Gekleurden ontglippen gedwongen mondkapje in Amerikaanse gemeente

2
545

Gekleurden in Lincoln County zijn vrijgesteld van verplichte mondkapjes, ook al loopt deze bevolkingsgroep een groter risico om te sterven aan het Coronavirus dan blanken. De reden hiervoor is dat gekleurden niet moeten worden onderworpen aan “raciale profilering”.

Lincoln County, Oregon, USA, maakt een uitzondering voor “people of colour” als het gaat om verplichte mondkapjes, meldt CBS. De reden is dat gekleurde mensen niet onderworpen moeten worden aan “raciale profilering”.

County schrijft op zijn website dat “gekleurde mensen die een verhoogde bezorgdheid ervaren over raciale profilering en intimidatie omdat ze in het openbaar mondbescherming dragen” zijn vrijgesteld van het dragen van een mondkapje, schrijft CBS.

Andere groepen die zijn vrijgesteld zijn kinderen onder de twaalf jaar en mensen met bepaalde ziekten en handicaps. Er staat echter geschreven dat de richtlijn bedoeld is als “zelfhandhaving” en dat niemand “bedreigd of lastiggevallen mag worden omdat hij/zij geen mondkapje draagt”.

Tegelijkertijd lopen gekleurde en vooral zwarte mensen een veel groter risico dan blanken om aan Covid-19 te sterven. Volgens een studie van Amp Research Lab hebben zwarten 2,3 keer meer kans om te sterven aan Covid-19 dan blanken en Aziaten.

Inheemse Amerikanen, Latino’s en Amerikanen afkomstig van de eilanden in de Stille Oceaan hebben ook een hoger sterftecijfer in Covid-19 dan blanken en Aziaten.

Zwarte mannen hebben drie keer meer kans om te sterven aan Covid-19 dan blanke mannen

Alleen al in de VS 12.000 sterfgevallen geregistreerd als gevolg van de COVID-19 vaccins

2 REACTIES

  1. FAUCI MISLEADS PUBLIC; COMPLAINS ABOUT DISTRUST – The HighWire with Del Bigtree – 30/06/2020

    ‘In March, Dr. Tony Fauci told Americans that masks won’t stop the spread of COVID-19. Recently he admitted that public health officials were misleading on purpose, to stop the public from buying up all of the masks. In the same breath he complains a large portion of the public are ‘anti-science’ and they ‘don’t believe authority.’

    https://www.youtube.com/watch?v=fqk_vnqKvBA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here