© Gage Skidmore / Wikimedia (CC BY-SA 2.0)

Minnesota telt niet eens als een Trump deelstaat bij de presidentsverkiezingen. Obama won met 10 procentpunten in 2008. En Hillary Clinton won hier vier jaar geleden. Maar de marge is verdwenen, tenminste als je met mensen praat.

Volgens opiniepeilingen zal Joe Biden hier groots winnen, net als in zoveel andere deelstaten. Vier jaar geleden hadden ze het vreselijk mis in veel deelstaten. En in Minnesota won Clinton, maar met slechts 44.000 stemmen, oftewel 1,5 procentpunt.

In 2020 kunnen de opiniepeilingen in Minnesota ook fout gaan. Als de Britse linkse krant The Guardian verslag uitbrengt van de staat, leest de krantenkop: De Democratische partij heeft ons in de steek gelaten: hoe de landelijke staat Minnesota overgaat op Trump (The Democratic party left us’: how rural Minnesota is making the switch to Trump).

Democraten nu in Republikeinse kleren

Larry Cuffe heeft voor Obama gestemd, maar is nu van plan om voor Trump te stemmen.

“De Democratische partij heeft ons in de steek gelaten. Ook in de laatste vier jaar is de partij erg veranderd. Steun je mensen die rellen begaan? De politie ontmantelen? Het is waanzin. Ik denk dat velen van ons hier nu Democraten in Republikeinse kleren zijn”, zegt hij.

Vier burgemeesters van kleinere gemeenschappen die gekozen zijn als Democraten hebben in een open brief verklaard dat ze op Trump zullen stemmen. Ze schrijven dat ze na tientallen jaren als Democraten de partij niet meer beschouwen als vertegenwoordiger van het gewone volk.

“Levenslange politici zoals Joe Biden hebben het contact met de arbeidersklasse verloren, begrijpen niet wat het land nodig heeft, en hebben geen contact met ons hier op de Iron Range en in kleine steden zoals de onze in het land”, schreven ze.

  Google lanceert nieuwe dienst - zwarte ondernemers worden op de kaart uitgelicht

Radicalisering van de Democraten creëert een kloof tussen de kiezers

Bij de laatste verkiezingen was het de afkeer van Hillary Clinton die ervoor zorgde dat velen van partij veranderden, nu is er een kloof ontstaan tussen de kiezers en de partij als zodanig. Een kloof die Biden niet kon overbruggen.

Ondanks het feit dat de presidentiële partij meestal verliest bij de tussentijdse verkiezingen, kantelde het sterke vakbondsgebied Iron Range zijn stemmen zodat het overging van Democratisch congreslid naar Republikeins in 2018.

Twee jaar later lijkt de steun voor Trump verder te zijn versterkt na de BLM-protesten en de burgerlijke onrusten in Minneapolis, de grootste stad van de staat, schrijft de linkse krant.

Het feit dat er een nieuw soort democratische politicus is verschenen in de leiding van de partij, die spreekt over “socialisme” en de grenzen wil openstellen voor meer immigratie, spreekt velen hier niet aan.

China, douane en staal

Maar de directe aanleiding voor burgemeesters en andere Democraten om over te stappen op Trump is het versoepelen van de staalproductie en de mijnbouw, de bron van de welvaart in de regio.

Andrea Zupancich, een makelaar en deeltijdburgemeester van de kleine stad Babbitt, die ook voor Obama stemde en de brief ter ondersteuning van Trump ondertekende, getuigde twee keer voor het Congres over hoe China goedkoop staal in de Verenigde Staten dumpt en zo de binnenlandse productie elimineert.

Zupancich prijst Trump omdat hij zich tegen China heeft verzet door tarieven op te leggen voor zijn staalproducten, die volgens haar nieuw leven hebben ingeblazen in de Amerikaanse industrie en de Iron Range.

  Linkse miljardair betaalt criminelen om op Biden te stemmen

“De tarieven creëren een gelijk speelveld voor de verkoop van ons staal, wat betekent dat we een toename van de productie van de mijnen hebben gezien. We zien dat ze mensen in dienst nemen, ze geven meer geld uit aan de mijnen. Ze zijn van plan om nog een tijd te mijnen”, zegt ze.

De baas van de staalarbeidersbond in de regio, Steve Bonach, geeft toe dat zijn leden die vroeger altijd op de Democraten stemden, nu op Trump stemmen.

“Hij heeft de douaneconcessies weggegooid. Hij ruimt dit op. Ik zeg niet dat hij niet heeft geholpen. Het heeft geholpen”, moet de vakbondsbaas toegeven.

Amerikaanse burgers roepen Trump op onderzoek in te stellen naar Soros’ “financiering van binnenlands terrorisme”

Vorig artikelJapan zal naar verwachting meer dan een miljoen ton radioactief water in de Stille Oceaan dumpen
Volgend artikelMoslimleerlingen over de onthoofding van hun leraar: “Hij had de reputatie van een racist – Hij beledigde onze profeet – Wil je zijn eraf gesneden hoofd zien? De foto staat op Twitter!”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

 1. 18/10/2020
  #36 Ab Gietelink – Taboes in de Media en Alternatieven voor Lockdown

  ‘Bij ingang van de 2e Lockdown op 16 Oktober 2020 behandelt onderzoeksjournalist, filosoof en theatermaker Ab Gietelink in een kort college de belangrijkste vragen en antwoorden.

  Waarom staat Covid 19 op de A-lijst van de WHO? Waarom kiezen politiek, RIVM en media voor een disproportionele repressiepolitiek? Welke taboes in de media spelen daarin de hoofdrol ? Over de virologische dictatuur, het taboe op de levenscyclus, het economiseringstaboe en de illusie van het veiligheidsdenken. Wat zijn de alternatieven voor Coronarepressie, Lockdown en verplichte mondkapjes ? Tenslotte over collectieve immuniteit, ventilatie & ionisatie en natuurlijk werkzame medicijnen.

  Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz.
  Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s.
  Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media.

  Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.’

  https://www.youtube.com/watch?v=iTQhgnn1gbU

 2. Café Weltschmerz en andere waarheidstrijders op YouTube hebben bij mij alle reguliere media al jaren vervangen. Laat je voorlichten door tunnelvisieloze wetenschappers en doordenkers die je volledig op de hoogte houden en zeg je abonnementen bij die leugenachtige MSM gewoon op. Dat was de grootste opluchting in jaren. Succes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in