Een schokkende video die laat zien hoe de Franse politie een man in elkaar slaat omdat hij geen mondkapje draagt, toont de ijzeren vuist aanpak van de autoriteiten om regelgeving te handhaven en protesten te onderdrukken. Zal dit de nieuwe norm zijn als de pandemie voorbij is?

In Parijs werd een jonge, zwarte muziekproducent die zijn studio verliet zonder een mondkapje te dragen, besprongen door drie politieagenten, die hem terug in zijn studio duwden waar ze hem vijf minuten lang schopten en met een wapenstok sloegen voordat hij hen met behulp van vrienden de deur uit wist te werken, meldt RT.

Dat schrikte het trio echter niet af, want eenmaal buiten ze gooiden traangasgranaten door het raam om hun prooi uit zijn beschutting te verjagen zodat hij gearresteerd kon worden.

De jongeman, die alleen als Michel wordt geïdentificeerd, werd later vrijgelaten zonder aanklacht of zonder de boete van 135 euro te moeten betalen voor het niet naleven van de regels voor mondkapjes in Parijs. De drie betrokken politieagenten zijn geschorst nadat bleek dat het hele gebeuren op een studiovideocamera was vastgelegd

En hoewel het juist zou zijn om vermoedens over racisme rond deze aanval te hebben, is het nog verontrustender om te kijken naar wat deze onverklaarbare geweldsuitbarsting van wetshandhavers heeft veroorzaakt. De politieagenten waren niet op zoek naar een terrorist, een bankovervaller of een voortvluchtige crimineel. Het ging allemaal om het niet dragen van een mondkapje. Dit is waar we nu zijn beland.

En het is niet alleen in Frankrijk. In Berlijn spoot de politie vorige week waterkanonnen en pepperspray op op een menigte mensen, waaronder kinderen, die protesteerden tegen de Coronamaatregelen in Duitsland. In de nasleep daarvan rechtvaardigde de politie de actie door te zeggen dat de mensen weigerden mondkapjes te dragen. Dus belaag je ze dan met waterkanonnen en pepperspray?

Dit is niet normaal meer! Coronapolitie stort zich op bejaarde vrouw en voert haar in tranen en handboeien af

Dit soort gedrag zal ongetwijfeld overal ter wereld worden herhaald bij protesten tegen de Coronarestricties, waar die zich ook bevinden. De aanhoudende zorg is dat als deze vervloekte pandemie eenmaal voorbij is en de dingen weer normaal zullen worden, degenen waarvan we verwachten dat ze ons beschermen dat ook doen?

Of is er in veel landen een subtiele maar sinistere verschuiving naar een wredere overheid, waar regeringen zijn aangemoedigd door nieuw beproefd autoritarisme? Laten we eens kijken wat het antwoord op dat is in 2021.

Politiegeweld in Spanje: Wee degene die geen mondkapje draagt

6 REACTIES

 1. Laten we het geen mondkapjes noemen, maar maskers, want dat zijn het. Ze bedekken onze mond én neus, niet om bescherming te bieden tegen verspreiding het zogenaamde virus, want dat bestaat niet en dat doen ze dus ook niet, maar om ons de mond te snoeren, om ons onderling sociale kontakt te belemmeren, om ons bang te maken voor elkaar en om ons te dwingen ons te onderwerpen aan een losgeslagen overheid, die ons, de burgers en bazen van Nederland, bedreigt en overheerst.

 2. Dit bericht zag ik wel terug in het RTL nieuws.
  Maar het ging niet over een mondkapje of iets anders als reden.
  Nee, het ging erover omdat het een zwarte man was die in elkaar was getrapt.
  Dat was de reden volgens het bericht.
  Ik geloof dat ik zeker 5x het woord zwarte voorbij hoorde komen.

  • Wij doen het, de overheid maakt wetten en wij voeren vervolgens uit en doen er het liefst nog een schepje boven op, als ik in de winkels kom is het winkelpersoneel wat mij heel streng toespreekt, bij de receptie in zorginstellingen ontbreekt nog net de machinegeweren, hoe het personeel je hier aanspreekt, zo voelen zich zo machtig en zolang de mensheid nog zo onbewust is, zijn wij overgeleverd aan de machtsstructuren.
   Niemand komt ons redden, wij zullen het met z’n allen moeten doen, mensheid wordt wakker 👁

 3. Onhoudbaar

  Globalisme&Aangejaagde Multikul
  Politie&Samenleving

  Alles staat van verschillende kanten vreselijk onder druk.
  Is een deel van de politie misschien ook slachtoffer van een bewust faalende overheid?
  Of het nu om ‘gewone’ criminaliteit gaat of GJ, corona of gezellige buitenwijken betreft, niemand is je vriend, ook je chef niet. Net een artiestenbaan in een druk drug toneel stuk, de een wat beter of gefrustreerder dan de andere, kan iets met de casting zijn.
  En gansterrappers zijn vaak ook maar artiesten, niet per se met baan.

  • Staat me zo’n ‘verhaal’ bij.

   Ook mishandeling.
   Ook kleur.
   Ook iets met samenleving.
   Was het nu een anale verkrachting met politieknuppels?
   Was dat de president aan het ziekenhuisbed, met herhaling zelfde gekleurd verhaal.
   Wellicht iets met druk en glas, breekt soms ongelukkig.
   Dat is alweer een eindje terug.
   Alles staat reeds al wat langer en meer onder druk.

 4. Wordt tijd dat klinkers uit de straat gaan.De linksen moeten duidelijk en volledig eruit getrapt worden.
  Kabinet en parlement tijdelijk buiten functie zetten.

  De projecten van crowd control–5G, vaccinatie, muilkorven, chips moeten100% afgebroken worden.

  daarna moeten we ons land terug nemen;geen klimaat betaling, of corona reparation funds,of andere aan brussel. Stop dat.

  Dan in een sweep: grenzendicht en bewaakt. Andere dan de wegen in DE of BE sateliet bewaking.
  Gelijktijdig: uit EU, uit de euro, gulden terug.
  Zelfs de munten van de gulden waren beter en nederlandser.

  En als we dan toch aan opruimen zijn: republiek instellen; president(e); iedere 4 jaar verkiesbaar; representatie funktie.
  Paar ton per jaar; een paleisje; van de rest: musea of zo.
  —————————————————-
  Maar dan ook: om destuructieve situaties als nu te voorkomen: ander systeem
  –parlement:100 max; funtie: publieks voorlichting via tv op vastgetslde spreektijden.
  –beslissingen: zwitserse stijl: via electronische referenda.Maandelijks.
  –kabinet: zaken kabiner; max 5 ministers, 5 staatssecretarissen,
  –MP: functie; uitsluitend informatie publiek.

  P_er slot: ooit waren we deeerste republiek ter wereld. Een koninkrijk: te duur, te corrupt en volledig onzinnig. Bovendien hebben ze hun troon verspeeld in 1940

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here