“Dit ruikt naar totalitarisme”: Wetenschappers geven “gebruik van angstzaaien” in de Coronacrisis in opdracht van de regering toe

6

Tot nu toe werd gezegd dat zogenaamde samenzweringstheoretici en mensen uit met name de Querdenker (Dwarsdenker)-scene geloofden dat er totalitaire methoden aan het werk waren in het kielzog van de Coronacrisis. Uit de huidige informatie blijkt echter dat dergelijke tactieken inderdaad daadwerkelijk zijn gebruikt, bericht de.rt.com.

Enkele dagen geleden berichtte de traditionele Britse krant The Telegraph over uitspraken van leden van de Scientific Pandemic Influenza Group on Behaviour (SPI-B). Samenvattend stelt het artikel:

Wetenschappers in een comité dat het gebruik van angst promootte om het gedrag van mensen te controleren tijdens de COVID-pandemie hebben toegegeven dat hun werk “onethisch” en “totalitair” was.

De SPI-B is een subcomité van de Scientific Advisory Group for Emergencies (SAGE), de belangrijkste wetenschappelijke adviesgroep van de Britse regering.

De opmerkingen van de “Corona-deskundigen” die door de Telegraph worden geciteerd, werden door schrijfster Laura Dodsworth bijeengebracht voor haar boek “A State of Fear“, dat maandag werd gepubliceerd. In haar boek gaat de auteur in op het gebruik van psychologische tactieken door de Britse regering tijdens de pandemie.

Als gevolg hiervan adviseerden leden van de SPI-B in maart 2020 de relevante autoriteiten en politici om het “waargenomen niveau van persoonlijke dreiging” van COVID-19 te verhogen, aangezien “een aanzienlijk aantal mensen zich nog steeds niet voldoende persoonlijk bedreigd voelt”.

Bijvoorbeeld, SPI-B psycholoog Gavin Morgan verklaarde letterlijk:

Het is duidelijk dat het gebruik van angst als controlemiddel niet ethisch is. Het gebruik van angst ruikt naar totalitarisme. Het is geen ethische houding voor een moderne regering.

Hij verklaarde dat hij van nature een optimistisch mens was, maar dat alle door hem beschreven acties hem tot een “pessimistischer mensbeeld” hadden gebracht.

  Schotse vrouw kampt met "kwellende" uitslag over het hele lichaam na AstraZeneca-injectie

Er wordt ook verwezen naar een niet met name genoemde SPI-B academicus die melding maakte van het opzettelijk gebruik van angst. In maart 2020 was de Britse regering “zeer bezorgd over de naleving door de mensen”.

Er waren discussies over dat angst nodig was om naleving te stimuleren, en er werden beslissingen genomen over hoe de angst te vergroten.

De manier waarop we angst hebben gebruikt is dystopisch, wordt de wetenschapper verder geciteerd.

“Het gebruik van angst” (als een controle-instrument) was “zonder meer ethisch betwistbaar”. Het was een “vreemd experiment” geweest. De berekening is uiteindelijk echter niet gelukt “omdat de mensen te bang werden”.

De Telegraph citeert een andere wetenschapper van het subcomité:

Je zou het psychologische ‘geestcontrole’ kunnen noemen. Dat is wat we doen … We proberen het natuurlijk positief te benaderen, maar er is in het verleden schandelijk misbruik van gemaakt.

Een andere onderzoeker drong ook aan op een voorzichtiger gebruik van het “autoritarisme” dat was geslopen in de acties van de regering om SARS-CoV-2 vermoedelijk in te dammen. Mensen gebruikten de Coronapandemie “om naar macht te grijpen en dingen af te dwingen die anders niet mogelijk zouden zijn”.

Volgens het rapport erkende een andere wetenschapper van de groep dat “zonder een vaccin, psychologie het belangrijk wapen is. De psychologie heeft een echt goede epidemie gehad”, wordt verwezen naar opmerkingen van de anonieme wetenschapper.

Maar dat is niet alles: volgens het rapport zei een andere SPI-B wetenschapper dat men  “verbijsterd was over de bewapening van de gedragspsychologie” in het afgelopen jaar.

Psychologen schenen het niet op te merken toen ze niet langer altruïstisch waren en manipulatief werden. Ze hebben te veel macht en het bedwelmt hen.

Steve Baker, lid van een groep Britse anti-lockdown parlementsleden, gaf volgens The Telegraph het volgende commentaar op de onthullingen:

Als het waar is dat de staat heeft besloten het publiek angst aan te jagen om zich aan de regels te houden, dan roept dat ernstige vragen op over het soort samenleving dat wij willen worden.

“Ben ik bang dat het huidige regeringsbeleid de wortels van het totalitarisme in de kaart speelt? Ja, natuurlijk wel”, waarschuwde Baker.

  Het "Slimme Virus" en de "Grote Zwendel"

De beschuldigingen aan het adres van de Britse regering dat zij de Corona dreiging heeft opgeblazen om haar eigen maatregelenbeleid te rechtvaardigen, zullen nu door een onafhankelijk onderzoek in het voorjaar van 2022 worden onderzocht.

The Telegraph: Covid’s “derde golf” zal een massale dood zien onder de GEVACCINEERDEN

Vorig artikelVS-staten maken vaccin-vermoorde mensen vloeibaar en strooien hun vleesslijm over voedselgewassen als “meststof”
Volgend artikel37 keer meer bijwerkingen en 76 sterfgevallen na vaccinatie in Zwitserland
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Maar dit was toch al bekend en heeft hier ook al een keer gestaan dacht ik.
  Dat regeringen psychologen en psychiaters hadden ingehuurd over hoe je het voor mekaar kon krijgen om de angst er in te houden.

 2. Ratten zoeken elkaar altijd op. Maar teveel ratten slachten elkaar meestal af.
  Wat een rotzooi hebben ze er van weten te maken.

 3. Als er echt iets heerst waar mensen doodziek van worden en aan overlijden dan hoef je geen gebruik te maken van angstzaaiers om de angst er in te houden om de aandacht vast te houden.
  Daarom geloof ik er ook geen moer van.
  Iets wat ernstig zou zijn kan ieder mens dan ook waarnemen om zich heen.
  Omdat je familie begint uit te dunnen b.v. of huizen in je straat plotseling leeg komen komen te staan.
  Helemaal niets van dit alles.
  Ja, iedereen kent wel weer iemand die het weer van horen zeggen heeft, dat iemand iets gehoord heeft dat er ergens iemand is dood gegaan aan corona, meer hoor je er niet over van andere.

  • Ik geloof die corona onzin vanaf de 1e dag al niet, puur gebaseerd op het aantal doden. Als ik alle paniek had moeten geloven, dan was een derde tot de helft van de wereldpopulatie al dood geweest. Inmiddels is gebleken dat het sterftecijfer slechts 0,15% is wat betekent dat 99,85% slechts milde tot helemaal geen ziekteverschijnselen vertoont en al helemáál niet dood gaat. De symptomen zijn vergelijkbaar met een stevige griep, dus niks om je zorgen over te maken. Toevalligerwijs is de gewone griep helemaal verdwenen, dus het mag duidelijk zijn dat ze de griep hebben omgetoverd tot een paniekvirus genaamd ‘corona’ en dat allemaal om een fascistische wereld dictatuur genaamd de Great Reset en NWO erdoor te jassen. En al die bange lappies maar blijven denken dat we met een vreselijk virus te maken hebben. Gezond verstand is blijkbaar niet voor iedereen weggelegd. Ja, er gaan wel eens mensen dood, maar er komen nog genoeg nieuwe levens bij want de wereldpopulatie groeit nog steeds, dus ik ben in het geheel niet onder de indruk van al die paniekzaaierij. Ik stel mijn gifspuitje graag ter beschikking aan al die angsthazen die bang zijn om dood te gaan en denken dat ze het ‘voor een ander doen’. Wat een idioten!

  • U zou de staatszenders eens moeten volgen. Dat is puur paniekzaaierij. In opdracht van de top, zoals dat bij staatszenders past. Propaganda en al dan niet subtiele massa-beïnvloeding hebben altijd in politieke strategieën om bepaalde doelen te bereiken gepast. Je krijgt het volk dat je maakt. dat wisten Lenin, Hitler en Goebbels al. En ook Machiavelli wist het, heel zijn werk is op de veronderstelling gebouwd dat de heerser slechts kan heersen zolang zijn volk in vrees en beven leeft.

   • Die propaganda zit echt ook overal in verwerkt.
    In zo’n Jumbo spotje over voetbal spulletjes die je kan sparen.
    (Ik vermoed dat er weer iets met voetbal zit aan te komen, ik volg dat niet.)
    Zelfs daar zit het in verpakt.
    Over juichen, daar zijn al die spulletjes voor bedoeld.
    Juich verantwoord.

    Wat is dat? Verantwoord juichen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in