Het Gerechtshof van Amsterdam heeft onlangs bepaald dat de KLM niet naar de vaccinatiestatus van nieuwe piloten mocht vragen. In het vonnis stond dat de KLM onmiddellijk een einde moet maken aan deze praktijken op straffe van een dwangsom van 100.000 euro per overtreding, schrijft Freewestmedia.com.

Volgens de Nederlandse rechter was er onder andere geen operationele noodzaak voor een dergelijke beslissing.

Vorige week heeft de Parijse Arbeidsrechtbank [Conseil de Prud’hommes, red.] geoordeeld dat het besluit om een ongevaccineerde verpleegster te ontslaan, bovendien zonder ontslagvergoeding, onwettig was. De verpleegster heeft haar baan terug en zij heeft ook een schadevergoeding gekregen.

Volgens de advocaat van de verpleegster is dit een eerste overwinning voor de Parijse arbeidsrechter en dus een baanbrekend vonnis. Criminologe Karianne Boer merkte op de sociale media op dat dit “een eerste overwinning voor de Arbeidsrechtbank van Parijs en een baanbrekend vonnis” was.

“Opvallend is dat de rechtbank verwijst naar Europees en nationaal (Frans) recht. Meer bepaald wordt artikel 1 van Deel II van het Europees Sociaal Handvest in het vonnis aangehaald: het recht om in zijn onderhoud te voorzien door vrij een job uit te oefenen. Dit verdrag (1961) is ontstaan in de schoot van de Raad van Europa (niet te verwarren met de Europese Raad) en bevat aanbevelingen, geen bindende artikels in tegenstelling tot bv. het Europees Grondrechtenhandvest, dat wel juridisch bindend is voor de Lidstaten van de Europese Unie. Het is dus opvallend dat niet bindend Europees recht gebruikt wordt in een vonnis van een Franse rechtbank,” aldus Boer.

  Ineenstorting van het pleidooi voor vaccinapartheid

“In tegenstelling tot het KLM vonnis van de rechtbank van Amsterdam (), waarover ik eerder berichtte, vermeldt dit vonnis niets over de proportionaliteitstoets, noch over de motieven van de werkgever, noch over dramatische argumenten die wel te vinden zijn in bijvoorbeeld Belgische coronarechtspraak van 2021. Dit vonnis is om minstens twee redenen een overwinning.

Ten eerste heeft de verpleegster haar rechtszaak gewonnen. Ten tweede, in het licht van andere rechtspraak waarover ik al schreef, bv. de KLM zaak in Nederland maar ook het recente arrest van het hooggerechtshof in India, ondersteunt deze zaak mijn these dat er zich traag maar gestaag een kentering aftekent in de rechtspraak op wereldwijde schaal. Deze kleine Copernicaanse omwenteling houdt in dat de rechterlijke macht zichzelf niet langer beschouwt als de meid van de uitvoerende macht die bevangen is door wat de erudiete professor Mattias Desmet massapsychose noemt. De nuchterheid keert terug. Waarlijk, de uil van Minerva strekt haar vleugels uit.”

Kan niet ontslagen worden om gezondheidsredenen

Eind vorig jaar werden duizenden Franse gezondheidswerkers geschorst die zich niet tegen het Coronavirus hadden laten vaccineren. De gezondheidswerkers in Frankrijk hadden tot 15 september de tijd om zich te laten vaccineren. De Coronawet die eind juli werd aangenomen, bevatte verschillende sancties voor personeel dat zich niet wilde laten vaccineren; één daarvan was schorsing.

De rechter verwees in het vonnis echter naar het recht van een persoon om in zijn levensonderhoud te voorzien door vrijelijk een betrekking uit te oefenen. De Franse Arbeidswet bepaalt ook dat een werknemer niet ontslagen mag worden om gezondheidsredenen.

  Veilig en doeltreffend! De waarschuwing van de artsen is uitgekomen: Kanker explodeert in heel Europa!

De Franse minister van Volksgezondheid Véran benadrukte destijds in de media dat de continuïteit van de zorg gewaarborgd zou blijven, ondanks de schorsingen.

“We hebben het over 2,7 miljoen werknemers en veel schorsingen zijn tijdelijk.” Volgens hem zijn de meeste schorsingen uitgedeeld aan ondersteunend personeel en geldt slechts een klein deel ervan voor “witte jassen”.

Het aantal mensen in de gezondheidssector dat ontslag had genomen vanwege de invoering van de vaccinatieplicht werd door de minister geschat op “enkele tientallen”.

Maar de Nederlandse NOS-correspondente Eline Huisman benadrukte dat deze beweringen niet met de werkelijkheid overeenkwamen: “Er zijn uiteindelijk twee kanten aan het verhaal […] Die paar duizend schorsingen hebben op sommige plaatsen wel degelijk effect gehad. In een ziekenhuis in Montélimar bijvoorbeeld moesten “niet-urgente behandelingen worden teruggeschroefd” omdat drie anesthesisten geschorst waren.”

De schorsingen hadden ook gevolgen voor de ouderenzorg. Ziekenhuizen en verzorgingscentra hadden het al moeilijk om voldoende personeel aan te werven, deels omdat veel verpleegkundigen in vaccinatiecentra werkten.

Bonus:


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Dokter doet bloed- en immuunsysteemtest voor en na COVID-vaccinatie, de alarmerende resultaten motiveren hem om deze video te delenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTrump heeft gelijk: De VS doen veel meer dan de EU in Oekraïne
Volgend artikelZeven vragen die gesteld moeten worden over de covid “vaccins”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

  • Ja en KLM = helemaal niet goedkoop,waarom…?? nou precies daarom : geld investeren in onzinnige onderzoeken ipv in het personeel…!!!!!!!

 1. Een paar kleine gerechtelijke succesjes betekent nog geen “wereldwijde omwenteling”. Wetten worden daarna zeer snel aangepast om het gewenste effect alsnog door te drukken. Voor een wereldwijde ommekeer is wel wat meer nodig.

 2. Straks een ander vonnis, met het omgekeerde resultaat. Een rechter die nog wat meer overheidsgeld krijgt toegesmeerd, zal daar wel voor zorgen

  • Waarschijnlijk komen ze er achter dat ze zelf ook kunnen sterven aan de covid spuiten omdat de oversterfte nog steeds toeneemt onder de vooral jonge mensen Als je de krant leest van de dodenadvertenties en daarbij staat nog niet eens een tiende deel van de jonge sterfgevallen in de open dodenadvertenties omdat een dodenadvertentie peperduur is en dus klein vermeld staat in de overige dodenvermeldingen Neen kuiper en scholz alsmede de verliezer macron zal spoedig van het politiek toneel verdwijnen als ook zij zich moeten verantwoorden in Neurenberg ook deze rechter weet dat en schakelt nu snel om en als onschuldige aangewezen te worden

 3. Lekker ‘positief’ zooitje platgeslagen klootjesvolk hier vandaag. Jullie weten het allemaal zo goed, hebben een grote bek, maar het ziet er naar uit dat jullie allemaal het bijltje er al bij neer gegooid hebben. Ik heb groot respect voor Rommel dat hij nog niet opgegeven heeft gezien het slappe zooitje lezers hier.

  • @Casse je zei:hebben een grote bek, maar het ziet er naar uit dat jullie hebben het bijltje neer gegooid.spreek voorjezelf 🙂 !! bijltje neergooien/opgeven NOOIT/NEVER!!!!!!

 4. ELKE rechtspraak die het nieuwe normaal tegenspreekt is van ontzettend belang!
  We weten natuurlijk wel dat de magistratuur al even verrot is als de politiek, dus, net daarom zijn deze precedenten te benaderen als genetisch ongeschonden zaaigoed.
  Ook wanneer het nieuwe normaal ten ruste zal gestuurd zijn, zullen we nog geruime tijd nood blijven hebben aan gerechterlijk bindende bijsturing.
  Het is net zoals voor elk ander aspect van ons bestaan, tijd voor de grote schoonmaak.
  Nog nooit, in de geschiedenis van onze soort (voor zover we menen te weten), heeft er zich zulk een unieke kans aangeboden om schoon schip te maken.
  “…a rare but narrow window of opportunity to reflect, reimagine, and reset our world.”, indeed.
  Elke druppel telt, vraag het maar aan de kruik.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in