Een VS-staat heeft China aangeklaagd wegens de Corona-pandemie. De rechtszaak die bij een Amerikaanse rechtbank is aangespannen, beschuldigt China ervan dat het ook in de Amerikaanse staat verantwoordelijk is voor de sterfgevallen en de economische verliezen die door het virus zijn veroorzaakt.

Foto: Springfield metropolitan area, Missouri. © The original uploader was Joelfun at English Wikipedia / Wikimedia (Free Art License)

Missouri is de eerste Amerikaanse staat die de Chinese Communistische Partij aanklaagt wegens de Coronapandemie. De procureur-generaal van Missouri, Eric Schmitt, beschuldigde Peking er dinsdag van “tegen de wereld te liegen” over longziekte Covid-19 en te weinig te doen om het virus te bedwingen. Dit heeft tot zieken, sterfgevallen en economische schade wereldwijd en ook in Missouri geleid.

Het Chinese regime heeft zich schuldig gemaakt aan gevaarlijk gedrag en plichtsverzuim, zegt Schmitt. Zij moet “verantwoordelijk worden gehouden voor zijn daden”. De procedure kan leiden tot schadeclaims tegen China.

Covid-19 heeft wereldwijd “onherstelbare schade” veroorzaakt, aldus de procureur-generaal: Ziekte, dood, economisch verlies en menselijk lijden. “In Missouri zijn de gevolgen van het virus zeer reëel – duizenden zijn geïnfecteerd en velen zijn gestorven”. Bovendien zouden kleine bedrijven moeten sluiten en zouden veel mensen grote moeite hebben om “voedsel op tafel” te krijgen.

De rechtszaak is gericht tegen de Chinese Communistische Partij, een aantal ministeries en de regionale regering van de provincie Hubei en de gemeenteraad van Wuhan, waar het virus voor het eerst is opgedoken. De aanklacht werd ingediend bij een Amerikaanse federale rechtbank in Missouri. Springfield metropolitan area, Missouri

“Tijdens de cruciale weken van de eerste uitbraak hebben de Chinese autoriteiten het publiek bedrogen, belangrijke informatie onderdrukt, klokkenluiders gearresteerd, ondanks het groeiende bewijs de overdracht van mens op mens ontkend, kritisch medisch onderzoek vernietigd, toegelaten miljoenen mensen aan het virus bloot te laten stellen en zelfs beschermende kleding opgepot”, aldus de aanklacht. Dit heeft geleid tot een “wereldwijde pandemie” die “onnodig was en voorkomen had kunnen worden”.

Meer dan 6000 mensen in Missouri zijn reeds positief getest op het virus. Meer dan 220 mensen zijn gestorven.

Trump: China kan verantwoordelijk worden gehouden voor de Corona-infectie

De Amerikaanse president Donald Trump en zijn regering hebben in de Corona-pandemie herhaaldelijk ernstige beschuldigingen geuit aan het adres van China. Ook andere landen beschuldigen Peking van een gebrek aan transparantie, vooral aan het begin van de crisis. China heeft de kritiek van de westerse landen op zijn crisisbeheer afgewezen en ontkent de beschuldigingen dat het de omvang van de epidemie in eigen land heeft verdoezeld.

  Silicon Valley, Big Tech en grote mediabedrijven aangeklaagd van betrokkenheid bij verkiezingsfraude

Feit is echter dat China’s Communistische Partij reeds medio december op de hoogte was van een overdracht van mens op mens in Wuhan – het epicentrum van de epidemie. Het regime gaf dit echter pas op 20 januari toe, nadat ongeveer 5 miljoen mensen Wuhan hadden verlaten. Op 23 januari voerden CP-functionarissen de eerste beperkings- en quarantainemaatregelen uit voor de provincie Wuhan en Hubei.

Vorig artikelLees de afscheidsbrief van Darko voor Zweden – het gezin Darko heeft genoeg van het multiculturalisme
Volgend artikelEen dag in het leven van een model-asielzoeker uit Neuruppin
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Virus is niet eens geisoleerd. En besmettelijkheid is niet aangetoond. PCR-test is GEEN test. Denk aan exosomen. M.a.w. die staten houden de fabel van deze hoax in stand.

  2. @rc april 21, 2021 at 13:53
    Inderdaad. Het is een clownworld, althans, dat zou nog een hoop fun geven.
    Jouw drie zinnen benoemen de feiten. Zijn wij nou zo slim?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in