© Gage Skidmore / Wikimedia (CC BY-SA 2.0)

Donald Trump sluit “gevolgen” voor de vermeende misleidende informatie van China over COVID-19 niet uit, zei de Amerikaanse president tijdens een persconferentie.

China kan verantwoordelijk worden gehouden voor het misleiden van de wereld over het Coronavirus, volgens de Amerikaanse president Donald Trump.

Maar welke gevolgen dit heeft, wil hij niet aan de media vertellen.

“Ik zal het je niet vertellen. China komt er wel achter. Waarom zou ik het je vertellen?”, zei Trump aan CBS-journaliste Paula Reid, die antwoord wilde op de vraag waarom er nog geen gevolgen zijn voor de “desinformatie” van China over de Corona-besmetting.

“Hoe weet je dat er geen gevolgen zijn? Daar kom je snel genoeg achter. Maar je bent waarschijnlijk de laatste persoon op aarde die ik het zou vertellen”, ging hij verder.

De verklaring van Donald Trump komt in verband met het feit dat de Amerikaanse Senaat een onderzoek naar het virus start, dat onder meer de behandeling van de infectie door de Trump-regering zal onderzoeken, maar ook de rol van de WHO en China in de verspreiding.

“Waar is het allemaal begonnen? Is dit overgedragen van dieren op mensen? Kwam het uit een laboratorium in China? Het kan goede bedoelingen zijn geweest om te proberen een remedie te vinden voor het Coronavirus in het algemeen … We moeten ook weten welke rol [WHO] kan hebben gespeeld in de pogingen om dit te verduisteren”, zegt Ron Johnson, die zitting heeft in de Senaatscommissie van het Amerikaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken en Staatszaken, schrijft RT.

BLM-vandaal valt oudere man aan en rent daarna naar de politie voor bescherming

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here