In onderstaande naar Engels vertaalde video verschijnt de Franse filosoof en journalist Eric Zemmour in het programma Face à l’Info om de onlangs gepresenteerde ultralinks georiënteerde encycliek van paus Franciscus te bespreken, die volgens hem is geïnspireerd op de groot-imam van Caïro, Ahmad al-Tayyeb. De controversiële imam steunt het slaan van vrouwen, de doodstraf voor afvalligen, zelfmoordaanslagen op Joden, de executie van homo’s en de sharia.

In de encycliek van de paus, getiteld “Fratelli Tutti” (“Broeders en Zusters Allen”) schetst hij een zeer somber en duister beeld van de hedendaagse wereld. Hij propageert immigratie, globalisme en socialisme in de veronderstelling dat het zal zorgen voor een betere wereld, meldt Rairfoundation.

“De paus speelt politiek. We hebben een post-katholieke paus. Hij is niet langer katholiek”, verklaart Zemmour, en legt uit dat de boodschap van de paus niet langer universeel is, maar “een extreem links discours, het is geen katholicisme”.

Met betrekking tot de christelijke identiteit van Europeanen is Eric Zemmour ook zeer kritisch over paus Franciscus. “Hij is een vijand van Europa, hij veracht Europa. Van wat ik weet, haat hij Frankrijk. Hij verdedigt het katholieke erfgoed niet, hij verkoopt het. Hij heeft het Vaticaan omgevormd tot een NGO”, legt de columnist uit. Zemmour vervolgt: “Hij heeft de kant van de vijanden van Europa gekozen. Hij spreekt voor extreem links, die de erfenis van Europa en onze landen haten”.

Zemmour gelooft dat de paus weet dat “Europa met een fenomenale snelheid aan het ontchristenen is” en heeft ervoor gekozen het eens christelijke continent op te offeren. In plaats van zijn energie te steken in een continent met een afnemende christelijke bevolking, is hij bereid Europa over te geven aan de islam, verklaart Zemmour:

Hij is dus van mening, zoals veel mensen om hem heen, dat Europa zonder christendom gaat sterven. En dat het in ieder geval beter is om het te laten sterven, of het in ieder geval beter is om het aan anderen over te laten. Vooral aan de islam.

Bekijk de volgende exclusief door RAIR Foundation USA vertaalde video:

  Frankrijk: Franse kinderen in minderheid in veel steden volgens nieuwe statistiek

Paus Franciscus: “Elk land behoort ook tot de buitenlander”

Vorig artikelBangladesh voert doodstraf in voor verkrachting
Volgend artikelBritse scholen verbieden verjaardagsliedjes
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. De eindtijd, mensen.
  Zonder coronavaccin mag je niet meer winkelen, op vakantie etc.
  Zie Openbaring 13:17
  Het gaat gewoon echt gebeuren.

 2. Deze schertsfiguur, de paus dus, is al járen compleet van ’t padje. “Elk land behoort ook tot de buitenlander” zegt de dwaas, gekleed in een jurkje. De man weet kennelijk niet welke problemen er in heel veel landen zijn ontstaan omdat buitenlanders hetzelfde denken als hij en dus gaan “emigreren”; maar je ziet dat soort nóóit in Vaticaanstad, héél vreemd, ruimte genoeg, zou je zo denken, met al die leegstand in de kerken enz.
  Paus Paljas weet het allemaal niet meer, licht dementerend.

  • @ Rover.
   Met u eens hoor, maar ik wilde de katholieke volgers van deze site niet voor ’t hoofd stoten, door hun kerkelijk leider “zwaar dementerend” te noemen, maar nogmaals : u heeft gelijk !

 3. Is deze paus ook niet wat vreemd aan ’t ambt gekomen, zeg maar… Normaliter moet de oude toch eerst overleden zijn en volgens mij leeft deze, toen als ziek omschreven, gekozen paus nog steeds? Alleen deze had volgens mij nu net niet de juist gewenste ideeën…

  • @ Claudia M. Inderdaad, hij kwam op een merkwaardige, nog niet eerder vertoonde wijze, aan de “macht”. Normaliter wordt een opvolger benoemd ná de dood van de voorganger. Ik denk dat de huidige paus stond te popelen om paus te worden en enkele malen heeft getrachte om z’n voorganger naar “de grote baas” te laten gaan (dus vermoorden) maar dat lukte niet, de grote baas wilde niet meewerken, tenslotte hebben ze de oude paus een villa én 72 maagden beloofd (of één maagd van 72, dat weet ik niet precies meer) als hij zich zou ziek melden : hetgeen geschiedde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in