Het National Museum of African American History & Culture (NMAAHC) heeft verklaard dat “hard werken” en “zelfredzaamheid” aspecten van “witheid” zijn die zijn genormaliseerd en nu worden beschouwd als standaardpraktijken in de Verenigde Staten.

Op de “Witheid” pagina in de “Talking About Race” sectie van hun website heeft het Smithsonian Institution museum een lijst gepubliceerd van aspecten van “witheid” die door alle Amerikanen, inclusief mensen met kleur, zijn overgenomen vanwege het leven in een “witte dominante cultuur”, schrijft Caldronpool.

Witte dominante cultuur, of witheid, verwijst naar de manier waarop witten en hun tradities, opvattingen en manieren van leven door de tijd heen zijn genormaliseerd en nu worden beschouwd als standaardpraktijken in de Verenigde Staten. En omdat witten nog steeds het grootste deel van de institutionele macht in Amerika in handen hebben, hebben we allemaal enkele aspecten van de witte cultuur geïnternaliseerd, inclusief mensen met kleur.

Aspecten van “witheid” of “witte dominante cultuur” omvatten:

• Zelfredzaamheid
• Onafhankelijkheid
• De kernfamilie
• Objectiviteit
• Rationeel lineair denken
• Oorzaak en gevolg verhoudingen
• De joods-christelijke traditie
• Hard werken
•  Christendom
• Geen tolerantie voor polytheïsme
• Respect voor autoriteit
• Planning voor de toekomst
• Vertraagde ratificatie
• Biefstuk en aardappelen
• Besluitvorming
• Het vermijden van conflicten
• Beleefdheid

De website gaat verder met te zeggen dat blanken hun “witte raciale identiteit en zijn privileges” moeten erkennen als een eerste stap om een einde te maken aan het racisme.

“Je witheid onder ogen zien is moeilijk en kan leiden tot gevoelens van schuld, verdriet, verwarring, weerstand of angst”. Dr. Robin DiAngelo bedacht de term “witte broosheid” om deze gevoelens te beschrijven als “een toestand waarin zelfs een minimale hoeveelheid raciale stress ondraaglijk wordt, wat een reeks van defensieve bewegingen teweegbrengt”.

“Omdat blanken leven in een sociale omgeving die hen isoleert van stress op basis van ras, worden blanken zelden uitgedaagd en hebben ze minder tolerantie voor stress op basis van ras”.

De website zegt verder, “voor blanken die antiracistisch en social justice werk doen, zou de eerste zinvolle stap moeten zijn om hun kwetsbaarheid rond raciale kwesties te herkennen en hun emotioneel uithoudingsvermogen op te bouwen”.

De gruwelijke dubbelmoord op Channon en Christopher – een misdaad die door de media werd verzwegen

  Meer bewijs dat ze weten dat het Covid-vaccin mensen doodt en verminkt, en toch zetten ze hun doodsprogramma voort
Vorig artikelDuitsland – stammenstrijd met mes en stoelen
Volgend artikelAmerikaanse politie-eenheid ontbonden voor zogenaamd buitenproportionele schietpartijen, zwarte leiders spijt van het resultaat
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Ik vind het wel grappig.
  Ze weten dus precies waarom ze er altijd zo’n tyfus zooi van maken onder mekaar en waarom er dus nooit iets van de grond zal komen.
  Het ontbreekt ze nogal aan wat eigenschap om een normale samenleving op te kunnen bouwen.
  En het mooie is, ze weten het zelf ook wel.
  Volgens mij zijn ze gewoon een beetje jaloers op ons blanke ras.

 2. hebben deze mensen last van een ernstige vorm van hersenrot ofzo..wat moeten die mensen toch ondraaglijk lijden..preventief ruimen is voor alles en iedereen de beste oplossing voordat hun krankzinnigheid nog ergere / engere vormen gaat aannemen

 3. Ik heb drie keer op de kalender gekeken maar het is nog steeds geen eerste April….

  Toen ben ik maar doorgegaan met in mijn broek te pissen.

  Lees ik de lijst en kijk ik naar de bijdrage van zwarte en bruine mensen dan is een multi culti wereld met gelijkheid voor iedereen gewoon onmogelijk. Lees ik de lijst word mij ineens helder waarom segregatie, apartheid en koloniale legers logisch zijn. En kijk ik naar hoe Europa tot een chaos word door import uit Afrika begin ik Leopold 1 van België te begrijpen, en waarom een neger doodschieten door militairen toen een zeer zwaar vergrijp was…verboden bij koninklijk decreet…

  Nee, hoe meer ik de zegeningen van de multiculti zie, hoe blijer ik ben dat ik in de loterij des levens een blanke ziel en dito lichaam heb gekregen, compleet met blanke geestes vermogens.
  Als je geen racist bent dan word je het wel door Sylvana Simonis en die onuitspreekbare boreale figuren…
  Tot het zwart Piet gezeik begon waren er gewoon zwarten, die zag je en dat was het. Geen twee gedachten, een normaal…ben opgevoed met niet te oordelen tot je iemand kent en dan nog….Nu zie ik nikkers. Overal nikkers. Nu maak ik onderscheid. Blank en zwart, duidelijk verschil, een meerdere soort en een mindere soort… Goed gedaan Sylvana, je hebt mij overtuigt racist te worden, zowel uit kolere als door al die zwarte waanzin te zien door er op te gaan letten.

  En moslims….nooit veel over nagedacht, maar die kut Marrekane, al ruim 40 jaar last van, en aangezien het moslims zijn zal de rest ook wel stront zijn. Een mooi voorbeeld hoe een soort de norm maakt waarop we alles gaan beoordelen. Kortzichtig? Nog nooit iets anders gezien dan rottigheid van doe lui, en dat is dus mijn norm, uit ervaring gevormd.

  Rascist? Realist.

  Nee, once you smell black, you go over you nek.

  • Je hebt gelijk, ik heb net zo’n opvoeding gehad.
   Ik heb ook een vriendelijke Antilliaan zien veranderen in een zwartepiet hater en blanken uit het niets.
   Ze stoken mekaar op. Ze denken er niet zelf over na, de kennis daarover ontbreekt hier ook.
   Maar nou hebben ze het er zelf van gemaakt dat ik een verschil MOET gaan maken, wat ik niet wil.
   Iets waar ik ook nooit over nagedacht had maar nu op een vervelende manier mij opgedrongen wordt.

 4. Geen doen … mens zijn. Of je nu zwart, bruin, rood, geel, crème of blank bent. Vooral niet wanneer een coalitie van ‘hogere’ machten er alles aan doet om allerhande elkaar bijtende ingrediënten in ene kookpot te pleuren. Een ieder met een beetje verstand begrijpt dat, maar zoals menigeen gekluisterd zit aan de TV = Tell a Vision en – op vrijwillige basis – gehersenspoeld wordt, zitten de ‘keizerlijke families’ samen met hun direct bruikbare horigen gekluisterd aan het rood-paarse pluche in het Roomse Colosseum, een instituut welke vandaag de dag nog altijd in gebruik is. Mens zijn is een afgrijselijke zaak; mensen zijn afgrijselijke gedrochten. Daarom heeft de Elite Der 1% de koppen bij elkaar gestoken, te samen met de ‘knappe koppen’ van direct bruikbare horigen, en daar zijn heel fraaie mogelijkheden uitgekomen. In de toekomst zullen wij, mensen, onszelf niet langer herkennen en dat moet voor velen een grote opluchting zijn. Gamers, jong en oud, kunnen gewoon doorgaan met gamen. ‘Niets aan de hand.’

  THE FUTURE IS FASTER THAN YOU THINK – JEFF C LIVE WITH CAMILLE (mirror – improved audio)

  https://www.youtube.com/watch?v=H4cFNGPsQ5Q

  Een reactie: ‘You guys are missing a lot. Research Charles Leiber and Robert Linger. Leiber research group and his patents on Justia.’

 5. Ik kan gewoon niet geloven wat ik net gelezen heb.. Moet ik nu lachen of huilen.. wtf ??‍♀️??‍♀️??‍♀️

 6. Hoe zou je het vinden, als dit 1939 was, en wij de opbouw van het nazileger financierden?

  Is de huidige tijd anders?
  Wij financieren Afrika met ontwikkelingshulp, die NUL resultaat heeft gehad de laatste 70 jaar; we pretenderen voor de vrije markt te zijn, maar we laten die boomdwellers NIET de concequenties van hun gedrag.

  Laat ze lekker ageren egen “witheid”en verhongeren. In Zimbabwe hebben ze de blanken verjaagd; en nu mogen ze zelf werken. oh, mislukt? Nou en?
  Eigen keus.

  Wordt tijd dat in USA de negers net zo behandeld worden als blanken.
  Er zijn duizenden video’s; herkenbare gezichten.
  eerst: BLM en Antifa formeel benoemen tot terroristische organisatie.
  Dan hun acties onder strafrecht brengen, ook de schade vergoedingen

  Alles van de organisaties in beslag nemen, maar ook van de leden.
  Alles.
  het bezit verkopen en gebruiken voor schade vergoeding aan hun slachtoffers van brandstichting, plundering, moord, geweldpleging en verkrachting; kortom: het standaard neger gedrag.

  Dwang arbeid weer activeren. Die gasten NIET in de bajes, maar dwangarbeid.

  Een keer duidelijk en hard aanpakken.
  Dat is de enige manier om wet en regel teherstellen.

  Een wetje die toestaat burgemeesters staande voet te ontslaan zou ook niet gek zijn; per slot van rekening: deze rellen hebben de staat veel belastinggeld gekost

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in