Hongarije staat mensen niet toe om juridisch van geslacht te veranderen. De links-liberale Amnestie betreurt dit en beweert dat het besluit van Hongarije het land terug laat gaan naar de Middeleeuwen.

Het Hongaarse parlement heeft dinsdag met een grote meerderheid van de stemmen besloten de mensen niet toe te staan hun geslacht juridisch te veranderen. Amnesty, het Europees Parlement en de Europese commissaris voor de mensenrechten bekritiseren Hongarije nu voor hun democratische beslissing. Zij beweren dat de Hongaarse wet in strijd is met de grondwet. De Hongaarse regering heeft in een e-mail aan CNN verklaard dat de wet de mensen niet belet om te leven zoals ze willen. Hongarije staat momenteel toe dat echtparen van hetzelfde geslacht een partnerschap aangaan, maar ze mogen niet trouwen in de traditionele zin van het woord.

Het Hongarije parlement heeft op 5 mei gestemd voor verwerping van het Verdrag van Istanboel van de Raad van Europa inzake geweld tegen vrouwen. De reden waarom Hongarije de conventie heeft weggestemd was dat de auteurs het woord “gender” hadden geschreven, wat “sociaal geconstrueerde rollen, gedragingen, activiteiten en eigenschappen betekende die een bepaalde samenleving geschikt acht voor vrouwen en mannen”. Volgens de Hongaarse grondwet zijn er slechts twee biologische geslachten. Dat betekent dat de Conventie in strijd is met de Hongaarse grondwet.

De auteurs van de Conventie proberen ook het concept van asiel te verbreden, aangezien elk land dat de Conventie heeft geratificeerd zich ertoe verplicht om asiel te verlenen aan vrouwen die het slachtoffer zijn geworden van geweld. Het zou in feite betekenen dat moslimvrouwen asiel kunnen aanvragen, en krijgen, omdat het heilige boek van de moslims de koran de man het recht geeft om zijn vrouw te slaan.

Hongarije’s antwoord op EU-vonnis: Sloopt het asielrecht

Orbán dwingt banken en grote bedrijven winst af te dragen aan crisisfonds voor Hongaarse gezinnen

1 REACTIE

  1. Nee hoor; terug naar normaliteit.
    Je bent maar als EEN geslacht geboren; en dat is een onveranderlijke selectie uit twee mogelijkheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here