Na Facebook’s censuur van conservatieven – Mark Zuckerberg kan in de gevangenis belanden

Toen de oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg, voor het Amerikaanse Congres getuigde, verklaarde hij stellig dat mensen en organisaties die zich baseren op ideologieën of politieke overtuigingen op geen enkele manier anders worden behandeld. Nadat Project Veritas had onthuld dat ze wel degelijk een verschil maken tussen conservatieven en liberalen, heeft Congreslid Matt Gaetz nu in een brief aan minister van Justitie William Barr geëist dat Zuckerberg wordt onderzocht.

In april 2018 moest Mark Zuckerberg onder ede getuigen in een congreshoorzitting waar hem werd gevraagd hoe Facebook zich verzet tegen inhoud die president Donald Trump en zijn agenda ondersteunt. Bij twee gelegenheden verwierp Zuckerberg informatie over de censuur van het bedrijf van conservatieve stemmen.

Project Veritas onthulde echter onlangs informatie van verschillende voormalige “content moderators” van Facebook, die uitgebreid bewijs leverden van dergelijke censuur en manipulatie.

Volgens Gaetz is de valse getuigenis van Zuckerberg een mogelijke schending van de federale wetgeving.

Risico op vijf jaar gevangenisstraf

In het geval een jury ervan overtuigd zou zijn dat Zuckerberg de routines van het platform heeft vervalst, verborgen of verdoezeld of valse informatie heeft opgegeven, kan hij worden veroordeeld. Zo’n veroordeling kan tot vijf jaar gevangenisstraf betekenen.

Een van de klokkenluiders die bij Facebook werkzaam is geweest en die zijn ervaringen met Project Veritas heeft gedeeld, is Zach McElroy, die graag voor het Congres wil getuigen over wat hij weet.

We moeten nu optreden tegen de grote tech-censuur, voordat het te laat is, zegt hij.

AI zoekt naar conservatieve inhoud

Volgens McElroy maakt Facebook gebruik van kunstmatige intelligentie, AI, die inhoud markeert voor handmatige controle en is geprogrammeerd om inhoud en opmerkingen te detecteren die positief zijn voor de Republikeinen.

Boodschap acteur Jon Voight: Trump is de enige man die de Verenigde Staten kan redden

Toen hij voor het bedrijf werkte, was 75-80 procent van het materiaal wat in de rij stond om te beoordelen, afkomstig van Republikeinse blogs, politici, journalisten en groeperingen die president Trump of conservatieven steunen.

Vergelijkbaar met terrorisme

“Als iemand een MAGA-pet draagt, verwijder ik die wegens terrorisme”, zei een Facebook-medewerkster tegen de verborgen camera.

Verborgen camera binnen Facebook: “Als iemand een Trump-pet draagt, verwijder ik die wegens terrorisme”

Een andere klokkenluider was Ryan Hartwig, die zei dat het uiteindelijk gevaarlijk voor hem zou zijn geweest om bij Facebook te blijven werken en tegelijkertijd openlijk Trump te steunen. Hij zou getuige zijn geweest van de dagelijkse censuur van conservatieve stemmen.

Soros valt samen met Pelosi Facebook aan: De overheid zou moeten beslissen wat mensen op social media plaatsen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here