De door de Verenigde Staten geleide “Groep van Zeven” hield dit weekend in de Japanse stad Hiroshima een van hun steeds zinlozer wordende jamborees. De aanmatigende aanstellerij van plechtstatigheid door deze oorlogszuchtige elites op een plaats die de ultieme barbaarsheid van het Amerikaanse imperialisme vertegenwoordigt, is niet alleen misselijkmakend in zijn hypocrisie en hoogdravendheid. Het duidelijke gebrek aan bewustzijn en schaamte van deze charlatans is een duidelijk teken dat hun geprivilegieerde historische schertsvertoning ten einde loopt, schrijft Strategic Culture.

De Amerikaanse president Joe Biden nam de tijd om de ineenstortende economie van zijn land en de schandalen rond zijn welig tierende familiecorruptie te ontvluchten om de G7-top in Japan bij te wonen. Hij werd vergezeld door zogenaamde leiders uit Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Italië en Canada en de premier van het gastland, Fumio Kishida. De belangrijkste buikspreekpop van de Europese Unie, Ursula von der Leyen, en de Oekraïense komiek annex wapenhandelaar, alias “president”, Vladimir Zelensky, voegden zich bij de lakeien.

Het proces begon met een cynische en onoprechte “inwijding” in het Hiroshima Peace Park met als middelpunt de Genbaku Dome, de iconische spectrale ruïne die werd veroorzaakt door het Amerikaanse atoombombardement in 1945. Dezelfde leiders die op deze heilige plaats bijeenkomen, zijn dezelfde mensen die de wereld op criminele wijze naar een nieuwe vuurzee drijven.

Biden en zijn trawanten maakten al snel een einde aan holle frasen over “vrede” en “nucleaire ontwapening” en maakten van de G7-top een oproep tot meer vijandigheid jegens Rusland en China. Er waren plannen voor meer economische oorlogsvoering (sancties) tegen Moskou, dat zoals gewoonlijk werd verguisd voor de “niet-uitgelokte agressie” tegen Oekraïne. Er waren toezeggingen om meer wapens te leveren aan het kruitvat dat de VS en zijn NAVO-partners in Oekraïne hebben gecreëerd. De internationale diplomatieke inspanningen om het conflict op te lossen, die zijn voorgesteld door China en Latijns-Amerikaanse en Afrikaanse landen, werden met voeten getreden.

De door de VS geleide G7-camarilla maakte van hun haatfestijn ook een forum voor het aanwakkeren van meer vijandigheid jegens China, door Peking ervan te beschuldigen kernwapens op te bouwen en de wereld te bedreigen.

  Een verschuiving in de anti-Russische propaganda - Gaan we voor Jenga?

Kortom, de Groep van Zeven hield een feitelijke oorlogstop in Hiroshima, een plaats die synoniem is met de gruwel en het kwaad van de oorlog.

Achtenzeventig jaar geleden, op de ochtend van 6 augustus 1945, om 8.15 uur, liet de Enola Gay B-29 bommenwerper van de Amerikaanse luchtmacht de atoombom op de stad vallen. Het dodental zou oplopen tot 140.000, voornamelijk burgers, van wie velen onmiddellijk verbrandden en anderen stierven aan vreselijke brandwonden en stralingsvergiftiging. Drie dagen later werd een tweede bom op Nagasaki gegooid.

De geschiedenis heeft aangetoond dat er geen militaire noodzaak was om dergelijke massavernietigingswapens te gebruiken. De officiële Amerikaanse redenering, die zogenaamd het einde van de oorlog in de Stille Oceaan wilde bespoedigen, kan nu worden gezien als een flagrante leugen. De bommen werden doelbewust gebruikt door de Verenigde Staten in een demonstratie van staatsterrorisme, speciaal gericht tegen hun bondgenoot in oorlogstijd, de Sovjet-Unie. Deze groteske genocidale misdaden bezegelden ongetwijfeld het begin van de Koude Oorlog. Deze afschuwelijke afbakening was de manier waarop het door de VS geleide westerse imperialistische systeem zou proberen de naoorlogse wereld te controleren.

Dezelfde betreurenswaardige en misdadige Koude Oorlog-mentaliteit bestaat nog steeds onder de Amerikaanse machthebbers en hun westerse volgelingen. Washington heeft oorlogen en conflicten nodig om zijn onhoudbare hegemoniale ambities te handhaven, samen met zijn westerse satrapen die even medeplichtig zijn. De barbaarse machtsstructuur kan alleen in stand worden gehouden door “ideologische projecties” waarbij “vijanden” en “bedreigingen” worden aangewezen die op hun beurt een dekmantel vormen voor de anders onaanvaardbare barbarij en oorlogszucht. De Sovjet-Unie was de “vijand”, daarna werden het “islamitische terroristen”, en nu zijn het Rusland en China.

De ideologische projectie zorgt ook voor een narcistisch beeld van Amerika en zijn westerse bondgenoten als welwillend, vredelievend, democratisch, gezagsgetrouw, enzovoort. Het is een bijna ongelooflijke prestatie van wereldwijde gaslighting en omkering van de werkelijkheid; grotendeels mogelijk gemaakt door massale desinformatie via de westerse bedrijfsmedia/propaganda. Gelukkig wordt ook die schertsvertoning steeds dunner.

Een indicator deze week was een studie van het Cost of War-project van de gerespecteerde Brown University, waarin het aantal doden in de afgelopen twee decennia als gevolg van door de VS geleide oorlogen wordt geschat op 4,5 miljoen. Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog wordt het aantal doden door Amerikaanse aanvalsoorlogen over de hele wereld geschat op 20-30 miljoen. Geen enkele andere natie in de geschiedenis komt in de buurt van de vernietigende kracht van de Amerikaanse macht, die zichzelf lachwekkend uitroept tot “leider van de vrije wereld”, de “democratische handhaver van de op regels gebaseerde orde”.

  Waarom kan Amerika een onvolmaakte wereld niet accepteren?

De Verenigde Staten zijn verworden tot een monsterlijke imperialistische schurkenstaat die verslaafd is aan oorlog, conflicten, massamoord en zelfs dreiging met vernietiging om zijn kapitalistische bedrijfseconomie overeind te houden. De geaccumuleerde recordschuld van 31 biljoen dollar spreekt van de chronische ziekte en de stervende levensader van de dollar.

Toch hebben de ideologische pretenties van Washington – ondersteund en uitgedragen door een ondergeschikt corporatief media- en propagandasysteem – de absurde brutaliteit om Rusland, China en andere landen af te schilderen als “bedreigingen” voor de internationale vrede.

De oorlog in Oekraïne is al minstens negen jaar aan de gang. Zelfs NAVO-chef Jens Stoltenberg geeft schaamteloos toe dat de oorlog tegen Rusland wordt voorbereid sinds de door de CIA gesteunde staatsgreep in Kiev in 2014. De oorlog speelt zich nu af op een manier die de psychopathische logica van de Amerikaanse machthebbers en hun westerse lakeien levendig manifesteert. Groot-Brittannië heeft zich ontpopt als de rechterhand van Uncle Sam voor het uitlokken van escalatie, met als laatste provocatie aan Rusland de levering van Storm Shadow kruisraketten met groot bereik die de Krim kunnen treffen. Er zijn al Russische burgers het slachtoffer geworden van deze Britse munitie. Dit lijkt op het tweede deel van de slachting van de Britse Charge of the Light Brigade in de Krimoorlog (1853-56). De Britse premier Rishi Sunak is nog zo’n verachtelijke diversiteitsverkniptfiguur. Dwazen als hij, Biden, Scholz, Trudeau, Macron, Meloni en Von der Leyen zouden naar het beklaagdenbankje moeten worden afgevoerd wegens oorlogsmisdaden.

De meedogenloze logica van de oorlog die wordt afgedwongen door de Amerikaanse hegemoniale ambities betekent dat de wereld opnieuw naar de rand van een wereldoorlog wordt geduwd. Dezelfde imperialistische tendensen die twee vorige wereldoorlogen hebben veroorzaakt, bereiken nu opnieuw het hoogtepunt.

  De minister van Defensie van Nederland heeft de kwestie van de "levering" van Sovjet T-72 tanks aan Oekraïne verduidelijkt

Hiroshima is een obscene herinnering aan oorlog en in het bijzonder aan een door de VS geleide oorlog. Het is echt verontrustend dat een Amerikaanse president en zijn westerse elites eer bewijzen aan de slachtoffers van een atomaire holocaust en tegelijkertijd waanzinnige plannen maken voor intensivering van de agressie tegen Rusland en China.

De arrogante Amerikaanse machthebbers hebben zelfs nooit een verontschuldiging aangeboden voor Hiroshima en Nagasaki. Sterker nog, ze blijven volharden in het claimen van rechtvaardigheid. Biden voegde dit weekend de belediging bij de travestie toen hij verklaarde dat Japan “bescherming” zou krijgen van Amerika’s “nucleaire paraplu” tegen vermeend Chinees expansionisme. Dit zei de leider van een land dat China omringt met militaire bases, raketsystemen, marinevuurkracht en bommenwerpers met kernwapens. De verachtelijke Japanse premier Fumio Kishida bedankte Biden en verklaarde dat de VS een vredesmacht in de wereld is.

In ieder geval is de G7 een wereldwijde irrelevantie aan het worden. Het is een relikwie van de vroegere Amerikaanse imperiale macht. De “rijke club” had vroeger de helft van de wereldeconomie in handen, nu is dat nog maar 30% en dat percentage daalt. De opkomende multipolaire wereld onder leiding van China, Rusland, het Zuiden en vele anderen, de BRICS, ASEAN, ALBA, EER, SCO, getuigen allemaal van het tanende Amerikaanse imperium en zijn snel afnemende dominantie in dollars. De G7 heeft niet eens de pretentie de wereldeconomie en -ontwikkeling te helpen. Het is een oorlogszuchtig vehikel geworden dat wanhopige oorlogszucht uitstraalt door een afbrokkelend hegemoniaal systeem.

Alleen in het sprookjesrijk van de westerse media/propaganda kon zo’n verachtelijke schertsvertoning in Hiroshima worden geprojecteerd. Voor de rest van de wereld is het ronduit misselijkmakend.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Alarmsignaal voor het Westen: 16 landen willen toetreden tot de BRICS-groepVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe EU kan haar verhaal over Russische energiesancties niet kloppend houden
Volgend artikelOekraïense opperbevelhebber Saluzhny al 2 weken vermist
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. EU is geen land.
  G-7 is zelf-verzonnen bijeenkomst.

  BRICS+ is die G-7 al voorbij in GDP.
  BRICS zal uitbreiden tot een nieuwe multipolaire samenwerking.

  • Voor Europa zitten daar, Engeland, Duitsland, Italië en Frankrijk, Ursula von der Leyen en Charles Michel zitten daar voor:
   Texel, Zeeuws-Vlaanderen, San Marino, Rodos, Moldavië, Albanië, de helft van Cyprus, Bonaire en natuurlijk voor Oekraïne.
   Al zouden ze me een miljoen geven, ik zou daar nooit, voor Jan … gaan zitten.

 2. De aanval op Japan met atoombommen was in het kader van de nederlaag van Japan niet nodig, maar diende als teken richting de Sovjet-Unie, evenzo was het bombardement op Dresden. Militair gezien had dat ook geen nut om een stad vol vluchtelingen met brandbommen weg te gaan vagen. De Britten die als slaafsvolgelingen van de VS (Nederland staat ook vooraan in het rijtje) leven nog steeds in hun imperiale verleden en lijken nog niet te beseffen dat hun overheersingsperiode niet meer bestaat. Nazi-Duitsland was onder de VS leiders populair en nooit heeft de VS de oorlog verklaard aan Nazi-Duitsland. Hitler verklaarde wel de oorlog aan de VS, na Pearl Habor, omdat hij rekende op steun van Japan in zijn oorlog tegen de Sovjet-Unie, een oorlog die toen al tekenen van verlies aangaf. De aanval van Japan op Pearl Habor was ook niet een onverwachte aanval, maar een gewenst geschenk om oorlog tegen Japan te beginnen. De VS kreeg tijdens Wereldoorlog II een voor hun ongewenste vijand (nazi-Duitsland) en een ongewenste vriend (Sovjet-Unie)

 3. Hoe dan??? Fictieve rijkdom gebaseerd op vele schulden Erik Geenen, over de kwetsbaarheid van ons geldsysteem. “De Euro is een gigantische wolkenkrabber zonder fundament”.
  https://youtu.be/eWgtOc7JQ6c

  Banks REFUSING people bank accounts | ‘Let this be a warning to all of us’ says Calvin Robinson Let this be a warning to all of us. We cannot trust big banks any more than any other big business or big government.’ Calvin Robinson gives his take on banks refusing people bank accounts. https://youtu.be/BMKNoJ2In98

  Terugblik vanaf 2012 luistert zitten we nu in niemandsland = The Aquarian age.
  “Humanity does not actually have an economic, logistical or social problem, but a deep spiritual problem. It is an existential crisis: we still do not know what the real meaning of life is.
  Not who we are, where we come from and where we are going”.
  The new culture of Aquarius would be associated with creative individuality and not with specific rulers. Peter Toonen over bewustzijn bijbrengen https://youtu.be/9bkhOQ2LYCA

  Our mission is to prevent world tyranny by criminal elites.
  How can we do this?

  Simple: by exposing their true nature to humanity.
  Stop the WHO
  The magic trick used by the evil elites to deceive humanity, consists of two acts:

  1) Hide behind supposedly humanitarian organizations, like the World Health Organization, World Economic Forum, United Nations, etc.

  2) Orchestrating crises and then claiming to save the world by offering their solutions
  In short: they play a clown act of being the saviors of the world.

  We are in an information war
  Screens
  The wicked use false information to convince the world that they are good, and everyone opposing them is bad. Vaccines are good, vax deniers are bad. Mainstream news media is good, alternative media is bad. Governments are good, those who resist are bad. The World Economic Forum is good, and those who say otherwise are bad. The UN and WHO are good, and all who disagree are bad. People who comply are good, those that resist are bad. Scientists who repeat their narrative are good, scientists who present actual science are bad. And so on.

  Everything the dark side does, is focussed on convincing the world that they are good, and everyone opposing them is bad. They need to maintain this clown act by all means, because once humanity sees their true nature, it’s game over for them.
  Millions of law enforcement officers, healthcare workers, school directors, local news media, politicians, etc. unquestioningly execute their insane orders, because they believe it’s for our good. Once these millions of minions become aware that they are actually serving supervillains, they will stop obeying and start resisting. That renders the elites powerless.

  Stop creating chaos and become strategic
  https://stopworldcontrol.com/world-domination/

 4. The Uncensored Truth about Inflation
  How Inflation Enriches Politicians and the 1%
  Academy of Ideas
  And the money is Fictitious wealth based on many debts Erik Geenen, about the vulnerability of our money system.
  “The Euro is a gigantic skyscraper without a foundation”.
  It’s in Dutch but told by a Belgian guy
  https://youtu.be/eWgtOc7JQ6c
  Made by King Willem III from Holland and when he was King of Engeland in 1694 and started The Bank of England as Lord High Chancellor of Great Britain Lord Keeper of the Great Seal……
  Where the bank comes from you see here
  https://youtu.be/CmOkMaB1Tpk
  Sir Josiah Stamp, director of the Bank of England during the years 1928-1941, makes the following statement with regard to banking…..
  “The modern banking system manufactures money out of nothing”.
  The process is perhaps the most astounding piece of sleight of hand that was ever invented. Banking was conceived in iniquity and bom in sin. Bankers own the Earth. Take it away from them, but leave them the power to create money, and with the flick of the pen they will create enough money to buy it back again… Take this great power away from them and all great fortunes like mine will disappear, and they ought to disappear, for then this would be a better and happier world to live in. But if you want to continue to be slaves of the banks and pay the cost of your own slavery, then let bankers continue to create money and control credit.”
  This is A 10x more educational video than most big economics channels. This needs more views. This is education. The one that all of us need right now. Especially the young generations.
  This channel is pure GOLD. It should be compulsory viewing at school… it adds more value than half the dated books
  This explains why certain super rich individuals in the UK government are giving loans to themselves! Interestingly, inflation was one of the factors involved in the downfall of Rome, the flood of money making some very rich whereas the vast majority couldn’t even pay their rents due to the huge inflated prices along with farms no longer producing, which created famine conditions. Brilliant video, as always. 🙂
  https://youtu.be/Gu0EQM01VU0
  De macht van de onzichtbare bankiers
  Peter Toonen en Lucas Hollertt
  Verhelderend en meestal als je hier over begint wordt je aangekeken of je van een anderen planeet komt.
  De historie legt uit waar wij in terecht zijn gekomen.
  Prachtig interview, en mooi boek, het maakt mensen meer en meer bewust als ze dit zouden lezen!
  Een echte aanrader, een boek en een interview dat iedereen zou moeten lezen en bekijken, bedankt!
  De kracht van de waarheid is herhalen, herhalen, herhalen…en kritisch zijn naar mensen met een ‘prominente status’, ‘macht’, ‘financiële eigenbelang’ en de ‘rijkste’ op aarde. En vooral de mensen blijven supporter die onze waarheid vertegenwoordigen! Dank je wel heren voor de moeite (energie)die genomen is en dit interview te hebben gemanifesteerd!
  https://youtu.be/x7WX2f9__hw
  ZO WORD JE AUTONOOM/SOEVEREIN! Trustfonds, NUL belasting, hypotheek, verzekering https://youtu.be/7ON6gkK_4Wk

  Is waking up from false realities as the rule you and they fool you…..
  https://www.facebook.com/100055536724921/videos/1638078226655012/?sfnsn=wa

 5. Engeland wordt ook wakker We need this everywhere!

  Richard Vobes

  I was recommended a book about The Common Law Court and how we, the people, can set them up and make the law work for us. https://youtu.be/BwCyzniTZZ8
  We need to indict Blair, Gates, and Schwab for starters
  I don’t think it matters to them what the actual law is, they are making their own rules and have the army and police on their side. Only way we could ever win is to have them on our side. Richard, the guest who appear on your show need to get together and do a high profile test case, this would motivate others to follow suit. People wake up, we hold the power! If this is the case surely this can be used to stop the Mayor of London imposing his will on the people.

 6. Shameless hypocrites! They are already unable to see what they have done and to correct it. All they can is drawing us deeper and deeper into disaster. We must stand up and remove them from power!

 7. Vergeet ook niet dat Ziomerica in 2011 Japan bombardeerde met HAARPbevingen tegen de tectonische plaat, waardoor de Fukushima centrale instortte, en nu nog steeds gif in de Pacific uitpist. Waarom deden ze dat, omdat Japan geen US bonds meer wilde. Iaw, ze wilden ook van de dollar af. En nu worden ze weer bij de nek gepakt door Ziomerica en hun EUnuch knapenkoor olv Trutsula van de Lijken. Zo gedrochtelijk, alles.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in