Duitsland: Daklozen eruit – ‘vluchtelingen’ erin!

6
Belit Onay, foto via Polikstube

De Groenen burgemeester van Hannover, Belit Onay (Turk, red.), toont na een korte ambtsperiode zijn ware gezicht en oogstte daardoor duidelijk tegenspraak – zelfs uit zijn directe omgeving.

Zijn behandeling van daklozen, de zwakste leden van de samenleving, kan alleen maar als cynisch worden omschreven. De kritiek ontstak door een zin met explosieve kracht, die hij zei tijdens een conferentie met verschillende stadsleiders en Merkel: “We hebben ruimte”. Daarmee had Onay offensief aangegeven bereid te zijn om nog meer “extra” vluchtelingen uit Griekse kampen in Hannover op te nemen, die overigens gisteren prompt met het vliegtuig zijn aangekomen, meldt Politikstube.

Dat alleen zou geen reden zijn voor kritiek van de SPD, de CDU en de FDP, als hun vertegenwoordigers geen flagrante tegenstelling jegens daklozen waarnamen. Vorige week nog had de stad hen op zijn initiatief uit het “Naturfreundehaus” gezet om ruimte te maken voor vluchtelingen, hoewel de dakloze Duitse staatsburgers met aantoonbaar succes werden opgevangen door maatschappelijk werkers.

De eruit geschopten Duitsers zijn nu afhankelijk van de schaarse noodopvangplaatsen in de stad. Overdag moeten ze in de kou en de wind de straat op, ’s nachts moeten ze in lawaaierige en onveilige meerpersoonskamers slapen. Deze kille uitzetting heeft een schok teweeggebracht, vooral bij maatschappelijke organisaties, omdat het bestuur een schijnbaar succesvol project voor de resocialisatie van daklozen halsoverkop en zonder noodzaak heeft moeten beëindigen.

Veel van de mensen die er gehuisvest waren, hadden in de tussentijd hun eigen huis gevonden, sommigen zelfs een baan. Maar het echte schandaal is dat de stad de lokale daklozen en buitenlandse vluchtelingen ongelijk behandelt. De kilte van deze beslissing heeft velen geschokt. Maar het geeft een idee van wat Duitsland in de toekomst te wachten staat.

Hygiëne en schoonmaak in asielcentra worden echte problemen

  Duitse ambtenaar lekt rapport van ministerie van Binnenlandse Zaken waarin Corona wordt afgedaan als "een globaal vals alarm"
Vorig artikelMigranten komen naar Italië om te bevallen: “Alles is hier gratis”
Volgend artikelSpontane protesten tegen lockdown in Italië: Politici spreken over oorlog
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

  1. Wakker worden, gaat vaker gepaard met een schok. Er komen nog wel wat schokkers en dus ook wakkeren. Een race tegen de klok, dat dan weer wel.

  2. Check de voorouders van die burgemeester; uhhhhhh….nazi’s? Ik denk dat die lul graag de Endlösing wil voordie daklozen….

    • Heeft ome Adolf toch geen gelijk gekregen over de vernietiging van het blanke ras?Wat een domme opmerking, waren de nazis er nog maar, dan zouden ze dit allemaal niet flikken, maar hun volk met liefde verdedigen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in