Een klein metalen dartpijltje, fléchette genaamd, gevonden in het lichaam van een in Boetsja gedode man.

Forensische artsen ontdekken fléchettes – zelden gebruikt in moderne oorlogsvoering – in lichamen die gevonden zijn in massagraven in Boetsja, zo meldt “The Guardian”.

Tientallen burgers die gestorven zouden zijn tijdens de aanwezigheid van het Russische leger in de Oekraïense stad Boetsja, zijn gedood door kleine metalen pijltjes uit granaten van een type dat door de artillerie wordt afgevuurd, beweerden forensische artsen. Ondanks het anti-Russische standpunt dat in het onderzoek naar voren gebracht wordt, blijkt uit de resultaten dat het het Oekraïense leger was die burgers in Boeka beschoten heeft, schrijft Southfront.org.

Pathologen en lijkschouwers die lijkschouwingen verrichten op lichamen die gevonden zijn in massagraven in de regio ten noorden van Kiev, waar Russische troepen beschuldigd worden van wreedheden, zeiden dat zij kleine metalen pijltjes, fléchettes genaamd, hadden gevonden die ingebed waren in hoofden en borstkassen van mensen.

“Wij hebben verschillende zeer dunne, spijkerachtige voorwerpen gevonden in de lichamen van mannen en vrouwen, en dat hebben andere van mijn collega’s in de regio ook gedaan,” vertelde Vladyslav Pirovskyi, een Oekraïense forensisch arts, aan The Guardian. “Het is heel moeilijk om die in het lichaam te vinden, ze zijn te dun. Het merendeel van deze lichamen komt uit de regio Boetsja-Irpin.”

Onafhankelijke wapenexperts die foto’s bekeken van de metalen pijltjes die in de lichamen gevonden waren, bevestigden dat het fléchettes waren, een antipersoneelwapen dat tijdens de eerste wereldoorlog veel gebruikt werd.

Deze kleine metalen pijltjes zitten in granaten van tanks of veldkanonnen. Elke granaat kan tot 8.000 fléchettes bevatten. Eenmaal afgevuurd, barsten de granaten wanneer een afgestelde lont ontsteekt en boven de grond explodeert.

  Onthullingen van Scott Ritter: De VS voeren oorlog "niet alleen tot de laatste Oekraïner, maar ook tot de laatste Duitse fabriek"

De fléchettes, meestal tussen 3 en 4 cm lang, komen uit de granaat en verspreiden zich in een kegelvormige boog van ongeveer 300 m breed en 100 m lang. Bij de inslag op het lichaam van een slachtoffer kan de pijl zijn stijfheid verliezen en zich tot een haak buigen, terwijl de achterkant van de pijl, die uit vier vinnen bestaat, vaak afbreekt, waardoor een tweede wond ontstaat.

Hoewel mensenrechtengroeperingen al lang streven naar een verbod op fléchette granaten, is de munitie volgens het internationaal recht niet verboden. Het gebruik van onnauwkeurige dodelijke wapens in dichtbevolkte burgergebieden is echter een schending van het humanitair recht.

“Volgens een aantal getuigen in Boetsja zijn er enkele dagen voordat de Russische troepen zich eind maart uit het gebied terugtrokken, fléchette-granaten door de artillerie afgevuurd”, bericht The Guardian.

Volgens Neil Gibson, een wapenexpert van de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde groep Fenix Insight, die de foto’s van de in Boetsja gevonden fléchettes bekeken heeft, zijn de metalen pijltjes afkomstig van een 122mm ZSh1 artillerieronde. Het past op de D-30 houwitsers, die zowel bij Rusland als bij Oekraïne in dienst zijn.

“Weer een ongewoon en zelden gezien projectiel,” zei Gibson op Twitter. “Deze keer is het het equivalent van de Amerikaanse “Beehive” serie antipersoneel (APERS) projectielen … Het werkt als een echt granaatscherfprojectiel, maar is gevuld met fléchettes en een wasbindmiddel.”

Dezelfde fléchettes werden in 2014 door het Oekraïense leger gebruikt in de LPR:

Fléchettes worden al sinds de eerste wereldoorlog als ballistische wapens gebruikt. De dodelijke metalen pijltjes werden gedropt door de toen nieuwe vliegtuigen om de infanterie aan te vallen, en konden helmen doorboren. Zij werden niet op grote schaal gebruikt tijdens de tweede wereldoorlog, maar doken weer op in de oorlog in Vietnam, toen de VS een versie van fléchette ladingen gebruikten, verpakt in plastic bekertjes.

  Rechtbank Volksrepubliek Donetsk veroordeelt drie buitenlandse huurlingen ter dood

“Fléchettes zijn een antipersoneelwapen dat ontworpen is om door dichte begroeiing heen te dringen en een groot aantal vijandelijke soldaten te treffen,” aldus Amnesty International. “Zij mogen nooit gebruikt worden in bebouwde burgerwijken.”

Een team van 18 deskundigen van de forensische afdeling van de Franse nationale gendarmerie, naast een team van forensische onderzoekers uit Kiev, zijn begonnen met het documenteren van de situatie na de terugtrekking van de Russische troepen uit Boetsja.

“Wij zien veel verminkte (misvormde) lichamen,” zei Pirovsky. “Velen hadden hun handen achter hun rug gebonden en schoten in hun achterhoofd. Er waren ook gevallen met automatisch geweervuur, zoals zes tot acht gaten in de rug van slachtoffers. En we hebben verschillende gevallen van elementen van clusterbommen die in de lichamen van de slachtoffers waren ingebed.”

Uit bewijsmateriaal dat door deskundigen tijdens een bezoek aan Boetsja, Hostomel en Borodianka werd verzameld, en dat door onafhankelijke wapenexperts werd onderzocht, blijkt dat in de regio clustermunitie en krachtige ongeleide bommen werden gebruikt. Zij doodden een groot aantal burgers en vernielden ten minste acht gebouwen. Deze soorten wapens zijn door de meeste landen in de wereld verboden.

Boetsja na ontmijning door Oekraïense troepen

Over artilleriebeschietingen gesproken, dit sluit elke versie uit die de gebeurtenissen in Boetsja interpreteert als “genocide met voorbedachten rade op vreedzame Oekraïners”. Een heleboel bewijzen, zoals de “verspreide” ligging van de lijken, bevestigen de tegenstrijdigheid.

Zodra het Russische Ministerie van Defensie het besluit om zich uit de regio’s Kiev en Chernihiv terug te trekken had afgekondigd, heeft de AFU de Russische stellingen in de steden in de regio Kiev zwaar met artillerie beschoten. Het onderzoek bevestigde dat er burgers gedood zijn ten gevolge van artilleriebeschietingen. De flechettes kunnen zowel door de Russische als door de Oekraïense artillerie gebruikt worden. De Russische strijdkrachten die in Boetsja gelegerd waren, konden niet op hun eigen posities schieten. De burgers werden dus gedood tijdens de gevechten door de Oekraïense strijdkrachten.

  Het gruwelijke eindspel in Oekraïne

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het is duidelijk wie er baat heeft bij het Boetsja bloedbad, maar er zijn nauwelijks nog media over die het zeggenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelFvD vraagt waar de $ 850 miljoen van Zelensky voor is
Volgend artikelDochter documenteert de verschrikkelijke gevolgen van het vaccin voor haar vader
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Verbaast me niets.

  Zoals Hitler al zei–en voor hem een Chinese generaal die 1500 jaar terug een boek schreef “the art of war”:
  “als je een misdrijf hebt gepleegd, beschuldig dan je tegenstander; tegen de tijd dat waarheid uitkomt, gelooft niemand dat”

  Nou is het in links NL– en in het EP waar achtelijkheid en vooringenomenheid een functie eis is–een onwilligheid om de waarheid/realiteit te zien.

  Zij prefereren de onzin die de coke snuivende op hoge hielen dansende travestiet brabbelt.
  Logisch, hoe kunnen ze anders al dat geld verantwoorden die ze die gek gestuurd hebben?

  Wir haben es nicht gewusst”is goedkoper.

 2. Ik geloof helemaal niets van dit verhaal. Nog steeds die burgemeester die vrolijk lachend in de camera verteld hoe Bucha is bevrijd. Niets meldt van een bloedbad of beschieting. En nog steeds Ukrainse soldaten en Azov soldaten die het hebben over opschonen van de stad. En flechettes die het verschil kennen tussen lokale bewoners met een witte armband of een blauwe armband lijkt me thuishoren in een SF film. En ook nog steeds die satelliet beelden die pas gemaakt kunnen zijn toen de Russen zich al hadden terug getrokken. Geen mens, geen lijk op straat. En nog steeds de foto waarin Ukrainse soldaten gezien worden die met een touw aan het lijk bevestigd die verslepen positioneren langs de weg die later in MSM zo gememed is. Dus nog meer leugens. Het is dan wel het Ukrainse leger maar de echte waarheid is te schokkend en die mogen mensen in het Westen niet horen, niet weten. Er vindt daar directe genocide plaats van Ukrainse soldaten jegens etnisch Russische Ukrainers of Ukrainers die Rusland georienteerd zijn. Bijzonder hoe nu meer staten in de regio zich aan willen sluiten bij de Russische Federatie. Wanneer is het klaar met die selecte groep die dit alles aan sturen. En niet alleen Khazaria maar de hele wereld willen bezitten. Soros zijn beste project ooit. Intervieuw 2014 of hij bezig is met een Sorosemperium te creeeren. Lachend ja. De man maakt en breekt al decennia de ene sovereine staat na de andere. Met zijn machtsmiddelen chanteert hij ze ws allemaal. Kaag e.a. in NL regering groot fan van de man. Mabel Wisse Smit werkte voor hem en zat in de Elders organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in