Project Veritas heeft gisteren een video uitgebracht waarin een werknemer van Facebook een verborgen camera gebruikt om de uitgebreide censuur die plaatsvindt op de social media-gigant te documenteren. “75-80 procent van de berichten die door moderatoren geselecteerd worden voor onderzoek steunen Trump, Republikeinen en conservatieve ideeën.”

De video laat zien en horen hoe Facebook werknemers opscheppen over het verwijderen van berichten en opmerkingen die Trump en conservatieven ondersteunen. Het is de voormalige Facebook-werknemer Zack McElroy die de verborgen camera op zichzelf heeft aangebracht die Facebook onthult.

“Het verhaal van Zach McElroy creëert grote vraagtekens rond wat CEO Mark Zuckerberg zei in zijn getuigenis in het Capitol Hill [VS parement, red], wat wetgevers de indruk gaf dat zijn bedrijf alleen inhoud verwijdert die schadelijk kan zijn, zoals gerelateerd aan terrorisme of haatdelicten, maar nooit voor de politiek”, zegt James O’Keefe, oprichter en CEO van Project Veritas.

Verwijdert alles wat Republikeins is

Een medewerkster die werd opgenomen werd gevraagd of ze de Republikeinse posten die in haar werkstroom naar voren kwamen, had verwijderd en antwoordde: “Ja! Ik heb er compleet schijt aan, ik wis het”.

Dezelfde moderator zei dat ze geen anti-Trump berichten weghaalt, ook al was het in strijd met het beleid van het bedrijf: “Je moet het weghalen, maar ik laat het staan,” zei ze. “Als je iets ziet wat waarschijnlijk niet zou moeten, dan ben ik het waarschijnlijk”.

Een andere moderator, Lara Kontakos, wordt gevraagd wat ze doet als ze een post zag die Donald Trump steunt: “Als iemand een MAGA-pet draagt [MAGA is Trump’s verkiezingsslogan, red], verwijder ik die wegens terrorisme”. Dan kijkt Kontakos rond naar haar collega’s en zegt: “Ik denk dat we het allemaal doen”.

De chef is het er mee eens

  Hier is de "racistische" foto in de IKEA catalogus die IKEA niet wil dat u ziet

Steve Grimmett, een moderatorchef, zegt dat het de cultuur van Facebook is om zich te richten op de president en zijn aanhangers: “Het is een zeer progressief bedrijf, dat enorm anti-MAGA is”.

Voor het Congres ontkende Zuckerberg in verschillende verklaringen dat alle keren dat conservatieven gecensureerd of gesanctioneerd werden een fout was. In plaats daarvan zei hij: “Ons doel is om een platform te zijn voor alle ideeën”.

De onthullende rapportage is hieronder te zien:

Soros valt samen met Pelosi Facebook aan: De overheid zou moeten beslissen wat mensen op social media plaatsen

Vorig artikelHongarije, Polen, Tsjechië en Slowakije zijn eilanden van rust naarmate het geweld zich in West-Europa uitbreidt
Volgend artikelDe zelfhatende blanke ‘Baizuo’ – een groeiend maatschappelijk probleem
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Zoe zo’n camera ook gebruikt kunnen worden tegen personen met een stofdoek op hun hoofd ? Dat zou méér ellende voorkomen dan mensen met een Trump-pet te verwijderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in