Zelensky heeft de door Oekraïne veroverde gebieden bij Charkov bezocht, maar sprak niet met burgers, alleen met soldaten. De burgers worden momenteel “gefilterd”, toepasselijk droeg Zelensky een nazi-symbool van de Waffen SS, schrijft Thomas Röper.

Ik heb al eerder bericht over de meldingen van wreedheden in de door Oekraïne veroverde gebieden bij Charkov, aan het eind van dit artikel som ik de nieuwe meldingen van 14 september op. Sinds 12 september doe ik dagelijks verslag van het nieuws uit de regio, u vindt mijn artikelen van 12 september, 13 september en 14 september hier.

Op 14 september heeft de Oekraïense president Zelensky de stad Isium in de regio bezocht. Hij heeft de inwoners van de stad echter niet ontmoet, omdat zij de zogenaamde “filtering” ondergaan, wat inhoudt dat hun huizen, computers, mobiele telefoons enz. worden doorzocht om na te gaan of zij tekenen van sympathie met Rusland vertonen.

Advocaten worden niet in dit proces betrokken, want volgens berichten van getuigen worden deze filteracties uitgevoerd door Oekraïense soldaten en zelfs door buitenlandse huurlingen, en volgens vele berichten zijn er al burgers neergeschoten. Een van de huurlingen, een Kazach, zei openlijk in een video:

“De collaborateurs die in gevangenschap belanden, zullen ongetwijfeld een hel ervaren zoals ze nog nooit in hun leven hebben meegemaakt”.

Zelensky bezoekt Isium

Zelensky plaatste op zijn Telegramkanaal foto’s van zijn bezoek aan Isium, waarop hij uitsluitend met soldaten te zien is. Berichten bevestigen dat Zelensky geen contact had met burgers in Isium, dat Oekraïne heeft “bevrijd”. Jubelende mensen die blij zijn met hun “bevrijding” door het Oekraïense leger en met het bezoek van Zelensky zijn niet op de foto’s te zien. Slechts enkele foto’s van die dag uit een andere stad in de buurt van Charkov tonen een paar burgers.

  Kolonel Douglas Macgregor vertelt Tucker dat de Amerikaanse aanpak van de oorlog in Oekraïne ons "op de rand van een catastrofe heeft gebracht"

Het enthousiasme in Isium en andere gebieden die onlangs door Oekraïne zijn “bevrijd”, lijkt zeer beperkt, wat niet verwonderlijk is vanwege de “filtering”, waarvoor geen wettelijke basis bestaat en die geen wetten volgt maar afhankelijk is van de willekeur van de “filtering”, d.w.z. het ondervragen van soldaten.

Ik noem de Oekraïense regering in veel artikelen openlijk een “naziregime“, omdat ik een regering die een deel van haar eigen bevolking “ondermensen” noemt en openlijk nazisymbolen toont, niets anders kan noemen.

Zelensky heeft nu zelf aangetoond dat ik me niet vergis in deze aanduiding, want tijdens zijn bezoek droeg de Oekraïense president een patch op zijn mouw met een van de Waffen-SS geleende schedel met de tekst “Oekraïne of de dood”. Niet alleen zijn de symbolen van het zogenaamd zo democratische Oekraïne afkomstig van de nazi’s, ook de slogans zijn aan de nazi’s ontleend.

Andere gebeurtenissen van de dag

Informatie uit de door Oekraïne veroverde gebieden bij Charkov komt momenteel nauwelijks door, omdat daar wordt “gefilterd”. In Isium bijvoorbeeld, dat Zelensky die dag bezocht, meldde de officiële Oekraïense zijde dat de “filtering” ongeveer tien dagen zou duren, waarna de mensen naar de stad zouden kunnen terugkeren. In gewone taal betekent dit dat de stad is afgesloten en dat de mensen die er verblijven zijn blootgesteld aan de willekeur van de Oekraïense soldaten.

Aangezien het “filteren” niet alleen nauwgezette huiszoekingen inhoudt, maar ook op elektronische apparaten zoals computers en mobiele telefoons, zullen de mensen die daar achterblijven en zelfs maar kleine sympathieën voor Rusland hebben, waarschijnlijk bezig zijn met het wissen van chatgeschiedenis, geabonneerde Telegramkanalen, foto’s enzovoort. Weinigen zullen momenteel het risico nemen om rechtstreeks contact op te nemen met mensen in Rusland of in door Rusland gecontroleerde gebieden.

  Oekraïense strijdkrachten proberen offensief op alle fronten, maar falen (Video's)

Daarom kon ik in mijn contacten in Donetsk geen bevestigde berichten uit de regio krijgen, omdat Donetsk daar vrij ver vandaan ligt. Rechtstreeks contact met vluchtelingen uit de regio is alleen mogelijk enkele uren verder naar het noorden, waar zij via de regio Lugansk naar Rusland zijn vertrokken.

Hoe graag de mensen daar “bevrijd” wilden worden van Oekraïne, blijkt uit het feit dat er nu ongeveer 20.000 mensen meer zijn gevlucht uit de regio, waaruit al eerder veel mensen waren gevlucht. Zij zijn niet gebleven om te wachten op hun Oekraïense “bevrijders” of gevlucht naar door Oekraïne gecontroleerde gebieden, maar naar Rusland.

Zoals ik uit eigen ervaring weet, werken mobiel internet en mobiele telefoons op veel plaatsen in het conflictgebied niet. Het pro-Russische hoofd van het bestuur aldaar heeft verklaard dat veel mensen niet konden worden geëvacueerd omdat er geen manier was om hen tijdig te informeren over de mogelijke evacuatie. Zij werden verrast door de komst van de Oekraïners. Verder zei hij op de Russische televisie:

“We krijgen informatie dat daar nu zeer wrede dingen gebeuren, mensen worden letterlijk doodgeschoten, er wordt volop geplunderd, maar in de media wordt het allemaal voorgesteld alsof het Russische troepen zijn die zich terugtrekken, moorden en plunderen.”

Ondertussen zijn er ook foto’s uit de regio op het net verschenen waarop mensen te zien zijn die op straat zijn doodgeschoten. Maar natuurlijk kan de authenticiteit van de foto’s niet worden gecontroleerd.

De reden waarom ik momenteel dagelijks verslag doe van het nieuws uit de regio is dat het vermoeden bestaat dat daar een soort “Boetsja 2.0” wordt opgevoerd. Daarom documenteer ik de verslagen uit de regio Charkov zo nauwgezet, want de chronologie in het geval van Boetsja was dat de Russen waren vertrokken, er waren veel video’s te zien uit Boetsja in de volgende dagen waarin geen dode lichamen op straat te zien waren en er geen melding van werd gemaakt, Vervolgens trokken Oekraïense eenheden de stad binnen om vermeende “pro-Russische collaborateurs” op te sporen en een dag later kwamen de foto’s van de lijken in de media, samen met de beschuldigingen aan het adres van Rusland dat het daar een bloedbad had aangericht.

  De uitkomst van de oorlog met Rusland

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Boetsja onderzoek spreekt zichzelf tegen, bevestigt wreedheden Oekraïense legerVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe pandemie van de gevaccineerden wordt alleen maar erger
Volgend artikelKIJK: EU-parlementsleden zijn het zat! – Big Pharma onder kruisverhoor!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

27 REACTIES

 1. Verschrikkelijk voor die mensen. Ik begrijp echt niet goed waarom Rusland dit zomaar allemaal toelaat. Kan je het u voorstellen. Eerst al die jaren miserie . Dan komt Rusland je “bevrijden” voor dan terug te trekken en je in de steek te laten…

  Er zullen er veel “gefilterd” worden.

 2. Dit is helemaal geen symbool van welke SS divisie dan ook.
  Typische frontnieuws post. Zo snel mogelijk artikeltjes jatten, vertalen en z.s.m. posten.

 3. Na wat zoeken embleem van Zelensky lijkt er veel op?
  https://www.anti-spiegel.ru/2022/wie-der-westen-nazis-verteidigt/?doing_wp_cron=1663247801.7378089427947998046875

  Dit ‘Azov Bataljon’ draagt ‘officieel’ het embleem van de Nazi-SS en wordt door het ‘democratische regime’ in Kiev opgericht en omschreven als ‘vrijwilligersbataljon voor de territoriale verdediging’.
  Stukje naar beneden scrollen.
  https://www.wanttoknow.nl/politiek/valse-vlag-operaties/oekraiens-neo-nazi-vakantiekamp-voor-jongeren/

  • Ik heb foto’s gezien van Azov (Ashke)nazi’s met een keppeltje op, ‘biddend’ voor de klaagmuur.
   Dat beeld is alleszeggend voor een ieder die werkelijk moeite doet onderzoek te verrichten. Ukraine the New Jerusalem.
   Deze zogenaamde nazi’s doden blanke christenen, geen joden.

 4. Maar goed, laat de oekies maar even lekker settlen, dan kan er gekeken worden waar en heeft de artillerie wat te doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in