Daniel Oberhaus / Flickr  (CC BY 2.0 DEED)

Nadat Twitter de BBC had gelabeld als door de overheid gefinancierd, deed Elon Musk op het laatste moment een interview met een ‘journalist’ van de BBC. Onnodig te zeggen dat de journalist werd geroosterd door Elon, vooral toen hij werd ondervraagd over haatzaaien. Elon vroeg naar de rol van de BBC bij het publiceren van verkeerde informatie over maskers en vaccinaties.

“Je hebt net gelogen!” drong Elon Musk aan bij BBC-verslaggever James Clayton. “Je zei dat je meer hatelijke inhoud [op Twitter] hebt ervaren en kon vervolgens geen enkel voorbeeld noemen. Dat is absurd!”

Bovenstaande opmerkingen waren een reactie op de verklaringen van James Clayton dat hij meer “hatelijke inhoud” op Twitter heeft ervaren sinds Elon het platform heeft overgenomen. Maar toen Elon hem vroeg om een voorbeeld te geven, struikelde hij, rommelde hij en kon hij geen enkel voorbeeld noemen, schrijft The Vigilant Fox.

Dit moment is slechts een van de vele momenten waarop BBC’s Clayton volledig onvoorbereid leek om met Elon Musk om te gaan.

BBC’s James Clayton hoopte degene te zijn die alle vragen stelde in dit spontaan geplande interview. Maar het blijkt dat Elon’s nieuwsgierigheid hem ertoe aanzette zelf een paar vragen te stellen.

Een van die vragen ging over het COVID-beleid van de BBC inzake desinformatie.

“Houdt de BBC zichzelf überhaupt verantwoordelijk voor verkeerde informatie over maskering en bijwerkingen van vaccinaties – en het überhaupt niet rapporteren daarover? En hoe zit het met het feit dat de BBC door de Britse regering onder druk is gezet om het redactionele beleid te wijzigen? Bent u daarvan op de hoogte?” vroeg Elon Musk.

  Tucker Carlson: "Het is tijd dat we praten over het pedofilieprobleem binnen de elite"

“Dit is geen interview over de BBC,” antwoordde Clayton. “Laten we het over iets anders hebben!”

Clayton vroeg Musk naar zijn beslissing om voormalig president Trump te herplaatsen.

Elon verklaarde dat hij niet op Donald Trump heeft gestemd, maar dat hij vindt dat mensen van alle politieke overtuigingen op het platform moeten worden toegelaten. “Vrije meningsuiting is zinloos tenzij je mensen die je niet leuk vindt toestaat om dingen te zeggen die je niet leuk vindt. Anders is het irrelevant. Op het moment dat je het vrije woord verliest, komt het niet meer terug.”

Het volgende onderwerp was “desinformatie”.

“Gelooft u dat u prioriteit geeft aan vrijheid van meningsuiting boven misinformatie en haatzaaien,” vroeg James Clayton.

De heer Clayton werd verrast toen Elon de rollen omdraaide.

“Wie is de arbiter van die [desinformatie]? Is het de BBC?” vroeg Musk.

James Clayton stamelde: “Vraagt u mij dat letterlijk?”

“Ja,” antwoordde Elon. “Wie kan zeggen dat de verkeerde informatie van de een de informatie van de ander is?”

Betaalde blauwe vinkjes waren een ander onderwerp. BBC’s Clayton vroeg of die functie de pool van bronnen die mensen kunnen vertrouwen zou verdunnen.

Elon zei dat hij de gemiddelde burger vaak meer vertrouwt dan professionele journalisten – want als een journalist een bedrijfstak of onderwerp niet al te goed kent en slechts een paar feiten heeft om mee te spelen, is zijn artikel niet bepaald “raak”.

“Je zegt eigenlijk: wie weet het het beste? De gemiddelde burger of iemand die journalist is? En ik denk dat in veel gevallen de gemiddelde burger meer weet dan de journalist,” meent hij.

  "Begin etiketten te lezen": Voedselproducenten betrapt op het stilletjes, bedrieglijk toevoegen van insecten aan ons voedsel

“Als iemand je nu 44 miljard dollar biedt voor Twitter, zou je dat dan aannemen?” vroeg Clayton.

“Nee,” antwoordde Elon.

“Zou je het overwegen?” vroeg Clayton.

“Nee,” antwoordde Musk. Want “ik wil graag een bron van waarheid hebben waar ik op kan rekenen.” En de heer Musk zei dat hij gelooft dat Twitter dat in real-time doet – en dat het platform alleen maar nauwkeuriger zal worden naarmate de tijd vordert.

Tot slot vroeg Clayton naar Elons reactie op de kritiek dat hij het platform “geruïneerd” zou hebben.

“Nou, we hebben een ongekend hoog gebruik. Dus ik denk niet dat het is [verpest],” verklaarde Musk.

“Sommige mensen zeggen van wel. Dat zal ik je vertellen,” antwoordde BBC’s Clayton.

“Dat zijn waarschijnlijk dezelfde mensen die voorspelden dat Twitter zou ophouden te bestaan, en hun voorspellingen zijn onjuist gebleken,” reageerde Elon.

Voor BBC’s zelfinterpretatie van het interview kunt u dat hier lezen:


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Dr. Coleman: Er heeft een wereldwijde staatsgreep plaatsgevonden (Deel I)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWater is geen mensenrecht: WEF beveelt regering om water in huizen te rantsoeneren
Volgend artikelIn het heidens gemaakte Oekraïne wint religieuze vervolging gestaag aan kracht
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

 1. “When ever people need a hero we will provide one”

  En the sheeple trapt erin zodat Elon ze uiteindelijk naar de slachtbank kan leiden zonder weerstand…

 2. 1. Zo ziet men, hoe belabberd, en laf, BBC-journalisten zijn.
  BBC = belasting-geld = Staats-Omroep = propaganda en censuur.
  Net als de NPO.

  2. Elon Musk is in dit interview goed bezig.
  MAAR :
  – hij heeft de echte VvMU op Tw. NIET hersteld
  – hij laat zijn StarLink-sateliieten door Kiev misbruiken voor oorlogs-operaties;
  dat maakt hem mede-plichtig.

  • Elon Musk (1971) is afkomstig uit een cabalnest. Hij is eigenaar van: Tesla, Neuralink, SpaceX, Twitter & The Boring Company. Hoe komt hij aan al die miljarden?

   • @Ron Swart : Voor zover ik weet, vooral door : handel in emissie-rechten.
    In de handel als gevolg van de regels in dat zogenaamde “klimaat-beleid” ,
    gaan gigantisch veel miljarden rond.

 3. De Vlaamse regime-radio haastte zich gisteren dat Musk zich moest verontschuldigen omdat hij de BBC als staatsomroep had vermeld in plaats van “een onafhankelijke staatsinstelling”. Grijns!

  • Een ‘kleine’ nuance: de BBC wordt niet betaald met vrijwillige bijdragen van de bevolking maar met verplichte bijdragen die door de overheid – op straffe van zware boetes – aan de Britse bevolking opgelegd worden.
   De BBC en de overheid zijn dus twee handen op een buik. Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt.

   • @D-2 : Net als de NPO dus. Staats-Omroepen –
    met verplicht “lidmaatschap” van de belasting-betaler, dus elke burger.
    Moet juridisch aangevochten worden : is pure dwingelandij.

 4. We moeten uit de matrix, uit het denken over toekomst (angst) en verleden (spijt)… we moeten gaan beseffen dat toekomst en verleden in het NU ontstaan. In het NU worden wij scheppers. In het NU ligt alle macht. Daarom wordt er ALLES aan gedaan om ons te verdelen met de toekomst en het verleden. Blijf in het heden, in het NU, dat is waar alle creatie begint.

  Musk en de BBC brengen ons niet naar het NU. Dat kunnen we alleen zelf.

  • In het NU worden we OPscheppers. In de EEUWIGHEID ligt alle macht. Daar woont de Schepper van ruimte en tijd. Daar ligt de verzoening met zijn Schepper, en herstel van de creatie door zijn Schepper.

   Door met ons hoofd in het NU te blijven zijn we allemaal verdeeld. Zoek eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid en al het andere krijg je gratis.

   Alle creatie begint in in de eeuwigheid, gedachten zijn tijdloos, immaterieel. Ze wegen niks en ze verslijten niet. Net als de ziel zijn ze eeuwig. Informatie kan niet spontaan ontstaan maar heeft een intelligentie bron nodig.

   We moeten opnieuw geboren worden om een nieuwe verbinding met die Bron van levend water te krijgen. Geboren worden kun je niet zelf.

   Een mens is geen god. Maar God is wel mens geworden om jou te kunnen redden. Te reconnecten. Waar de verbinding verbrak door zelf de bron van informatie te willen zijn, gesymboliseerd door het eten van de vrucht van de boom van goed en kwaad. Het Zaad moest sterven om nieuwe boom des levens te laten ontstaan.

   Musk heeft de klok horen luiden. Hij is druk bezig zijn eigen eeuwig leven te maken. Maar ook voor hem is er redding. Bid ook voor hem. Zou dat niet geweldig zijn als zo iemand tot een omkering komt?

   Dat is waar de herverbinding met de Schepper begint. “Adam! Waar ben je?”

   • @ Disciplus Simplex…

    We moeten idd heverbinden met de schepper en zijn creatie. Ons ego (gedachten) is de opschepper waardoor we God niet meer horen/verstaan. De mens DENKT alles beter te weten en heeft het contact met God verbroken, WIJ DENKEN (ego) dat wij God zijn.

    God kan alleen tot ons spreken als onze gedachten stil worden. In het NU zijn er geen gedachten en is het dus stil, daar kan je contact maken met het eeuwige, met God.

   • god bestaat niet is verzonnen door de elite binnen kort gaat de religie op de schop en wordt het allemaal 1 en de bijbel wordt herschreven door de elite als rooms katholieke kerk ten gronde is volgen de anderen religie,s van zelf

    • “God bestaat niet”
     Kun je dat bewijzen?

     Roomse ‘kerk’ == elite
     Elite == religie
     Religie == leugen

     God =l religie
     God =l RK kerk
     God == Waarheid
     Waarheid = woord =^ actie

     • er bestaat geen god het bewijs zit in de mens zelf je heb goede hulp vaardigen mensen die hebben het goede en de duivel satan bestaat ook niet dat zit ook in de mens zelf kijk maar naar de elite en rutte kaag ectectect en de rest is allemaal verzonnen om de goede mensen onder controle te houden en om slaven te worden daarom werd de religie geloof bedacht met het zelfde idee controle en slaven groetjes nano

     • er bestaat geen god, je gaat dood en basta klaar met je. weg ben je, een enkeling zal je herinneren. misschien je kinderen. en verder klaar. je spullen gaan naar het goed, je kleren in de vuilbak en je geld zal je familie gretig verdelen. en dan ben je nagenoeg vergeten en voor jezelf er is niks. je rot weg, of ze verbranden je in een staatsoven. klaar, zo nietig zijn we, we stellen niks voor.

 5. De journalisten kliek bij overheidsomroep vormt het echte gevaar voor de democratie.
  Linkse betweters en deugmensen zijn altijd solidair en sociaal bewogen met het geld van anderen.
  Voortdurend zijn deze deugmensen op zoek naar ‘onrecht’ dat moet opgelost worden door… anderen want zelf hebben deze deugmensen daarvoor natuurlijk te ‘zwakke schouders’.
  De zwakke schouders van deze linkse deugmensen zijn net sterk genoeg om te grabbelen in de grote gemeenschappelijke ton waarvan ze eisen dat die door anderen met ‘sterkere schouders’ zou gevuld worden.

 6. Je ziet de kleine blanke ‘journalist’ van de BBC steeds verder verschrompelen.

  Musk zelf noemde het: penetrating deep and hard @BBC
  Dus wie is hier nou ongeschikt als arbiter over wat nepnieuws is?

  Hypocrisie stel je aan de kaak met de waarheid en humor. Maar de tere inclusieve LGBTQP zieltjes kunnen dat niet verdragen. Die kunnen alleen kindertjes aan.

 7. Via de Mockingbird press/ newspeak/ msm vernomen: Elon Musk (1971) is een zesde bedrijf met de naam X.AI begonnen. De afkorting AI verwijst naar Artificial Intelligence en dit komt terug in o.a. COVID-19, RFID-chip & Bill Gates’ Microsoft-dochterbedrijf ID2020.
  Musk is al eigenaar van Neuralink, SpaceX, Tesla, The Boring Company & Twitter. The Boring Company (sinds 2016 zijn eigendom) heeft de technologie in huis om tunnels te boren voor de hyperloop aka magneetzweeftrein, die vanwege de extreem hoge aanlegkosten maar niet wil doorbreken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in