De raad van bestuur van Twitter heeft het aanbod van Elon Musk om het social-mediabedrijf te kopen en het privé te nemen in een transactie ter waarde van ongeveer $44 miljard goedgekeurd, zo maakte het bedrijf op 25 april bekend, bericht Theepochtimes.com.

Het bedrijf heeft het voorstel van de miljardair-ondernemer van $54,20 per aandeel in contanten aanvaard.

“Twitter heeft een doel en een relevantie die de hele wereld beïnvloedt. Diep trots zijn we op onze teams en geïnspireerd door het werk dat nog nooit zo belangrijk is geweest,” zei CEO Parag Agrawal in een verklaring van het bedrijf.

Musk zei in een verklaring:

“Vrije meningsuiting is het fundament van een functionerende democratie, en Twitter is het digitale stadsplein waar over zaken wordt gedebatteerd die van vitaal belang zijn voor de toekomst van de mensheid. Ik wil Twitter ook beter dan ooit maken door het product met nieuwe functies te verbeteren, de algoritmen open source te maken om het vertrouwen te vergroten, de spam-bots te verslaan, en alle mensen te authenticeren. Twitter heeft een enorm potentieel – ik kijk ernaar uit om met het bedrijf en de gemeenschap van gebruikers samen te werken om dat potentieel te ontsluiten.”

Het is een achtbaanrit geweest sinds Musk eerder deze maand voor het eerst een belang van 9,2 procent in het techbedrijf verwierf. Van het afwijzen van een zetel in het bestuur van het bedrijf tot meerdere Twitter-peilingen die door de miljardair-CEO gesponsord worden, zijn er de laatste weken veel wendingen geweest.

Twitter-aandelen stegen meer dan 5 procent op het nieuws en bereikten een top van 51 dollar per aandeel. De aandelen zijn bijna 30 procent gestegen sinds 4 april, toen Twitter bevestigde dat Musk een aanzienlijk belang in het bedrijf had verworven.

De bestuursleden verzetten zich aanvankelijk tegen het aanbod van Musk door een “poison pill” verdediging aan te nemen om een vijandige overname te voorkomen.

Het akkoord kwam er nadat Musk vorige week bevestigd had dat hij zich verzekerd had van $46,5 miljard aan financieringstoezeggingen om de overname te financieren. Dit omvatte $25,5 miljard aan schuldfinanciering via Morgan Stanley en andere financiële firma’s.

Musk is van plan om het bedrijf in privé te nemen wanneer de transactie is voltooid. Verwacht wordt dat de deal dit jaar wordt afgerond. Goldman Sachs, J.P. Morgan, en Allen & Co. werken als financieel adviseurs voor Twitter, terwijl Morgan Stanley als hoofd financieel adviseur voor Musk optreedt.

  Georgia video toont verkiezingsfraude van stemmentellers nadat ze verkiezingswaarnemers hebben weggestuurd

De lijst van veranderingen van Elon Musk

Het hoofddoel van Musk’s overnamekruistocht is de vrije meningsuiting op de sociale media te bevorderen. Musk heeft zichzelf beschreven als een “vrije meningsuiting absolutist” en de website een “de facto openbaar stadsplein” genoemd.

“Ik hoop dat zelfs mijn ergste critici op Twitter blijven, want dat is wat vrije meningsuiting betekent,” schreef Musk op Twitter vlak voordat de deal werd aangekondigd.

“Ik heb in Twitter geïnvesteerd omdat ik geloof in zijn potentieel om het platform te zijn voor vrije meningsuiting over de hele wereld, en ik geloof dat vrije meningsuiting een maatschappelijke noodzaak is voor een functionerende democratie,” verklaarde hij, volgens een Securities and Exchange Commission (SEC) filing.

“Sinds ik geïnvesteerd heb, besef ik echter dat het bedrijf in zijn huidige vorm niet zal bloeien en deze maatschappelijke noodzaak niet zal dienen. Twitter moet worden omgevormd tot een particulier bedrijf.”

Musk onthulde zijn terughoudendheid over permanente verboden, en geeft de voorkeur aan het installeren van “time-outs.” Of als er een controversiële tweet wordt geplaatst, wil Musk “de tweet laten staan.”

In maart stelde hij voor dat het algoritme van Twitter open-source zou zijn, met code die op Github wordt geplaatst om fouten te spotten of aanpassingen aan te bevelen. Musk stelde later voor dat gebruikers de middelen moeten hebben om te weten te komen of hun berichten gepromoot of gedegradeerd worden zonder enige vorm van manipulatie achter de schermen.

“Een black-box algoritme om sommige dingen te laten promoten en andere dingen niet, ik denk dat dat heel gevaarlijk kan zijn,” zei Musk vorige week tijdens een interview op een TED-conferentie in Vancouver.

Twitter-gebruikers dringen al jaren aan op een edit-knop op het digitale platform.

Musk zette het concept opnieuw in de schijnwerpers in een Twitter-peiling van 4 april, waarin hij zijn gebruikers vroeg: “Wilt u een edit-knop?” Meer dan 4 miljoen mensen brachten hun stem uit, waarbij een meerderheid het concept steunde.

Een ander voorstel is een revisie van Twitter Blue, de eerste abonnementsdienst van het bedrijf met toegang tot exclusieve speciale functies. Enkele van die mogelijkheden zijn het verlagen van de abonnementsprijs, het verwijderen van advertenties, en het betalen in Dogecoin.

  Donald Trump vrijgesproken - kan comeback maken als president

“Iedereen die zich aanmeldt voor Twitter Blue (d.w.z. $3/maand betaalt) zou een vinkje voor authenticatie moeten krijgen,” schreef hij op Twitter.

“Prijs zou waarschijnlijk ~$2/maand moeten zijn, maar 12 maanden vooruit betaald & account krijgt 60 dagen geen vinkje (let op CC chargebacks) & opgeschort zonder terugbetaling als het voor scam/spam gebruikt wordt.

“En geen advertenties. De macht van bedrijven om het beleid te dicteren wordt sterk vergroot als Twitter afhankelijk is van reclamegeld om te overleven.”

Bovendien vond Musk dat de prijzen van Twitter Blue “in verhouding moeten staan tot betaalbaarheid & lokale valuta.”

Kan Musk het bedrijf redden?

De gebruikersaantallen van Twitter zijn achtergebleven bij de ramingen van Wall Street, en het bedrijf boekte in 2021 een verlies van 221 miljoen dollar.

In het vierde kwartaal bevestigde Twitter dat zijn te gelde te maken dagelijkse actieve gebruikers met 6 miljoen stegen tot 217 miljoen, onder de marktvoorspelling van 218,5 miljoen. De advertentie-inkomsten in de periode oktober-december bedroegen in totaal $1,41 miljard, wat achterbleef bij het streefcijfer van $1,43 miljard van Wall Street.

Uiteindelijk is het gebruik van Twitter de afgelopen tien jaar teleurstellend geweest. In 2013 had het platform meer dan 200 miljoen actieve gebruikers. Vandaag heeft het er ongeveer 113 miljoen, achter Facebook (200 miljoen), Instagram (164 miljoen), en TikTok (114,5 miljoen).

“Waar Twitter na de overname door Musk naartoe gaat is eerlijk gezegd voor iedereen een raadsel,” zei Aron Solomon, hoofd juridisch analist bij Esquire Digital, tegen The Epoch Times. “Wat zeker is, is dat Musk en alle andere mensen die zijn bod hebben helpen vergemakkelijken, erop rekenen dat Elon Musk aan het roer van Twitter niet alleen een piek in de prijs van de aandelen zal veroorzaken, maar Twitter ook in staat zal stellen om te groeien en te schalen, zoals het in zijn geschiedenis nog niet bewezen heeft dat het dat kan.”

Als Musk Twitter “omvormt”, zullen ze dan terugkomen?

De laatste paar jaar zijn er veel Twitter-alternatieven opgedoken, waaronder Truth Social, Parler, en Gettr. Het is moeilijk te bepalen of gebruikers die massaal naar deze sociale media platforms trokken, zullen terugkeren naar Twitter, nadat veel gebruikers “verbannen en onderdrukt” zijn, volgens Terry Sawchuk, de CEO van Sawchuk Wealth.

  VS: COVID-19 sterfte onder volledig gevaccineerde mensen verdrievoudigd

De enige op wie veel gebruikers zitten te wachten is natuurlijk voormalig president Donald Trump. Zal hij weer worden toegelaten, of zou hij op dit moment zelfs maar terugkomen?

“Ik denk absoluut niet dat er een hoge mate is voor Trump om terug te keren,” merkte Sawchuk op. “Hij is duidelijk niet echt gelukkig met de manier waarop hij behandeld is, en Trump is niet het type man dat dat waarschijnlijk gaat bijleggen.”

Het andere probleem is dat Trump te veel geld geïnvesteerd heeft in Truth Social, zijn nieuwe social media app.

“Ik zie Donald Trump gewoon nooit meer terug naar Twitter gaan,” verklaarde hij.

Volgens Fox News zal Trump in de komende zeven dagen formeel lid worden van Truth Social, zoals gepland.

“Ik ga niet op Twitter, ik blijf op TRUTH,” zei Trump op 25 april tegen Fox News. “Ik hoop dat Elon Twitter koopt, want hij zal er verbeteringen in aanbrengen en hij is een goede man, maar ik blijf op TRUTH.”

Waarnemers uit de sector zeggen dat alle updates die Twitter eventueel zal doorvoeren, voldoende zullen zijn om nieuwe gebruikers aan te trekken of degenen die het platform jaren geleden hebben verlaten, terug te brengen.

Verwacht wordt dat Twitter na de aankondiging van de deal onmiddellijk veranderingen zal doorvoeren, te beginnen met de vervanging van CEO Agrawal.

Via Newswars.com:

Noot van de redactie: we zullen zien waar het schip strandt. Voorlopig zie ik alleen fraaie beloftes, en zoals we inmiddels weten, blijven die meestal bij de verhuizing op de zolder liggen. Twitter en ook Facebook zijn voor mij nog steeds de vijand. Musk moet zich eerst maar eens bewijzen, je weet wel, geen woorden maar daden, voordat ik überhaupt overweeg mijn vlaggeschip Frontnieuws daar laat rondvaren. 


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

MEDIA DOSSIER

Nieuwe EU-wet moet alternatieve media op internet smorenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAmerikaanse patholoog: mRNA-Vaccin kan niet worden afgebroken, veroorzaakt nog lang na vaccinatieschade
Volgend artikelZe worden wakker: Britse regering zegt nu dat Rusland misschien toch wint in Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. Hahahaha en Europa is bezig met een nieuwe wet waarin staat . Dat wanneer je je zegt dat gras groen is . Dat ze je kunnen dwingen om dat weg te halen . Omdat het desinformatie is.

  • Ik de k niet dat twitter met musk daar aan gaat deelnemen, grote kans dat als twitter over paar maanden beter loopt, meer klanten dat hij facebook ook overneemt. Dan zijn de poppen pas echt aan het dansen.

 2. Alleen bijzonder spijtig dat Trump niet terugkeert. Is er trouwens al een app die je voor TruthSocial kunt downloaden (het platform van Trump)?

 3. Ofwel Big Brother (hydra) neemt na de mainstreammedia ook de alternatieve media langzaam compleet over, met mongoloide Posterboy Musk (die amper 1 zin normaal kan uitspreken) als Valse Profeet , zodat Newspeak compleet geïnstalleerd kan worden in de wereld.

 4. Even wat rekenwerk. Overname kost ongeveer 389 dollar per gebruiker. Dus ook je moeder die twittert wat ze vandaag gekookt heeft. Advertentie inkomsten okt-dec ongeveer 12 dollar per gebruiker. Zeg 50 dollar per gebruiker per jaar. Met de huidige getallen ongeveer 8 jaar terugverdientijd, lidmaatschapsinkomsten en kosten niet meegerekend.

  Een krankzinnig bedrag voor dit platform. Voor een schijntje had men iets nieuws kunnen opzetten.

 5. Ik heb géén enkel probleem met mensen die rijk of zelfs superrijk worden. Het grote probleem is dat deze mensen denken dat ze zo uitzonderlijk zin dat de gewone mens maar ‘uitschot ‘is voor dat soort. Ik vind dat Elon Musk ziet waar de toekomst is, maar probleem is dat hij zich verbonden heeft met nazi Klaus Schwab. Musk zelf zegt dat er méér mensen moeten komen, waar hij gelijk in heeft, maar ik ben niet zeker of hij dit meent. Zijn ouder waren beide aanhanger van de eugenetica, en meestal valt de appel niet zover van de (stam)boom!. Dus neen, ik ga niet terug op kindertuin twitter!

 6. De elite neemt sociale platvormen over zodat er meer ‘vrijheid’ ontstaat op internet. Over een jaar rollen ze het digitalID uit, die je nodig hebt om accounts aan te maken, te likes/disliken en zelfs misschien wel om überhaupt het internet op te gaan. Want wanneer iedereen zijn identiteit bekend is, dan zal men niet langer meer andere mensen kweten en disinformatie verspreiden. Zo gaat het verkocht worden.

  Mensen zullen niet meer durven om hun eigen mening te verkondigen, want alles wordt geregistreerd en zal invloed hebben op je aantal deugpunten.

  Laat je niet misleiden door dit soort ‘goed’ nieuws.

 7. Knap dat je je niet laat manipuleren door de taal-manipulatoren en het ‘misinformatie’ noemt.

  Dan kunnen ze lachen hoe je je laat beïnvloeden door hetgeen je leest, en hun zelfverzonnen foute Nederlandse woorden overneemt.
  (kijk eens wat een macht wij hebben! Wij beïnvloeden taal, en die sukkels nemen het over, omdat ze de juiste schrijfwijze niet kennen, of vergeten zijn)

  Of ze schrijven woorden opzettelijk op een andere wijze, of gebruiken een dialect in hun Nederlandse zinnen, om de indruk te wekken dat ze gewoon ‘praten,’ en altijd eerlijk zijn, terwijl het allemaal bewust met voorbedachte rade op die manier wordt gedaan.

  Mij kan je niet door tekst manipuleren, want van zodra er bijbedoelingen achter zitten, gaan bij mij de alarmbellen af.
  Ik heb daar ‘censoren’ voor.

  Vervelend hoor, want ik zie niets anders dan manipulatie met bijbedoelingen, waarvan ik die bijbedoelingen dan ook nog eens begrijp, of zie.

 8. Als ik een uitnodiging op mijn gcensureerde accounts krijg, zal ik er nog eens over nadenken.
  Voorlopig blijf ik op GAB (da’s onafhankelijk en echt vvmu, RT is er, bijvoorbeeld, te vinden) en Telegram, daar wordt hier en daar ook gecensureerd (RT bijvoorbeeld).

 9. Eland Muskusrat de rat…….ik trek zijn kop eraf als ik hem tegenkom.
  Met zijn transhumanisme 2.0 agenda.
  Dat hij (en zijn aandeelhouders) Twitter overnemen komt op het juist moment om censuur 2.0 op te zetten.

 10. Dat geld voor overname is maar geld (en de geldschieters achter Tesla zijn de Rothschild bankiers, dus alles voor de bühne).
  Tenzij Musk in zijn eentje echt Jesus de Verlosser is, denk ik, vrees ik, dat deze ‘overmame’ louter de Rattenvanger van Hamelen zal zijn. Reacties toesten, personen polsen, registreren wie in de komende maanden echt tegen ‘hum nieuwe wereld orde’ is, afvangen van oppositie. De reactie van die Chinese man op heks Von Leyen is een mooi voorbeeld. Voorzetje geven, zie je wel, alles kan op Twitter, gewoon doen, laat je gaan. Maar ondertussen…

 11. Als de economie in elkaar gedonderd is, de petrodollar pleepapier geworden….dan is dat tuig zijn macht kwijt. Het zal ten koste gaan van veel, maar het mensdom wordt op die manier wel een keer wakker.

 12. Vrije meningsuiting zou niet mogen afhangen van Twitter alleen. Het kwaad is geschied in het parlement. Twitter is een lapmiddel. Als het werkt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in