Dit is een grote dag om conservatief te zijn op Twitter,” schreef senator Marsha Blackburn. Het zwaar gecensureerde social media platform Twitter veranderde maandag in een feest van vrije meningsuiting, nadat het nieuws bekend werd dat buitenbeentje miljardair en zelfverklaard “vrije meningsuiting absolutist” Elon Musk het bedrijf met succes voor 44 miljard dollar had gekocht, bericht Lifesitenews.com.

Te midden van de terugkeer van eerder verbannen conservatieve accounts, waaronder Tucker Carlson van Fox News (die verbannen was omdat hij het eens was met een uitspraak dat een man die beweert een vrouw te zijn, nog steeds een man is), testten conservatieve gebruikers vrolijk de wateren door commentaren te plaatsen waarin de legitimiteit van de verkiezingen van 2020 werd betwist, waarin volksgezondheidsdeskundigen werden neergesabeld omdat zij gelogen hadden over COVID-19, waarin de deugden van zwaar onderdrukte coronavirusbehandelingen Hydroxychloroquine en Ivermectine werden geprezen, en waarin transgenderisme werd geloochend.

Michael Knowles van The Daily Wire experimenteerde opzettelijk met de nieuwe moderatieregels op Musk’s Twitter door een reeks tweets te plaatsen waarin hij mainstream conservatieve meningen verkondigt die hem een dag eerder wellicht van het platform geschopt zouden hebben.

“De presidentsverkiezingen van 2020 zijn duidelijk vervalst,” schreef Knowles, en voegde er in een andere tweet aan toe: “Volksgezondheidsfunctionarissen hebben herhaaldelijk gelogen over COVID-19.”

“Ivermectine is a wonder medicijn,” postte de auteur en podcaster ook, en bevestigde in een andere tweet dat, in tegenstelling tot de mening van activisten en “deskundigen,” “Transgenderisme is geen echte categorie van bestaan.”

Knowles was niet de enige die zich amuseerde op het platform na de overname door Musk.

  YouTube censureert video's die de aanpak van het Coronavirus in twijfel trekken

Erick Aguilar, een Republikeinse congreskandidaat in Florida, zei dat hij “de vrijheid van Twitter aan het testen was” door zes controversiële uitspraken te posten die hem vóór de overname door Musk een ban hadden kunnen opleveren:

De republikeinse staatssenator van Arizona, Wendy Rogers, schreef eenvoudig: “TRUMP WON.”

Ondertussen sprak Sara Gonzales van The Blaze het officiële standpunt van de regering Biden tegen door het voor de hand liggende feit te stellen dat “Alleen vrouwen zwanger kunnen worden.”

Pas bevrijde gebruikers kregen zelfs #Ivermectine trending op het sociale media platform.

De reactie van links was echter niet zo enthousiast, aangezien de linksen de versoepeling van de regels afkeurden voor de moderatie van de inhoud om de vrijheid van meningsuiting open te stellen.

Enkele weken voordat Musk met succes Twitter kocht, stelde auteur Max Boot: “Om de democratie te laten overleven, hebben we meer inhoudsmoderatie nodig, niet minder.”

“Stel je voor dat je boos bent omdat je vrij bent om te zeggen wat je wilt?” grapte de conservatieve podcaster Benny Johnson.

Andere conservatieve Twitter-gebruikers hebben grappen gemaakt over de negatieve reacties van linkse mensen die vrezen dat Musk’s plan om de vrije meningsuiting op het platform open te stellen, kan leiden tot de verspreiding van gevaarlijke “misinformatie.”

  Politie verwijdert ongevaccineerd kind uit restaurant, dreigt iedereen zonder vaccinpas te arresteren

“Mensen die denken dat mannen zwanger kunnen worden, maken zich plotseling zorgen over verkeerde informatie op Twitter,” merkte een gebruiker op.

MSNBC-presentator Ari Melber oogstte wijdverbreide hoon en spot omdat hij zich zorgen maakte over het feit dat Twitter onder zijn nieuwe eigenaar “stiekem de kandidaat van één partij zou kunnen verbieden, of al zijn kandidaten, al zijn genomineerden, of je zou gewoon stiekem het bereik van hun materiaal kunnen verlagen en het bereik van iets anders kunnen verhogen, en de rest van ons zou er misschien niet eens achter komen tot na de verkiezingen.”

Het verbannen van politieke figuren en het censureren van politiek belastend materiaal behoren tot de voornaamste redenen waarom Twitter onder vuur van conservatieven is komen te liggen. Zo heeft het socialemediabedrijf de voormalige president Donald Trump gedeplatformeerd en het verhaal van de New York Post over de laptop van Hunter Biden de kop ingedrukt.

“Er is werkelijk niets grappigers dan deze MSNBC-presentator die tiert over wat Elon Musk met Twitter zou kunnen doen, en per ongeluk een perfecte beschrijving geeft van hoe Twitter de laatste vijf jaar eigenlijk heeft gefunctioneerd,” schreef Daily Wire Senior Editor Cabot Phillips.

  Hoofd van intensive care kindergeneeskunde: "Nog nooit één patiënt met een vaccinatie-gerelateerde complicatie verzorgd tot nu"

Ondertussen was Tucker Carlson niet de enige verbannen persoonlijkheid die terugkeerde naar het platform na de eigendomsoverdracht aan Elon Musk.

Anti-lockdown groep Truckers For Freedom, die van Twitter verbannen was, keerde maandag na de uitkoop ook terug, aldus Fox Business.

Veel gebruikers van sociale media hebben erop aangedrongen dat andere verbannen accounts na de eigendomsoverdracht weer worden toegelaten, waaronder de christelijke satiresite The Babylon Bee en Donald Trump.

Trump werd permanent van het platform verbannen toen hij nog de zittende president van de Verenigde Staten was, kort na het Capitooloproer op 6 januari 2021.

In een beslissing die velen zeker zal teleurstellen, heeft Trump echter verklaard dat hij, ondanks de nieuwe eigenaar, niet naar Twitter zal terugkeren. In plaats daarvan zal hij op Truth Social blijven, het platform dat hij vorig jaar lanceerde.

Dinsdag stelde podcaster Benny Johnson voor dat, ook al is Trump niet van plan zijn Twitter-account te gebruiken, “Elon Musk het toch zou moeten herstellen”, omdat “Vrijheid van mening op Twitter begint met het rechtzetten van vroegere misstanden.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

MEDIA DOSSIER

Kijk: Door Twitter gewiste epische remix ontmaskert Great Reset technocratenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIn grote ommekeer na waarschuwing voor nucleaire oorlog, keurt Duitsland tanks voor Oekraïne goed
Volgend artikelStelling: COVID-19 vaccins installeerden Marburgvirus “ladingen” in menselijke slachtoffers; 5G-uitzendingssignaal zal het biowapen activeren en de volgende razende pandemie ontketenen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. De EU heeft al voorzorgsmaatregelen getroffen met de onlangs aangenomen digitale informatie wet die in heel Europa zal gaan gelden. Het zou me niets verbazen als Twitter hier binnenkort alleen nog maar vanachter een VPN te bereiken is.
  Bovendien… Elon is een uitgesproken voorstander van vaccinatie en momenteel druk bezig met het aanleggen van het grootste surveillance netwerk ooit.
  Eerst zien, dan geloven. Ook hij is niet in zijn eerste leugen gestikt.

 2. Zwakke punt van twitter is dat het gecentraliseerd is via een server zodat onbeperkte censuur mogelijk is. Social media zoals bitchute, LBRY, mastodon , minds zijn gedecentraliseerd met p2p-technologie waardoor censuur/(shadow)bans vrijwel onmogelijk zijn. Er zijn ook non-woke alternatieven voor twitter zoals rumble,brighteon, gatewaypundit maar wel gecentraliseerd.

  • kee – toch grappig, de angst voor kennis is een gegeven

   Bitchute is al langer op slot

   Channel Restricted

   The parent channel of this video is unavailable at your location due to the following restrictions:
   Contains Holocaust Denial
   Contains Incitement to Hatred

   Please see the Community Guidelines for more details. If this is your content then please check the Visibility tab for more specific information on this restriction.

 3. Max Boot is links!?! Dat mag je dan wel even aan de Council on Foreign Relations gaan vertellen.
  https://www.cfr.org/expert/max-boot

  Nu dat links/rechts zogenaamd betekenisloos is geworden zou het ook fijn zijn om op te houden om het links te noemen.

  En gaan we nu geloven dat deze multimiljardair ons gaat redden?
  We krijgen misschien de vrijheid om achterhaalde dingen, inhoudsloze woke afleidingen of onzin over Trump te benoemen. Weer zo’n multimiljardair die ons gaat redden… (stuiterend in hetzelfde paradigma).
  Maak me wakker als Twitter de censuur van Russische media opheft of bijv. Scott Ritter weer toelaat. Je wordt geen multimiljardair als je niet samenwerkt met de heersende macht dus dat zie ik niet snel gebeuren.

  “We will coup whoever we want! Deal with it.”

 4. Typisch.In de meeste grondwetten is vrijheid van meningsuiting gegarandeerd…

  Die EP’s zijn niet zo slim.
  Twitter en FB en zo zijn alleen podia; degene die post is verantwoordelijk; niet de podia.

  Als de podia verantwoordelijk zouden zijn: wat dan met de TV? Alle lulverhalen vanlinks…..

 5. Tweet

  Elon Musk
  @elonmusk
  Making life multiplanetary expands the scope & scale of consciousness.

  It also enables us to backup the biosphere, protecting all life as we know it from a calamity on Earth.

  Humanity is life’s steward, as no other species can transport life to Mars. We can’t let them down.
  1:29 p.m. · 5 jun. 2022

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in