In Hamburg is een pastoor uit Ghana veroordeeld tot enkele jaren gevangenisstraf en een zware boete voor het jarenlang smokkelen van mensen, vervalsen van documenten en het verkrijgen van zijn eigen staatsburgerschap door middel van fraude. Hij zou tot 9.000 euro hebben ontvangen voor zijn “liefdadigheidsdiensten”. De 43-jarige beschuldigde, die sinds oktober 2019 in hechtenis zit, heeft schuldig bekend.

In oktober 2019 werd de dominee, Richard O. W., gearresteerd tijdens een grote inval in Tonnendorf bij Hamburg. Op dat moment waren ongeveer 100 agenten in verschillende districten onderweg om arrestatie- en vijf huiszoekingsbevelen uit te voeren. Achtergrond van de operatie: binnensmokkelen van buitenlanders, schrijft Wochenblick. “God’s man” had zijn eigen religieuze gemeenschap in Tonnendorf gesticht, de “Calvary Believes Chapel”. Hij was eerder in dienst geweest van een congregatie, die zijn arbeidscontract niet verlengde.

“Duitser” door fraude

Voor zijn eigen naturalisatieaanvraag bij de Hamburgse autoriteiten in januari 2016 zou hij een vervalst salariscertificaat en een taaltest hebben ingediend die hij niet had afgelegd. In april 2018 kreeg hij de Duitse nationaliteit.

14 aanklachtpunten

In totaal wordt de pastoor beschuldigd van 14 strafbare feiten. Hij werd veroordeeld tot 2 jaar en 10 maanden gevangenisstraf en een boete van 50.000 euro. Als medeplichtige van een mensensmokkelbende zou hij Ghanese burgers naar Hamburg hebben gesmokkeld. Tussen januari 2016 en oktober 2019 zou de pastoor, die zelf illegaal in Hamburg woont, andere Ghanezen hebben geholpen bij het verkrijgen van valse identiteiten en valse registratieadressen. Bovendien zou hij de intentieverklaringen hebben overgenomen en de betrokken personen als naaste verwanten hebben genoemd. Hij gaf zijn handlanger zijn creditcard voor de commerciële smokkel van Ghanezen naar Hamburg.

Omdat ze kinderloos was: moslima (22) sterft na islamitisch “exorcisme”

De vreselijke lijdensweg van een jonge moeder na de Corona-vaccinatie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here