Foto ter illustratie.

In plaats van naar Duitsland en de EU te stromen, begonnen vrijdag en zaterdag gasleveranties van de Yamal-Europe pijpleiding in de tegenovergestelde richting te stromen.

Nadat de Europese landen gisteren het meeste gas in maanden uit Russische bron hadden geïmporteerd, en hun voorraden probeerden aan te vullen toen de deadline van de Russische president Vladimir Poetin om voor het gas in roebels te betalen (of te worden afgesloten) kwam en ging, is de Russische gasgigant Gazprom officieel gestopt met alle leveringen aan Europa via de Yamal-Europe pijpleiding, een kritieke ader voor de Europese energievoorziening, bericht Zerohedge.com.

In plaats van naar Duitsland en de EU te stromen, zijn de gasleveringen op vrijdag en zaterdag in omgekeerde richting begonnen te stromen, volgens Gascade, de netwerkbeheerder.

In de afgelopen maanden heeft de EU de invoer van LNG uit de VS al opgevoerd

…en ondanks de belofte van president Biden om de export naar de EU op te voeren (hoewel hij stipuleerde dat niet al deze extra capaciteit uit de VS zou komen), hebben onderzoekers van Goldman Sachs al aangetoond dat de Amerikaanse export van LNG al aan zijn capaciteit zit.

Een ander probleem voor het van pijpleidingen afhankelijke Europa: het continent beschikt momenteel niet over de infrastructuur om de invoer van LNG, dat zorgvuldig verwerkt en “geherassembleerd” moet worden voordat het aan nutsbedrijven en andere energiedistributeurs kan worden gedistribueerd, snel op te voeren.

Onderstaande kaart illustreert de mate van afhankelijkheid die verschillende Europese economieën hebben van Rusland.

Maar het zijn niet alleen de Duitsers die het nu zonder Russische gasleveranties moeten stellen. Het Britse energieconcern Shell wordt van Russische leveranties afgesneden als reactie op de economische sancties van het Verenigd Koninkrijk tegen Rusland, zei Dmitry Peskov, de perschef van de Russische president Vladimir Poetin.

Tot nu toe is het VK het enige land dat sancties heeft opgelegd aan de Russische Gazprombank, via welke betalingen voor Russisch aardgas worden gedaan. De maatregel ontzegt Groot-Brittannië effectief de mogelijkheid om voor de grondstof te betalen, en heeft Gazprom gedwongen weg te lopen van de verkoop- en handelstak. Overeenkomstig Poetins decreet dat voor Russisch gas in roebels moet worden betaald, heeft Gazprom voor zijn klanten rekeningen in vreemde valuta geopend, waar hun valuta op de beurs van Moskou in roebels kunnen worden omgezet.

Nu Poetin de druk opvoert, staan de Europese landen voor een moeilijke keuze: of zij spelen het spel mee en laten de wereld zien dat hun pogingen om zich van hun afhankelijkheid van Russische energie te bevrijden grotendeels vergeefs zijn geweest. Of zij kunnen een “catastrofale” economische crisis tegemoet zien wanneer de energieprijzen de pan uit rijzen, wat leidt tot rantsoenering, stroomuitval en andere maatregelen die de oliecrisis in de jaren zeventig op kinderspel zullen doen lijken.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat gebeurt er als Rusland de gaskraan naar Europa dichtdraait?

Vorig artikelCOVID-19 vaccins vernietigen immuunsysteem: Vaccin AIDS nog steeds in opmars
Volgend artikelGetuige beschrijft hoe de Oekraïense leugenmachine de aanval op het ziekenhuis van Mariupol in scène zette in de stijl van de Witte Helmen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

 1. Maar hier was amerika het om te doen. Ruland uitschakelen als gas leverancier en ook geen stroom meer , zodat zij dat kunnen leveren aan ons. Als ze de pijpleidingen in ukraine niet te pakken kunnen krijgen dan toch op deze manier. Krijg ik uiteindelijk na maanden toch gelijk. Heel die kutfamilie biden daar draait het maar om 1 ding, geld. Want zij hebben nl aandelen in deze gas en smerige dealtjes. En let op daar gaat de laptop affaire over. Crackverslaafde zoon hunter die dealtjes maakte met china dat zij dan onze gas kregen als ze in 2015 oekraine regering(russisch)mee hielpen omverwerpen , allemaal doorgestoken kaart ook van china. Rusland staat er alleen voor. Tenzij noord korea en pakistan en India aan de zijde gaat staan. China heeft hierin zijn ware smoel laten zien.
  Wie weet hoeveel smerige deals er de komende maanden nog en jaren nog boven gaan komen wat een zieke draai gaat geven aan de afgelopen twee jaar.

  • Biden ligt waarschijnlijk aan machines in een of ander ziekenhuis te wachten op zijn staatsbegrafenis. Kamala Harris voldeed niet dus hebben we nu een acteur of acteurs. Vaste oorlel na een leven lang losse oorlel is onmogelijk. Online het gissen naar welke acteur/s. Biden is Israel en waarschijnlijk bekeerd tot Judaisme. Trump is ook Israel. AIPAC speech. Ik ben een Zionist. Zgn tegenstanders maar met dezelfde meester. Ik dacht dat Rusland een pact gesloten had met China? Of is dat ook al weer anders. Multipolaire wereld.

 2. En let op als dat klote land amerika onze grootste leverancier gaat worden, dan hebben ze ons bij de strot en moeten wij naar hun pijpen dansen. Want als zij dan dreigen als wij niet doen wat zei ons opdragen draaien zij de kraan dicht. Die zieke kutfamilie biden is intelligenter dan we dachten. Stel vuile ratten zijn het die mijne inziens aan de rattevergif mogen. En iedereen is er in getuind onder het mom putin en rusland zijn slecht wij zullen jullie wel helpen. WTF wanneer heeft amerika ooit iets goed gedaan voor een land dan ze uitgebuit en dat is precies wat amerika met europa gaat doen UITBUITEN. Niet on my watch in ider geval ik verhuis wel naar ubunti of rusland. FU US😡

  • What’s new? Dat doet de EU toch al sinds 1945? Merkel wilde het anders, Europa smeekte Rusland voor 20-02-2022 nog om extra gas, maar Merkel kreeg uiteindelijk Europa niet tot enige vorm van zelfbewustzijn.
   En nu? Dark ages en armoedeval in Europa.

   • “maar Merkel kreeg uiteindelijk Europa niet tot enige vorm van zelfbewustzijn”.

    Dat zelfbewustzijn had ze zelf niet eens.
    Daar kreeg ze zelfs de Coudenhove-Kalergi prijs voor.

    Wat betreft Dark ages en armoedeval in Europa kan ik met je eens zijn
    Daarbij niet te vergeten de grotere onderdrukking van onze overheden.
    Het hele verhaal loopt volgens plan; grote chaos veroorzaken met opstanden en burgeroorlogen, waarna de NWO de scepter gaat zwaaien. Ordo ab chao

  • Sorry hoor, wij moeten al decennia lang dansen naar de pijpen van Amerika. Wij zijn namelijk, wat weinige weten, een bedrijf(je) van Amerika en staan daar geregistreerd als bedrijf(je). Dit kan je vinden op internet. Weet alleen niet meer waar.

   • Wouter Raadgever had het daar ook vaker over dat de staat Nederlanden niet officieel bestaat volgens de documenten. Maarja heb me daar nooit verder in verdiept (heb zo al genoeg te doen) groet..

    • Officieel bestaat Nederland al sinds 18-05-1940 niet meer, toen werd Nederland bij Duitsland gevoegd. Als een deelstaat door Hitler. In mei 1945 met de overgave van Duitsland is zowel deelstaat Nederland en Noord Duitsland bezet grondgebied van Amerika. Maar sinds 19-07-2021 is het lease contract van de STAAT DER NEDERLANDEN coöperatie afgelopen over het voormalig Nederlands grondgebied en is vanaf 20-07-2021 een volwaardige staat van Amerika. Officieel hebben advocaten, rechters, politie, notarissen en de ministers, burgemeesters e.d. ambtenaren geen bevoegdheden meer en we vallen onder de Amerikaanse wetten. Maar sinds 31-03-2022 is Washington DC inc. gevallen en is per 01-04-2022 De republiek Amerika een feit. Acteur Biden zal eerdaags afgezet worden, mede door zijn mega fraude inclusief zijn zoon Hunter, die diep in de shit en corrupte zit in Oekraïne. Of te wel Amerika zoals we het kennen is verleden tijd. De NATO zal de Amerikanen moeten missen, vandaar nu zo’n haast met het Europese leger opzetten. Daarmee is ons land Nederland en alle inwoners weer soeverein. Wat in Den Haag zit heeft officieel geen bevoegdheden meer, maar verwacht nog geen verbetering want met hun corrupte criminele macht zal niet zonder slag of stoot gewonnen geven. Ze sleuren alles en iedereen mee in hun plunderingen van het land. Daar was de grote reset voor, wat nu met grote sprongen begint af te brokkelen op de wereld samen met het covid verhaal. De Dollar en de Euro zullen in een neerwaartse spiraal komen totdat ze niets meer waard zijn op de wereldmarkt. Waardoor alles voor ons onbetaalbaar zal worden, probeer zo snel mogelijk naar andere valuta of goud en zilver te vluchten nu het nog kan.

  • Het is niet die kutfamilie biden die hierachter zit en het is ook geen intelligentie. Het is vanguard en dus de rijken en royals (ja waarschijnlijk ook de oranjes) der aarde.

  • Ariel Sharon. De USA is Israel. Bibi Netanyahu. We can make the USA do anything we want. Er valt geen ontkomen aan wat er gaande is. Amerikanen vluchten al jaren naar Costa Rica en recenter naar Mexico. Ga er aan staan en laat anders je dood glorieus zijn.

 3. De cijfers lopen nogal extreem uiteen. Er zou aan gas in nederland tussen 250 en 1250 miljard m3 gas zitten. Hoe dan ook er is meer dan genoeg om het meer dan 100 jaar vol te houden met ons eigen gas. Wel toevallig dat voor de oorlog begon dat de gastoevoer naar duitsland werd op opgeschroefd. En die rat jette die de schoolbank afdruk nog in zijn reet heeft staan heeft het gore lef om bij voorbaat ons eigen gas te gebruiken practisch de nek omgedraaid. Kwestie van paar weken pijpen omleggen klaar. Maar nee duitsland brult en nederland buigt voorover en schreeuwt jawol!. Uitroeien dat tuig in den haag op zo,n extreme manier dat er nooit weer zulk schorem komt te zitten.

  • Zover ik weet is er in het verleden een afspraak gemaakt met Italie voor het zeer goedkoop leveren van ons gas. Dus helaas is ons gas niet voor ons. Bedankt toenmalige regering, maar niet heus.

 4. Twee dingen.
  Als Poetin zijn zin kreeg betaalde NL euro’s aan een bepaalde bank, en die zette het om in roebels om gas te betalen.
  Een heel redelijk verzoek.
  In feite niks anders dan van bank verwisselen.
  Dat kan en mag.

  Tweede: we kunnen per direct stoppen met export van gas; en dat moeten we ook.
  Amerikaanse rotzooi hebben we niet nodig en de bossen zijn al bijna allemaal gekapt voor re-ysable energie toch?

  Koop kettingzaag of bijl en houtkachel.
  De egering is te corupt en incompetent

  • Naief gepraat. Contracten zijn meestal bindend. Behalve die tussen GAzprom Rusland en Gazprom Germania, die hebben geen contract. Net schaakspel. Er was een paar jaar geleden door een Nederlander een windmolen voor particulier gebruik uitgevonden. Reactie energiemaatschappijen. Kun je hem minder efficient maken. Antwoord Nee. Hij zou ze in Korea gaan produceren. Niets meer van gehoord. En zo liggen er meer uitvindingen te verstoffen in laadjes. De vervuiling door houtkachels is enorm en maakt veel mensen ziek. Misschien eerst eens aan je eigen egocentrisme werken voor dat je van anderen een betere wereld eist.

   • Errug logisch denken kan je kennelijk niet.
    Als ik hout stook, is dat egocentrisch, maar als de stataat dat doet, en daarvoor bossen en regenwouden kapt is dat “vernieuwende schone energie”en ook nog gesubsidieerd?

    Linksen ontbreekt het aan verstand en inzicht.

    Even over schuld, verantwoording en zo.
    Wie is verantwoordelijk in de eerste plaats voor de oorlog in oekraine?
    –oekraine zelf–wilde in Nato
    –Oekraine zelf– wilde in EU
    –Nato and Brussel: presten op Oorlog
    –Nato and EU– met hun criminele illegale beslagnames van bezit van particulieren en de reserves van Rusland;
    –USA en EU met hun achtelijke boycot tegen Rusland die een boemerang effect hadden–en nog meer misere in NL zal veroorzaken
    –de imbecielen en schandknaapjes in Den Haag die er slaafs achteraan sjouwden en hun bevolking verraadden;
    –en nu–met een simpel dingetje–betalen in euros aan een bank, en die bank zet het omin roebels–wat volkomen legaal en redelijk is, gezien het gegeven dat anders Rusland gas gratis moet leveren– is het NIET Rusland die de misere veroorzaakt, maar Den Haag en Brussel.
    –alleen; de Russen hebben kennelijk een monopolie op schuld, en moeten zich–vlgs wat overjarige stomme flikkers–zich als geslagen honden gedragen; maar dat doen ze niet.
    –hezelfde zwaar gestoorde idioten in Den Haag verbieden info en beelden uit Syrie van wat de Isis dagelijks doet met christenen en anderen; hetzelfde voor Bataclan.

    De moraal.
    Er is gas genoeg in NL; alleen dan moeten we de export stoppen.
    De kostprijs van gas–dus ook zonder belastingen e.d. is 2,5 eurocent per kuub; de prijs op rekening: boven de 1,5 euro…
    Resultaat van linkse imbecielen.
    –Bossen worden gekapt voor bio centrales–maar die vervuilen niet; dat zegt Den Haag.
    –De euro is 35% minder waard dan de laatste periode van de gulden.
    –wij wilden die euro niet; maar een gluiperige ppot heeft die er toch doorgedrukt.
    –en nu alweer: de toelevering van Russisch gas verpesten zonder reden.

    Ik pas me aan; geen gas, door de wanprestatie van een paar devianten in Den Haag en Brussel, die een smerige andere nazi (zelensky) de hand boven het hoofd houden; dus ik stook hout; voor verwarming en warm water.

    En nee; ik ben niet egocentrisch; ik doe hetzelfde als de staat met belasting geld–bio centrales–en doe dat omdat zij ons land verraad hebben.

    Voor de rest Miepie: zet je vibrator op 10 en verstand op nul….

 5. Fracking in NL werd jaren geleden door een bepaald dorp, locatie hevig tegen geprotesteerd en leek niet door te gaan. Regelmatig las ik berichten dat het in NL al lang gebeurt. Als ze daar op overstappen is het nog sneller gedaan met de Nederlandse populatie. Online staan verscheidene docus over de negatieve gevolgen ervan in de USA, voor aarde/land, mensen en dieren. Energie kan al lang gratis is door vele uitvindingen buiten Tesla bewezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in