Hongarije trekt nu het recht in om aan de grens asiel aan te vragen. Dit als antwoord op een EU-uitspraak die het land dwingt zijn transitzones aan de Servische grens te sluiten. Wie voortaan asiel wil aanvragen, moet dat doen bij consulaten in andere landen, wat volgens verschillende media in de praktijk een einde maakt aan de immigratie.

Foto: Barrière op Hongaars-Servische grens © Délmagyarország/Schmidt Andrea / Wikimedia (CC BY-SA 3.0)

Het Europese Hof van Justitie heeft besloten dat Hongarije zijn immigratiebarakken aan de Servische grens moet sluiten. De zogenaamde transitzones, die sinds 2015 bestaan, hebben het land beschermd tegen massale immigratie, maar volgens de rechtbank zijn ze illegaal.

De ongeveer 300 immigranten, die bijna allemaal uit het Midden-Oosten komen, zijn daarom naar zogeheten opvangcentra voor vluchtelingen verplaatst.

De Hongaarse regering is het niet eens met de uitspraak, we beschouwen het als een risico voor de Europese veiligheid, maar als EU-lidstaat zullen we alle uitspraken van de rechtbank respecteren, zegt de stafchef van de Hongaarse premier Viktor Orbán, Gergely Gulyas, schrijft Reuters.

Maar de beslissing van het Europese Hof van Justitie was geen langdurige overwinning voor asielactivisten. Dit betekent namelijk niet dat Hongarije voortaan immigratie zal accepteren. In plaats daarvan wordt nu een ander systeem ingevoerd, wat betekent dat alle toekomstige asielaanvragen moeten worden ingediend bij consulaten in de buurlanden. Daardoor kan het in principe onmogelijk zijn om asiel te krijgen, omdat alle buurlanden van Hongarije veilig zijn en zogenaamde vluchtelingen in het eerste veilige land asiel moeten aanvragen. Volgens Reuters zijn de nieuwe regels een “effectieve” manier om toekomstige asielzoekers tegen te houden.

  BLM monument heeft de eerste dag in Boedapest niet overleefd - "Een anti-Europees en anti-blank symbool"

Volgens Exact24 sluit de regering van Orbán hiermee alle grensovergangen af, waardoor de mogelijkheid om asiel aan de grens aan te vragen verloren gaat. Aangezien de aanvragen nu moeten worden ingediend in landen die als veilig worden beschouwd, moet asiel “volgens de wet” worden geweigerd, zo gaat de krant verder.

De woordvoerder van het Helsinki-comité, Zsolt Zadori, merkt in Reuters op dat de ongeveer 300 immigranten in de transitzones het nu beter hebben, maar dat het voor de toekomstige asielzoekers veel slechter zal worden, omdat ze “bijna geen bescherming van Hongarije kunnen verwachten”. De consulaten kunnen asielaanvragen weigeren, zonder dat iemand die een aanvraag indient toegang krijgt tot het grondgebied van het land.

Studie: Bijna elke 4e rechter bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens is nauw verbonden met Soros

Vorig artikelTurken bezetten Grieks grondgebied in Evros
Volgend artikelKlimaathysterie wordt aangeduid als onwetenschappelijk en gevaarlijk voor de wereld: “Kan verwoestende gevolgen hebben”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Ik denk dat dit besluit niet ten nadele hoeft te zijn van Hongarije. De grensbewaking gaat gewoon door zoals ze het gewend zijn. Met dit besluit hoeven ze voortaan geen honderden mensen te onderhouden en medische hulp te bieden, maar ze hoeven vooral tegen al het kritiek van de Soros lakeien niet meer te vechten die op de lopende band het land aanvielen, omdat volgens hun mening werden de asielzoekers ten onrechte vastgehouden. Vastgehouden waren ze nooit, want zij waren ten alle tijde vrij om weer terug te gaan naar Servië, mochten ze de wachttijd tijdens het nachecken te lang vinden.

 2. Hongarije heeft gewonnen met iets wat ik al in 2010 in de opinie’s van de VK schreef. Alleen in consulaten en ambassades –en volledig op eigen kosten–assiel vragen. geen beroepsmogelijkheid; geen aanvragen uit veilige landen in behandeling nemen.

  probleem opgelost.

  Orban meer hersens dan de idioten van Brussel; niet dat daar veel voor nodig is….

 3. Hoezo aanvragen, dat men daar nog op reageert, laten staan aan de andere kant, niet moeilijk toch, halten sie, du bist tod.

 4. Moeten ze in Nederland ook doen, Zelf uitmaken wie hier mag blijven, en al die gelukzoekers die van ons geld profiteren terug sturen.

 5. De mooie hiervan is, dat met het EU vonnis hebben ze ook de kleine poort gesloten, terwijl ze op uit zijn
  dat zo veel mogelijk illegalen Europa binnen marcheren en éénmaal binnen, zonder hinder, zonder enige controle in heel Europa zich vrij kunnen bewegen. Straks gaan ze natuurlijk eisen dat Hongarije het hekwerk
  gaat slopen.

 6. Sta volledig achter de visie van Orban.
  Het gaat nu al decennia lang door met de instroom van iedereen, welke maar naar de EU wil.
  Uiteraard goede mensen maar ook crimineel rapalje wat hier komt om te luieren zijn hand op te houden en ons hun maffe ideologie op te dringen. Voorst waren we ten tijde van Kon. Juliana al overbevolkt.
  Nu zijn er nog is veel meer in aantocht en het zal nog vele malen erger worden, het gaat maar door.
  Onze kinderen mogen ruim tien jaar wachten voor een woning, welke aan asiel/ handophouders zgn (statushouders) direct gegeven wordt, plus uitkering, gratis zorg enz enz.
  Dus Orban heeft voor 100% gelijk dat hij deze destructieve zaken weigert.
  Er zal gerust een verborgen agenda achter zitten, want zo werkt deze EU in Brussel.
  En Nederland vindt dat interessant en hobbelt achter de Brusselse elite aan.
  Staat formeel en is aantrekkelijk in de toekomst.

 7. Ik sta volledig achter de visie en opvattingen én de praktijk van Mr. Orban en Fidesz!!!!
  Weg met de frauduleuze asielzoekers!!! Alleen al van dat laatste woord krijg je de kriebels: zij ZOEKEN werkelijk naar asiel, in elk land, totdat ze er een gevonden hebben en dan kan het grote profiteren beginnen!!!!! En het terroriseren van de autochtone bevolking kan beginnen, zie Zweden!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in