De Azot fabriek

Op 25 juni hebben door Rusland geleide troepen de controle opgeëist over de stad Severodonetsk, met inbegrip van de industriezone van de Azot fabriek. De hele linkeroever van de rivier Severski Donets binnen de grenzen van de Volksrepubliek Luhansk staat onder controle van de Volksmilitie van de LPR, bericht Southfront.org.

Het Russische Ministerie van Defensie heeft in zijn dagelijkse briefing bevestigd dat de Volksmilitie van de Volksrepubliek Luhansk, met steun van de strijdkrachten van de Russische Federatie onder bevel van legergeneraal S.V. Surovikin, de stad Severodonetsk volledig heeft bevrijd. Ook de steden Borovskoye, Voronovo en Sirotino zijn volledig onder controle van de door Rusland geleide strijdkrachten.

“De poging van de vijand om van de industriezone van de Severodonetsk Azot fabriek een brandhaard van verzet te maken, is verijdeld. Het grondgebied van de fabriek wordt gecontroleerd door de eenheden van de LPR” – zo luidt het rapport van het Russische MvD.

Klik voor groot

Op dezelfde dag erkende de Generale Staf van de Oekraïense strijdkrachten officieel het verlies van Severodonetsk, Voronovo, Borovskoe en Sirotino.

Eerder op 25 juni bevestigde de Oekraïense burgemeester van Severodonetsk dat de Oekraïense troepen zich terugtrokken uit hun militaire stellingen in de stad, alleen burgers bleven achter in de Azot-fabriek.

Zoals gebruikelijk werd de Oekraïense terugtocht omschreven als een “verplaatsing naar beter uitgeruste stellingen”. Burgemeester Alexander Stryuk zei dat de Russische troepen er niet in geslaagd waren de Oekraïense militairen te omsingelen.

Op zijn beurt zei het hoofd van Tsjetsjenië Ramzan Kadyrov dat 800 burgers de Azot fabriek hebben verlaten en dat die onder de controle van Rusland is gekomen. Alle burgers verlieten dus de schuilkelders.

  Artillerie, luchtmacht, nog eens artillerie: Russische strijdkrachten gebruiken eenvoudige en doeltreffende tactieken tijdens de bestormingsoperaties in Avdiivka en Marinka

Russische militaire verslaggevers deelden beelden uit van de Azot schuilkelders in Severodonetsk, waar de AFU-militanten burgers vasthielden. Mensen worden in kleine groepjes (10-20 mensen) uit de kelders van de fabriek geëvacueerd. Onder de evacués bevinden zich kinderen en bejaarden. Te oordelen naar de beelden die ’s morgens gepubliceerd zijn, ging het schieten op het grondgebied van de centrale door tijdens de evacuatie.

Burgers uit de Azot fabriek worden overgebracht naar het dorp Melovoe, dat vlak bij de Russische grens ligt.

In een interview beschreven twee vrouwen de omstandigheden waarin zij leefden en bevestigden dat de Oekraïense militairen hen niet van het grondgebied van de centrale lieten vertrekken.

Vrouw 1: Onze schuilkelder is gedeformeerd en het is erg gevaarlijk om daar te blijven. Er waren kinderen.

Vrouw 2: Zes maanden oud.

Vrouw 1: Nee.

Vrouw 2: Ja, hoe oud is Artemka!

Vrouw 1: Nou, ja, alleen.

Vrouw 2: Het afdak was kapot, versplinterd. En telkens was er bam bam bam.

Vrouw 1: Wij legden de situatie uit (aan de Oekraïense soldaten). De hoofdzaak. Er zijn daar ongeveer 15 minderjarigen. Van 8 jaar en ouder. Ze hebben diarree, koorts tot 40, ze braken.

Vrouw 2: De Oekraïense militairen hebben geen kinderen naar buiten gelaten. Zij zeggen: “als jullie naar de stad gaan, schieten wij”. Toen wij naar buiten kwamen, begon het schieten al.

Vrouw 1: Wij weten niet hoe het is afgelopen. Wij zijn daar weggegaan.

Verslaggever: Hoe bent u er in geslaagd daar weg te komen?

Vrouw 2: Op eigen risico, met onze voeten.

  De komische staatsgreep van Volodymyr Zelensky zal de ontrafeling van Oekraïne en de wereld betekenen

Vrouw 1: Om eerlijk te zijn, ik heb drie dagen niet geslapen en ben naar buiten gegaan. We wisten niet of we daar zouden wegkomen of niet. Ik bad het Onze Vader en vroeg alle doden om hulp.

Gevechten in de buitenwijken van Lisichansk:

Volgens de eerste berichten uit de frontlinies zijn strijdkrachten van de LPR en de Russische Federatie op 25 juni de stad Lisitsjansk binnengetrokken. In de stad waren gevechten aan de gang.

Russische troepen maakten daar een groot aantal trofeeën buit, waaronder granaatwerpers van Zweedse en Duitse makelij, machinegeweren van Belgische en Amerikaanse makelij, en andere infanteriewapens. Verscheidene pantservoertuigen eenheden werden kapotgeschoten, waaronder een BMP van Oekraïense strijdkrachten, waarop een groep Oekraïense militairen aan de ketel probeerde te ontsnappen.

De LPR en de Russische Federatie hebben de controle over een mijn in Lisitsjansk en een van de fabrieken overgenomen, aldus de vertegenwoordiger van de LPR Volksmilitie Andrej Marochko. De weg Lisitsjans-Artemovsk (Bakhmut) is onder vuur genomen door de Russische artillerie.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Ruslands leger, ooit krakkemikkig, is modern en dodelijkVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDuitsland wordt mogelijk gedwongen alle industrieën te sluiten – Duitse minister overtuigd dat dit offers zijn die de Duitsers bereid zijn te brengen om Rusland te straffen voor zijn invasie in Oekraïne
Volgend artikelHet nieuws over de COVID-19 vaccins wordt steeds slechter
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Uiteindelijk zijn alleen maar verliezers maar dat betreft dan het gewone volk de elite en rijken zullen weg zijn naar een veilige plek en het volk zal zich onderling afmaken en zij kijken uit hun schuil adres toe wat het volk door moet maken maar daar geilt dat elite kut volk op en tijdens de goed gedekte tafel aan overbodig eten genieten zei ervan hoe het volk ligt de creperen maar zullen straks als grote helden terug keren en met vlaggen en wimpers onthaald worden om verder te gaan waar ze mee gestopt waren hun zakken te vullen en de helden de zijn . Met dank aan onze Koning de graaier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in