Grote hoeveelheid belangrijke updates vandaag. Laten we beginnen met het meest prangende – het lijkt erop dat onze berichtgeving over het Transnistrië RUMINT van de vorige keer juist was, de escalaties daar worden nu nog erger. Uit alle richtingen stroomt steeds meer info naar buiten die wijst op een steeds ernstiger wordende situatie, bericht Thesaker.is.

Polen en Oekraïne hebben nu allebei militaire “oefeningen” aangekondigd, waarbij materieel op een handige manier naar het oosten van het land zal worden verplaatst:

“Het ministerie van Defensie van Polen heeft aangekondigd dat er in verband met de “militaire oefeningen” van 1 mei tot het einde van de maand zware verplaatsingen van colonnes met materieel zullen zijn in het noorden, oosten van het land

“Oekraïense media melden dat er een militaire oefening is aangekondigd in Kotovsk (AKA Podilsk) van vandaag tot de 30e, ~20 km van de grens met Transnistrië.”

Terwijl Trans-Dnjestrië naar verluidt een mobilisatie heeft aangekondigd: https://balkaninsight.com/2022/04/28/moldovas-breakaway-transnistria-orders-general-mobilisation/

En Bulgarije heeft zijn burgers gewaarschuwd het land te verlaten:

“Gezien de verslechterende situatie in de Republiek Moldavië en daaromheen, roepen wij onze landgenoten op af te zien van alle reizen naar het land. Wij verzoeken Bulgaarse burgers die zich op het grondgebied van de Republiek Moldavië bevinden, maatregelen te nemen om het land met de thans beschikbare voertuigen te verlaten.”

Het Bulgaarse Ministerie van Buitenlandse Zaken vraagt zijn burgers het land te verlaten. De oproep is op de officiële website van het departement geplaatst.

En veel burgers in Trans-Dnjestrië zouden al op de vlucht zijn, want er was een verkeersopstopping bij de grenscontroleposten.

Er werd een video vrijgegeven van de waarschijnlijke Oekraïense terreuraanslag op het gebouw van het ministerie van Tiraspol, waarop verschillende gemaskerde gewapende mannen te zien zijn die gewapend met RPG’s het gebouw beschieten:

Arestovich heeft Moldavië ronduit opgeroepen om Transnistrië in te nemen, wat zij “officieel” hebben geweigerd, voorlopig: https://www.rt.com/russia/554640-moldova-transnistria-kiev-offer/

Intussen beweert de MI6 dat het Rusland is dat daar een massale aanval voorbereidt:

“MI6 stuurde inlichtingen naar het Bureau van de President van Oekraïne en de Generale Staf van de Strijdkrachten van Oekraïne dat Rusland een landing in Trans-Dnjestrië voorbereidt als een escalatie begint, en ook aan het zuidfront wordt geactiveerd. Extra troepen van het Russische leger worden naar de Krim overgebracht, en de Zwarte Zee-vloot bereidt een operatie in Bessarabië voor. De Britse inlichtingendienst heeft Zelensky opnieuw aanbevolen af te zien van plannen om de PMR aan te vallen, zolang de strijdkrachten van Oekraïne niet met nieuwe wapens versterkt zijn.”

En ex-premier van Moldavië legde de volgende verklaring af:

“Als de Russen erin slagen om Tiraspol te bereiken, zal dat het einde van Moldavië betekenen,” aldus ex-premier van Moldavië Iurie Leanca.

“Als Boekarest en Chisinau bepaalde scenario’s niet uitvoeren. Ons enige scenario is unire (de naam van de beweging voor de eenwording van Roemenië en Moldavië). Als Roemenië deze stap samen met Chisinau zet, vallen wij onmiddellijk onder de veiligheidsparaplu van de NAVO en de Europese Unie.”

Intussen blijft Washington zijn betrokkenheid escaleren, door nog meer inlichtingenmiddelen aan Kiev aan te bieden: https://www.rt.com/news/554643-us-intelligence-sharing-ukraine-russia/

En Biden wil nu een gargantueske $33 miljard voor Oekraïne: https://www.rt.com/russia/554685-biden-ukraine-aid/

https://www.zerohedge.com/geopolitical/part-bidens-mammoth-33bn-spending-package-will-support-ukraines-information-warfare

Bedenk dat dit 5 keer zo veel is als het hele jaarlijkse militaire budget van Oekraïne van $6 miljard.

WarGonzo meldt dat Moldavië geheim overleg voert met de NAVO over een gezamenlijke actie om Transnistrië terug te veroveren:

https://zen.yandex.ru/media/wargonzoya/specoperaciia-nato-pod-nazvaniem-krovavaia-maiia-626abccc35423263458fed48

Uittreksel:

“Onze hooggeplaatste insiders in Chisinau, die werkelijk bezorgd zijn over de veiligheid van de gewone mensen, melden dus dat het hoofd van Moldavië, Maia Sandu, besloten vergaderingen houdt met parlementariërs om hen ervan te overtuigen openlijk te pleiten voor deelname van Moldavië aan de vijandelijkheden tegen de PMR en het Russische militaire contingent dat daar is gestationeerd.”

Uiteraard doet Sandu dit niet uit persoonlijke militaristische aard, maar op bevel van zijn directe supervisors – de Duitser Hans Martin Sieg en de Amerikaanse politiek strateeg Jason Smart, die handelen op aanwijzing en directe instructies van de NAVO generaals die de overeenkomstige taken opknippen.

In de door de curatoren voorgestelde scenario’s zullen de Moldavische militairen zelf naar verluidt nominaal deelnemen, directe deelname aan de vijandelijkheden en de inzet daarvan, alsmede de verdere militaire planning, zullen op de schouders van de Roemeense strijdkrachten terechtkomen. Het NAVO-blok werkt dus een ander schema uit, dat gebaseerd is op het “proxy”-principe – de Roemenen vechten wel mee, maar onder de vlag van Moldavië. In het algemeen volgens de klassieken.

De verkenning is reeds uitgevoerd, zware wapens en manschappen worden samengetrokken, maar er is een probleem – de trouwe medewerkers van Sandu, zich bewust van de mogelijke gerichte gevolgen voor hun eigen persoon, willen niet met haar de titel van “bloedige Maya” delen en het lot van het team van de komiek Zelensky, dat, zoals wij allen begrijpen, reeds lang geleden beslist is.”

Grote Roemeense militaire konvooien gespot op weg naar de oostgrens:

En nu heeft het Russische hoofd van de inlichtingendienst SVR verklaard:

Sputnik/RT melden het allebei:

https://www.rt.com/russia/554671-poland-ukraine-spy-split/

https://sputniknews.com/20220428/washington-warsaw-discuss-reunification-of-poland-western-ukraine-russian-foreign-intel-chief-1095121664.html

En tegelijkertijd wordt gemeld dat:

“Washington heeft in Lvov een inlichtingencentrum opgezet waar de Amerikanen samenwerken met officieren van de Generale Staf om snel informatie te krijgen van verkenningsvliegtuigen, UAV’s en satellieten die in de ruimte gegevens verzamelen rond en over #Oekraïne. De staf bestaat uit ongeveer 50 mensen alleen uit de VS. Het is gevestigd in een van de communicatiegebouwen in Lviv.”

Washington heeft in Lvov een inlichtingencentrum opgezet waar de Amerikanen samenwerken met officieren van de Generale Staf om snel informatie te krijgen van verkenningsvliegtuigen, UAV’s en satellieten die gegevens verzamelen rond en over Oekraïne in de ruimte.

Bedenk wel, dat dit alles niet als een verrassing mag komen, want het was al weken geleden dat Polen openlijk om een NAVO-missie in Oekraïne vroeg: https://www.reuters.com/world/europe/poland-propose-ukraine-peacekeeping-mission-nato-summit-says-pm-2022-03-18/

  EU wil gratis Russisch gas

Maar nu lijkt het erop dat de zaken escaleren en dat ze misschien het heft in eigen handen nemen. Persoonlijk zie ik er niet veel probleem in, waarom zouden ze het westelijke deel van Oekraïne niet innemen? Rusland wil het zeker niet en het zou een goed “compromis” kunnen zijn, als er aan de achterkant iets uitgewerkt wordt. Rusland wil alleen Odessa en zou in feite liever niet massaal mankracht en verloren levens moeten besteden om het westelijke deel van Oekraïne te veroveren. Natuurlijk is dit een oversimplificatie, en wij weten niet wat voor rampspoed uit deze zetten zou kunnen voortkomen, of wat de uiteindelijke doelstellingen van Polen/NAVO eigenlijk zouden kunnen zijn.

Wat dat betreft heeft Groot-Brittannië de eerste officiële Britse huurling aangekondigd die in Oekraïne gedood is

“Londen bevestigt de dood van ten minste één Brits onderdaan in Oekraïne. Een ander is vermist. Het is bekend dat de naam van de gedode militant Scott Sibley was. Volgens de geruchten was hij een gepensioneerde Britse militair die, hetzij uit verveling, hetzij op grond van een contract, besloot op “Russische safari” te gaan. Safari is niet gelukt.”

Terwijl een andere groep Britse huurlingen ergens in Oekraïne gezien is:

Twee Amerikaanse huurlingen zijn ook zwaar gewond geraakt in Orekhovo, één schijnt voor het leven blind te zijn geworden door Russische artillerie. U kunt de beschrijving in de video hieronder lezen voor meer details:

Het belangrijkste wat men nu moet begrijpen is dat al deze escalaties maar om één reden gebeuren, en dat is: Rusland is bezig de Oekraïense strijdkrachten in de Donbass volledig te vernietigen. Het gaat nog afschuwelijker voor de AFU dan velen zich hadden voorgesteld. Hier zijn enkele nieuwe video’s, alleen al van de afgelopen dag of twee, waarop niet alleen mogelijk honderden verliezen aan KIA (Killed In Action) te zien zijn, maar ook nieuwe massale overgaven:

De massale overgave van vandaag:

Enorme verliezen (18+):

Dit zijn onhoudbare verliezen – de AFU wordt verpletterd en weggevaagd en het langverwachte zwaardere Russische offensief is nog niet eens begonnen. Het wordt zo erg dat zelfs de meest beruchte pro-westerse bronnen zich grote zorgen beginnen te maken:

Jihad Julian is de voornaamste onder hen:

Hier is de verachtelijke Anders Aslund:

“De oorlog: Oekraïne heeft de afgelopen dagen tegenslag gekend. Een hoge Oekraïense ambtenaar kondigde gisteren aan dat Russische troepen een deel van de regio Kharkiv hadden ingenomen. Gisteren kondigde Rusland aan dat het de hele regio Kherson heeft veroverd. Geen enkele Oekraïense opmars. Niet goed.”

En een ander: “Rusland voert het tempo van het offensief in Oekraïne in alle richtingen op, – voorzitter van het Oekraïense Ministerie van Defensie Oleksandr Motuzyanyk. Blijkbaar hebben zelfs de strijdkrachten van Oekraïne genoeg van de sussende leugens van Arestovich.”

Niet alleen hebben de Russische opmarsen de Oekraïense verdediging verpletterd, maar ook hebben de Russische aanvallen hun opmars voortgezet op vele voorwerpen van infrastructuur:

“Volgens betrouwbare informatie, ontvangen in het zuidwesten van Charkov, is het hoofdkwartier van de TRO/Azov vernietigd. Er zijn doden en gewonden.”

Er zijn foto’s van het vernielde hoofdkwartier, het ziet er naar uit dat er veel doden kunnen zijn.

Meer kritieke spoorwegknooppunten ten westen van Kiev werden getroffen.

Oekraïne gaat natuurlijk door met zijn escalaties in de asymmetrische / terreuroorlog, door verschillende plaatsen op Russisch grondgebied te raken. Er is nog steeds geen zekerheid over hoe ze het doen, afgezien van aanwijzingen zoals het feit dat er gisteren in Rusland door de FSB verschillende “saboteurs” zijn gearresteerd, die voor de Oekraïense SBU werkten. Eentje was op de Krim, had explosieven en was van plan een bomaanslag te plegen op een winkelcentrum in Simferopol.

Velen in Rusland zijn het begrijpelijkerwijs zat, en sommigen zijn van mening dat Rusland Oekraïne uiteindelijk als terroristische staat zal aanmerken, wat de weg zou kunnen openen voor een eventuele formele oorlogsverklaring en mobilisatie, als dat nodig is.

  Dit is hoe NAVO-trainers willens en wetens Oekraïense troepen de dood in stuurden tijdens het tegenoffensief tegen Rusland deze maand

@SamRamani2

49m
Rusland zal Oekraïne waarschijnlijk formeel als een terroristische staat erkennen De moordpogingen op figuren uit de Russische staatsmedia, die de FSB in verband brengt met de SBU van Oekraïne, en de aanslagen in de afgescheiden regio Transnistrië van Moldavië zijn de premissen voor deze stap.

Margarita Semonyan, hoofd van RT/Sputnik, voegde haar stem aan de discussie toe. Westerse critici en sommige pro-Russische “maximalisten” menen dat zij het Russische publiek langzaam maar zeker zachter maakt voor de uiteindelijke aanvaarding van nucleair gebruik:

“Explosies en luchtverdedigingssirenes in Belgorod. De Angelsaksen bieden Oekraïne openlijk aan om de vijandelijkheden over te brengen naar het grondgebied van Rusland. En voorzien het van de middelen om dit plan uit te voeren. Welke keus geeft u ons, idioten? Volledige vernietiging van het resterende Oekraïne? Nucleaire aanval?”

En andere prominente Russische mediafiguren:

Ondertussen, van de MI6 in het VK:

“MI6 hebben inlichtingen doorgegeven aan het Kabinet van de President van Oekraïne en de Generale Staf van de Strijdkrachten van Oekraïne dat Rusland aanvallen voorbereidt tegen beslissingscentra in Oekraïne. Er wordt aanbevolen geen gebruik te maken van de commandoposten van het Ministerie van Defensie, waarvan de coördinaten bekend zijn bij de Russische speciale diensten.”

Op het ogenblik van dit schrijven hebben raketten Kiev geraakt, maar tot nu toe lijkt het gericht te zijn tegen de militaire fabriek Artyom en vliegvelden in de buurt, niet tegen beslissingscentra, maar we zullen zien. De leiding maakt zich waarschijnlijk toch geen zorgen, er zijn berichten dat:

“Zelensky’s vrouw en kinderen hebben reeds het Britse staatsburgerschap gekregen. Hij heeft het zelf ook gekregen, hoewel dat in strijd zou moeten zijn met de grondwet van Oekraïne. Maar de ouders van de bloederige clown weigerden. Wel, iemand in deze familie heeft tenminste een geweten.
Ook werd bij besluit van de Britse regering het staatsburgerschap verleend aan het hoofd van het bureau van de president van Oekraïne Andriy Yermak en zijn gezinsleden, en aan Zelensky’s adviseur Mikhail Podolyak en zijn gezinsleden. Een aantal medewerkers van de Generale Staf van Oekraïne en de SBU zijn bezig met de ontvangst.
De Oekraïense elites hebben voor zichzelf een alternatief vliegveld voorbereid, maar de meerderheid van de Oekraïners zal met de neus op de feiten gedrukt worden.”

De implicatie is dat de hele top van de Oekraïense elite al bezig is het Britse staatsburgerschap te ontvangen en klaar staat om binnenkort vanuit het buitenland in hun nieuwe woonplaats te gaan werken.

Een van de nieuwe Poolse Warmate zelfmoorddrones is al door Rusland neergeschoten

Grote hoeveelheden westerse wapentransporten vernietigd:

https://www.zerohedge.com/military/russia-says-it-destroyed-large-batch-western-weapons-ship-launched-missiles

En talrijke nieuwe TB2’s van de verse lichting van Turkije zijn al neergeschoten:

Er staan foto’s van minstens 3 afzonderlijke Bayraktar TB2’s online die sinds gisteren neergeschoten zijn. Twee daarvan waren geloof ik op of bij de Russische grens in de richting van Koersk.

Wat de offensieven betreft die deze massale verliezen veroorzaken die hierboven zijn gepost. De Russische troepen zouden bezig zijn met de bestorming van Lyman aan het noordelijke front, terwijl zij verschillende stadjes ten noordwesten daarvan hebben veroverd, zoals Kymky en Oleksandrivka. Er zijn zelfs enkele berichten dat vooruitgeschoven verkenningseenheden door het bos de buitenwijken van Slavjansk al bereikt hebben, hoewel dat waarschijnlijk niet veel zou betekenen, omdat ze nog niet helemaal klaar zijn om de aanval in te zetten. Inwoners van Slavjansk horen echter al zware bombardementen en ontploffingen in de verte, terwijl de Russische opmars nadert.

Op de as van Izyum zou Rusland Zavody volledig ontruimd hebben en nu de eigenlijke vestingstad Velyka Komyshuvakha aanvallen, terwijl men aan de zuidkant nog steeds zou doorgaan met het oprukken naar Pashkove, voorbij Kurul’ka.

Hier is een fatsoenlijke kaart:

De AFU is al plannen aan het maken voor een terugtocht in Slavjansk, want er zijn beelden van de brug hier die zwaar ondermijnd wordt en klaar is om opgeblazen te worden.

Hier is de video van zwaar ondermijnde brug:

Een verslag: “Veel inwoners van Slavjansk bevestigen de informatie dat de Strijdkrachten van Oekraïne de Kupecheskij-brug in de stad hebben ondermijnd. De Oekraïense “verdedigers” bereiden zich voor om Slavjansk over te geven volgens het scenario van Mariupol.”

Zoals te zien is leidt het de stad in vanaf de oostkant en lijkt het te anticiperen op het terugvallen en het opgeven van de oostelijke ingang.

  Video: Russische artillerie vernietigt nieuwe gedoneerde M77 houwitsers van Oekraïne

Er is ook vooruitgang in Popasna en elders, maar die zullen we bewaren voor de volgende keer.

Voor nu gaan we naar de laatste en andere belangrijkste sector van Mariupol, want er zijn enkele grote updates geweest.

Ten eerste hebben zowel de 2e commandant van Azov Kalina, als de commandant van de 36e Brigade Volyna nieuwe video’s uitgebracht waarin zij absoluut om westerse hulp smeken.

Kalina’s bericht:

Volyna, met vertaling van zijn boodschap:

In het kort smeekt hij om een massale luchtbrug in de stijl van WO2 Duinkerken om Azov te redden. Helaas is Rusland naar verluidt doorgegaan met hen te bombarderen

en is de situatie echt wanhopig geworden.

Het hele noordelijke deel (cementfabriek, enz.) schijnt nu onder Russische controle te zijn:

De vorige keer hebben wij opgemerkt hoe verschillende troepen bezig waren om de geheime schuilplaatsen en holen van Azov te lokaliseren. Nu is men daar eindelijk in geslaagd.

Klik om te vergroten.

“Wij hebben een volledig schema gemaakt van de Azovstal bunkers, en hun verbindingen met elkaar. Boven staat het nummer van de verdedigingsstructuur, onder staan de precieze coördinaten.

Groen – overgangen tussen beschermingsstructuren ( liggingen van 18 tot 45 meter) Het hoofdkwartier van Azov bevindt zich in beschermingsstructuur nr. 18182, een schuilkelder voor het centraal chemisch laboratorium van de fabriek, voor 300 mensen. De burgers bevinden zich gedeeltelijk in object No. 18207 en 18170.”

Dit bericht beweert dat onderhandelaars aangekomen zijn:

#AZOVSTAL-#Oekraïense (!) onderhandelaars zijn aangekomen in de nederzetting #Bezymennoye bij #Mariupol in een poging om #Azov (#Oekraïens #NationalGuard regiment) ervan te overtuigen burgers vrij te laten die door hen in Azovstal worden vastgehouden. Het lijkt erop dat Azov nu op ieders zenuwen werkt. #Oekraïneoorlog

De vorige keer werd gemeld hoe er wrijving is tussen Azov en de leiding van Kiev. Ze hebben gevraagd om naar een “derde land” van bij voorkeur Turkije gestuurd te worden, en ik heb vermeld hoe Kiev in het verleden zelfs het Azov-regiment gebombardeerd heeft, ongeveer een maand geleden.

https://tass.com/world/1416593

Alexander Sladkov zei 2 dagen geleden dat Azov nog maar 9 dagen voedsel had. In zijn nieuwe verslag stond: “De militanten hebben het gebouw van het sanitaire en epidemiologische station gebruikt. De 3e verdieping is voltooid.”

VERDEDIGINGSKENMERKEN VAN “AZOVSTAL”. ZE HEBBEN VEEL WATER, IN PLAATS VAN KACHELS GEBRUIKEN ZE VAT MET ANTISEPTICUM, ZE GEVEN GEEN ROOK.

De onzen, die vooruitgingen, vonden een enorm pakhuis met water in de fabriek. De militanten zijn niet eens begonnen met deze te evacueren – ze hebben een zee van water. Ze zeggen dat er nog 9 dagen voedsel is.

En volgens Maxim Fomkin alias Vladlen Tatarsky, een vooraanstaand DPR-soldaat/blogger, zal het Azovstal tegen 4/30 ingenomen zijn.

Hier is het verslag van Sladkov waaruit blijkt dat het hele noordelijke deel van Azovstal ontruimd wordt:

Kortom, zij schijnen nog maar een paar gebouwen verwijderd te zijn van de plaats waar de leiders van Azov zich schuilhouden, dus de zaken zullen binnenkort op de een of andere manier tot een hoogtepunt komen.

Rusland gaat intussen door met het verplaatsen van troepen, zoals een westers rapport meldde:

“NIEUW: Rusland verplaatst “aanzienlijke” aantallen troepen uit de belegerde stad Mariupol in Oekraïne naar het noorden en noordwesten, hoge Amerikaanse defensie-ambtenaar: Rusland bestookt Mariupol nog steeds met luchtaanvallen. had ongeveer een dozijn bataljon-tactische groepen in de stad.”

Tenslotte, hier is een van de vele geavanceerde dingen die de Russische strijdkrachten helpen bij de uiteindelijke inname van Azovstal:

Een Russisch Fara-VR tactisch slagveldradarsysteem dat zowel troepen als voertuigen detecteert, door muren heen op afstand, en die informatie kan doorgeven aan tankers en troepeneenheden om de vijanden onmiddellijk gericht met vuur te vernietigen. Het is een zeer indrukwekkend stuk gereedschap, dat door Spetsnaz in Syrië gebruikt werd, maar dat tot nu toe nog niet zo’n aandacht van dichtbij gekregen heeft.

https://roe.ru/eng/catalog/land-forces/ground-surveillance-radars/fara-vr/

Video via Southfront.org.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Waarom zijn de tunnels van Azovstal in Mariupol zo belangrijk voor het Westen?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe schandalige onjuiste berichtgeving van de mainstream media over Oekraïne – Oekraïne schijnt, net als “Covid” daarvoor, bij velen de innerlijke fascist naar boven gebracht te hebben
Volgend artikelDerde Britse huurling door Russische troepen in Oekraïne gevangengenomen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

  • Wat is die oorlog daar anders dan de afgelopen twee jaar mensen injecteren met dodelijk gif? Het zijn dezelfde psychopaten die erachter zitten.

 1. Go Russia! 🙂 mag lijen dat Putin die achterlijke idioten verpletterd en heel dat land overneemt. De Roebel is aan een opmars bezig en zal de dollar als wereldmunt verpletteren. Heerlijk, weg met die oorlogszuchtige psychopaten in de USA en EU. Ik zoek vast een talencursus Russisch op 😉
  Ik sta 100% achter Putin. Heel die EU freakshow en puppets aan de top in Amerika mogen van mij een enkeltje hiernamaals krijgen.

 2. Wat een verhaal weer… ze houden maar niet op. Totaal primitieve, zinloze bende puur en alleen voor The Great Reset, to be followed by The Great Collapse not much longer thereafter, because this world is run by complete idiots, narcissists and haters. De mens als soort is een verloren zaak. Op naar Rusland dan maar, om nog een paar jaar in een soort van normaliteit te kunnen leven. Wie gaat er mee…?

 3. All hell brakes lose als Polen idd met USA probeert delen in Oekraine te bezetten.
  Denk dat RU dan wat balistisch spul naar New York of Washington stuurt…..

 4. Kan leuk worden.

  Roemenie wil Modavie inlijven; Polen (+USA) wil ook delen van Oekraine…..nou nog de Hongaren die Transilvanie terug willen…..

  Ondertussen een tanker in NL die niet gelost wordt; in de haven zijn ook een kudde idioten…..

 5. …en Verhofstad en Timmermans willen veto recht in EP afschaffen….jawel; ze zien zich al als koninkje van europa…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in