Het lockdown paradigma stort in elkaar

1

De lockdown-maatregelen in de VS zijn vanaf het begin scherp bekritiseerd. Intussen gaan steeds meer staten in de VS open, en zij blijken het niet slechter te doen dan de staten die in lockdown zijn. De Amerikaanse auteur Jeffrey A. Tucker zegt dat het lockdown paradigma is mislukt.

Is het lockdown paradigma aan het instorten in de Verenigde Staten? Volgens de Amerikaanse econoom Jeffrey A. Tucker is dat precies wat er gebeurt, bericht de.rt.com.

Het heeft veel langer geduurd dan nodig was, maar het lijkt eindelijk te gebeuren: Het lockdown paradigma stort in elkaar. De tekenen zijn overal om ons heen.

Tucker benadrukt enkele zeer kritische feiten in zijn artikel van 19 april voor het American Institute for Economic Research (AIER). Zo heeft de Democratische gouverneur van New York, Andrew Cuomo – ooit door velen beschouwd als een soort held in de aanpak van de Covid-19 pandemie – de laatste tijd veel steun verloren. Zijn goedkeuringscijfers zijn gedaald van 71 procent naar 38 procent. Bovendien gaan er steeds meer stemmen op om Cuomo te laten aftreden. Tegelijkertijd blijkt uit opiniepeilingen dat de Republikeinse gouverneur van Florida en tegenstander Ron DeSantis in de toekomst meer invloed zal hebben in de Republikeinse partij.

Deze opmerkelijke speling van het lot is te danken aan het besef dat de lockdowns een rampzalig beleid waren. DeSantis en zijn running mate Kristi Noem (de Republikeinse gouverneur van South Dakota) zijn de eersten die onverbloemd de waarheid spreken. Hun eerlijkheid heeft hen beide geloofwaardig gemaakt, zegt Tucker.

Tijdens een recente hoorzitting in het Amerikaanse Congres eiste de Republikeinse afgevaardigde van Ohio, James Jordan, van Dr. Anthony Fauci dat hij uitlegde waarom in Michigan, dat lockdownl zit, de ziekte erger uitbreekt dan in het naburige Wisconsin, dat al lang volledig open is. Tucker wijst erop:

Dr. Fauci deed alsof hij de vraag niet hoorde, de kaart niet kon zien, en deed alsof hij de vraag niet begreep. Uiteindelijk zat hij daar maar in stilte na een paar banaliteiten over handhavingsverschillen.

Voor hen die blijven volhouden dat maatregelen tot lockdown nodig zijn, vormt de staat Texas een probleem. Texas is al zes weken volledig open zonder Covid-19 beperkingen. Het totale aantal gevallen, evenals het aantal sterfgevallen, is in Texas in deze periode drastisch gedaald. Tucker geeft het volgende commentaar:

Dr. Fauci heeft geen antwoord betreffende Texas. Of vergelijk gesloten Californië met open Florida: vergelijkbare sterftecijfers. We hebben in de VS een heleboel ervaring die vergelijkingen tussen open en gesloten en ziekte-uitkomsten mogelijk maakt. Er is geen correlatie. Men zou ook kunnen kijken naar Taiwan, dat een bevolking heeft van 23,5 miljoen en geen strenge maatregelen heeft genomen. Tot nu toe zijn er in Taiwan in totaal elf sterfgevallen als gevolg van Covid-19. Zweden, dat open bleef, heeft het beter gedaan dan de meeste andere Europese landen.

Het probleem is volgens Tucker dat het opleggen van, of het ontbreken van, lockdowns tegen het virus helemaal niet lijkt te correleren met het ziekteverloop. Het AIER heeft 33 casestudies uit de hele wereld bijeengebracht om dit te bewijzen. Tucker zegt:

Waarom zou dit van belang zijn? Omdat de “wetenschappers” die lockdowns aanraadden zeer nauwkeurig en puntig beweerden dat zij de manier hadden gevonden om het virus onder controle te krijgen en de negatieve gevolgen te minimaliseren. We weten dat de lockdowns veel bijkomende schade hebben veroorzaakt. Wat we niet zien is een correlatie tussen de lockdowns en de gevolgen voor de ziekte. Dit is verwoestend omdat de wetenschappers die de lockdowns hebben doorgedrukt, specifieke en falsifieerbare voorspellingen hadden gedaan. Dit was waarschijnlijk hun grootste fout. Door dit te doen, stelden zij een test van hun theorie op. Hun theorie is mislukt, aldus Tucker.

Van zijn kant heeft Dr. Fauci begin april in een interview met de Amerikaanse nieuwszender MSNBC getracht de dalende infectiecijfers en de dalende sterftecijfers in open Amerikaanse staten te verklaren. Gevraagd naar uitleg over Amerikaanse staten als Texas, zei Fauci:

Ik ben niet helemaal zeker. Het kan zijn dat ze open zijn. Vaak moet je een paar weken wachten voor je het effect ziet van wat je doet.

 

Bill Gates’ zieke geest: “We willen niet veel herstellende mensen” – de reden achter de lockdowns

  VS: wil 74 miljoen mensen tot terroristen bestempelen
Vorig artikelNiet alleen bloedstolsels – Europees Geneesmiddelenbureau “beoordeelt meldingen” AstraZeneca prik in verband met zeldzame immuunaandoening
Volgend artikel“Shedding” en zelfverspreidende ‘vaccins’
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Lockdowns are useless, it just delays the virus from spreading. Fact, IFR 0,15% (Probably lower) Face masks are useless, PCR Tests are unreliable and therefore useless, Social distancing is useless. In short, everything done so far was unnecessary and a crime against humanity! It’s time to bring those responsible to court and end this madness!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in