Franse soldaten voeren een live vuurmissie uit met de Camion Equipé d'un Système d'Artillerie (CAESAR) zelfrijdende 155 mm houwitser als onderdeel van oefening Dynamic Front 18 op het Grafenwoehr oefenterrein van het 7th Army Training Command, Duitsland. (Fotokrediet: U.S. Army)

Ter bevestiging van geruchten die al enkele dagen de ronde deden, hebben het Telegramkanaal Rybar en Franse militaire bronnen bevestigd dat twee Franse Caesar gemotoriseerde kanonnen die door Parijs aan Oekraïne geleverd waren, door deze laatste doorverkocht zijn, en dat ze in Rusland terechtgekomen zijn, waar ze momenteel gestript worden, schrijft Christelle Néant.

Op 20 juni 2022 publiceerde de Franse advocaat Régis de Castelnau een bericht op Twitter waarin hij aankondigde dat Rusland de hand had weten te leggen op twee Caesar gemotoriseerde kanonnen die Frankrijk aan Oekraïne had geleverd.

Aanvankelijk leek de informatie te absurd en er kwam geen bevestiging, tot 23 juni, toen het in de tweet van Régis de Castelnau geciteerde bedrijf Uralvagonzavod antwoordde met zijn officiële account op het Telegramkanaal van de Franse advocaat.

“Goedemorgen, mijnheer Régis.
Brengt u alstublieft onze dank over aan president Macron voor de schenking van de zelfrijdende kanonnen.
Deze uitrusting is natuurlijk niet tip top… niet zoals onze MSTA-S!
Maar niettemin zal het nuttig zijn. Stuur er meer – wij zullen ze ontmantelen.”

De ironische toon van het bericht liet enige twijfel bestaan, vandaar dat ik deze informatie niet had doorgegeven. Tot 29 juni, toen ik een gezamenlijke bevestiging van de feiten kreeg, zowel van Rybar (die altijd goed geïnformeerd is), als van Franse militaire bronnen.

  Geschiedenis schrijven met vleesschansen - C'est Bakhmut

Zo vernemen wij van Rybar hoe Rusland de hand heeft weten te leggen op de twee Franse Caesar gemotoriseerde houwitsers die aan Oekraïne geleverd waren. Van alle Caesar houwitsers die aan Kiev geleverd zijn, blijken er drie vernietigd te zijn bij luchtaanvallen op Koeratsjovo, één is vernietigd op het schiereiland Kubanski in de regio Odessa en twee zijn verkocht voor de belachelijke prijs van $120.000 per stuk!

Ter informatie, een Caesar gemotoriseerd kanon is ongeveer 7 miljoen euro waard! Frankrijk leverde dus twee Caesar mobiele houwitsers voor 14 miljoen euro, die voor 240.000 dollar doorverkocht werden. De Franse belastingbetalers zullen het op prijs stellen te weten dat hun belastinggeld gebruikt wordt om zo’n verspilling te betalen!

Waarschijnlijk zijn de houwitsers verkocht aan een tussenpersoon (gewapende groepering of wapenhandelaar) die de gemotoriseerde houwitsers op zijn beurt verkocht aan Rusland, dat ze nu kan ontmantelen en analyseren. Wat voor Moskou van belang is, is het geleidings- en vuurcoördinatiesysteem van het mobiele kanon Caesar.

Dit is waartoe de domheid van de Franse autoriteiten, gekoppeld aan de endemische corruptie in Oekraïne, heeft geleid: Rusland zal de geleidings- en coördinatiesystemen van het gemotoriseerde kanon Caesar kunnen analyseren en eventueel kopiëren. Bravo!!!

En als klap op de vuurpijl heeft deze levering van gemotoriseerde houwitsers niet alleen verschillende Franse eenheden van hun artillerie beroofd (sommige hebben nog maar één Caesar), maar als bonus waren sommige van deze artilleriestukken bestemd voor Marokko in het kader van regeringscontracten.

Dit is het niveau van de incompetentie van Emmanuel Macron! Niet alleen heeft hij de vernietiging van de Frans-Russische betrekkingen voltooid door vier dagen vóór de start van de Russische militaire operatie op minachtende toon tegen Vladimir Poetin te zeggen dat de voorstellen van de separatisten hem niets konden schelen (en dat hij dus de Minsk-akkoorden schond) en dat hij niet wist waar zijn advocaat rechten geleerd had – terwijl ik u eraan herinner dat de Russische president een rechtendiploma heeft van de Universiteit van Leningrad (!!!) – maar bovendien heeft hij het Franse leger uitgekleed om een paar Oekraïners in staat te stellen hun zakken te vullen en Rusland in staat te stellen zelfrijdende kanonnen van Caesar te reverse engineren!!!

  Rusland annexeert illegaal zijn eigen land en volk, volgens westerse deskundigen

Nou, het is maar goed dat Emmanuel Macron als bijnaam de “Mozart van de financiën” heeft, want anders vertel ik u niet wat er gebeurd zou zijn! Ik herinner u eraan dat Frankrijk zich al medeplichtig heeft gemaakt aan de oorlogsmisdaden van Oekraïne, door Kiev te voorzien van Caesar zelfrijdende kanonnen die gebruikt werden tegen woonwijken in Donbass, en nu heeft de Franse president, dankzij zijn botte incompetentie, zojuist op een presenteerblaadje diezelfde kanonnen aangeboden aan een land dat door de NAVO als een bedreiging wordt aangemerkt! Bravissimo!

Toch is het niet bij gebrek aan waarschuwing, al jaren, en nog meer sinds de start van de Russische speciale militaire operatie, over het stratosferische niveau van corruptie in Oekraïne en het feit dat de westerse wapens die aan Kiev geleverd worden, uiteindelijk vaak doorverkocht worden! Frankrijk heeft deze Caesar houwitsers gegeven zonder enige controlemaatregelen! En het is maar goed dat het Rusland was dat ze verwierf en niet een of andere terroristische groepering! Zonder dat laat ik u zich voorstellen wat het had kunnen veroorzaken! Dit is de regering van non-valeurs waar de Fransen nog vijf jaar voor gekozen hebben…


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Nederlandse journaliste: “Wij zijn hier, in Donbass, om de door propaganda misleidde westerlingen wakker te schudden”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTerwijl de NAVO een oorlogsmachine op windkracht belooft, zegt Greta niets over Duitsland dat weer kolencentrales gaat openen
Volgend artikelHet Westen dwingt Rusland om heel Oekraïne terug te nemen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Hilariteit ten TOP.
  Nederland heeft nog wel ergens een paar 155 mm houwitzers staan in opslag. productie 1944 USA, bereik ongeveer 15 km met lading 7 -je kan ze gewoon aan een dikke DAF hangen, je hebt wel wat meer tijd nodig om in stelling te gaan, en ongeveer een 10 minuten om als de sodemieter weg te wezen, en alles lekker ouderwets hand bediend.
  Ze zullen in Oelraïne niet meer opbrengen dan de oud ijzer prijs, maar ach, weten die Oekraïniers veel. en nederland kan mooi weer spelen.

 2. ” Dit is de regering van non-valeurs waar de Fransen nog 5 jaar voor gekozen hebben “.

  oh ja, hebben ze dat ?
  Er komen nu opeens miljoenen ongetelde stemmen voor Le Pen boven water.
  Pure fraude, google zelf maar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in