DonkeyHotey /Wikimedia / (CC BY-SA 2.0 DEED)

De kleine Franse vlegel begeeft zich op glad ijs.

Het sturen van Westerse troepen naar Oekraïne “kan niet worden uitgesloten”, zei de Franse president Emmanuel Macron maandag na het organiseren van een conferentie in Parijs waar Europese leiders het vooruitzicht bespraken.

Er was “vanavond geen akkoord om officieel troepen naar Oekraïne te sturen, maar we kunnen niets uitsluiten”, zei hij tegen verslaggevers.

“We zullen er alles aan doen om te voorkomen dat Rusland deze oorlog wint”, zei Macron. “En ik zeg dit vastberaden, maar ook met een collectieve nederigheid die we moeten hebben, in het licht van de afgelopen twee jaar.”

Na twee jaar van het volgen van een verliezende Amerikaanse strategie tegen Rusland zou je iets meer nederigheid dan dat verwachten, schrijft Bernhard.

Geen van Macrons collega’s was het met hem eens:

Duitsland, Groot-Brittannië en andere Europese landen zeiden dinsdag dat ze geen plannen hadden om grondtroepen naar Oekraïne te sturen, nadat Frankrijk op de mogelijkheid had gezinspeeld, en het Kremlin waarschuwde dat een dergelijke stap onvermijdelijk zou leiden tot een conflict tussen Rusland en de NAVO.

De Franse president Emmanuel Macron had maandag gezegd dat westerse bondgenoten geen enkele optie mogen uitsluiten om een Russische overwinning in Oekraïne af te wenden, hoewel hij benadrukte dat er in dit stadium geen consensus was.

“Niets mag worden uitgesloten. We zullen alles doen wat nodig is om te voorkomen dat Rusland wint,, zei Macron tegen verslaggevers tijdens een inderhaast bijeengeroepen bijeenkomst van Europese leiders in Parijs om te bespreken hoe de steun voor Oekraïne tegen de Russische invasie kan worden versterkt.

Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje, Polen en Tsjechië distantieerden zich dinsdag echter van elke suggestie dat ze grondtroepen zouden kunnen inzetten in de Oekraïense oorlog, die nu al drie jaar aan de gang is.

” … Er zullen geen grondtroepen, geen soldaten op Oekraïens grondgebied worden gestuurd door Europese landen of Navo-landen,” zei de Duitse bondskanselier Olaf Scholz in de marge van een evenement.

De Russische regering verklaarde dat elke plaatsing van westerse troepen in Oekraïne onvermijdelijk zou leiden tot een grotere oorlog:

  Oekraïne gaat voorlaatste fase van haar bestaan in

Een direct militair conflict tussen de NAVO en Rusland zal onvermijdelijk zijn als westerse troepen naar Oekraïne worden gestuurd, vertelde Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov aan verslaggevers.

“In dat geval gaat het niet om waarschijnlijkheid, maar onvermijdelijkheid – dat is hoe we het inschatten,” zei hij, toen hem werd gevraagd hoe het Kremlin de waarschijnlijkheid van een direct conflict tussen de NAVO en Rusland inschat in het geval dat Westerse troepen naar Oekraïne worden gestuurd.

Peskov zei ook dat NAVO-landen “ook de gevolgen” van dergelijke acties moeten inschatten en zich ervan bewust moeten zijn. Ze moeten zich “afvragen of dit overeenstemt met hun belangen en vooral met de belangen van de burgers van hun landen”, zei Peskov.

De VS zullen een NAVO-escalatie tegen Rusland niet toestaan. Ze nemen al afstand van de oorlog in Oekraïne.

De Europeanen zien gewoon, zoals altijd, te laat in dat ze de hete aardappel moeten vasthouden.

Macron is misschien een beetje geïrriteerd. Een maand geleden doodde een Russische luchtaanval een aantal buitenlandse ‘huurlingen’ in Oekraïne:

Rusland zei woensdag dat zijn strijdkrachten een dag eerder een precisieaanval hadden uitgevoerd op een gebouw waarin “buitenlandse strijders” waren gehuisvest in de tweede stad van Oekraïne, Kharkiv.

Het ministerie van Defensie zei dat de strijders voornamelijk Franse huurlingen waren en dat het gebouw werd vernietigd, waarbij meer dan 60 mensen werden gedood. Het gaf geen bewijs en Reuters kon de beweringen niet verifiëren.

Frankrijk heeft ontkend ‘huurlingen’ naar Oekraïne te hebben gestuurd:

Frankrijk heeft de bewering van Rusland ontkend dat er Franse huurlingen in Oekraïne waren, nadat het Russische ministerie van Defensie eerder deze week zei dat zijn troepen “buitenlandse strijders” hadden gedood.

“Frankrijk heeft geen huurlingen, noch in Oekraïne noch elders, in tegenstelling tot bepaalde anderen,” voegde het eraan toe.

Zeven maanden geleden gaf Frankrijk echter toe dat er minstens 320 Franse strijders naar Oekraïne waren gegaan.

  Vergelijk Irak met Oekraïne - Het is duidelijk dat het tijdperk van de wereldwijde suprematie van de VS voorbij is

Er is ook dit merkwaardige fenomeen van hightech wapenspecialisten die hun diensten verlaten om kort daarna op te duiken als humanitaire hulpverleners voor deze of gene ‘civiele’ instantie in Oekraïne:

Frankrijk zegt dat Rusland zich zal moeten verantwoorden voor de dood van twee Franse staatsburgers die omkwamen bij een drone-aanval in de regio Kherson in Oekraïne terwijl ze humanitaire taken uitvoerden.

De gouverneur van de regio Kherson, Oleksandr Prokudin, schreef in een bericht op Telegram dat de twee Franse staatsburgers werden gedood en drie andere buitenlanders gewond raakten bij de aanval in Beryslav, een stad net buiten de zuidelijke stad Kherson, op 1 februari.

Prokudin zei niet voor welke humanitaire groep de slachtoffers werkten.

“Russische barbaarsheid heeft burgers in Oekraïne als doelwit genomen”, zei de Franse minister van Buitenlandse Zaken Stephane Sejourne in een bericht op X, voorheen Twitter.

“Rusland zal zich moeten verantwoorden voor zijn misdaden,” voegde hij eraan toe.

Slechts enkele dagen later zei Stephane Sejourne:

De Franse minister van Buitenlandse Zaken probeerde dinsdag de opmerkingen van president Emmanuel Macron te verduidelijken dat Parijs troepen naar Oekraïne zou kunnen sturen voor specifieke behoeften, maar niet om te vechten in de oorlog tegen Rusland.

“We moeten nieuwe acties overwegen om Oekraïne te steunen. Deze moeten beantwoorden aan zeer specifieke behoeften, ik denk in het bijzonder aan mijnopruiming, cyberdefensie, de productie van wapens ter plaatse, op Oekraïens grondgebied,” zei Stephane Sejourne tegen wetgevers.

“Sommige van haar acties zouden een aanwezigheid op Oekraïens grondgebied kunnen vereisen, zonder de drempel van gevechten te overschrijden. Niets mag worden uitgesloten. Dit was en is nog steeds het standpunt van de president van de Republiek.”

Elke aanwezigheid van Franse troepen in Oekraïne, om welke reden dan ook, is natuurlijk een directe Franse deelname aan de oorlog tegen Rusland. Daar zal uiteraard met gepaste middelen op gereageerd worden.

  WIJ EERST: De meeste "voedselterugroepacties" tijdens de pandemie zijn eigenlijk voedingsmiddelen die omgeleid worden naar opslagbunkers van de regering voor de rijken en de "elite"

Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Westerse mythe van “superwapens” ontkrachtVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelThermidor komt
Volgend artikelFilmmaker G. Edward Griffin onthult KANKERCONSPIRACIE
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

25 REACTIES

 1. ‘Er was “vanavond geen akkoord om officieel troepen naar Oekraïne te sturen, maar we kunnen niets uitsluiten” ‘

  Alles omdraaien, het akkoord is er al en dit is een stille manier om het balletje aan het rollen te brengen.

  ‘We gaan GEEN associatieverdrag met Oekraïne tekenen.’ Wel dus.

  ‘De onderste steen over de MH17 moet boven water komen.’ Niet dus.

  Dit is hoe ze met elkaar communiceren, want leugenaars weten wel dat alles omgekeerd waar is of dat er bewust feiten worden achtergehouden. Wij beginnen die taal te begrijpen en binnenkort is hun schaduw staat, de deepstate, op zijn einde.

  • je heb groot gelijk alles is al afgestemd tussen die klootzakken, nu is er in de media een begin aan het laten rollen van het balletje gemaakt.

   • nee hoor, dat balletje rolt al ruim 2 jaar sinds de eerste berichtgeving over herinvoering dienstplicht in nl. heel tactisch allemaal en begin 2021 is dienstplicht voor vrouwen ingevoerd.

    allemaal van te voren al bepaald

    • @jan…
     Daar heb je gelijk in Jan. Het is zelfs nog erger, dit balletje rolt al honderden jaren (technisch gezien zelfs duizenden jaren). Terwijl wij aan het werk zijn, maken plannen zij waar ze willen uitkomen en hoe wij dat gaan uitvoeren en hoe ze ons op het einde kunnen opruimen. Niks gebeurt nog zomaar, deze satanisten hebben ons opgesloten in een matrix van leugens.

     • En vandaag kreeg je gelijk Theme. Normaal gesproken duurt het 6 maanden voor een wappie gelijk krijgt. Vandaag is bekend geworden dat Nederland niet uitsluit militairen te sturen. We zitten in een stroomversnelling. Ze krijgen haast. Sieg Rabobank.

  • Niks, mouw opstropen en erin met die handel, ken geen enkele Fransman die niet allergischreageert als je Poetin zegt.
   Kunnen ze alvast een nieuw monument plaatsen naast dat van de Grande Guerre die van de Grande afslachting der bevolking.

 2. We hebben zeker iets grmist, al 2 jaar horen wij hoe armoedig het Russische leger is en hoe geweldig het Oekraïnse leger de Russen verslaan en steeds meer land veroveren. En nu willen ze niet dat Rusland gaat winnen dus Franse troepen ter ondersteuning. Betekend dit openlijk dat zij ons 2 jaar lang bulshit hebben verkocht? ( ik ben wel al 9 jaar wakker)

 3. Laten die natoweffertjes nu eens 40.000 wanna-bee transgendersoldaatjes sturen…..
  De russen hakken die oekinazi,s per week met ruim 6000 doden in de pan.
  Laten de transgenderboys/girls van de navoweffertjes er 10 dagen over doen om in de pan gehakt te worden….Deze nep-napoleonnetje met zijn grootmoedervrouw….wat piept die muis nou?

  • That’s the spirit. Stelletje kankerlijers. Stront van de bovenste plank. Zo hard op hun bek slaan dat ze hem nooit meer kan open doen. Lekker rustig.

 4. Net als in het begin, eerst tegen het sturen van bepaalde wapens, tanks, jets en toch werd het later opgestuurd. En nu staan sommige landen er ook weigerachtig tegen maar je ziet het al gebeuren, het zal uitdraaien op een oorlog. Hopelijk wordt EU/ Nato & USA met de grond gelijk gemaakt. Wij burgers laten dit gebeuren. “Rusland moet zich verantwoorden voor de dood van 2 Fransen die zogezegd humanitaire werk uitvoerden” wat een joke. Rusland moet niets enkel de imperialisten, satanisten op hun lazer geven.

  • Youssef,
   De Palestijnse doden, inmiddels 30.000 als het er niet meer zijn, daar hoeven de zionisten zich niet voor te verantwoorden, gelukkig hebben we Zuid-Afrika en die doet zijn mond open, wat een hypocriete Westerse landen met hun zogenaamde beschavingen, we weten wel beter!

 5. Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha, dus…

  Macron wil Rusland op de knieën dwingen, cq. verslaan. Niet in Rusland maar in Oekraine!

  Je kan het niet verzinnen…

 6. @youssef; wat heerlijk om weer eens een oud-hollandse uitspraak te horen , nl;
  “op hun lazer geven ” mijn idee ; dankjewel . Groeten aan allen !

 7. “Het gaf geen bewijs en “REUTERS” kon de beweringen niet verifiëren.”

  Nee, logisch ; dat Koshere Burootje bespeelt (zoals historisch gebruikelijk) “Beide Velden”.

  De oprichter ervan, Paul von Reuter, werd in Duitsland geboren onder de (koshere) naam Israel Beer Josafat. U weet wel, genoemd naar dat dalletje. Afijn, papalief was een fanatiek rabijntje. In 1865 richtte hij in Londen de Reuters Telegram Company Ltd op : https://www.jewage.org/wiki/en/Article:Paul_Reuter_-_Biography
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Reuters

 8. Heeft die Rotschild marionet niks geleerd van de geschiedenis. Wat Napoleon en .hitler niet gelukt is , gaat ook de terreurorganisatie die NaTO heet en usa bende niet lukken.
  Europa moet en zal voor de derde keer door usa en de marionetten in de westerse regeringen kapot gemaakt worden. De militaire rotzooi industrie is de lachende derde en wie zou daar nou de aandelen van hebben en het dikke dividend opstrijken?
  Drie keer raden! Tuig regeert de wereld!! En dat zelfde tuig zit veilig in hun paleizen en het volk….?? Ach dat gespuis is voor hun alleen maar lastig, op naar de 500.000.000 , die dan hun voeten mogen kussen.
  Wat een walgelijke periode is het toch geworden, alleen om een paar machtgeile psychopaten te bevredigen.

 9. Waarom is Macron ineens de pineut? Hij probeert gewoon de realiteit bespreekbr te maken.
  Jee! Wat een misbaar, van alle kanten, terwijl hij niet de eerste en dus ook niet de enige is die appelleert aan de ultieme escalatie, die al tien jaar in het vat zit.
  Olaf Scholz valt zowat van zijn stoel van schrik. Terwijl zijn voorgangster, Mutti Merkel, één van de hoofdophitsers was van de Putsch van Maidan (2014).
  Ook de Russen doen verbaasd over ‘onvriendelijke landen’ die de veiligheid van Rusland bedreigen.
  Wie bedreigt wie, als het al lang oorlog is, die zich over alle Europese grenzen heen verder zal ontwikkelen?

  Wat gaf Macron feitelijk aan? Als het onherstelbare onomkeerbaar is geworden is letterlijk NIETS meer ondenkbaar.

  • Wat hem in zijn leven als napoleon niet gelukt is, wil hij in dit leven wel succesvol afsluiten.

   zo werkt dat bij incarnaties en daarom heeft hij zich aangesloten bij de satanisten om een in zijn ogen krachtige achterban te hebben

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in