Het Franse gepeupel rijst op en gooit zijn boeien naar de politie

0
1327

Stel je voor, Franse gemaskerde sukkels worden letterlijk in hun huizen opgesloten en hun economie stort volledig ineen… en ze gaan dan naar buiten om te protesteren en brand te stichten om tegen een soort esoterische Black Lives Matter nonsens te demonstreren.

“De Franse politie heeft traangas afgevuurd op demonstranten die zich in Parijs tegen een wetsvoorstel verzetten dat het een strafbaar feit zou maken om te filmen of foto’s te nemen van politieagenten met kwade bedoelingen.

De confrontatie begonnen nadat sommigen in de menigte stenen en vuurwerk naar de politie hadden gegooid. Auto’s en een krantenkiosk werden in brand gestoken en tientallen werden gearresteerd”, meldt BBC News.

“Opposanten zeggen dat het wetsvoorstel de persvrijheid om politiegeweld te documenteren ondermijnt.

Maar de regering zegt dat het zal helpen om agenten te beschermen tegen online misbruik.

Op zaterdag werden er ook demonstraties gehouden in Bordeaux, Lille, Montpellier, Nantes en andere steden in heel Frankrijk”.

“Eerder deze week kwamen er beelden tevoorschijn van drie blanke politieagenten die een zwarte muziekproducent racistisch mishandelden en sloegen (hier).

De beelden, waarop Michel Zecler wordt geschopt en geslagen in zijn Parijse studio, hebben de natie geschokt.

President Emmanuel Macron beschreef het incident als “onaanvaardbaar” en “beschamend” en eiste snelle regeringsvoorstellen om het vertrouwen tussen de politie en de burgers te herstellen”.

Hoe omschreven ze ook alweer de Amerikaanse gemaskerde sukkels die naar buiten gingen om branden te stichten en auto’s omver te werpen in de naam van zwarten?

Frankrijk stevent af op burgeroorlog, zegt grondwetgeleerde

De acties van de regering zijn zo overduidelijk alleen maar het omleiden van de ontevredenheid naar domme doodlopende wegen.

Frankrijk: 50 Tsjetsjenen bestormen het opvangcentrum voor migranten en vallen ‘Afrikaanse rivalen’ aan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here