Lichaamscamera’s hebben het publiek een persoonlijke kijk op het politiewerk gegeven. Veel mensen denken nu dat ze experts zijn in politietactieken, en houden ervan om scheidsrechters aan de lijn te spelen. Behalve, het is geen spel. Het is een kwestie van leven en dood en wordt in fracties van seconden “gespeeld”.

Geen enkele video kan een 100 procent accurate weergave geven van wat er is gebeurd. Zelfs na 25 jaar op straat, kijk ik voorzichtig naar de beelden. Als ik niet aanwezig was, kan ik de situatie niet volledig begrijpen. Er is altijd meer aan de hand, en er is zeker meer aan de hand met het George Floyd verhaal. Ik heb de onlangs gelekte, ongeveer 20 minuten durende video van de arrestatie die je hieronder kunt bekijken, zorgvuldig bekeken, schrijft American Renaissance.

Uitgelekte bodycam-beelden tonen voor het eerst moment voor moment de arrestatie van George Floyd: “Media hebben gelogen”

Maar, zoals we zullen zien, is er misschien een nog belangrijker bewijsstuk dat zich in het officiële autopsierapport van Floyd verbergt. Het suggereert sterk dat de dood van Floyd een overdosis-dood was die gewoon wachtte om te gebeuren.

Nieuwe informatie over het politieoptreden tegen George Floyd – had een dodelijke dosis Fentanyl in het lichaam

Wat dit incident op gang heeft gebracht is het fundamentele feit dat George Floyd zojuist het misdrijf van het doorgeven van vals geld had begaan. De normale procedure voor dit misdrijf is dat de lokale politie de verdachte vasthoudt, het valse geld terugvordert en de Secret Service op de hoogte brengt. Afhankelijk van het lokale beleid, kan de verdachte worden gearresteerd voor fraude. Drugsgebruikers proberen vaak valse biljetten door te geven in buurtwinkels, omdat de winkelbedienden veel contant geld verwerken en misschien geen vervalsing opmerken. De druggebruiker koopt iets goedkoops en hoopt veel echt geld in ruil te krijgen. Als hij probeert drugs te kopen met een vals biljet, zou de dealer hem kunnen vermoorden.

Floyd heeft het valse geldbiljet doorgegeven, de winkelbediende zag dat het nep was en heeft de politie gebeld. De agenten ontmoetten de bediende kortstondig, die naar buiten ging en Floyd en het voertuig waar hij in zat aanwees. Floyd werd juridische aangehouden door de agenten. Hij was niet vrij om te vertrekken, en zijn passagiers ook niet.

Bij het eerste contact met Floyd zegt de agent: “Laat me je handen zien”. Dat is wat elke politieagent in elk land zou hebben gezegd. Agenten leren vanaf de eerste dag dat het de handen van een verdachte zijn die je vermoorden. Hij kan je niet doden met zijn ogen of met zijn stem; het controleren van lege handen is de nummer één prioriteit bij elke aanhouding. De bijrijder heeft zijn deur open en zijn voeten op de grond. Dit is een gevaarsteken. Het betekent meestal dat iemand zich klaarmaakt om te vechten of weg te rennen, of dat hij probeert iets in het voertuig te verbergen door zijn lichaam te draaien om het zicht van de agenten te blokkeren.

Wanneer de hoofdagent op het zijraam van de bestuurder klopt, wordt Floyd opgeschrikt. Hij lijkt onder de stoel of naar de middenconsole te reiken. Hij opent dan de deur. Dit zijn meer waarschuwingstekens. Verdachten gebruiken heimelijke bewegingen om bewijsmateriaal te verbergen, de agent af te leiden of een wapen te pakken. Het is niet normaal om de deur te openen, en de agent was zeker bezorgd dat Floyd zou proberen te ontsnappen of aan te vallen. Floyd laat dan alleen zijn linkerhand zien, en dit is het moment waarop de agent zijn vuurwapen trekt. De verdachte is erg nerveus, maakt heimelijke bewegingen, weigert na een aantal bevelen beide handen te laten zien en opent de deur. Er is geen politieagent in het land die zijn wapen niet zou trekken of er tenminste zijn hand op zou hebben.

Het is duidelijk dat Floyd onder invloed van drugs is. Op basis van de eerste 30 seconden kan ik met een gerust hart zeggen dat hij methamfetamine [crystal meth, red.] of een ander stimulerend middel had gebruikt. Ik heb dit al duizend keer gezien – hoewel meestal bij blanken, die meer geneigd zijn dan zwarten om meth te gebruiken. Floyd’s heimelijke heen-en-weer-bewegingen, zijn snelle praatjes, het niet opvolgen van bevelen en klachten over de aanhouding zijn tekenen van twee dingen: drugsgebruik en typisch gedrag van een verdachte die denkt aan rennen of vechten. Ik weet zeker dat de agenten hebben gemerkt dat Floyd groot en gespierd was. Het is belangrijk voor de agenten om de situatie te controleren met een gezaghebbende en zelfverzekerde aanwezigheid om een aanval te ontmoedigen.

Als Floyd eindelijk zijn handen op het stuur legt, steekt de agent zijn wapen weer in de holster. Omdat de agenten er voor een misdaad waren, en Floyd duidelijk onder invloed is, besluit de agent Floyd als veiligheidsmaatregel in de boeien te slaan. Dit is aanvaardbaar, gebruikelijk en legaal. Floyd begint te zeggen: “Schiet me alsjeblieft niet neer, meneer de agent”, en “Ik heb net mijn moeder verloren”. Floyd’s moeder stierf in 2018. Zwarten zeggen dit soort dingen de hele tijd, of het nu waar is of niet: “Mijn baby is net gestorven”. “Ik ben net neergeschoten”. Dit is om de agenten af te leiden en te proberen sympathie te krijgen. Het is om de agent zich doen te laten afvragen of hij een zielige, onschuldige zwarte man moet arresteren. Het huilen en zeggen, “I din’ do nothin’ zijn nu dagelijks praktijk voor zwarten die door de politie worden aangehouden. Met de huidige nationale hysterie aarzelen agenten om met een zwarte persoon om te gaan, om welke reden dan ook. En aarzeling kan je doden.

De tweede agent, die aan de passagierskant was geweest, komt naar de bestuurderskant om zijn partner te helpen Floyd onder controle te houden. De andere twee passagiers, een man en een vrouw, stappen dan uit de auto. Dit is geen normaal gedrag, en op dat moment is de situatie erg gevaarlijk geworden. De agenten kunnen hun aandacht niet van Floyd afleiden omdat hij zich verzet tegen hun poging om hem in de boeien te slaan. Maar nu hebben de agenten twee extra niet onderzochte verdachten die waarschijnlijk op de hoogte waren van het valse bankbiljet of die daadwerkelijk hadden deelgenomen aan de misdaad. De agenten moeten hun aandacht verdelen tussen Floyd en de andere twee. Of het publiek het nu wil geloven of niet, dit is een mogelijke levens-of-dood situatie.

Nadat Floyd veilig is geboeid, moeten de agenten nu de man en vrouw, die probeerden weg te lopen, aanhouden en identificeren. Het is legaal en redelijk om hen vast te houden als potentiële medeplichtigen in een misdrijfonderzoek. De agent wordt weer ontmoet met, “Ik? Wat heb ik gedaan?” Het daaropvolgende gesprek – “We kregen net een ritje,” “ik heb net mijn telefoon laten repareren,” en “het is de auto van mijn ex” – zijn het soort bezwaren en afleidingsmanoeuvres die agenten bijna zonder uitzondering van zwarten horen. Na ongeveer drie minuten zegt de agent tegen de politiecentrale: “We zijn code vier”, wat betekent dat er geen verdere assistentie nodig is. De agent wordt dan onderworpen aan onzinnige en irrelevante opmerkingen over de auto en de verplichte “Oh mijn gooood. We hebben niks gedaan”.

Als de agent de twee passagiers identificeert, kan de man gehoord worden terwijl hij over George Floyd praat alsof hij zijn naam niet kent. Het is gebruikelijk dat zwarten doen alsof ze de namen van de mensen waar ze mee zijn niet kennen. Ze beschermen de mogelijkheid dat anderen hun echte naam dan niet geven. Het is ook de moeite waard om op te merken dat de vrouw suggereert dat Floyd niet helemaal goed bij zijn hoofd is – meer bewijs dat hij onder invloed is.

Hij legt zijn tanden bloot en knarst met opgedroogd speeksel in de mondhoeken. Dit zijn allebei duidelijke tekenen van meth vergiftiging. Terwijl hij naar de auto wordt gelopen in een normale escortpositie (agenten die zijn armen vasthouden), klaagt hij voortdurend, buigt voorover, schreeuwt en zegt: “ouchie”. Dit is abnormaal. Als ze bij de patrouillewagen komen, zegt een agent: “Stop met vallen”. Dit is veel voorkomend gedrag bij methgebruikers en bij zwarten die alles proberen om te voorkomen dat ze achterin een politiewagen worden gezet.

Het is op dit punt dat we Floyd voor het eerst horen zeggen: “Ik ben claustrofobisch”. De agenten fouilleren hem voordat ze hem in de auto zetten. Floyd begint zich dan te verzetten tegen de agenten. Hij stopt niet met praten of kreunen, zelfs niet tijdens dit deel van de video. Hij gaat van kreunen en huilen naar rustige verklaringen zoals “Ik ben niet zo’n soort kerel”. Floyd verstijft dan om te voorkomen dat hij in de auto wordt gezet. Dit is “actieve weerstand”. Floyd is juridisch gearresteerd voor een misdaad, en het zou legaal en redelijk zijn geweest om extra geweld te gebruiken (knuppelslagen of andere pijnveroorzakers) om hem in de auto te krijgen. Floyd zegt opnieuw dat hij claustrofobisch is en de agenten bieden aan om de ramen voor hem open te maken. Floyd zegt dan, “Ik ga daarbinnen dood”, terwijl hij zich blijft verzetten om in de auto te worden gestopt. Hij zegt: “Ik wil niet van jullie winnen. Ik heb angst,” en” “ik probeer niet te winnen. Ik ga op de grond, ik zal alles doen”. Dit gebabbel suggereert dat Floyd lijdt aan “methamfetamine-psychose”, een aandoening die waanvoorstellingen en hallucinaties veroorzaakt.

Een van de andere agenten gaat dan naar de achterdeur aan de passagierskant om Floyd op de achterbank te trekken. Op dit punt wordt Floyd’s stem steeds rasperiger en sneller. Het is duidelijk dat zijn intoxicatie en paniek erger worden. Zijn polsslag en bloeddruk stijgen waarschijnlijk gevaarlijk. Je kunt dan Floyd keer op keer horen zeggen: “Ik wil op de grond. Ik wil op de grond gaan”. Iemand die buiten de auto staat, kan men iets horen zeggen in de zin van: “Je krijgt een hartaanval, man. Stap gewoon in de auto”.

Rond deze tijd komt er een derde agent aan. De drie agenten proberen Floyd geduldig in de auto te krijgen. Alleen omdat je claustrofobisch bent, betekent niet dat je niet in een politieauto hoeft te stappen. Als je wordt gearresteerd, ga je op een of andere manier in de politiewagen. In ieder geval is het niet waarschijnlijk dat een echt claustrofobisch persoon rustig in zijn eigen auto zit als de politie arriveert.

Terwijl de agenten worstelen met Floyd, klaagt hij al, “Ik kan niet ademen”. Niemand “knielt op zijn nek” of duwt zijn bovenlichaam op enigerlei wijze. Hij raakt duidelijk in paniek. Een omstander zegt tegen Floyd: “Je kunt niet winnen”, en Floyd antwoordt: “Ik probeer niet te winnen”. Floyd blijft schreeuwen, “Ik kan niet ademen”, ook al staan beide deuren van de auto open en doet geen van de agenten iets om zijn ademhaling te belemmeren. Terwijl Floyd blijft schreeuwen en zich verzet, zegt een agent: “Op dit moment sta je onder arrest wegens vervalsing”. Floyd stopt met schreeuwen en vraagt rustig, “Vervalsing voor wat?”

In het laatste deel van de video geven de agenten het op om Floyd in de auto te krijgen. Ze zetten hem voorzichtig in buikligging en bespreken het gebruik van een ‘hobbel’. Dit is een apparaat dat de benen in een gebogen positie immobiliseert en vervolgens aan handboeien vastmaakt. De nieuwste versies hebben handvatten waarmee je een geboeide verdachte in zittende positie van de grond kunt tillen en een politieauto kunt zetten. Men gebruikt deze als iemand zoveel weerstand biedt dat je hem niet eens in de auto kunt krijgen, of als hij op de achterbank zit en probeert de ramen eruit te schoppen. De politie hoeft deze niet vaak te gebruiken, dus niet elke agent draagt een hobbel. Het lijkt erop dat een van de mannen er een gaat halen. Men houdt een verdachte met zijn gezicht naar beneden op de grond om hem voor te bereiden op “hobbelen”.

Het volgende deel van de video is al door miljoenen mensen gezien; een agent knielt op Floyd’s bovenrug/nek. Dit is een aanvaardbare verdachte-controlemethode die wordt onderwezen op politieacademies in het hele land. Floyd blijft zeggen: “Ik kan niet ademen”. Het feit dat hij dit constant zei betekent dat de agenten niet worden gealarmeerd dat wat ze met hem deden hem verhinderde te ademen. De agenten kan men ook horen zeggen: “EMS is onderweg”, wat betekent dat er een ambulance is opgeroepen om Floyd weg te brengen. Hij zegt dan, “I’m ’bout ta die in this bitch”. Hij blijft geagiteerd en zich verzetten, op dezelfde waanzinnige, stimulerende middelen-vergiftigde manier, net zoals hij deed vanaf het moment dat de agenten contact met hem zochten. Hij roept voor zijn moeder, ook al is zijn moeder dood.

Een omstander zegt: “Sta op en stap in de auto, man”. De agenten proberen te bepalen welke drugs Floyd zou kunnen gebruiken. Men zegt, “Hij had een hasjpijp bij zich”. Ze bespreken de symptomen van PCP-vergiftiging en zeggen dat ze Floyd’s ogen heen en weer hebben zien rollen. Een agent vraagt, “Rol hem op zijn zij? Ik maak me zorgen over een delirium of wat dan ook”.

Tegen die tijd heeft de onvermijdelijke menigte van vervelende zwarten zich verzameld. De mensen confronteren de agenten, en iemand zegt: “Ik ben niet bang voor je, broer”,  verwijzend naar een agent. Ze beginnen de agenten te beledigen, en dit is het punt waarop George Floyd het bewustzijn verliest en sterft.

Ik ben geen dokter. Ik ken Floyd’s medische geschiedenis niet, maar hij had illegale drugs gebruikt. Methamfetamine is een stimulerend middel dat zo krachtig is, dat het een hartslag van meer dan 160 slagen per minuut kan veroorzaken en de bloeddruk tot een gevaarlijk niveau kan opvoeren. Floyd had ook fentanyl genomen, wat een krachtig verdovend middel is. Zelfs voor een gezond persoon kan deze combinatie van drugs dodelijk zijn.

Dit is het Hennepin County autopsierapport, waarin de doodsoorzaak wordt vermeld als “cardiopulmonale arrestatie die de wetshandhaving bemoeilijkt in een subduraal stadium, in bedwang houden en nekcompressie”. Er staat niet “wurging”. Er staat ook dat Floyd een “arteriosclerotische hartaandoening” had, die “multifocaal, ernstig” was, en dat hij een “hypertensieve hartaandoening” had, en dat hij Covid-19 positief was. De toxicologische rapporten zeggen dat hij Fentanyl, Norfentanyl, Methamphetamine, Morfine, en verschillende vormen van THC (het bedwelmende middel in marihuana) in zijn lichaam had. U kunt de volledige lijst hieronder zien. De belangrijkste bevinding is Fentanyl, dat Floyd had met 11ng/mL. Later in het toxicologisch rapport vinden we deze cruciale zin: “Tekenen die verband houden met fentanyl toxiciteit zijn onder andere ernstige ademhalingsdepressie, aanvallen, hypotensie, coma en de dood. Bij sterfgevallen door fentanyl zijn de bloedconcentraties variabel en zijn er meldingen van slechts 3 ng/mL”. Floyd had meer dan drie keer de potentieel dodelijke dosis fentanyl in zijn lichaam voordat de politie zelfs maar kwam opdagen.

De Floyd-familie huurde de medische onderzoeker Michael Baden in – prominent voor het vervolgen van politieagenten voor wangedrag – om zijn eigen autopsie te doen. Dr. Baden beweert dat Floyd stierf aan de druk op zijn nek en rug, die zijn bloedstroom en ademhaling verstoorde. Het is aan de jury om te beslissen welk rapport overtuigender is. Mijn eigen mening is dat George Floyd stierf aan een door drugs veroorzaakte paniek of overdosis, gekoppeld aan zijn gewelddadige weerstand, die een fatale medische reactie veroorzaakte.

Ze gebruikten geen andere kracht dan Floyd handboeien om te doen en te proberen hem in de auto te krijgen, met zachte, ongewapende hand. Er waren geen knuppelslagen. Het was redelijk en legaal om Floyd in buikligging te leggen met de bedoeling hem te hobbelen. Het lijkt erop dat ze zaten te wachten tot de hobbel zou komen.

Het kan er slecht uitzien dat agent Derek Chauvin op Floyd’s bovenrug en nek knielde. Maar wat moesten de agenten doen? Hem niet boeien? Hij zou zijn opgestaan en geprobeerd te hebben ontsnappen. Hem achterin de auto zetten? Vier agenten hebben dat al geprobeerd. Een ambulance bellen? Dat hebben ze gedaan.

Hadden de agenten het anders kunnen doen? Misschien hadden ze hem op zijn zij moeten rollen of beginnen met reanimeren. Er is altijd ruimte voor verbetering. Maar het idee dat vier politieagenten uit Minneapolis – waarvan slechts twee blanke – Floyd op de een of andere manier opzettelijk hebben vermoord vanwege “racisme” is even absurd als gevaarlijk. Ik ben er zeker van dat de agenten op precies dezelfde manier zouden hebben gehandeld als Floyd Hispanic, Aziatisch of blank zou zijn geweest.

Tenzij je een uniform en een pistoolgordel hebt aangetrokken en hebt geprobeerd een gewelddadige, sterke zwarte man te arresteren, vertel de wereld niet wat de agenten hadden moeten doen. Als je denkt dat je weet hoe je een grote, niet meewerkende onder de illegale stimulerende middelen zwarte man moet arresteren, nou ja, probeer het dan maar eens.

Veel steden hebben het over het sturen van ongewapende burgerteams in plaats van politieagenten om met mensen als Floyd om te gaan. Ik zeg veel geluk tegen hen.

MUST READ: Bodycam transcript vertelt een ander verhaal over de dood van George Floyd

Vorig artikelJohn Cleese: Links heeft “geen gevoel voor humor”
Volgend artikelNigel Farage blijft het luxeleven van illegale migranten blootleggen
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in