalers in Europa. Met dank aan de zooi in Brussel die ook alleen maar de orders van WEF usa en straks de WHO uitvoert. Arm gewoon vol, dat altijd de l.l is.
    Nexit nu en uit de walgelijke globalistische organisaties. Maar dat zal wel een droom blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in