“Buitenlanders tonen opnieuw de grootste toename betreffende de misdaad. In heel Oostenrijk werd in 2019 een nieuw record van ongeveer 122.000 buitenlandse verdachten bereikt. Dit toont duidelijk aan dat de integratie op veel gebieden heeft gefaald en dat de omissies niet konden worden verholpen. Misdaad die al jaren wordt geïmporteerd, moet consequent worden bestreden. Een knuffelcursus is zeker de verkeerde manier om dit te doen. Ons huidige strafsysteem is blijkbaar voor veel buitenlanders niet voldoende afschrikkend”, zegt fractievoorzitter Herwig Mahr van de FPÖ over de actueel gepresenteerde criminaliteitsstatistiek 2019.

Foto: Freistadt © Tyssil / Wikimedia (CC BY-SA 3.0) fotocollage ‘Wochenblick’

“40 procent van alle misdaden werd gepleegd door buitenlanders (verdachten in totaal: 304.422). In verhouding tot de totale bevolking is dit een alarmerend hoog percentage. Een nadere beschouwing van de ontwikkeling laat een beangstigend beeld zien”, Mahr wijst erop dat het aantal buitenlandse verdachten sinds 2010 met 50 procent is toegenomen (2010: 81.916, 2019: 122.067), terwijl het aantal Oostenrijkse verdachten in dezelfde periode met 17 procent is toegenomen (2010: 155.338, 2019: 182.355). Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn er vooral stijgingen waar te nemen bij de dadergroep Afghanen en bij mesaanvallen. Ook in Opper-Oostenrijk is het aantal buitenlandse verdachten aanzienlijk toegenomen. Waren dat in 2010 nog 9.334 buitenlanders, werden er in 2019 16.100 geregistreerd, een stijging van 72,5 procent,  aldus Wochenblick.

Grote toename van de internetcriminaliteit

“De internetcriminaliteit door aanvallen op gegevens en computersystemen is in Opper-Oostenrijk in slechts één jaar tijd verdubbeld. Vaak ben je zelf maar een muisklik verwijderd van het slachtoffer worden van een dergelijk misdrijf”, verwijst Mahr naar het engere gebied van de internetcriminaliteit: in 2010 werden in Opper-Oostenrijk slechts 81 van dergelijke misdrijven geregistreerd, in 2018 waren het er 368 en in 2019 is het aantal van dergelijke misdrijven al gestegen tot 764 – een stijging van 843 procent in de afgelopen tien jaar.

  Oostenrijkse verpleegster meteen dood na Coronavaccinatie - collega in ziekenhuis met dezelfde symptomen

Ook het bredere terrein van de internetcriminaliteit is sterk toegenomen. Dit omvat alle misdrijven waarbij informatie- en communicatietechnologie wordt gebruikt voor het plannen, voorbereiden en uitvoeren van strafbare feiten, zoals cyberpesten of kinderpornografie. In 2019 werden 4.049 van dergelijke misdrijven gemeld, tegenover 2.787 het jaar ervoor en 640 tien jaar geleden.

“Dit snel groeiende veiligheidsrisico moet niet worden onderschat. De federale regering wordt hier opgeroepen om ook in cyberzaken de veiligheidsstructuur snel te versterken”, eist Mahr. “De bevolking moet ook bewust worden gemaakt van het potentiële gevaar van digitale aanvallen voor de veiligheid van elke individuele burger. Het is nu een realiteit dat kritieke infrastructuur wordt aangevallen via het internet. Maar ook in de privésfeer nemen de aanvallen toe. Hier eisen we dat de federale overheid onze bevolking in het hele land beter sensibiliseert en zo beschermt”.

FPÖ bedankt: uitvoerende macht verricht uitstekend werk

“Heel veel dank voor onze uitvoerende macht. Ondanks de moeilijke personeelssituatie doen ze uitstekend werk om de veiligheid in onze deelstaat te handhaven. Dat is niet in de laatste plaats alleen maar te merken aan het bovengemiddelde oplossingspercentage”, besluit Mahr en benadrukt dat Oberösterreich met 60,1% na Vorarlberg (64,3%) op de tweede plaats staat wat betreft oplossingspercentage en daarmee duidelijk boven het Oostenrijkse gemiddelde (52,5%) ligt.

Gegevensbronnen: PK Ministerie van Binnenlandse Zaken 08 mei 2020 & brochure “Politie Misdaadstatistieken 2019

Oostenrijkse regering ziet af van haar loon – Kurz is hoopvol voor de toekomst

Vorig artikelTanzania test geiten, papaja’s en konijnen voor Corona: ze waren allemaal positief
Volgend artikelGhanese mensensmokkelaar-pastoor moet naar de gevangenis
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Merkelonia hield grenscontrole;18.000 criminelen werden gepakt; 120.000 werden terug gestuurd. Natuurlijk waren dar illegalen plus mensen die niet mochten reizen vanwege Corona. En natuurlijk werd niet geregistreerd waarom; dat zou maar een slecht idee geven…..

    Afghanen staan superlaag op de evolutie schaal.Hun IQ is zo ongeveer hetzelfde als van Afrikanen, zo rondom de 64.Er is geen hoopvoor dat land, kan ook niet bezet of ontwikkeld worden. Is islamitisch, stammen structuur, oorlogsheren, geweld en moord en verkrachting zijn gewoon; homofilie mag niet, maar openlijk schandknaapjes houden mag wel; is geen economie behalve opium teelt. Land moet in een dordon sanitair, en vooral geen afghanen in europa.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in