Monty Python’s Meaning of Life – Headmaster (John Cleese)

De Britse acteur en komiek John Cleese zegt dat de woke meute de komedie vernietigt door middel van politieke correctheid en verklaart dat veel mensen die proberen om de nieuwerwetse spraakcodes af te dwingen, “geen gevoel voor humor” hebben.

De ster van Monty Python en Fawlty Towers haalt uit naar het huidige regimebewind van de cancel culture en zegt dat de voorstanders van de beweging – die proberen mensen hun broodwinning te ontnemen voor het uiten van zogenaamde ongewenste politieke overtuigingen of het maken van politiek incorrecte grappen – de aard van komedie niet begrijpen.

Er zijn tegenwoordig veel mensen die PC [politiek correct] zijn die absoluut geen gevoel voor humor hebben. Ik zou graag, op een vriendelijke manier, met een paar ‘woke’ mensen voor een publiek willen debatteren. En ik denk dat het eerste wat ik zou zeggen is, vertel me eens een goede ‘woke’ grap, zegt Cleese op Breitbart.

Wat ze niet begrijpen is dat er twee soorten plagerijen zijn. Er is echt gemeen geplaag, wat vreselijk is, en we zouden het niet moeten doen, punt uit. Maar het andere type plagerij is liefdevol. Je kunt mensen enorm liefkozend plagen en het is een mechanisme om te binden, voegt Cleese eraan toe, om het uit te leggen.

Alle humor is cruciaal. Je kunt niet lachen om perfecte mensen. Als je iemand op het scherm hebt die perfect, intelligent, vriendelijk, flexibel en een goed mens is, dan is daar niets grappigs aan. Dus we lachen alleen maar om de zwakheden van mensen, maar dat is niet wreed. Je kunt om de zwakheden van mensen lachen op zeer grappige en genereuze manieren, legt Cleese de aard van komedie uit.

De Brexit-ondersteunende maar liberale komiek en frequente criticus van president Donald Trump heeft zich de woede van de online woke brigade op de hals gehaald nadat hij had gezegd dat “Londen niet echt een Engelse stad meer is”, na de massale immigratiegolven.

  "#SayHisName" trend na het stilzwijgen van mainstream media over de gruwelijke moord op de 5-jarige Cannon Hinnant door Afro-Amerikaan

Cleese zegt dat het komediemilieu sinds de hoogtijdagen van Monty Python “compleet veranderd is” en verklaard bijvoorbeeld dat “we nooit ‘fuck’ mochten zeggen. Ik bedoel, dat was absoluut onaanvaardbaar. Nu draait niemand meer zijn hoofd er voor om. Maar je kon grappen maken. Dat is een groot verschil”.

John Cleese is moe van de politieke correctheid van “lichtgeraakte, emotioneel onstabiele mensen”

Vorig artikel’s Werelds schuldenberg: 250.000 miljard dollar – 29.000 euro per persoon
Volgend artikelEen politieagent analyseert de nieuwste George Floyd video
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in