Orbán: EU probeerde Corona te gebruiken om ons te “chanteren”

1
737
© EEP (CC BY 2.0)

De Hongaarse premier Viktor Orbán beschrijft de onderhandelingen over het zogeheten herstelpakket van de EU als een overwinning voor Hongarije en Polen tegen een “internationale aanval door liberale krachten”. Maar de oorlog is niet gewonnen, wijst hij erop.

De enorme bijdrage van de EU aan het herstel van de Europese economie heeft zowel winnaars als verliezers opgeleverd.

Nederland wordt beschouwd als een van de verliezers, aangezien de Nederlandse belastingbetalers nu gedwongen zijn om andere, slecht beheerde lidstaten te redden.

Hongarije en Polen zien zichzelf als grote winnaars, maar niet alleen vanuit economisch oogpunt.

Volgens de Hongaarse premier Viktor Orbán probeerden de door immigratie geteisterde landen in West-Europa de onderhandelingen te gebruiken om de politieke richting van Polen en Hongarije te veranderen.

Het geld zou worden gekoppeld aan “politieke voorwaarden”, bericht Hungary Today.

“We zijn erin geslaagd om een internationale aanval van liberale krachten terug te dringen”, zegt Orbán in Kossuth Radio.

Dergelijke eisen kwamen onder andere van Rutte die eiste dat Polen en Hongarije de “beginselen van de rechtsstaat” zouden handhaven.

De links-liberale partijen protesteren tegen het feit dat de uiteindelijke overeenkomst “verwaterd” werd.

Volgens Viktor Orbán was dit een “financieel mechanisme” dat de EU-landen zouden gebruiken om “Hongarije en Polen te chanteren”.

“Het waren immigratielanden die ons haten omdat we hun immigratiebeleid niet accepteren en omdat we in plaats daarvan de immigratie tegenhouden”, zegt hij, en beweert dat deze politici worden gecontroleerd door de linkse miljardair George Soros.

Maar Polen en Hongarije hebben alleen “de strijd gewonnen, niet de oorlog”, legt Orbán uit.

Anti-Lockdown protesten in heel Europa

Volgens de Hongaarse leider is er momenteel een conflict tussen twee tegenstrijdige visies in de EU over hoe het Europa van de toekomst eruit zou moeten zien, waarbij links-liberale regeringen in West-Europa het christelijke erfgoed willen vernietigen en Europeanen met buitenlandse volkeren willen vermengen.

Zo gaan we niet te werk. We willen veiligheid, we willen geen terrorisme en we willen ons niet aanpassen aan immigranten.

Volgens Orbán zal deze culturele oorlog nog tientallen jaren duren.

Hoe George Soros probeerde en faalde om Hongarije te straffen tijdens de Coronavirus crisis

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here