Vier mensen raakten op vrijdagavond gewond nadat een groep van 50 Tsjetsjenen gewapend met stokken, knuppels en ijzeren staven het opvangcentrum voor migranten in Barberey-Saint-Sulpice, Frankrijk, bestormd had.

Het oude Fast Hotel, nu een faciliteit die migranten en asielzoekers herbergt, werd een “slagveld” nadat 50 Tsjetsjenen naar binnenstormden om de Afrikaanse rivalen die in de faciliteit woonden te confronteren en te “vermoordden”, volgens de getuigenis van een beveiligingsmedewerker en voormalige soldaat die in de faciliteit werkt, schrijft auteur Arthur Lyons op VoE.

“Ze hadden stokken, knuppels, ijzeren staven, ze holden overal rond. Ze renden naar de Afrikanen, ze waren daar om te doden”, zegt Philippe, de bewaker van het opvangcentrum.

Terwijl de klappen werden uitgewisseld tussen de Tsjetsjenen en de Afrikanen, probeerden Philippe en zijn collega’s blijkbaar een van de mannen te verbergen die de indringers zochten, zo meldt de Franse regionale krant L’Est Éclair.

Toen de Tsjetsjenen het gebouw verlieten, stopte een van hen en sloeg Philippe met een ijzeren staaf op zijn hoofd, waardoor hij ernstig gewond raakte, maar niet het bewustzijn verloor.

“Hij zei me dat ik aan hun kant moest staan en niet aan die van de Afrikanen”, vertelt Philippe.

Kort daarna arriveerden gendarmes en begon de intensiteit van de situatie te verminderen. Aan het einde van de beproeving werden vier slachtoffers geïdentificeerd: twee bewakers en twee Afrikaanse ingezetenen die in het gebouw hebben gewoond. Slechts drie van de Tsjetsjeense huisindringers werden gearresteerd, terwijl de rest erin slaagde te vluchten voordat de politie arriveerde.

Na de aanval is het opvangcentrum ontruimd en zijn de migranten overgeplaatst naar een andere locatie die regelmatig door de politie wordt gemonitord. Het onderzoek loopt nog.

Parijs: Brandweerlieden mogen geen branden blussen om Afro-moslims niet te provoceren

Viroloog onthult: toename nieuwe Covid-gevallen doet zich voor bij volledig gevaccineerde patiënten in Franse verpleeghuizen

1 REACTIE

  1. Tjetjenie: leuk land: als een vrouw aandacht wil, gooit ze benzine over zich en steekt ze zichzelf aan.
    Ook tjetjenen die in DE wonen brengen hun dochters daar om te vermoorden, vanwege ëer”; per slot van rekening: een rokje 6cm boven de knie is voldoende voor doodvonnis; zelfde voor het drinken van glas wijn, bezoek van feestje, hebben van een niet-moslim vriendje.

    Ouders of andere familie brengen haar dan naar Tjetjenie en daar wordt ze vermoord.

    En die barbaren moeten we als gelijken zien en halen we naar west europa

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here