Het Westen wil koste wat kost voorkomen dat de laatste Azov-strijders in Mariupol zich overgeven. Wat is er zo belangrijk aan de Azovstal? Ik heb al verschillende keren gemeld dat er in Rusland gespeculeerd wordt over wie of wat er in de catacomben onder de staalfabriek Azovstal in Mariupol zou kunnen zitten. Het moet iets heel belangrijks zijn, dat de mediale en de politieke hype rond de staalfabriek rechtvaardigt. Waarom dit zo is en hoe hard het Westen probeert te zorgen dat dit iets (of iemand) niet in handen van de Russen valt, zal ik het hier vanwege de voortdurende hype in de Westerse media nog eens uitleggen, schrijft Thomas Röper.

De situatie in Mariupol

Ik was zelf een kleine tien dagen geleden in Mariupol, op dat ogenblik hadden de Russen de stad al grotendeels bevrijd, zoals de inwoners het zeggen. Er werd nog steeds gevochten in het centrum van de stad en er waren individuele nesten van Azov-strijders in woonwijken, maar het grootste deel van de stad was zo ver vrij van gevechten dat wij journalisten ons vrij konden bewegen.

Inmiddels zijn de gevechten in de stad voorbij en hebben ook de Oekraïense strijders op het industrieterrein Illijtsch zich overgegeven. Slechts onder de gigantische staalfabriek Azovstal houden zich nog minstens 1.000 strijders van het neonazistische Azov-regiment schuil. Zij zijn volledig omsingeld en president Poetin heeft het Russische leger verboden de plaats te bestormen, omdat te veel Russische soldaten zouden omkomen bij de gevechten in de ondergrondse catacomben, die ten minste vier ondergrondse bunkerachtige verdiepingen onder de staalfabriek beslaan. De Russische strategie bestaat er nu in de overblijfselen van de Oekraïense strijders die er nog zijn, uit te hongeren.

De burgers in Mariupol verkeren dus niet meer in onmiddellijk gevaar en evacuatie uit de stad is gemakkelijk mogelijk, zij het naar grondgebied dat door de Russen of de Donetskse strijdkrachten gecontroleerd wordt. Maar als het om het blote leven van de mensen gaat, is dat meer dan genoeg en na de evacuatie uit Mariupol kan iedereen die naar Oekraïens grondgebied wil, zeker zijn weg daarheen banen. Degenen die nog wat geld hebben, kunnen zelfs gemakkelijk voor minder dan honderd euro de trein naar Wit-Rusland nemen om over de grens terug te keren naar het westen van Oekraïne.

De paniek die de Westerse media verspreiden over het lot van de burgers in Mariupol, door te melden dat het leven van de burgers in gevaar is door de gevechten of dat de Russen hen verhinderen Mariupol te verlaten, wordt gewoon door niets gerechtvaardigd. Het is verzonnen.

  Waarom China Rusland nodig heeft - Andrei Martyanov legt uit

Zelfs de media zelf bevestigen dit, want zij melden dat de Russen mensen die Mariupol willen verlaten in bussen de stad uitbrengen. Dit heet echter “deportatie” en niet “evacuatie”. Hieruit blijkt hoe de “kwaliteitsmedia” de publieke opinie beïnvloeden met frasen en afleiden van wat de situatie werkelijk is.

Wat ligt er onder de Azovstal?

De vraag die momenteel bijna alle analisten in Rusland bezighoudt, is wat er zo belangrijk kan zijn in de catacomben van Azovstal. Het Oekraïense leger heeft verschillende pogingen ondernomen om met afzonderlijke helikopters de plaats te bereiken om er iets of iemand uit te evacueren. Er zijn geruchten dat er hoge NAVO-officieren vastzitten die zij willen evacueren, opdat zij niet in de handen van de Russen vallen. Er zijn ook berichten dat daar een bio-lab, of althans belangrijke informatie over Amerikaans onderzoek naar bio-wapens, te vinden is.

Er wordt ook gespeculeerd dat daar iets “Frans” te vinden zou zijn, wat de intense pogingen van de Franse president zou verklaren om Poetin om de paar dagen te bellen om over Mariupol te praten. Macron blijft oproepen tot humanitaire corridors vanuit Mariupol naar Oekraïens grondgebied, maar de burgers kunnen Mariupol betrekkelijk gemakkelijk verlaten.

Intussen heeft het Azov-regiment zelfs geëist dat de ingesloten strijders naar het buitenland geëvacueerd worden, wat Rusland natuurlijk onmiddellijk heeft afgewezen. De positie van de Azov-strijders onder de staalfabriek is militair gezien hopeloos, en een Oekraïens offensief om hen daar “uit te halen” is ook uitgesloten. Niettemin weigert Kiev hen zich te laten overgeven en eist hun vrije terugtocht, soms via “humanitaire corridors” en dan zelfs onder internationale waarneming naar het buitenland. Het Westen steunt Kiev bij deze inspanningen naar vermogen, zowel op mediaal als op politiek gebied.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Rusland vermoedt dat er zich onder de strijders iets of iemand bevindt die de Russen onder geen beding in handen mogen krijgen.

De wanhopige pogingen

Donderdag meldde Rusland dat de gevechten rond Mariupol – afgezien van Azovstal – beëindigd waren. Aangezien ik er onlangs zelf geweest ben en journalisten ken die er op dit ogenblik zijn, weet ik dat dit waar is. Het Russische leger brengt humanitaire hulp, men is begonnen met de wederopbouw van de infrastructuur en de opruimwerkzaamheden zijn begonnen.

  Een zware maand voor buitenlandse huurlingen in Oekraïne

De mensen in het Westen weten dat ook, maar toch heeft de Franse president ook donderdag weer geëist:

“De situatie in Mariupol wordt steeds slechter. Tienduizenden burgers zitten in de val. Ik roep Rusland nogmaals op het internationaal humanitair recht te eerbiedigen, de inwoners toe te staan de stad te verlaten en de levering van humanitaire hulp toe te staan.”

Macron weet heel goed dat Rusland humanitaire hulp levert, ik ben zelf op verschillende distributiepunten geweest. En Macron weet ook dat de mensen daar niet meer “in de val zitten” zitten, maar dat er zelfs bussen klaar staan om degenen die dat willen uit de stad te halen. De verklaring van Macron was uitsluitend bedoeld voor het wereldpubliek, dat dit alles niet weet; deze verklaring had niets met de waarheid te maken.

Dit is om internationale druk op Rusland op te bouwen, want het gaat Macron niet om de burgers in Mariupol, maar om de evacuatie van de strijders van Azovstal. Maar waarom?

Plotseling zijn er burgers in Azovstal

In de afgelopen weken is er nooit sprake geweest van burgers die zich in de omheining van Azovstal bevonden. Sinds een paar dagen brengt Kiev plotseling berichten naar buiten dat er daar 1.000 burgers zijn.

De berichten over burgers in de staalfabriek zijn ook bedoeld om de publieke druk op Rusland op te voeren. Dat het daar om gaat, blijkt zelfs uit de berichten in de Duitse media, want ook daar is gemeld dat Rusland herhaaldelijk een staakt-het-vuren heeft afgekondigd, zodat al degenen die de staalfabriek willen verlaten zich kunnen overgeven en in krijgsgevangenschap kunnen gaan.

De Duitse media noemen dit echter een “Russisch ultimatum”, wat natuurlijk akelig klinkt. En omdat tot nu toe nog geen enkele Azov-strijder het aanvaard heeft en in krijgsgevangenschap de staalfabriek verlaten heeft, verzinnen de Duitse media er de sage van de helden van Mariupol bij.

Dit klinkt heroïsch, maar wie erover nadenkt zal de vergissing opmerken: als er werkelijk 1000 burgers onder de staalfabriek waren en de Azov-strijders, Oekraïne en het Westen zich zo’n zorgen maakten over die burgers, waarom komt er dan geen enkele burger uit de staalfabriek tijdens de staakt-het-vurenperiodes? Er zijn daar zogenaamd gezinnen met kleine kinderen – willen die ouders vrijwillig een heldendood sterven samen met hun kleine kinderen in plaats van de staalfabriek te verlaten?

  Het einde van de Kabinetsoorlog - Poetin en Moltke worstelen met de limieten

Of bestaan die burgers niet eens en is de hele zaak gewoon weer een leugen uit de Kievse propagandakeuken? Of bestaan de burgers echt, maar laten de Azov-strijders hen niet gaan, maar gebruiken ze hen als menselijk schild, net zoals ze wekenlang in Mariupol hebben gedaan? En nee, dit is geen Russische propaganda, zelfs Der Spiegel heeft dit bevestigd – zij het met een omweg.

Dus rijst weer de vraag waarom al die sprookjes verzonnen worden. Wie of wat is er onder Azovstal dat deze inspanning waard is?

Kiev dreigt met raketaanvallen op burgers

Kiev – en vooral het Azov-regiment – maakt zich helemaal geen zorgen om de burgers. Dit werd bevestigd door Andrei Biletsky, de stichter van het Azov-regiment, op de Oekraïense televisie, toen hij dreigde ballistische raketten af te vuren op burgers in Mariupol.

In Mariupol wonen etnische Russen voor wie 9 mei, de Dag van de Overwinning op nazi-Duitsland, een van de belangrijkste feestdagen van het jaar is. In het Oekraïne van na de Maidan, dat gedomineerd wordt door neonazistische regeerders, zijn deze vieringen de facto verboden. In Mariupol heeft men aangekondigd dat deze vieringen ook dit jaar weer zullen plaatsvinden, ondanks de situatie in de stad.

Biletsky vindt dit absoluutl niet goed en hij waarschuwde op de Oekraïense televisie om niet aan de festiviteiten deel te nemen, omdat de Oekraïense eenheden nog raketten hadden, bijvoorbeeld de Totschka U ballistische raketten, die verboden clustermunitie afvuren. Biletsky heeft gedreigd dergelijke raketten af te vuren op de feestelijkheden in Mariupol, wat – als het lukt – honderden burgerslachtoffers zou veroorzaken. Letterlijk, zei hij:

“Oekraïense lange-afstandsraketten zoals Tochka-U hebben dit gebied soms binnen schootsafstand. Daarom zou ik het niet wagen om “Onsterfelijke Regimenten” en dergelijke activiteiten uit te voeren.”

Natuurlijk wordt dit in het Westen niet gemeld, want dan zou het Westerse publiek vragen kunnen stellen over wat voor regime het Westen in Oekraïne steunt met wapens en vele miljarden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Meer dan 1.000 Oekraïense mariniers geven zich over in MariupolVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelGeorge Soros: “Wat in Oekraïne gebeurt, is mijn beste project”
Volgend artikel“Operatie Thermostaat”: Energie rantsoenering en het draaipunt van Oekraïne naar het klimaat
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Het is wellicht overbodig te melden maar als je ratten uit een riool wil halen pomp je het riool vol met STIKSTOF gas. De azov krijgt adem moeilijkheden naarmate de concentratie groter wordt. Willen ze in leven blijven kan men zich ongewapend overgeven Mocht men belangrijke bewijzen willen vernietigen door die te verbranden dan werkt dat niet met het hogere percentage stikstofgas. Het weer bruikbaar maken achteraf is simpel door er een tijd lang lucht doorheen te blazen. En de infra structuur blijft behouden

  • This is only a good idea if you are 100% certain that there are no hostages such as children, and innoceet civilians being used as human shields. At this stage it is almost certainly guaranteed. With rumours of human trafficking in Ukraine how do you know the catacombs under the steel mill is not full of innocent human captives?
   Many rumours of us-funded human trafficking in ukraine, let’s not pretend we don’t know about the human breeding mills and adenochrome also. It is not impossible.

 2. Ja wat zit daar verborgen? Waar zou Macron zich zo’n zorgen over maken… Het is maar afwachten tot die ratten zijn omgekomen van de dorst. Maar wie weet zit er wel een deur naar de “holle aarde” en zijn ze aan het feesten daarbinnen. (grappie!) Kan nu heel goed zijn dat ze de aandacht willen afleiden en binnenkort dus met een nep aanval komen om Rusland er van te beschuldigen? Om zodoende zelf de Azovstal binnen te trekken. Ik hoop van niet. Goed relaas van deze journalist. Zijn andere stukken zijn ook goed.

 3. Het Azov-regiment heeft een vreemde en onhandige poging gedaan om een “humanitaire corridor” voor zichzelf veilig te stellen. Op 23 april werd een video verspreid waarop te zien is hoe burgers, waaronder kinderen, worden vastgehouden in de catacomben van de Azovstal-fabriek. Een aanzienlijk deel van de burgers zijn familieleden van Azov-strijders, anderen zijn werknemers van de fabriek en bewoners van aangrenzende huizen die gedwongen of misleid werden om de catacomben in te gaan.

  https://southfront-org.translate.goog/azov-regiment-showed-civilians-held-as-hostages-at-azovstal/?_x_tr_sl=ru&_x_tr_tl=nl&_x_tr_hl=nl?sl%3Dauto

 4. Mogelijk ligt het Ukrainse goud daar opgeslagen,
  Mogelijk liggen daar voorraden biologische wapens voor een nieuwe epidemie

 5. Opmerkelijk de leugens van de NOS en de Telegraaf gezien het bovenstaande verhaal. Zijn ze in paniek, dat kan niet anders er lig iets waar mee ze totaal door de mand vallen .Russen moet wel opletten een bevrijdingspoging zullen ze wagen van buitenaf

 6. Zitten daar kinderen gevangen die daar misbruikt worden en dat al jaren lang en dat van hun bloed drugs worden gemaakt? En verzin maar wat,,. Je hoort de laatste jaren zovaak vreemde dingen. Maar er is daar inderdaad iets vreemds aan de hand.

 7. Het zal niet lang meer duren, of de ratten komen eruit.
  Maar als de Ryssen de gangen willen inspecteren: wel slim om Oekraiense soldaten voorop te laten lopen; boobytraps en zo.

  Maar nu zal de Azov echt wel bewijs matereaal vernietigen.Als er Nato zit, zullen die wel de pijp uitgaan en in Oekraiense uniformen worden gehesen….
  —————
  Het hebben van bunkers of schuilkelders is gewoon in Oostblok.
  In Roemenie: als de fabriek meer dan 160 verkante meter is, ben je verplicht een schuilkelder te hebben….

 8. De Amerikanen hebben niet alleen hun biowapens geëxporteerd naar Oekraïne, maar ook hun technologie voor elektronische mind control. Deze technologie wordt bewaakt door de elite van de elitetroepen. De meesten die over dit onderwerp schrijven beweren dat er gebruik wordt gemaakt van een supercomputer met kunstmatige intelligentie. Voor elk idee vormen je hersenen een combinatie van 22 golven, waarvan er 14 onafhankelijk zijn. Ze noemen dat een cluster. Bijvoorbeeld als je aan een appel denkt, dan vorm je een bepaalde combinatie. Het netwerk voor draadloze telefonie registreert deze clusters. Ze worden dan bewaard in een databank. Bijvoorbeeld, als je naar TV kijkt, heb je een constante stroom van ideeën, maak je een constante stroom van clusters, die gewoon in de databank gaan. Dus hoe meer ideeën, hoe meer de databank op punt wordt gesteld. Zo worden ieders clusters verzameld in de databank. De kunstmatige intelligentie heeft toegang tot die databank en kan nu via de mobiele telefonie een signaal naar jou uitzenden, zodat je hersenen zich aanpassen en bijvoorbeeld die cluster voor appel gaan aannemen, waardoor je aan een appel gaat denken. Het is alsof ze naar je verstand bellen. De bunkers onder Azovstal zijn nu een ideale plek om die technologie onder te brengen. Volgens mij zit daar de nieuwste Amerikaanse technologie, en willen de Russen die hebben. Dan hebben ze meteen ook controle over alle Oekraïners. Dat verklaart misschien ook waarom de Russen het elektriciteitsnetwerk en het telefonienetwerk niet hebben platgegooid. Ze willen het hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in