Pexels / Pixabay

Moet iemand van ons verbaasd zijn dat de nieuwsindustrie getroffen wordt door een enorme ontslaggolf? Onderzoek na onderzoek heeft aangetoond dat het Amerikaanse volk het vertrouwen in de mainstream media heeft verloren en miljoenen van ons hebben besloten zich tot andere bronnen te wenden voor nieuws en informatie. De grote nieuwszenders verliezen al jaren kijkers en lezers en nu verliezen veel van de grootste namen in de nieuwsindustrie duizelingwekkende hoeveelheden geld. Het was slechts een kwestie van tijd voordat er op grote schaal ontslagen zouden vallen, en nu is het zover, schrijft Michael Snyder.

Natuurlijk zijn het niet alleen de mainstream media die werknemers ontslaan. Volgens Challenger, Gray & Christmas was het aantal ontslagen in de Verenigde Staten in 2023 98 procent hoger dan in 2022…

Het tempo waarin Amerikaanse werkgevers banen schrappen is in 2023 versneld, met een stijging van het aantal ontslagen van 98% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Dat blijkt uit een nieuw rapport van Challenger, Gray & Christmas, waaruit blijkt dat bedrijven vorig jaar 721.677 ontslagen planden, een aanzienlijke stijging ten opzichte van de 363.832 ontslagen in 2022.

Het probleem kan in 2024 nog groter worden als de arbeidsmarkt verder verzwakt door de hoge rente en hardnekkige inflatie.

Maar het is waar dat de nieuwsindustrie bijzonder hard wordt getroffen. Time Magazine heeft bijvoorbeeld net aangekondigd dat het werknemers gaat ontslaan “op verschillende afdelingen, waaronder redactie, techniek, verkoop en TIME Studios“…

Time Magazine heeft dinsdag een onzeker aantal medewerkers ontslagen op verschillende afdelingen, een stap die CEO Jessica Sibley “de noodzakelijke stap die we moeten nemen om ons bedrijf vooruit te helpen en onze financiële positie te verbeteren” noemde.

In een interne memo aan het personeel, verkregen door Max Tani van Semafor, kondigde Sibley de bezuinigingen aan.

“We hebben de moeilijke beslissing genomen om vandaag functies te schrappen op verschillende afdelingen, waaronder redactie, techniek, verkoop en TIME Studios,” schreef Sibley aan het personeel. “We zijn enorm dankbaar voor de bijdragen van deze getalenteerde teamleden tijdens hun dienstverband bij TIME.”

  Braziliaanse president Bolsonaro wil het volk bewapenen, zodat de globalisten hen niet tot slaaf kunnen maken (Video)

Toen ik een kind was, werd Time Magazine zeer gerespecteerd en mijn ouders hadden vaak een exemplaar op de salontafel liggen.

Maar nu is het op sterven na dood, net als de rest van de mainstream media.

Kijk maar naar wat er gebeurt met de grootste krant van Californië. De Los Angeles Times heeft besloten om “iets meer dan 20% van de redactie” te schrappen…

De Los Angeles Times begon dinsdag, geconfronteerd met wat het hogere management deze week omschreef als een “financiële crisis”, met een reeks pijnlijke ontslagen in de nieuwsredactie, een personeelsreductie die een van de zwaarste zal zijn in de 142-jarige geschiedenis van de krant.

Een persoon die bekend is met de zaak vertelde CNN dat de ontslagen gevolgen zullen hebben voor ten minste 115 journalisten, of iets meer dan 20% van de redactie. Ongeveer 94 van deze ontslagen zullen vallen onder de vakbondsmedewerkers, zei vakbondsleider Matt Pearce, wat betekent dat een kwart van de vakbond ontslagen zal worden.

Moeten we verdrietig zijn dat de Los Angeles Times implodeert?

Ik denk het niet.

Elders is Paramount van plan de bijl te zetten in honderden werknemers

Te midden van speculaties over haar toekomst, gaat Paramount Global door met een nieuwe golf van personeelsverminderingen in februari, vertellen bronnen aan Deadline. Ik heb gehoord dat de bezuinigingen gevolgen zullen hebben voor honderden werknemers in het hele bedrijf.

De afgelopen dagen is er gespeculeerd dat Paramount ongeveer 800 werknemers gaat ontslaan. Dit volgde op een bericht van de WSJ in december dat het bedrijf overwoog om begin 2024 meer dan 1000 banen te schrappen om de kosten te drukken.

  Waarom Armageddon nodig kan zijn

Paramount is het moederbedrijf van CBS en het is dus waarschijnlijk dat de nieuwsdivisie van CBS nog kleiner gaat worden.

Natuurlijk krimpt de nieuwsdivisie bij NBC ook…

NBC News heeft enkele tientallen medewerkers ontslagen, de laatste van tientallen bedrijven die het nieuwe jaar beginnen met slecht nieuws voor hun werknemers, zo bevestigde USA TODAY vrijdag.

Een bron die bekend is met de plannen zei dat de werknemers een opzegtermijn van 60 dagen hebben gekregen en ontslagvergoedingen en outplacement zullen ontvangen.

Ook de sportjournalistiek heeft het moeilijk.

Op dit moment lijkt het erop dat de toekomst van Sports Illustrated zeer twijfelachtig is en veel medewerkers van het tijdschrift zullen nu op zoek gaan naar een nieuwe baan

De toekomst van het iconische tijdschrift Sports Illustrated zag er vrijdag somber uit nadat de uitgever massaontslagen aankondigde.

De Arena Group – die in opspraak was gekomen door berichten dat het legendarische tijdschrift AI-gegenereerde inhoud publiceerde – gaf toe dat het een driemaandelijkse licentiebetaling van $3,75 miljoen aan Authentic Brands Group, die deze week betaald moest worden, niet had voldaan.

Als gevolg hiervan kondigde de beursgenoteerde Arena donderdag aan dat het zijn personeelsbestand van meer dan 100 journalisten “aanzienlijk zou inkrimpen”.

Alle verhalen die ik zojuist met jullie heb gedeeld, zijn in de afgelopen zeven dagen gebeurd.

Het is gek hoe snel dingen nu gaan.

Natuurlijk worden er in veel andere sectoren ook werknemers ontslagen. Eerder vandaag hoorden we dat SolarEdge ongeveer 16 procent van zijn personeel gaat ontslaan

SolarEdge, een bedrijf dat omvormers voor zonnepanelen maakt, zal ongeveer 16% van zijn werknemers ontslaan.

Het bedrijf zei zondag dat ongeveer 900 mensen hun baan zullen verliezen in een herstructureringsplan “dat is ontworpen om de operationele kosten te verlagen en de kostenstructuur af te stemmen op de huidige marktdynamiek”. In een verklaring bij de Securities and Exchange Commission (SEC) noemt het bedrijf de omstandigheden in de sector “uitdagend”.

  Rusland en het Westen verwikkeld in een fundamenteel conflict tussen globalisten en anti-globalisten

En Vroom Automotive zal “het merendeel van zijn werknemers” ontslaan terwijl het zijn activiteiten in gebruikte voertuigen definitief sluit

In een SEC filing en een aankondiging op zijn website maandagavond, zei Vroom Automotive dat het zijn activiteiten als dealer van gebruikte auto’s heeft stopgezet nadat Ally zijn kredietlijn had opgeschort. Vroom zal geen voertuigen meer verkopen. Het zal zijn inventaris verkopen op de groothandelsmarkt. De meeste werknemers worden ontslagen. Het bedrijf zal alleen zijn platform voor subprime autoleningen United Auto Credit (UACC) en zijn platform voor het aanbieden van tweedehandsvoertuigen CarStory behouden, die beide andere dealers van tweedehandsvoertuigen als klant hebben.

Zie voor veel meer aankondigingen van ontslagen mijn vorige artikel getiteld “Alert! Hier is een lijst met 20 grote bedrijven die net hebben besloten tot massaontslagen“.

Het lijkt erop dat de Amerikaanse economie een kritiek kantelpunt heeft bereikt. De economische vooruitzichten voor 2024 zijn helemaal niet goed en werkgevers haasten zich om hun personeelsbestand in te krimpen in afwachting van wat komen gaat.

Als je op dit moment een goede baan hebt die je waardeert, houd die dan zo goed mogelijk vast.

Want er komen nog veel meer ontslagen aan en je wilt niet zonder stoel zitten als de muziek stopt.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Zelfs de mainstream media beginnen toe te geven dat de wereld balanceert op “de rand” van complete en totale chaosVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBill Gates probeert mensen nog steeds te overtuigen om ineffectieve “vaccins” te nemen
Volgend artikelDuitse elektriciteitsprijzen verdubbelen als “groene” nachtmerrie begint
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

31 REACTIES

 1. wie nu nog de media gelooft spoort niet weg met de kranten de fik er in dat is het enigste wat helpt de kranten nos en tv zenders zijn schoften om ons te misleiden met leugens net zo als de regering het zijn ratten o nee die zijn nog beschaafder

 2. Al hun getallen zijn fake. Ze hebben lang gedaan alsof de meesten van ons nog steeds trouwe msm kijkers zijn, terwijl ze nagenoeg geen kijkers en luisteraars meer hebben. Hun achterlijke gecreëerd systeem gaat nu zichzelf vernietigen, want alles draait om winst en als er geen kijkers zijn gaat hun systeem content aanbieden om kijkers/luisteraars terug te halen.

  We zitten te kijken naar dieven die de overhand verliezen en nu langzaam beginnen om anderen voor de bus te gooien om zichzelf te redden. Totalitarisme eet zichzelf op als het geen voet aan de grond krijgt. Er is een sub-species onder ons en ze zijn ultra rijk en ze regeren omdat ze totaal gewetenloos zijn. Zij zijn als robots die NIKS van liefde/het leven snappen. De neanderthalers zijn nooit uitgestorven, ze hebben de macht gegrepen. De elites zijn primitieve beesten, duisternis die ons terug naar het licht brengt doordat iedereen gaat beseffen dat deze low level sub-species, de egoïsten, moeten worden ontdaan van macht en rijkdom.

  • tv kijken nog steeds veel mensen, zo lijkt het mij.
   kranten zie ik niet zoveel, ik hoor niemand die ze leest. en nu ik erover nadenk, ik hoor ook al lang niemand meer met een krantenwijk.
   online zijn er wel krantenlezers, maar in de reactie-gedeelten (die lees ik om te weten wat de bevolking ergens van vind) valt op dat bijna niemand de berichten achter een betaalmuur kan lezen.

   • Kan wel hoor : maak een kopie van de link van het betaalmuur artikel. Op een “verse” zoekbalk in:archive.li archive.is of archive.ph en plaats daarin de link van het betaalmuur artikel en toets op SAVE.
    Als het artikel zeer recent is kan het zijn dat het niet direkt wordt opgepikt, probeer het later weer. Het werkt vrijwel altijd.
    SUC6 iedereen!

  • Of de fabeltjeskrant. Dat is geen kinderprogramma, het is een programmering zodat je de fabeltjeskrant (de msm) voor volwassen ook blind gelooft.

 3. De grote nieuwszenders verliezen al jaren kijkers en lezers en nu verliezen veel van de grootste namen in de nieuwsindustrie duizelingwekkende hoeveelheden geld. Het was slechts een kwestie van tijd voordat er op grote schaal ontslagen zouden vallen

  Kijk dit is nú fantastisch NIEUWS om van Frontnieuws te vernemen dat die hele MSM financieel plat gaat , g e w e l d i g .

  Nu nog die multinationals wat allen met de cabal hoereren , die moeten ook financieel helemaal omlaag donderen , en het is allemaal zo simpel als mensen bij dergelijke bedrijven niets meer bestellen.

  En voor de rest die zogenaamde nieuwe wetten die het maffia kartel heeft geopperd en nog meer van dat kromme woke erdoor jast 🖕.. NERGENS meer zover als mogelijk aan meewerken .

  • Goh, vervelend, wie had er ook al weer geld geïnvesteerd in het mediacircus om die banen in een bepaalde richting te dirigeren? Net zoals geld in de universiteiten enzovoort om ook die het opgedragen gesproken woord te laten uiten. Meen dat het de stichting van de familie poort was, die wereldwijd allerlei goedertierenheid uitvoert. Maar daardoor in bepaalde landen niet meer welkom is.
   Je snapt niet hoe die mensen nog met hun geweten kunnen leven. Hij is in ieder geval wel voor de rechtbank gedaagd, meermaals, maar ook in Nl dus. Gates en Bourla hebben uiteindelijk de dagvaarding aangenomen en op 21 februari is er weer een roldatum gepland. Zie https://rechtoprecht.de/nieuwsbrieven. Benieuwd hoe dit afloopt.

 4. Zijn deze ontslagen vanwege dalende kijkers/bezoekers van de msm of worden deze mensen ontslagen omdat steeds meer artikelen of reportages door AI worden geschreven/ gecreëerd…dat is de werkelijke vraag lieve kijkbuiskindertjes…

  • Voordeel van AI is….of je trekt de stekker eruit Serverparken die AI verzorgen zullen net zo aangevallen als de 5g palen. Ze kunnen niet alles controleren. Utopie.

   Die sukkeltjes in Davos komen er nog wel achter….

  • @Bert,
   nu verliezen veel van de grootste namen in de nieuwsindustrie duizelingwekkende hoeveelheden geld.

   Dan gaan ze echt niet met AI verder rommelen lijkt mij

  • Nagel op de kop,
   En eerlijk, ze verdienen ook niet beter, die regime na-apers.
   Hun broodheren hebben ze niet meer nodig.
   Enig voordeel, nu kunnen we een stortvloed aan “overlopers” verwachten.
   Gaan we nog plezier aan beleven.

  • Alles is een gelijkgeschakelde kunstmatig slimme (dus niet kunstmatig intelligente) machine geworden. De tovenaar van Oz staat achter zn gordijntje en bepaald alles. Ze noemen het AI, maar het is gewoon automatisering en robotisering. Echte kunstmatige intelligentie zal heel snel doorhebben dat de elites als een kanker zijn waar al het leven op aarde aan kapot gaat.

   Ze verkopen kunstmatige slimheid als kunstmatige intelligentie omdat we anders doorkrijgen dat ze geen AI hemel op aarde willen creëren, maar met kunstmatige slimheid een digitale gevangenis optuigen.

   Slimheid is programmering van het geheugen. Slimme mensen zijn onbewust/geprogrammeerd/afgericht/gehersenspoeldel/angstig. Slimheid (geheugen zonder wijsheid) is hoe ze ons slaven houden.

   Intelligentie is bewustzijn. Intelligente mensen zijn bewuste mensen.

  • Ze moeten toch wat

   Terug lopende kijkcijfers, abonnees, lezers al vanaf de jaren 90
   En nu hebben ze last van vallende sterren.

   Maar gelukkig is er nu AI dat volautomatisch stukjes
   kan schrijven uit een paar linkjes. Dat valt die domme schapies toch niet op.
   En straks is de AI ook goed genoeg voor levensechte avatar nieuws ankers.
   Puur synthetisch nieuws is de nabije toekomst.

   Dus kunnen ze wel met minder mensen toe.

  • Precies, je maakt een goede prompt ( opdracht dus ) voor Ai en laat hem 20 artikelen uitspugen. Van links naar rechts. Van intellectueel tot populistisch en hup naar de digitale pers.

   Journalisten zijn de eerste die er nu uitgaan. Terecht, de krokodil vreet hun als eerste op. Mooi toch! 🤣🤣🤣🤣

   Ambtenaren zij de 2e maar dat geloven ze nog niet, maar ja, ze heten niet voor niks domme ambtenaren. De trein dendert door en is niet te stoppen, of sluit de datacenters, dan is ai gestopt.

 5. Aan alle journalisten: zie nu dat jullie door braaf het voorgeschreven narratief te volgen in plaats van te doen waar jullie voor opgeleid waren jullie je eigen ondergang en ontslag veroorzaken? Alleen waarheid zal uiteindelijk koopwaardig zijn voor de nieuwsconsument. Zodra mensen doorkrijgen dat ze betalen voor leugens is het snel afgelopen. Vertrouwen komt te voet en gaat te paard is het oude spreekwoord.

  • Je hebt nergens een diploma voor nodig, het draait allemaal om skills die je in de praktijk leert. ONDERwijs is hersenspoeling. Leren doe je in de praktijk met een mentor.

 6. In de new world order of WEF zal er ook geen krant zijn neem ik aan, want als je niets bezit wordt er van uit gegaan dat je gelukkig bent, en geen krant meer nodig hebt.
  Je zou kunnen denken dat het verdwijnen vd krant
  ook een wens is van het WEF.
  Dus doen zij mee in het spel.
  Het lijkt erop dat de wakkere burger geen krant meer koopt omdat het leugenmedia is.
  Het is een raar spel om te zien hoe zij, de WEF, de zaken bespeelt. Zij denken de macht te kunnen grijpen, terwijl de mens de vrijheid tegemoet rent.

 7. De media wereldwijd krijgt in de gaten dat ze de grip op hun eigen nepnieuws aan het kwijtraken zijn en dat mensen er geen geloof meer aan hechten. Er zijn nu in de verduren die met hun eigen YouTube kanaal soms miljoenen volgers hebben en die wel de waarheid vertellen. Ze weten dit en proberen het door middel van censuur te blokkeren maar dat gaat ze niet lukken. Ze zullen dus iets nieuws moeten verzinnen om via de media aan de machten blijven. Dat zie ik ook niet gebeuren want hoe kun je nu bij alle één op één gesprekken tussen Burgers censuur uit oefenen?

 8. Het valt mij al vele jaren op, dat de ledenaantallen van de diverse omroepen, alsmede het aantal abonnees op de dagbladen, niet meer worden gepubliceerd.
  De vara, vpro, kro, ncrv avro, de volkskrant, nrc etc etc. Ik wed dat ze mega gedaald zijn in aanhang!
  Maar je hoort er niets over.
  Ze zullen worden gefinancierd door de illuminatie, denk ik.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in