Oekraïense soldaat met zijn nieuwe Zweedse Pansarskott 86 © Twitter

De partijen in de Riksdag zijn eensgezind over de Zweedse wapenleveranties aan het door oorlog verscheurde Oekraïne, en in de media is er nauwelijks kritiek op de maatregel geweest. Niettemin was een duidelijke meerderheid van de Zweden tegen het voorstel, bericht Friarider.se.

De Zweedse opperbevelhebber Micael Bydén heeft zondagavond op SVT’s “Agenda” aangekondigd dat de Zweedse wapenleveranties in Oekraïne zijn aangekomen.

Daartoe behoren 5.000 pantzerfausten die gebruikt zullen worden tegen Russische gepantserde personeelsdragers en tanks.

In de Riksdag werd bijna volledige overeenstemming bereikt dat Zweden wapens naar de oorlog zou sturen. Toen bleek dat de Linkse Partij de enige partij was die tegen het voorstel was, ontstond er verontwaardiging, en het uitvoerend comité van de partij werd erbij geroepen om het besluit te “heroverwegen”.

Uit een opiniepeiling van Expressen/Sifo van 25 februari bleek echter dat er onder de Zweedse bevolking grote weerstand tegen het voorstel bestond. Slechts 39% vond dat Zweden Oekraïne met wapens moet bijstaan.

Desondanks koos het linkse dagblad Expressen ervoor de kop te plaatsen “Hoe de Zweden Oekraïne willen steunen: wapens sturen.”

Later op dezelfde dag dat het artikel in Expressen verscheen, maakte de regering haar besluit over de wapenzending bekend.

Volgens het Russische persbureau Tass heeft Rusland, na de inval in Oekraïne, een speciale lijst opgesteld van wat het als “onvriendelijke” landen beschouwt.

Op de lijst, die een paar dagen geleden door de Russische president Vladimir Poetin is goedgekeurd, staan landen die op de een of andere manier de sancties tegen Rusland hebben ingevoerd of zich erbij hebben aangesloten.

  Terwijl Poetin kernraketten opstelt, heeft Duitsland geen munitie meer en kan het maar TWEE dagen oorlog voeren

De landen in kwestie zijn alle lidstaten van de EU, de VS, Canada, Noorwegen, het VK, Japan, Monaco, Zwitserland, Zuid-Korea, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Taiwan (dat als een grondgebied van China wordt beschouwd) en Oekraïne.

Betalingen in roebels

Wat het precies inhoudt om op de lijst van “onvriendelijke” staten te staan is echter onduidelijk, behalve dat Russische burgers, bedrijven en de Russische staat hun schulden aan schuldeisers in die landen in roebels moeten kunnen afbetalen en dat overeenkomsten tussen Russische en buitenlandse partijen eerst door een regeringscommissie moeten worden goedgekeurd.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De voorzitster van de Europese Commissie kondigt aan dat de EU zich aansluit bij de oorlog tegen RuslandVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDit zijn de eisen van Rusland: “Dan zullen wij onmiddellijk stoppen”
Volgend artikelRusland vecht tegen de Nieuwe Wereldorde
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Nou beschouw ik mezelf als iemand die de nederlandse taal redelijk tot goed machtig is, maar van ‘ketel’ anders dan een metalen vat heb ik nog nooit gehoord.
  (zie “Oekraïne Dag 11 – artikel van vandaag)

  Hoogstwaarschijnlijk gaat het om een militair germanisme dat in GANGBAAR nederlands “verzetshaard” betekent.

  Dus voor de duidelijkheid / het tekstbegrip is het wel zo handig de term ‘ketel’ nooit meer te gebruiken op deze site.

  Lijkt mij dan.

 2. Nou weet ik wel dat Nederland maar een overbevolkte moddervlek is waarvan minstens 99% uit even goedgelovige als afgerichte sgapen bestaat, maar ondanks dat hebben wij gewoon recht op het gebruik van goedvertaalde en begrijpelijke woorden.

  Al was het maar uit respect naar die éne procent.

  Of promille 😉

 3. @Rene Bahlman
  Maar misschien hebben die andere lezers dan ook recht op respect van u, door ervoor te zorgen dat u de reacties bij het juiste artikel plaatst.
  Dat gezegd zijnde was het gebruik van ‘ketel’ op die manier voor mij ook nieuw. Maar aan de andere kant is het zo dat mensen die een taal goed begrijpen dergelijke uitdrukkingen toch kunnen begrijpen.

 4. De EU wil zichzelf vernietigen, over tien jaar is de wereld Aziatisch.
  Het is als: we vinden Russen niet leuk en daarvoor sturen we onze dienstplichtige kinderen de dood in, we accepteren zware economische crisis, mogelijke nucleaire vernietiging van onze steden, want de bewoners van een ander land niet leuk vinden gaat voor alles. Ook al gaan we zelf, onze familie, de mensen om ons heen kapot. Het gaat om ons principe.
  Dat oorlogen nooit eeuwig duren en we na de oorlog weer gewoon buren zullen zijn dat vergeten we maar. We leven in de waan van het ogenblik, de toekomst doet er niet toe.

  • Dat lijkt de reden, maar in werkelijk gaat het altijd om iets anders. In dit geval wordt Rusland zo behandeld om middels de voor ons veel ernstiger tegensancties de totale chaos te veroorzaken die ome Klaus van het WEF zo nodig heeft om uit chaos zijn ‘orde’ te kunnen creëren, inclusief het sociaal-kredietsysteem.

 5. ‘We’ moeten Rusland raken met sancties huilen ‘onze’ (?) politici en msm journalisten in koor.
  Als ze Rusland willen raken met sancties dat ze dan maar ten koste van zichzelf doen en zelf opdraaien voor de gevolgen (voedsel- en energieschaarste), maar nee niet zij maar de gewone burgers zullen hiervan de dupe worden. Putin wordt gebruikt als het nieuwe coronavirus om de NWO agenda verder uit te voeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in